- 30 Ekim 2014
- 206
- 186
- 33
- 37
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #42.281
Bızı soyuyolar vala :)3tane özele gittim hiç nts ödemedim ilginç ödendiğini dahi duymadım çevremden arkadaşlarımdan fln..
Canim yine de sen hazırlıklarını tamamla bence çünkü neyin ne zaman ne olacağı belli olmaz .kızlar kafam çok karışık ne olur bana yardım edin iki gün önce kontrole gittik 35+1 gözüküyordu sata göre 34+ 4 neyse uyum fena değil sorun şu ki bebeğim zaten 1 aydır doğum pozisyonundaydı bu sefer kanala da girmiş! ama doktorum çok rahat bir şekilde daha doğmaz bu bebek suyun falan çok iyi durumda 40 haftayı bekler dedi nst de de ağrı mağrı çıkmadı ama ben çok tedirginim kanala giren bebek nasıl bekler 5 hafta daha aklım almıyor?? benim durumumda olan var mı aranızda? hazırlıksız yakalanıcam diye çok üzülüyorum daha temizlik yaptrmadım halılarımı yıkatmadım bebek çikolatalarımı sipariş etmedim falan filan son hafta yapılacak bir sürü iş var çok küçük ayrıntılar bunlar tabiiki önemli olan bebeğimin sağlıklı doğması ama ne biliim hazırlıklı olmak istiyorum. siz hiç duydunuz mu kanala giren bebeğin 5 hafta beklediğini?
öyle mi dersin..doktorumun sözüne güvenmek de istiyorum ama içim içimi yiyeceğine dediğin gibi yapayım ev tekrar pislenirse de pislensin napiim..Canim yine de sen hazırlıklarını tamamla bence çünkü neyin ne zaman ne olacağı belli olmaz .
öyle mi dersin..doktorumun sözüne güvenmek de istiyorum ama içim içimi yiyeceğine dediğin gibi yapayım ev tekrar pislenirse de pislensin napiim..
Canim tesekkur ederim sayende haberim oldu benimde kuvet alamamistim bendeslm kizlar dun dr kontrolumuz vardi... cok yazmaya calistim ama tlfumun azizligine ugradigim icin yazamadimRabbime sukurler olsun ki bebegim kordonunu cikarmis ama hala elinde tutuyormus darisi basina @Beyaz Patik englishhome dan battaniye alacak arkadaslar benim aldiklarimin 30 derecede agzi yuzu bi yana kaydi haftaya a101 e kuvet vs emzirme sutyeni nuk biberon temizleyicisi alez geliyor kacirip uzulenlere duyurulur.... ayrica ctesi 2300 cikan kizim dun 2200 çıktı rejim mi yapiyor nedir bilemedim ki... dr lar farkliydi sanirim ultrasondan kaynakli bisey
Ayni durumdayiz oglum.41 haftayi tamamladi suni aacnci ile baslatmiatik dogumu. Bu 2. Numara ama simdiden.senin durumundayim hafif sanci gibi sizlamalarim da var. Oglumda hic sanci cekkmemistim bu saniki her an dogucak gibikızlar kafam çok karışık ne olur bana yardım edin iki gün önce kontrole gittik 35+1 gözüküyordu sata göre 34+ 4 neyse uyum fena değil sorun şu ki bebeğim zaten 1 aydır doğum pozisyonundaydı bu sefer kanala da girmiş! ama doktorum çok rahat bir şekilde daha doğmaz bu bebek suyun falan çok iyi durumda 40 haftayı bekler dedi nst de de ağrı mağrı çıkmadı ama ben çok tedirginim kanala giren bebek nasıl bekler 5 hafta daha aklım almıyor?? benim durumumda olan var mı aranızda? hazırlıksız yakalanıcam diye çok üzülüyorum daha temizlik yaptrmadım halılarımı yıkatmadım bebek çikolatalarımı sipariş etmedim falan filan son hafta yapılacak bir sürü iş var çok küçük ayrıntılar bunlar tabiiki önemli olan bebeğimin sağlıklı doğması ama ne biliim hazırlıklı olmak istiyorum. siz hiç duydunuz mu kanala giren bebeğin 5 hafta beklediğini?
yaa çok sevindim bekleyebilir yani hadi inşallah zaten ağrım falan yok ama ne biliim öyle bir kanal hayal ediyorum ki bebeğin kafası sıkışmış ve bir an önce çıkması gerekiyormuş gibi..Bebeğin kanala inmiş olması çok güzel, panik yapmayın bence. Normal doğum istiyorsanız buna sevinmelisiniz bile, 2 cm açılmayla 1 aydan fazla beklemişti benim kızım. Hayırlı doğumlar.
Birkaç hafta daha takipte olup sonra doğuracağız
Benimkinin kordon boynunda hala , kolye yapmış takmışDoğsun şu kehribar kolyeleri miydi neydi , onlardan alacağım , biraz büyüyünce , yazın takar
Doktora söyledim , boynunda kordon varmış diye.Biz bakmıyoruz bile ona , hemen hemen çoğu gebede olur,önemli bir şey değil,görsek bile söylemeyiz,dedi. Ben öyle dedikten sonra da renklendirip gösterdi , bak burada diye :)
Seninkinin çıkarmasına sevindim canım.
Bana ilginç gelen özeldeki doktorların evham yapıp sezaryen dedikleri durumlara , devlettekilerin normal doğum demesi.
Gittiğim diğer doktorları da söyledim.Hepsi birbirini tanıyor zaten ; ama şunu anladım.Devlette gittiğim doktor iki doktordan da daha iyi.Şimdi nerede doğum yapacağım , bakalım.Hala belirsiz.Devletteki doktor da normal doğum yapabilirsin , bir sorun olursa Gülnihal zaten sezaryene alır,dedi.
Bu arada birkaç yıl içinde planlı sezaryen diye bir seçenek kalmayacakmış , Türkiye kaldırıyormuş bu seçeneği.Su , sancı , nişan gelince olacakmış tüm doğumlar.Doktor başka bir gebeye söylerken duydum.
canim ben de dun dr a gittiğimde rahim kendini doguma hazirlamaya baslamis dedi... bu dr a kordon dolanmasi icin gecen haftaya gitmeye basladim yani erken dogum rahim kasilmalari vs konuşmamistik daha once... peki bu hazirlik erken dogum belirtisi mi diye sordum hyr sadece o asamaya gectigini belirtmek istedim dedi artik ne demeksekızlar kafam çok karışık ne olur bana yardım edin iki gün önce kontrole gittik 35+1 gözüküyordu sata göre 34+ 4 neyse uyum fena değil sorun şu ki bebeğim zaten 1 aydır doğum pozisyonundaydı bu sefer kanala da girmiş! ama doktorum çok rahat bir şekilde daha doğmaz bu bebek suyun falan çok iyi durumda 40 haftayı bekler dedi nst de de ağrı mağrı çıkmadı ama ben çok tedirginim kanala giren bebek nasıl bekler 5 hafta daha aklım almıyor?? benim durumumda olan var mı aranızda? hazırlıksız yakalanıcam diye çok üzülüyorum daha temizlik yaptrmadım halılarımı yıkatmadım bebek çikolatalarımı sipariş etmedim falan filan son hafta yapılacak bir sürü iş var çok küçük ayrıntılar bunlar tabiiki önemli olan bebeğimin sağlıklı doğması ama ne biliim hazırlıklı olmak istiyorum. siz hiç duydunuz mu kanala giren bebeğin 5 hafta beklediğini?
benimki de hazır değil:) koyacaklarım hazır ama çantaya koymak istemiyorum hemen kokuları gitmesin ve kırışmasınlar diye..çikolatalar da bozulur diye korkuyorum 5 haftaya kadar ondan söylemiyorumAyni durumdayiz oglum.41 haftayi tamamladi suni aacnci ile baslatmiatik dogumu. Bu 2. Numara ama simdiden.senin durumundayim hafif sanci gibi sizlamalarim da var. Oglumda hic sanci cekkmemistim bu saniki her an dogucak gibi
Bi sanci sizi insallah en a 2.3 hafta daha dururlar. Benim cantam bile hazir degil henuz birak temizligi hali yikatmayi
aynen benimki de bu tavırdaydı gayet rahat ve memnun görünüyordu ultrasona baktığında daha doğmaz bile dedi var demek ki bildikleri bir şey, en iyisi rahat olalım cnm:)benimki ozelde normali destekliyor canim hattabana 'sana ragmen ben bu çocuğu normal alirim "dedi ama benim baska bi saglik problemimden dolayi sezeryan yaptirmam gerekiyor tabiki de bizimki beklerse zamanini... bu arada canim sen benim kiza kolye al ben de senin er tesbih cunku bizimki de almis kordonu eline napcaksa artik öylece tutuyormus
canim ben de dun dr a gittiğimde rahim kendini doguma hazirlamaya baslamis dedi... bu dr a kordon dolanmasi icin gecen haftaya gitmeye basladim yani erken dogum rahim kasilmalari vs konuşmamistik daha once... peki bu hazirlik erken dogum belirtisi mi diye sordum hyr sadece o asamaya gectigini belirtmek istedim dedi artik ne demekse
Karin kaslarini tembellestiriyor diye pek onermiyorlar cnm ama yine de se bilirsin. Eger normal dogum yapacaksan dogumdan sonra (mumkunse cataldayken) karnini surekli ovala bende ise yaramisti hem kanamam da cok olmadi sonrasindaKızlar doğuma az kaldı çok heycanlım ama doğumdan sonrası içinde ayrı bi endişeliyim karnım kalacak mı diye...
Ben korse aldm sizlerde aldınızmı yanlız çok kararszm doğumdan hemen sonra mı giyerim yoksa 3-4 gün sonra mı bilemedimm
Benimki kismen cantada ama oylesine utusuz filan sirf ne var goreyim diye haha pek de bisey yokmusbenimki de hazır değil:) koyacaklarım hazır ama çantaya koymak istemiyorum hemen kokuları gitmesin ve kırışmasınlar diye..çikolatalar da bozulur diye korkuyorum 5 haftaya kadar ondan söylemiyorum
Çok güzel olmuş
Canim ben mi yanlış anladım yoksa senin hesapta hata mı var sonuçta iznimiz toplamda 8+8=16 hafta ben 28 eylülde ayrıldım kısmetse doğum 21 kasım demişti bu süreç zaten 8 hafta yapıyor tam zamanında dogursam ondan sonraki 8 hafta 16 ocakta bitiyor ama erken dogurursam 37. Haftada falan doğum öncesi olan 3 hafta m sonrasına ekleniyor diye biliyorum yanlıs sam düzeltin lütfen güme gitmeyeyim sonraBen bigün 36+0 im ve 37+1 de ayrilcam. Ama bana dönüşü hemen ikinci dönemin başı diye hesapladilar şok oldum. Yani söyle dedi idare doğum 12 kasimda. Sonrası 8 hafta arti calistigin 4 hafta (28 eylül 23 ekim arasi 4 hafta) 12 hafta eklenir 12 kasım itibariyle. Bu durumda Şubat tatili biter bitmez donuyorum
Canim benim de kanala inmişti doktor geçen hafta bir hafta yatış verdi düzenli sancim ve 1 cm açılma vardı gerçekten geçen haftadan beri dinleniyorum bebis biraz yukarı geldi sanki kasiklarim biraz rahatladı sorun olmaz yani dinlenmené bak sen artık az zamanımız kaldı zatenkızlar kafam çok karışık ne olur bana yardım edin iki gün önce kontrole gittik 35+1 gözüküyordu sata göre 34+ 4 neyse uyum fena değil sorun şu ki bebeğim zaten 1 aydır doğum pozisyonundaydı bu sefer kanala da girmiş! ama doktorum çok rahat bir şekilde daha doğmaz bu bebek suyun falan çok iyi durumda 40 haftayı bekler dedi nst de de ağrı mağrı çıkmadı ama ben çok tedirginim kanala giren bebek nasıl bekler 5 hafta daha aklım almıyor?? benim durumumda olan var mı aranızda? hazırlıksız yakalanıcam diye çok üzülüyorum daha temizlik yaptrmadım halılarımı yıkatmadım bebek çikolatalarımı sipariş etmedim falan filan son hafta yapılacak bir sürü iş var çok küçük ayrıntılar bunlar tabiiki önemli olan bebeğimin sağlıklı doğması ama ne biliim hazırlıklı olmak istiyorum. siz hiç duydunuz mu kanala giren bebeğin 5 hafta beklediğini?
cnm benm kafamı karıştıran da tam olarak bu zaten çünkü dr seninkinin tersine hareketli ol dedi bana her gün en az 20 dk yürü dedi mesela bebeğin kanala indiğini bildiği halde. neden böyle yaptı acaba onu düşünüyorum..Canim ben mi yanlış anladım yoksa senin hesapta hata mı var sonuçta iznimiz toplamda 8+8=16 hafta ben 28 eylülde ayrıldım kısmetse doğum 21 kasım demişti bu süreç zaten 8 hafta yapıyor tam zamanında dogursam ondan sonraki 8 hafta 16 ocakta bitiyor ama erken dogurursam 37. Haftada falan doğum öncesi olan 3 hafta m sonrasına ekleniyor diye biliyorum yanlıs sam düzeltin lütfen güme gitmeyeyim sonra
Canim benim de kanala inmişti doktor geçen hafta bir hafta yatış verdi düzenli sancim ve 1 cm açılma vardı gerçekten geçen haftadan beri dinleniyorum bebis biraz yukarı geldi sanki kasiklarim biraz rahatladı sorun olmaz yani dinlenmené bak sen artık az zamanımız kaldı zaten
Ay icimi rahatlattn ya Allah razi olsun. annelik iste kucuk bi seyde bile cok endiseleniyorum.Merhaba
İlk bebeğimde banada 35. Haftada aynı şeyi söyledi dr
Hatta suyunda azalıyor
Sezeryana alabilirim seni dedi
Sürekli sezeryana yönlendiriyordu zaten nedense
Sonra başka bir dr gittim hüngür hüngür
Oda şu anki drum hatta
Dediki
"Plasentanın ömrü 9 aydır zaten
Ve şu anda eskimesi gayet normal
Çünkü son aydasın" ve drum değiştirdim son ayda
Sonuç 39+5 te normal doğumla sağlıklı bir doğum yaptım:)
Sana önerim bir dra daha görün canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?