- 15 Ekim 2014
- 468
- 767
- 103
- 35
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #43.021
Yahu şu doktorların Bebek kilomalırsa sezaryen demelerine sinir oluyorum. Şimdiye kadar 4-5 kilo olup normal doğum yapan o kadar çok kişi duydum ki. Ne yani şimdi Bebek kilo almasın diye yemek mi yeme demek istiyor doktor yoksa sezaryen yapmaya baştan niyetli de yol mu yapıyor? Bana göre Bebek doğacağı zamana kendi karar vermeli eğer hala vakit varsa doğum normal yoldan başlayana kadar beklenmeli, o esnada zaten normal doğum yapıp yapamadığın anlaşılır ve gerekirse sezaryene alınır. Yani normal doğum isteyen kişileri doktorların hemen sezaryene yönlendirmesi pek etik değil bence.Çatım
çok geniş değil bebek 3gün önce
3080 gr dı. 3buçuğa yaklaşması sezeryan demek ben normal istiyorum sezeryan dan çok korkuyorum
Dr biraz daha kilo alırsa sezeryan dedi
Bebeği portbebe ile taşıyan birini her gördüğümde hep çok gereksiz olduğunu düşünmüşümdür. Çünkü taşıması çok zor üstelik çok ağır oluyor bebekle birlikte. Ancak iki kişi olmak gerekli tek başına taşımak tamamen işkence gibi. Alır kucağımda taşırım bebeği daha iyi yani. Ama Bebek arabasında kullanmak için diyorsanız o konuda pek fikrim yok açıkçasıKizlar sizce portbebe cok gerekli bisey mi? Hani su cantayla takim olanlari var yada daha farklı modelleri var. Yani anakucagiyla tasiycaksak ilk zaman o ne ise yarayacak bilemedim. Sizler aldınız mı?
Yarin kontrolum var çatı muayenesi yapicaz dedi ben cok tirsiyorum niye yaoyy oyyy nasıl doğurucam ben daha çatı muayenesi bile bayilticak beni....
maşallah bebişe nerdeyse 5 kiloHayirli geceler kasimin guzel anneleri ve bebisleri...ilk dogumum normaldi ve kzim 3.500kg dogdu 4-5dikisim vardi.bu kizimda gecen hafta 4kg civari dedi doktor +-600gr olabilir dedi normal dogum istiyorum ama cokta tirsiyorum devlete gidiyorum bu arada doktorum ilk basta normali zorlucaz olmazsa o zaman sezeryan diyo sali gunu randevu var bakalim nolcak hayirlisi Allahtan
Bir bdv konusuda ben yazayim uykusu kacanlara:) bugun esim annesiyle tel goruntulu konusuyodu bende yanindayim uzun zaman dir gorusmuyoduk ( ilk baharda koye gider yeni geldi haberlesme zor oluyo)neyse esime ilk soyledigi sey ne oldu sende abin gibi karina temizlikmi yapiyon ev isimi yapiyon dedi bende atladim evde ismis yapmiyo ben kendi isimi kendim yapiyom dedim sonra esime diyo yardim et ev isine hey allahim
Evet yavbiz bide yurtdisindayiz nasilsiniz bir derdiniz varmi yokmu diye sormazlarKonusacak konumu bulamamis. Ayy bu insanlar ne sacma seylere kafa yorup dert ediyorlar. Benim bir oglum olsa ve karisina yardim etse gurur duyarim vicdanli bir insan yetistirdigim icin. Peygamber efendimiz bile evde esine yardim edermis ki biz kimiz onun yaninda.
Bende persembe günü gidicem korkma canim streste yapma bi kac yerde okudum cok agrili bi muayene degilmis stres yaptigimizda daraliyor ve canin iste o zaman yaniyor.derin derin nefes al ve pozitif düsün
Ben sola da yatiyorum ama cogunlugu saga yatiyorum sola yatinca nefes alamiyorum ve daha cok agrim oluo saga yatinca cok rahat ne agri ne sizi bebegimde sagda hareketleniyor dier tarafimda sıkısıyormus gibi hissediyorumKizlar iyi geceler.siz hep sol tarafinizami yatiyorsunuz.ben sag yada sol tarafima yatinca bebek diger tarafa toplaniyo sanki sıkısiyo gibi hissediyorum.sirt ustu yatinca yayila yayila harekrt ediyo karnimda.sizlerde durum nasil
Bende zapp extra var maxi cosi amakucagi da uyumlu. Cift yonlu olmasi ve anakucaginile kullanisli olmasi super ama 2 parcadan olustugu icin yanliz acip kapatmakta cok da kullanisli degil. Benim ehliyetim yok mesela otobuste kapat dese sofor cocugu mu tutayim arabayi mi oturma yerini mi☺diger turlu araban ehliyetin varsa cift yon tam yatar golgelik/tentesi cok kullanisli oglum 4 yasinda avm lere gittigimizde hala oturuyor. Youtube dan filmerine bak istersen belki gozune carpan bisey olurDün akşam quinny baktım zapp extraydı sanırım mood var buzz var başka varmı bilmiyorum ama hangisi kullanışlı bilemedim.. Verdiğim paraya değsin istiyorum sizin quinny ler ile öneriniz var mı?
Ben genellikle sol tarafıma yatıyorum. Normalde hep sağa yatan biriydim hamilelikte tüm alışkanlıklar değişiyor haliyle. Sırt üstü yattığımda çok zor nefes alıyorum sanki bütün kan beynimde toplanıyor gibi oluyor. Sağ tarafımda da bebeğin ayakları var tekmeleriyle beni çok rahatsız ediyor o yüzden bebişin sırt kısmının olduğu taraf sol tarafıma yatıyorum hem o hem ben daha rahat ediyoruz. Ama bazen ne tarafa yatarsam yatayım olmuyor sanki Bebek sıkışıyormuş gibi hissediyorumKizlar iyi geceler.siz hep sol tarafinizami yatiyorsunuz.ben sag yada sol tarafima yatinca bebek diger tarafa toplaniyo sanki sıkısiyo gibi hissediyorum.sirt ustu yatinca yayila yayila harekrt ediyo karnimda.sizlerde durum nasil
Canım aslında sırt üstü yatmayı hiç önermiyor doktorlar.bebişe giden damarlar bası altında kalabiliyormuş.sağa yada sola ama mümkünse daha çok sola dönüp yatmayı öneriyorlar.çok uzun süre sırt üstü yatmamaya çalışKizlar iyi geceler.siz hep sol tarafinizami yatiyorsunuz.ben sag yada sol tarafima yatinca bebek diger tarafa toplaniyo sanki sıkısiyo gibi hissediyorum.sirt ustu yatinca yayila yayila harekrt ediyo karnimda.sizlerde durum nasil
Evet ayakta durmak egilmek vs vok zor bulasik mak. 3 kere de yerlestirdim. Kasimlari cekmeceye yerlestirdim mola sverdim. Sanki hali yikadim. Bardaklari koydum mola. Sonra tabaklari derkrn 2 saatte amca bitti bosaltma isiKızlar size bisey sormak istiyorum akşam yemeği yedik mutfağı toplayan kadar 15-20 dk ayakta kaldım ve hemen kasilmam oldu. Sizde de böyle sıkıntılar oluyor mu . kasılmam sanki aşağıya baskı yapiyomus gibi .bi kaç zamandır da adet sancısı gibi agrim ve belimde bi ağrı oluyo
Kastettigin parcayi biliyorum ama cantayi orayi hoc koymadigim icin hic rahatsiz etmedi beni oraya koymak o parca olmasada cok kullanilssiz bisey olsa egil al kalk vs. Tutugumuz yere asmak en mantiklisi bence o kritere cok takilmamak lazim. Stokke iyi marka hic kullanmadom ama bana kullanissik geliyor iki ayak arasindaki parcadan dolayi ama herkezin tercihi tabiiCanim quinny mood ve buzz ikisi guzel ama altindaki alisveris sepeti bana bi kullanissiz geldi,yani bebegin cantasini rahatlikla koyamiyorsun cunku tam ortasindan arabanin bir parcasi geciyor. Umarim anlatabilmisimdir.
Ben joolz yada stokke crusi arasinda kaldim, bi bak istersen sende
Evet☺Iyi aksamlar kizlar epidural normal dogumu oneriyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?