- 29 Haziran 2015
- 1.287
- 1.551
- 333
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #28.401
ve spor ayakkabısı giymelisin. Çünkü bilgilendirmeden sonra 1 saat egzersiz var. İstiyorsan yanında getirip sonradan da değiştirebilirsin kıyafetlerini. Bu salı hamilelikte psikooljiden bahsedilecek, psikolog anlatacak. Perşembe de doğumda nefes egzersizlerinden bahsedilecek. Perşembe benim doktor kontrolüm olacağı için maalesef ben katılamayacağım. Ama sonraki programın o dersine katılabileceğim söylendi.Rica ederim mysterymom. Üzerine rahat kıyafetler
Rica ederim beyaz patikZeynep Kamil'i arayıp sorayım çok güzel bir hizmet.
Eşim gelemez,şehir dışında ben tek giderim
Paylaşım için çok teşekkürler
ve spor ayakkabısı giymelisin. Çünkü bilgilendirmeden sonra 1 saat egzersiz var. İstiyorsan yanında getirip sonradan da değiştirebilirsin kıyafetlerini. Bu salı hamilelikte psikooljiden bahsedilecek, psikolog anlatacak. Perşembe de doğumda nefes egzersizlerinden bahsedilecek. Perşembe benim doktor kontrolüm olacağı için maalesef ben katılamayacağım. Ama sonraki programın o dersine katılabileceğim söylendi.
Bende de aynısı oluyor. Biraz panik yaptım ama sanırım çoğu gebede aynı şikayet varGünaydın kızlar,sınavı olanlara başarılar,iki gündür çamaşırım ıslanıyor acaba bebeğin suyumu benim gibi olan varmı aranızda??
günaydınnn :) işi bırakmaya son 40 günşu bayram bir gelseydi 3-4 gün kafa dinleseydim hiç yoktan
Benim doğum iznim 30 Eylül' de başlıyor: )Eylülde bende bırakıcam sanırım bu doğum parasını hak etmemiş oluyoruz dimi.
Benim doğum iznim 30 Eylül' de başlıyor: )
Gelse o günler, doğum izinlerine çıksak,kafamız rahat olsa
Eylülde bende bırakıcam sanırım bu doğum parasını hak etmemiş oluyoruz dimi.
ben 5 eylülde hakediyorum. 5 günde iş yerim çıkış yapmayacak konuşacağım.
kimisi 31+0 olduğun an 32 oluyorsun hak kazanıyorsun diyor kimisi 32+6 dolacak diyor :Sçok iyi o zaman 32.hafta dolunca hak ediyoruz sanırım yanlışım yoksa.
aşıları genelde sol tarafa yapıyolar canım sağa yapsa hiç kullanamayızkiBu aşı mutlaka sol kola mı yapılıyor ? Sol tarafa yatıyoruz hep
Canım 3_4gun yemediginde vücut terbiye oluyo diyolar bi sık dişini bakalimİnşallah canım ben tatlıyı azaltmaya karar verdim aslında daha önce azaltmaliydim ama çok canım istiyor hayırlısı bakalım
Ben zaten güvenip gitmiyordum hala gitmiyorumGünaydın kızlar. Hamilelik boyunca manikür pedikür olayını nasıl yapıyorsunuz? Ben ilk aylarda yaptırmaya devam ettim. Ama sonra bir korku bir hamilelik titizliği geldi üzerime. Gittiğim yere de güveniyorum aslında ama nedense sanki belki o gün bir şey ters gider, ne biliyim makine tam steril yapmaz, bu durum fark edilmez vs. vs. gibi komplo teorileri kuruyorum aklımda sürekli. Fakat artık gerçekten gitmem lazım. El tırnaklarım neyse de ayak tırnaklarımın çok ihtiyacı var.
kızlar plesantası aşağıda olan arkadaşlar için 21. haftayı okuyordum da kendinizi germeyin diye kopyalayayım dedim
Bu gebelik haftasında ya da daha önce yapılan bir ultrasonda doktorunuz size "bebeğin eşi biraz aşağıda..." gibi bir şey söylemiş olabilir. Burada kastedilen "eş", bebeği besleyen plasenta adlı yapıdır. Bu yapı, gebelik ilerledikçe yer değiştirmeye devam eder ve genellikle 24. haftaya kadar rahim içindeki gerçek yerine ulaşır. "Eş aşağıda" demek, plasenta doğum kanalı girişine yakın, ya da bu kanalı kapatıyor demektir. Yanda miyadında bir bebekte plasentanın bulunduğu pozisyonu bebeğin sırtının hemen arkasında, kordon çıkışıyla birlikte görüyorsunuz.
Soldaki resimde ise plasenta ve kordon çıkışı daha yakından görülüyor.
İlk gebeliğini yaşayan anne adaylarında ender görülen ve "placenta previa" ("önde gelen plasenta") adı verilen durum kendini beklenmedik zamanlarda oluşan kanamalarla gösterir.
İlk gebeliğinizse ve "eşiniz aşağıdaysa" biraz daha sabredin, birkaç hafta içinde bu durumun ortadan kalkma ihtimali yüksektir. Yine de bir kanama şikayetiniz olduğunda doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.
Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu 28 cm. ve ağırlığı yaklaşık 400 gram!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?