2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
valla ben tutuyorum canım.. havalar sıcakda olmuyor burda.. hiç ara vermedim. tabiki tutmama gibi bir hakkın var dinen ama sonra tutması çok zor oluyor. doktorumda 6 aydan sonra tutmanı önermem dedi...
bursa sıcak ve nemden dökülüyor iki dk da buharlaşıyorsun 4-5 hatta bazen daha fazla su tüketimim oluyor ağzım her daim kuru..inşallah rabbim nasip eder borçlarımızı tutarız..

arkadaşlar merhaba iyisinizdir umarım .. size bir şey soracam ben dün aşı yaptırdım ilkin çok hissetmedim ama dün akşamdan şimdiye kadar hep sızladı biraz da şişti . sizde böyle bir şey oldu mu var mı bir öneriniz ne zaman geçer acaba

Ankara'da oturanlar çok şanslısınız bu konuda . Ankara'da yaşasak ben de Zekai T.B 'a giderdim.Annemler doğum için çağırıyor oraya ama zor olur gitmek büyük ihtimalle
Doğuma eşler girebiliyormuş ve ücret karşılığı özel oda da tutuluyormuş.İstanbul' da bu koşullarda çalışan bir devlet hastanesi var mı bilmiyorum

bursa sıcak ve nemden dökülüyor iki dk da buharlaşıyorsun 4-5 hatta bazen daha fazla su tüketimim oluyor ağzım her daim kuru..inşallah rabbim nasip eder borçlarımızı tutarız..
Kıskandım valla,o kadar suyu nasıl içiyorsun.Ben ancak 2 litre içiyorum

Bende sizi kıskandım kızlar 1 litreyi tamamlarsam şükrediyorum. Kendimi zorluyorum su içmek için. Birtek geçen gün denize gittim o gün çok su içtim. Herhalde evde olduğum için susamıyorum, gündüz biraz dışarı mı çıksam ne yapsam

Bende olmadı ama aşıyı yapan hemşire sisebilir ağrı yapabilir hatta bir miktar ateşte yapabilir dedi. Yani normal korkmayin

Bende dun yaptirdim 2,5 gibi.azcik agri oldu hemen gecti gece ustene de yattim simdi sadece kolumu havaya kaldirirsam agriyor kipirdatmazsam hic hissetmiyorum.hemsire bana soguk pres yap demisti ama direk cildine koyma bir beze sar ara ara pres yap.gecmis olsun

Canım çok tesekkürler bilgilendirme için..ben de ankaradayım ve ilk gebeliğim şu bir hafta izinliyim aslında gelebilirim..hangi günler saat kaçta oluyor bu eğitimler?hastanede yapılıyor değil mi?

Evet, eğitimler hastanede, toplantı odasında yapılıyor. Haftada salı ve perşembe günleri 10-12 arasında. 6 hafta sonunda katılımcılara sertifika da verilecek. İşinden o saatler arası izin alabilecek gibiysen bence gelmelisin. Çok faydalı bilgiler öğreniyor insan.

Özellikle doğum eylemi konusunda konuşan hoca hamileleri rahatlattı, en azından ben kendi adıma öyle hissettim. Aslında bu işin çok doğal olduğun, korkulacak bir durum olmadığını anlattı. Çünkü korku ve gerginlik ağrı olarak bize geri dönüyormuş. Daha doğum nefes teknikleri hakkında da bilgi verecekler. Bu programa olmasa bile bir sonraki 8 haftalık programa katılmanı isterim.

Bende haftaya carsamba gidecegim doguma hazirlik kursuna. 6hafta surecek haftada 1 gun. Isten izin aldim.
Eminim ki cok faydali bilgiler edinecegim ve ucretsiz devlet hastanesi veriyor. Istesem bu kadar olmazdi.
Ayni heyecanlari yasayan insanlarin birarada egitim almasi harika deneyim olacak.

Merhaba,

Ben zekai tahir veya zübeyde hanıma gitmiyorum kontroller için. Henüz daha hastahane seçmedim kesin olarak. Haftaya Gazi Üniversitesi'ni de deneyeceğim. 20 haftam dolmadan bir karar vermem lazım. Zübeyde Hanım'a gebelik okulu için gidiyorum. Dışarıdan da alıyorlar. Bence İstanbul'daki hastahaneleri bir araştırın. Bu kurs sağlık bakanlığı denetiminde açılmış bildiğim kadarıyla. Mutlaka İstanbul'da da benzerleri vardır. Ben duyurularını hastahanenin internet sitesinden öğrendim.

İnanın, Zübeyde Hanım'da her yerde bu kursla alakalı afiş var. Neredeyse bütün kapıların üstünde. Fakat yine kursta en fazla 12 13 kişiyiz ki hastahane hamile dolu. Çocuk bakmak zaten zor. İnsan bilgisiz olunca bence daha da zor. Çevremde başıboş bırakılmış bebek çocuk gördüğüm zaman artık üzülüyorum...

Merhaba buket-26,

Kolay su içmek kendine bir şişe edinebilirsin. Süslü güzel bir şişe mesela. Kendine bir kural koy, Bu şişeden günde 3 kez içeceğim gibi mesela. İnan o zaman daha kolay içmesi. Ve bebeğini düşün...Su, ayrıca anne sütünü en büyük oranda arttıran şey...

Donuk pudra merhaba,

Ben Ankara'da doğum hazırlık kursuna gidiyorum. Sen hangi şehirdesin. Buradan bilmeyen arkadaşlara duyurursan çok iyi olur. İstanbul'dan da gitmek isteyenler var sanırım...

Bende olmadı ama aşıyı yapan hemşire sisebilir ağrı yapabilir hatta bir miktar ateşte yapabilir dedi. Yani normal korkmayin

hemşire demişti bana ağrı olabilir diye ama ben gebelikten önce yaptırmıştım o aşıyı hiç böyle ağrımamıştı..ben de şu an hareketsiz olursam ağrımıyor sol koluma yaptı bi de aşıyı gece sol tarafıma yatamadım.. buzu deneyeyim olmasa.. teşekkürler cevaplarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…