- 14 Ekim 2012
- 2.413
- 2.879
- 358
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #42.361
kızlar kafam çok karışık ne olur bana yardım edin iki gün önce kontrole gittik 35+1 gözüküyordu sata göre 34+ 4 neyse uyum fena değil sorun şu ki bebeğim zaten 1 aydır doğum pozisyonundaydı bu sefer kanala da girmiş! ama doktorum çok rahat bir şekilde daha doğmaz bu bebek suyun falan çok iyi durumda 40 haftayı bekler dedi nst de de ağrı mağrı çıkmadı ama ben çok tedirginim kanala giren bebek nasıl bekler 5 hafta daha aklım almıyor?? benim durumumda olan var mı aranızda? hazırlıksız yakalanıcam diye çok üzülüyorum daha temizlik yaptrmadım halılarımı yıkatmadım bebek çikolatalarımı sipariş etmedim falan filan son hafta yapılacak bir sürü iş var çok küçük ayrıntılar bunlar tabiiki önemli olan bebeğimin sağlıklı doğması ama ne biliim hazırlıklı olmak istiyorum. siz hiç duydunuz mu kanala giren bebeğin 5 hafta beklediğini?
Yok canım nasilmis peki benim bildiğim 37 de zorunlu başlarsın ondan önceki beş hafta doğum sonrasına aktarılır kaca kadar calistiysan o doğum sonrasına aktarılır sallıyorlar sizinkiler sanki.Ya ben şunu anlamıyorum. Ben 24 ekimde izne ayrılmış girunucem. Yani rapor tarihime göre son çalışma günüm 24 ekim. Ben okula diyorum ki 24 ekim itibari ile 16 haftalik iznim başlar. Yok öyle değil diyolar
Valla bu saatten sonra kapınızi calarlarsa açmayın ne mal insanlar var yahuBen kadını görmedim açıkçası, eşim çok sever insanlarla konuşşsun, komşu olsun dost olsun, aşırı iyimser ve güleryüzlü bir adam. O dikkat etmiş, kadın da tanımadı mı yoksa muhattap mı olmuyor anlamadım.
Taşındılar kapılarını vurduk yardım için sorduk, apartmandan ayakkabı çalıyorlardı o sıra, onun için uyardık başka bir gün, bir başka gün onlar yokken evlerinden gaz kokusu gelmeye başladı, içerde bir şey oldu diye ödümüz patladı, evi satan emlakçıya ulaşıp numaralarını bulup aradık, teşekkür bile etmediler, hatta akşamına iyi misiniz diye tekrar kontrol ettik.
Amaaan kendileri bilir, biz daha ne yapalım ki
kabul etme canım onlar anlamiyorlarsa da anlamış olurlar ayıp ya utanır insan ne misafiribiliyolar bildikleri halde gelmek istiyorlar poff gelmeyin demekte kabalık kem küm ettim ama anlamadılar
Tovbe tovbe..ne kadar anlayissiz insanlar var.Ben olsam asla gitmem ama temizlik olur yardim olur giderim..kiyamam yani hamile kisiye.sen yinede kendini fazla yorma canimbiliyolar bildikleri halde gelmek istiyorlar poff gelmeyin demekte kabalık kem küm ettim ama anlamadılar
Tovbe tovbe..ne kadar anlayissiz insanlar var.Ben olsam asla gitmem ama temizlik olur yardim olur giderim..kiyamam yani hamile kisiye.sen yinede kendini fazla yorma canim
Ayy valla bende bazen düşününce sinir oluyorum. Emzirirken falan özellikle kimseyi istemiyorum yanımda ama bakalım o anki durum Nasıl olacak. Bir de sigara konusu var eşim ve ailesi teyzeleri kuzenleri benim ailem hepsi içiyoryok valla bende yemek işine girmiycem hazır söyliycem dışardan belki utanırlar
ben olsam hayatta gitmem son günleri uyusun dinlensin kafa dinlesin diye
hatta bana hastaneden eve gelince bile gelenler saçma geliyor lohusa halinle bide emzirirken başına dikilirken
zaten yorulmuşsun sinirler 1500.
hayırlısıyla şu 1 hafta bi geçse
38+5 e verdi randevusezaryan olucak anneler kaçıncı haftada çağırdı dr
Ayy valla bende bazen düşününce sinir oluyorum. Emzirirken falan özellikle kimseyi istemiyorum yanımda ama bakalım o anki durum Nasıl olacak. Bir de sigara konusu var eşim ve ailesi teyzeleri kuzenleri benim ailem hepsi içiyorbu konuda çok zorlanıcam ve sinir olucam gibime geliyor. Eşim sigara içen kişi elini yüzünü yıkamadan dişlerini fırçalamadan bebeğe dokunup öpemezden diyor ama üstüne sinecek sonuçta koku dedim. Bebek doğduğunda bırakması için çok dua ediyorum. Baskı yapma bana dedi bugün, baskı yapmıyorum ama sonuçta üstüne sinecek yine de o koku bebeğe zarar verecek. Senin vicdanın rahat edecekse bişey diyemem dedim. Tabiki vicdanım rahat etmez dedi. İnşaAllah bırakır ya
Evet seninki aynen dediğin gibi oluyor. Sen doğum öncesini tam kullandığın için hesap net ama ben çalıştım ya işler karışıyor :)
Evet bende öyle hesapladim şimdi. Teşekkürler :)32 de izne ayrilmayip 5 hafta fazladan çalışan arkadaşlar sizin durumunuz şöyle oluyor :
8+8 hafta değil de 3+13 hafta izin kullanmış oluyorsunuz. Yani doğum izniniz uzamiyor sadece önceki 5 haftayı sonraya atmış oluyorsunuz . Yani izne ayrıldığın tarihten doğuma 3 hafta, doğum sonrası 13 hafta iznin olacak. Doğumun erken olursa o da iznine eklenir. Bu durumda sen 15 şubatta göreve başlamalisin
Hadi eşime verirken bende tülbent sererim ama annesi teyzesi kuzenleri onlara Nasıl yapıcam bilmiyorum. Artık alınırlarsa da yapacak bişey yok eşimle konuşucam bu konuyu o anlatsın uyarsın en mantıklısıdoğumdan sonra kesinlikle katı kurallar kurup insanlara bunu söylemeliyiz.
bizim bebeklerimizin sağlığa her seyden önemli öncelikle ben kesinlikle kucağa vermiycem uzaktan görsünler kış mevsimi insanlar hasta olsada çekinmiyo hiç iş bize düşüyo.
benim eşimde sıgara içiyor ve vazgeçemiyor bende kucağına verirken tülbent sermeyi düşünüyorum üstü kokar evet.
ama yapıcak bişey yok onlar babalık duygusunu doğdıuktan sonra anlıycaklar
Bende de aynı saatlerde başlıyor. Artık kaşınmaya başlayınca saatin 11 olduğunu anlıyorum. Bana hareket, nefes egzersizi ya da hamilelik yogası iyi geliyor kaşıntı esnada. İnternetten hamilelik yogası ile ilgili birkaç videodan bakıp bazı egzersizler yapabilirsiniz belki.
Hadi eşime verirken bende tülbent sererim ama annesi teyzesi kuzenleri onlara Nasıl yapıcam bilmiyorum. Artık alınırlarsa da yapacak bişey yok eşimle konuşucam bu konuyu o anlatsın uyarsın en mantıklısı
ben aceleye getirmemek icin almadim canim Allah kismet ederse dogumdan sonra alacam ama hem sirt hem kol cantasi olarak kullanilabilenlerden sık olsun istiyorum... hastaneye valiz ve 2 farkli boy spor cantasi hazirladimKizlaar bana bi yardim edin hele.. ben bebek cantasi olarak ilk bi tane kanz marka çanta sipariş etmistim n11 den ellerinde bi tane varmış onun da fermuari bozukmus arayıp hbr verdiler ben de iptal ettim. Sonra tekzenin sitesinden stylo marka bi canta siparis ettim o da elime ulaştı lakin birde ne goriym onun da bozuk cikti fermuari onu da iade edicem... ee simdi ben nerden nasil bisey aliym sizinkiler nasil? Memnun musunuz?
Benim ki 38 dolunca alırım dedisezaryan olucak anneler kaçıncı haftada çağırdı dr
Bizimde doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor ama bende de ne ağrı ne sacı hiçbir şey yok belki benim ki donmediginden dirKizlar 38. Haftadayim ama ne sanci ne kucuk bi agri hic bir dogum belirtisi yok sanki normal dogum yapamicam gibi geliyo kucucuk bi belirti yok ilk gunki gibiyim bj sanci ciksin nstde diye dua ediyom ama yok
Benimki de aynı gün tabi daha erken gelmek istemezse paşa şimdiden hayırlı doğumlar ağrısız sizisiz insallahbeni 38+1 de çağırdı bebeğin gelişimi iyi dedi salı günü kısmetse sezerryan oluyorum
Hangi hastane fiyt düşün valla bizimki de 500 düşse hiç fena olmazOrda hasta iliskilerinde bi kadin var.ben baya zorladim.yani fiyatta inmezseniz hastaneyi degisticem dedim.numarami aldi mudurlerimle konusayim dedi.ertesi gunu arayip bes yuz tl indirdi.sende baya zorlarsan bence inerler
Benimki dondu ama tik yok daha kasima 2 hafta kaldi az biraz baslamasi lazimdi diye dusunuyorum ama yok bide merak ettigim birsey var acilma sanci olmadan suni sanci verilirmii tecrubeli arkadaslar bilirlerBizimde doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor ama bende de ne ağrı ne sacı hiçbir şey yok belki benim ki donmediginden dir
Goztepe medical park canimHangi hastane fiyt düşün valla bizimki de 500 düşse hiç fena olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?