- 15 Ekim 2014
- 468
- 767
- 103
- 35
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #43.221
Evet genelde benim de dikkatimi çekmiştir bebeklerin yeni doğduklarında kafa şekilleri sivri oluyor arkaya doğru. Dikkat etmemiz gereken bebeği yatırırken sürekli tek yöne değil de sağ sol sırt üstü değişik yatırmak sanırım.Bebeklerin kafası genel olarak büyük olur zaten. Bence kafaya takacak bir şey yoktur. Benim bebeğimin de büyük gibi gözüküyor ölçümlerde. Zaten sağlıksız olsa doktor söyler. Bizimkinin ayrıca kafası yukarıdan bakıldığında kırkağaç kavunu gibiymiş :) babamız Manisalı :) Genelde Türk çocuklarında kafa yusyuvarlak oluyormuş. Sizinki kavun gibi dedi :) Bir de bebeklerin normal doğumda kafaları yuvarlak değil de arkaya doğru uzun doğuyor, ama sonra düzeliyor tabii ki kafa şekilleri. Benim annemin de eşimin de alnını doğumdan sonra tülbentle sıkmışlar, bombeli olmasın, düz olsun diye. Düşünün cahilliği...
35 haftalik gebelik olup ucakla yolculuk yapmasinda sakinca yoktur refekatciye ihtiyac yoktur kendi ihtiyaclarini karsilayabilir yaziyordu ☺35+6 da aldim raporu 36 da uctm ...35.haftanin icinde olmaniz lazim 35 haftalik yazdirirsaniz sorun olmaz.bende yolculuk yapacağım kaç haftaya kadar kabul ediyolarmış net ne yazıyordu raporunuzda ?
Kadın doğum doktoru , bu değerin sana da bebeğe de zararı olmaz , istersen kullan demişti.Bunu söyleyen kadın doğum doktoruydu.Ayda 1 endoktrin uzmanına gidiyorum canım. Kullanmaya devam edeyim , o zaman :/
Benim normal değer aralığındaydı kan tahlillerinde.Ben forumda okuyunca pimpiriklendim , öyle başlamış oldum hapa :) Tabii doktor kontrolünde,zararı yoksa devam edeyim.
2.5un üstü anormal değer aralığı canım çok iyi bir endokrin uzmanına gidiyorum ve bu konuda çok hassas. Gebeliğimin 10.haftasından beri düzenli kullanıyorum önce troid sonra kan hapı, içmezsem vicdanım rahatsız olur asıl çünkü önemli bir ihtiyaç demir,omega vs arada içmeyebiliyorum ama etroxsuz asla, arkadaşlara katılıyorum sakın ihmal etme, doğumdan sonra sana ve bebeğe muhakkak bakıcaz dedi endokrin doktorum
2doktora daha giderim en az ben olsamKızlar çatı muayenesi yaptırdım. Çatın dar normal doğum zor olur dedi. Tam anlamadım o kısmı ama üçgen olması gereken bir kemik bende düzmüş bebeğin kafası oraya takılırsa vakum yapmak zorunda kalırız buda çok riskli dedi. Bebekte beyin kanamasına bile yol açabiliyormuş. Cumartesiye kadar düşün spinal sezaryen yapalım diyor 28 ekime gün verdi.
Ne olur bir şey söyleyin ne yapmalıyım.
Maasallah maasallah 2 yasına kadar emsin insallah :)Kizlarrr dogum haberimden sonra bi daha yazamadim malumher dakka bebekle ugrasiyorum artik..yoruluyomuyum yoruluyorum tabii ama o minnacik yuze bakinca verene sukur ediyorum Allahim tum arzu edenlere bu duyguyu yasat diyorumm..ayrica bize butun iyi dilekleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum sutum gelmiyo diye sitem etmistim uzulmustum sukurler olsun sutumuzde indi ..cort cort emiyoruz masaallah diyin lutfen teyzeleri bi karin gurultumuz var iste oda nazarligimiz olsun simdilik optuk hepinizi
Canim cinsel iliskinin emin ol hic zarari olmaz cok ilerde cunku cati muanesinde anliyorsun ama suda varki yapanin elinin hafiflihi ve insafiyetiyle alakali duzhi davranip sende kendini kasmazsan bise olmazYa kızlar size birşey soracağım. Cinsel ilişki yasak değil ama çatı muayenesinde kan geldi diyosunuz. Bu kendinibilmez ahlaksız doktor ve ebeler nereye kadar sokuyolar ellerini yaa uyuz oldum.
sat a göre caninKizlar doktorunuz bebegin dogum tarihini ultrason sonucuna gore mi soyluyor yoksa sat a goremi ?
Peki nasıl doğum yapmıştınız?İşte ben bu yüzden doğum öncesi çatı muayenesini pek sağlıklı bulmuyorum. Yani en azından her doktor dikkat etmiyor sanırım. Benim de önceki doğumum doktorun muayenesi sonucu başlamıştı. Neyse ki senin çok erken bir haftada değil gebeliğin. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım
canim ben 2 kere genel anestezi aldim birinde kurtaj oldum digerinde rahim filmi cektirdim kusma felan olmadi dogum farkli mi bilmiyorum... ben de dogumu genel anestezi dusunuyordum annemlerin karsi komşusu anestezi dru hicbir sekilde onermedigini bebege gectigini ve bebegin beynini etkileyebilecegini soylediArkadaslar ya genel atestezi ile dogum yapan varmi acaba su uyaninca kusma olayi oluyomu cok korkuyorum ben kusmakdan tecrubeli arkadaslar ses verinnn
ultrasona gore benimkiKizlar doktorunuz bebegin dogum tarihini ultrason sonucuna gore mi soyluyor yoksa sat a goremi ?
canim ben 2 kere genel anestezi aldim birinde kurtaj oldum digerinde rahim filmi cektirdim kusma felan olmadi dogum farkli mi bilmiyorum... ben de dogumu genel anestezi dusunuyordum annemlerin karsi komşusu anestezi dru hicbir sekilde onermedigini bebege gectigini ve bebegin beynini etkileyebilecegini soyledi
Ben normal doğumlarda tarih verildiğini hiç duymadım ama sata göre hesap yapıyorlar hepKizlar doktorunuz bebegin dogum tarihini ultrason sonucuna gore mi soyluyor yoksa sat a goremi ?
Kizlar doktorunuz bebegin dogum tarihini ultrason sonucuna gore mi soyluyor yoksa sat a goremi ?
ikisini de duydum ama farklarini bilmiyorum druma güveniyorum beni taniyor sonucta...Allah kismet ederse o ne onerirse onu yapacagimSpinal ya da epidural mi istiyorsunuz peki?
Benim de kafam karışık
ama kendin mi boyucan acik alanda boya bol havadar olsun ben kuafore gidicemslm kizlar tlfumda problem var cani isterse yazabiliyorumsac boyasi arastirdim bos durmadim... loreal inoa ve organic colour system arasinda kaldim ve lorealin genel olarak en cok kimyasal madde iceren marka olduğunu ogrendim bu yuzden bitkisel sac boyasi olan organicte karar kildim..bulundugum sehirde fiyat arastirmasina gittim vebu markaya ait dip boyanin 120 den tumunse 200 den basladigini ogrendim bu yuzden daha onceden kullanmis oldugum sachane sitesinden boyayi almaya karar verdim ve de aldim...ayrica turuncgiller mevsimine girmis olup kan ilaclarinizi,pekmezinizi portakal suyu belki mandalina ile almanizi emilimin artması adina tavsiye ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?