- 11 Mayıs 2013
- 104
- 142
- 53
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #42.501
Benim de göğsümün ucunun içinden bir şeyler çıkmış gibi görünüyor.Çok acayip bir görüntüsü oldu.Yara gibi görünüm böyle bir şey mi acaba ? Sanki kurumuş , kalmış sümük gibi oldu.
Biliyorum , benzetme iğrenç oldu.Başka nasıl tarif edeceğimi bilemedim.
Valla bilmiyorum artik canim hakkinda hayirlisi olsun sagsaglim al kucagina doktorunla iyice konus derimAma bebek gelmek istediği zamanı seçebilir bu şekilde , öyle değil mi ?
Yani tabiki cnm normal gibisi yok tek diyecegim doktoruyla ayrintili gorussun bosa eziyet cekmesknEvet.ebru55 arkadasim boşuna agri çekmiş olmaz.son yayinlar planlı sezaryen yerine dogum kendiliğinden basladiktan sonra yapılan sezeryanlarde bebek ve anne için pek çok artidan bahsediyor.planlı sezaryen bir ameliyattir.gerekiyorsa evet yapılır ve hayat kurtarır.Ama bebegin hakkıdır normal dogum.O yaziyi bulursam paylasayim sizlerle.risk yoksa normal dogum yapma secenegini doktorunuz sunuyorsa deneyin derim.
çıtır sey seni dogum gunun kutlu olsun nice mutlu yaslara bebisinle esinle sevdiklerinle inşallah
Bu zamana kdr gordugum butun ozel hastaneler sezaryenle hmn hamileligi sonlandirmak istiyo riske girmeyi hic goze almiyolar cunku devlete gidiyorum ben 38. Haftadayim ne cati muanesi ne baska bise sadece ultrason ve nst bakiyo son raddeye kdr beklicez sen yada bebegin tehlikede olmadikca alamam dedi sezaryana 41 haftaya kdr beklicem mecbur ztn sancim fln hic bise yokBen bu çatı muayenesine sinir oluyorum ; yani normal doğuma uygun mu diye önceden yapılana.
Doğum başlar , normal olmazsa sezaryenle alınır .Devletteki doktorum normal doğum yapabilirsin dedi dün , eğer bu şekilde devam edersem.Perinatolog %49 normal , %51 sezaryen , demişti. Bu doktorların sezaryene yönlendirme merakını çözemiyorum ben bir türlü.
Benim doktor da yapmıyor diye biliyorum bu muayeneyi , devlet hastanesinde derlerse de yaptırmam.
Bana önceden yapılan çatı muayenesi aşırı saçma geliyor artık , özellikle Ina May Gaskin'in kitabını okuduktan sonra iyice yanlış gibi geliyor.Kitapta çatısı dar denilenlerin hep normal doğumla iri bebekleri yırtıksız doğurabildiğini anlatan örnekler vardı . Sanki sezaryene yönlendirmek ya da doğumu müdahale edip erken başlatmak gibi geliyor. Belki yapılması gerekli durumlar vardır ; ama özel hastanelerde bu rutin uygulama da bana garip geliyor , neyse ...
Hatira olsun diye dusunuyorum. Kardesim yardim ederse yapacagim.
Günaydın kızlar. Benim de canım sıkıldı sabah sabah. Taa geçen haftadan annemi aramıştım, temizlikçi çağıracağım gelir misin diye. O da ben gelir temizlerim, temizlikçiyi doğuma yakın alırsın dedi. İyi dedim. 2 gündür bizde, ya elel üstünde oturuyor, ya gezmeye gidiyor. Insan anasına bisey de söyleyemiyor. Öyle pislik içinde yasiyoruz bakalım.
Slm kizlar
Aralik annelerinde yasiyorum normal dogum tarihi 8 aralikti. Vakit 17 kasim da sezeryan tarihi veriyor doktorumuz :)
Doğum günün kutlu olsun. Bebeğinle ve kocanla nice mutlu huzurlu yıllara canımIyi ki dogdummm gordun mu 32 oldummm yillar once bir dilek tuttum ve esim karsima cikti... simdi bir dilek daha tutup tum kalbimle gerceklesmesini diliyorum
Seninde doğum günün kutlu olsun. Dileklerin gerçekleşsinaa benim de doğum günüm
bende 25 oldumm
Cnm bende anneme daha kolay söylerim ama sende kırmadan bi söyle ya da işte yrn şunları halledelim fln bi şey de duyur bence
Int.den kolonya siparisi ve baski etiket siparisi veren var mi?
Guzel kokulu kolonya nereden bulurum?
Kolonya siselerine etiket lazim nerden bastirabilirim? Yaptiranlardan bilgi rica ediyorum.
Baskimo yada baskimbo diye bir siteden yaptırdım etiketlerimi. Çok da güzel geldi. Kolonya konusunda da netten olursa sevinirim varsa denemiş beğenmiş biri. Ben bebek kolonyasi gibi güzel kokulu istiyorum. Burdan bir arkadaşım eminönünde kozacam diye bir yeri söylemişti de gidemedim. Durumum malum yatıyorum. Bu aradamasum34 senin de doğum günün kutlu olsun
İş kanunu tam okumadım ama mantiken dedin gibi olmalı. Bende öyle hesapliyorum işte. 24 kasım izne ayrılma tarihim o tarih itibari ile 16 hafta sayiyorum. Ama öyle hesaplamaz diyor okulCanım bi hata olmasın... Doğum izni iş kanuna göre doğumdan 8 hafta önce ve 8 hafta sonra diye hesaplanıyor. Ama çalışabilir raporu alarak önceki 8 haftayı 3 haftaya kadar indirebiliyoruz. Yani en geç 37. haftada izne çıkmak zorundayız biz. Dolayısıyla izne çıkmayıp çalıştığın hafta, daha sonraya ekleniyor. İş kanununda çok açık yazıyor bu...
Doğum iznine çıktığın andan itibaren 16 hafta izinlisin, bebek ne zaman doğarsa doğsun. İsterse 37. haftada doğar, sen 16 haftayı birlikte geçirirsin, ister 42. haftada doğar, senin geriye 11 haftan kalır... :) (Diye biliyorum ben).
Cnm annene doğum olmadan şunları halletmem lazım de. Sen işe başlar gibi yap o da zaten sen temizlik yaparken oturmaz heralde yani. Sonra sen ağrım var deyip oturursun. Erken doğum riski varsa ayakta kalmaman gerektiğini bilir annenişte söyleyebilsem zaten canımı da sıkmazdım bu kadar. o gitsin eşimle az ortalığı toplayıp temizlikçi almaya karar verdim. erken doğum riskim olmasa kalkıp kendim yapacağım da, yemek yapmak bile sancılarımı artırmaya yetiyor.
Nasıl hesaplanacakmis.giciklar ya hep ayni.bak raporu şöyle al dogum için dogum sonrası 8 hafta ve dogum öncesi kullanmadığı su kadar gun iznin dogum sonrası izne eklenmesi uygundur. Yanliz16 hafta olmaz canim 8+5 13 hafta olacak.37 haftada ayriliyorsan. Şimdi alacagin raporda sadece dogum sonrasına su kadar gun aktarimi uyguny yazacakİş kanunu tam okumadım ama mantiken dedin gibi olmalı. Bende öyle hesapliyorum işte. 24 kasım izne ayrılma tarihim o tarih itibari ile 16 hafta sayiyorum. Ama öyle hesaplamaz diyor okul
42 de dogum yaparsa 8arti5 13 hafta kullanır izni.Ama 40. Haftada değil 42 de dogum yaptığı belirtilmelir rspora.Canım bi hata olmasın... Doğum izni iş kanuna göre doğumdan 8 hafta önce ve 8 hafta sonra diye hesaplanıyor. Ama çalışabilir raporu alarak önceki 8 haftayı 3 haftaya kadar indirebiliyoruz. Yani en geç 37. haftada izne çıkmak zorundayız biz. Dolayısıyla izne çıkmayıp çalıştığın hafta, daha sonraya ekleniyor. İş kanununda çok açık yazıyor bu...
Doğum iznine çıktığın andan itibaren 16 hafta izinlisin, bebek ne zaman doğarsa doğsun. İsterse 37. haftada doğar, sen 16 haftayı birlikte geçirirsin, ister 42. haftada doğar, senin geriye 11 haftan kalır... :) (Diye biliyorum ben).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?