- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #27.681
evet canım onlar iç zıbın oluyor kızımda vardı birkaçtane isteğe bağlı ama kış bebeği olacakları için birkaç tane bulunsun istersenArkadaşlar merhaba,
Tecrübeli annelere sesleniyorum.... Allah kısmet ederse Kasım ayı gibi bebeğimizi bekliyoruz, erkek. Kıyafet almak için çıktığımda ve internetteki araştırmalarımda kafam çok karıştı. Yenidoğan bebeği nasıl giydirmek gerekir? Bazıları içine kesinlikle iç zıbın giydirin diyor, bazıları önce çıtçıtlı zıbın giydir , soınra da çıtçıtlı body giydirirsin 3 aydan sonra diyor. Çıtçıtlı body ve çıtçıtlı zıbın arasında far var mı? Ayrıca şu bebek mağazalarında satılan beyaz renkli bebeğin içine giydirildiği söylenen çok ince düğmesiz ceketimsi şeyler var ( iç zıbın denilen şeyler bunlar herhalde) Bunlar gerekli midir? Akıl vereceklere şimdiden teşekkürler.
Guzel anne,minigin Allah'a emanet.Uzulme,onu da uzme.Perinatolog'a gittiğinde bosuna üzüldüğünü göreceksin inşallah.
Günaydın güzel anneler,
benim sizlere bi sorum olacak.doktorumuz bana bir önceki randevumda (4 haziran) bir ay sonra gel detaylı bakalım demişti. şimdi 4 temmuzda gidicem. ancak okuduğum kadarıyla kendi doktorunuz bakmamış ya sizi yönlendirmiş yada siz başka doktora yaptırmışsınız.ayrıntılı ultrasonu kendi doktoru yapan var mı aranızda.
Günaydın,Arkadaşlar merhaba,
Tecrübeli annelere sesleniyorum.... Allah kısmet ederse Kasım ayı gibi bebeğimizi bekliyoruz, erkek. Kıyafet almak için çıktığımda ve internetteki araştırmalarımda kafam çok karıştı. Yenidoğan bebeği nasıl giydirmek gerekir? Bazıları içine kesinlikle iç zıbın giydirin diyor, bazıları önce çıtçıtlı zıbın giydir , soınra da çıtçıtlı body giydirirsin 3 aydan sonra diyor. Çıtçıtlı body ve çıtçıtlı zıbın arasında far var mı? Ayrıca şu bebek mağazalarında satılan beyaz renkli bebeğin içine giydirildiği söylenen çok ince düğmesiz ceketimsi şeyler var ( iç zıbın denilen şeyler bunlar herhalde) Bunlar gerekli midir? Akıl vereceklere şimdiden teşekkürler.
Çok sağol esradeevet canım onlar iç zıbın oluyor kızımda vardı birkaçtane isteğe bağlı ama kış bebeği olacakları için birkaç tane bulunsun istersenbu arada benim kızım zayıf doğdu 2700 civarı o yüzden hastane çıkışı büyük gelmişti bebeğin kilosuna göre alırsın hastane çıkışlarını yenidoğan ve 0-3 ay diye satılıyor sanırım
Sağol Nazo,Günaydın,
Her ne kadar bebeklerimiz kışa doğru bebeğide olsa çok çok sıkı giydirmenin bir anlamı yok. Evin içindeki sıcaklığı düşünerek giydirmek gerekiyor. dışarı çıkarken de zaten sarıp sarmalıyoruz. Kızımın doğumunda çocuk doktoru bana kendi üstüne giydiğinin bir kat fazlasını giydir daha fazlası çocuğu hasta eder demişti. Çocuğu boğmanın bir anlamı yok. Çocuklar belli bir aya gelene kadar onlar için en güzel giysi zıbın çeşitleri oluyor. Burada bi kere daha yazmıştım, kesinlikle ve kesinlikle arkadan çıtçıtlı badi önermiyorum. Çocuk sırtüstü yatıyor ve canı acıyabilir. Bunlardan, polar eşyalardan, çok fazla ayaklı zıbından uzak durmanı tavsiye ederim. Yelek, çorap, eldiven alımında sınır tanıma:) çünkü yaz ve kış bebekleri için en kullanışlı giysiler.
Kasilmalarin rahmi etkiliyorsa tabiki de bebege zarari olur canim Allah gostermesin erken dogum gibiKalsiyum ve magnezyum a yeni başladım. Haftada 3sabah oluyor ortalama. Bebeğe bi zararı var mı ki
Canim benim doktorum perinotolog prof oldugu icin kendi bakacak.. istersen baskasina yonlendireyim baskasi da gorsun dedi cunku her gitmemde organlarina bakiyordu zaten ben ilk basta kararsiz kaldim sonra vaxgectim yine kendi druma gidecemGünaydın güzel anneler,
benim sizlere bi sorum olacak.doktorumuz bana bir önceki randevumda (4 haziran) bir ay sonra gel detaylı bakalım demişti. şimdi 4 temmuzda gidicem. ancak okuduğum kadarıyla kendi doktorunuz bakmamış ya sizi yönlendirmiş yada siz başka doktora yaptırmışsınız.ayrıntılı ultrasonu kendi doktoru yapan var mı aranızda.
Benim kanamam var herseyin basinda onu tetikliyor canimBebeğe zararlı mı ki ?
tam düzenli hareketleri 23 haftadan sonra hissedermişiz endişelenme çoğumuzda var bir gün hareket etmiyor ikinci gün ediyor bazen hiç etmiyor gerçi hepimiz endişeleniyoruz ama sen endişelenme normalmişGunaydin kizlar...kac gundur kafamda deli sorular evdekilere sarip duruyorum size sorayim dedim... ben minnosumu 16. Haftanin basinda hissetmeye baslamistim hatta geceleri yan yatinca tekmeyle uyandiriyordu sonra 17. Haftanin sonunda hic hissetmemeye basladim 18 e girdik tik yok artik kostur kostur dra gittik drum pozisyon degistirdigi icin cok da kucuk oldugu icin bazi zamanlar hic hissedemeyebilecegimi soyledi sukur bebegimiz de iyiydi... kac gun gecti hala tik yok bu arada yemedigim tatli tuzlu kalmadi.. dunden beri de ara ara damar atmasi gibi ama biraz daha hissedilir tarzi bisey farkediyorum.. minnosum ben burdayim mi diyor yoksa baska birsey mi bu..
aynen biz bu sene 3 kişilik verdik Allah kabul etsinKızlar fitre verirken bebeklerimiz için de vermeyi unutmayalım bu sene
Sabah sabah cok guldum canimGünaydın kızlar
Su asagida konular geçiyor ya hani orda bi konu var konu sahibinin avatarina cok gıcık oluyorum maymun gibi bişey var.korkuyorum yahu
malesef canım seni çok iyi anlıyorum ama doğurana kadar bu böylekızlar nefes sıkıntısı çeken ve normalde sinüziti olan arkadaşlara bir sorum var..
benim burnumda devamlı isli bir koku yanık kokusu burnumu tıkayan hal bu..sizde böyle bir durum var mı..
reflüden ötürü bir haftadır aralıksız gırtlağım asitli artık gaviscondan da fayda yok ,doktora göre her şey normalken ben kendimi nasıl rahatlatabilirim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?