2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
kızlar plesantası aşağıda olan arkadaşlar için 21. haftayı okuyordum da kendinizi germeyin diye kopyalayayım dedim
Bu gebelik haftasında ya da daha önce yapılan bir ultrasonda doktorunuz size "bebeğin eşi biraz aşağıda..." gibi bir şey söylemiş olabilir. Burada kastedilen "eş", bebeği besleyen plasenta adlı yapıdır. Bu yapı, gebelik ilerledikçe yer değiştirmeye devam eder ve genellikle 24. haftaya kadar rahim içindeki gerçek yerine ulaşır. "Eş aşağıda" demek, plasenta doğum kanalı girişine yakın, ya da bu kanalı kapatıyor demektir. Yanda miyadında bir bebekte plasentanın bulunduğu pozisyonu bebeğin sırtının hemen arkasında, kordon çıkışıyla birlikte görüyorsunuz.

Soldaki resimde ise plasenta ve kordon çıkışı daha yakından görülüyor.
İlk gebeliğini yaşayan anne adaylarında ender görülen ve "placenta previa" ("önde gelen plasenta") adı verilen durum kendini beklenmedik zamanlarda oluşan kanamalarla gösterir.

İlk gebeliğinizse ve "eşiniz aşağıdaysa" biraz daha sabredin, birkaç hafta içinde bu durumun ortadan kalkma ihtimali yüksektir. Yine de bir kanama şikayetiniz olduğunda doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.

Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu 28 cm. ve ağırlığı yaklaşık 400 gram!

Görmüyolar değil işlerine gelmiyo..dün dolmuşta ayakta gittim ve kadının biri çocuğunu almış yanına ikili koltukta oturuyo.hemcinsin bide..neden böyle bencil bir toplum oldukki... mesafe yakındı yoksa al çocuğu kucağına derdim kesin

Merhaba kızlar doktordan geliyorum hersey yolunda çok şükür fakat çok kilo aldım aslında hiç belli olmuyor ama Baskul gercekleri yüzüme çarpıyor tabi:)) doktor iki hafta sonrası icin seker yüklemesi istedi inşallah seker çıkmaz annemin de yüksek şekeri. gercekten endişelendim

gözünaydın cnm çıkmaz inş. kötü düşünme

Bunlari defalarca okudum canim.. 24. Hafta benim icin milat 2 drumda ayni seyi soyluyor... aktif kanamam ve rahim kasilmalarim ( dr butun gun yattigima inanmiyordu o kadar kasilmis buzulmustu butun gun is mi yapiyorsun demisti ) olmasa belki bu kadar takilmazdim canim

Ankara'da oturan anne adayları,

Zübeyde Hanım doğumevinin çalışanlarınca ücretsiz olarak verilen doğum gebelik okulu var. Ara ara eğitimler veriliyor. En son eğitim 2 hafta önce başladı ve toplam 6 hafta sürecek, bu süreçte konusunda uzman doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog eşliğinde merak edilen konular hakkında 1 saatlik sunumlar yapılıyor ve sonrasında fizyoterapist eşliğinde 1 saat klinik pilates uygulaması yapılıyor. Gerçekten çok faydalı. Uzman kişiler tarafından, özellikle ilk gebeliği olan ve konu hakkında bilgisi olmayan anne adaylarına yol gösteriliyor: anne çocuk sağlığı, doğum eylemi, gebelikte beslenme, psikoloji, anne sütü, emzirme vs..

Biliyorsunuz bu gibi eğitimler genelde çok pahalı...

Allah günah yazmasın sıkıyosa tut bak daha yarım litre içtim iş yoğunluğundan fırsatıum olmadı ağzım bembeyaz veledim tık tık su iç annaaaaaaaaaaaaaa diye bağrınıyor
valla ben tutuyorum canım.. havalar sıcakda olmuyor burda.. hiç ara vermedim. tabiki tutmama gibi bir hakkın var dinen ama sonra tutması çok zor oluyor. doktorumda 6 aydan sonra tutmanı önermem dedi...

Canım çok tesekkürler bilgilendirme için..ben de ankaradayım ve ilk gebeliğim şu bir hafta izinliyim aslında gelebilirim..hangi günler saat kaçta oluyor bu eğitimler?hastanede yapılıyor değil mi?

Kaç kilo aldınız, ben de aldım 8kg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…