- 1 Nisan 2015
- 1.232
- 1.357
- 83
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #43.301
aynen valla bnm yasmda kucuk ben bı cok seyı burdan duyup ogrenyrum dr. Bu kadar soru sormuyorum burda tecrube edn kısılerdn ogrenmek daha cazıp gelıo. Burdakı knusmalara cok onem weryrm ve suankı tek hedfm ıns. dogurup hmen sıze yazmak :):)Gercekten oyle hassasligin doruklarindayizaklima bise gelince once annemi arar sorardim simdi heyecanla buraya yaziyorum ve genelliklede sayenizde bi fikre ulasiyorum bu paylasim cok guzel bence onemli olan destekleyip morel vermek baska amac yok zaten.. dogumdan sonra daha cok paylasimimiz olur bence benim bebis boyle seninki soyle hele benim daha yasim cok kucuk yardimlariniza cok ihtiyacim olacak...
Ayyy insallah canim burdaki butun arkadaslarimiza duaciyim hayirlisiyla hepimiz sagsaglim dogurup buraya heyecanli heyecanli yazalim insallah artik bunu hakettik galiba rabbim nasip etsinn.Val
aynen valla bnm yasmda kucuk ben bı cok seyı burdan duyup ogrenyrum dr. Bu kadar soru sormuyorum burda tecrube edn kısılerdn ogrenmek daha cazıp gelıo. Burdakı knusmalara cok onem weryrm ve suankı tek hedfm ıns. dogurup hmen sıze yazmak :):)
(---Spoiler--- Az biraz dram içerir ama sonu mutsuz değil - gene de canı burnunda olanlar, zaten stresli olanlar okumasın)
İyi geceler güzel minnoşların anneleri,
Soranlara, selam edenlere selamlar, 3 haneli kilolarda bir insanım eksikliğim pek tabii belli olacak, boşa yemedik onca şeyleri değil mi?
Cumartesi kontrolümüz vardı. Doktor baktı ve "bebeğin gelişimi durmuş" dedi. O an herhalde beni yıkacak dünya üzerinde başka eş değer cümle olamazdı. O saat bu saat ağlamaktan ve internetten araştırma yapmaktan helak oldum. Bebek benim tüm bilinçli yememe etmeme rağmen 1 haftada sadece 100 gram almış, doktor gelişimi durmuş derken aslında duraklamış demek istemiş. Bazı dönemlerde bazı bebeklerde olurmuş, normalmiş. Kilo önemli değilmiş zaten vs vs... de güzel kardeşim sen 9 ay onca stresle bebek taşıyan anne adayına ki ben bebek kayıplarımda hep "maalesef gelişim durmuş, kalp durmuş" cümlesini duymuş insanım, böyle cümle kurulur mu? ! Şimdi zaten olmayan uykum iyice kaçtı, yok acaba kordon mu beslemiyor, yok plasenta mı yaşlandı, hareketi nasıl, bereketi nasıl diye diye huysuzlanmaya başladım.
Sezo tarihimiz 6 kasım , kaldı 17 gün. İlk 3 ay acaba tutunacak mı diye yaşadığım stresin daha fazlasını şu günlerde yaşamaya başladım. Hem kendi bebeğim hem buradaki tüm bebekler için tek duamdır ki sağlıkla kucağımıza alalım, pembe yanaklarını burada paylaşıp, huzurla nihayet "çok şükür" diyebilelim.
İyi akşamlar kızlar. Aylardır burada iyi kötü anlarimizi paylaşıyoruz . Fakat bugün moralim bozuldu . Hamilelikten de olabilir bu hassasligim. Doğuma kadar kendimi üzülecegim ortamlardan uzak tutmak istiyorum. Şimdiye kadar kimseyle sıkıntı yaşamadım farkında olmadan kırdığım birileri varsa hakkinizi helal edin. Belki doğumdan sonra yazarım size. Sevgiyle kalın
(---Spoiler--- Az biraz dram içerir ama sonu mutsuz değil - gene de canı burnunda olanlar, zaten stresli olanlar okumasın)
İyi geceler güzel minnoşların anneleri,
Soranlara, selam edenlere selamlar, 3 haneli kilolarda bir insanım eksikliğim pek tabii belli olacak, boşa yemedik onca şeyleri değil mi?
Cumartesi kontrolümüz vardı. Doktor baktı ve "bebeğin gelişimi durmuş" dedi. O an herhalde beni yıkacak dünya üzerinde başka eş değer cümle olamazdı. O saat bu saat ağlamaktan ve internetten araştırma yapmaktan helak oldum. Bebek benim tüm bilinçli yememe etmeme rağmen 1 haftada sadece 100 gram almış, doktor gelişimi durmuş derken aslında duraklamış demek istemiş. Bazı dönemlerde bazı bebeklerde olurmuş, normalmiş. Kilo önemli değilmiş zaten vs vs... de güzel kardeşim sen 9 ay onca stresle bebek taşıyan anne adayına ki ben bebek kayıplarımda hep "maalesef gelişim durmuş, kalp durmuş" cümlesini duymuş insanım, böyle cümle kurulur mu? ! Şimdi zaten olmayan uykum iyice kaçtı, yok acaba kordon mu beslemiyor, yok plasenta mı yaşlandı, hareketi nasıl, bereketi nasıl diye diye huysuzlanmaya başladım.
Sezo tarihimiz 6 kasım , kaldı 17 gün. İlk 3 ay acaba tutunacak mı diye yaşadığım stresin daha fazlasını şu günlerde yaşamaya başladım. Hem kendi bebeğim hem buradaki tüm bebekler için tek duamdır ki sağlıkla kucağımıza alalım, pembe yanaklarını burada paylaşıp, huzurla nihayet "çok şükür" diyebilelim.
İyi akşamlar kızlar. Aylardır burada iyi kötü anlarimizi paylaşıyoruz . Fakat bugün moralim bozuldu . Hamilelikten de olabilir bu hassasligim. Doğuma kadar kendimi üzülecegim ortamlardan uzak tutmak istiyorum. Şimdiye kadar kimseyle sıkıntı yaşamadım farkında olmadan kırdığım birileri varsa hakkinizi helal edin. Belki doğumdan sonra yazarım size. Sevgiyle kalın
Insallah bı avazda:)Ayyy insallah canim burdaki butun arkadaslarimiza duaciyim hayirlisiyla hepimiz sagsaglim dogurup buraya heyecanli heyecanli yazalim insallah artik bunu hakettik galiba rabbim nasip etsinn.
Ya saçmalamaİyi akşamlar kızlar. Aylardır burada iyi kötü anlarimizi paylaşıyoruz . Fakat bugün moralim bozuldu . Hamilelikten de olabilir bu hassasligim. Doğuma kadar kendimi üzülecegim ortamlardan uzak tutmak istiyorum. Şimdiye kadar kimseyle sıkıntı yaşamadım farkında olmadan kırdığım birileri varsa hakkinizi helal edin. Belki doğumdan sonra yazarım size. Sevgiyle kalın
Kızlar ben bugün doğum yaptım. Ayrıntıyı sonra anlatırım. Bebeğimi küveze aldılar. Ne olur dua edin iyi olsun kuzum
Güzel haberlerle gel inşallah.Kızlar ben bugün doğum yaptım. Ayrıntıyı sonra anlatırım. Bebeğimi küveze aldılar. Ne olur dua edin iyi olsun kuzum
Ben öyle yapardımyani dr guvenmek ve spinal yaptirmak mantikli dimi
Kiz gulcan gecmis olsun uzulme senin tombis alacagi kiloyu aldi zaten masallah cogu gebede son haftalarda kilo alimi yavasliyor .Tontis Tontis diye diye nazar oldu cocuk sana bundan sonra bebek kilosu paylasimini yasakliyorum
Canım benim, sessizliğinden bir sorun olduğunu hissetmiştim.
Doktorlar ağızlarından çıkan şeyleri bir kez daha düşünmeli.
İki hafta önce muayenede "bebek hareketleri yetersiz , bugün sezeryanla alabilirim" diyen doktorum da dahil.
Neticede 7 saatlik aglamalı zırlamalı bşr süreç sonrasında bebekte çok da sorun yokmuş boşa ağlamışşsın diyerek eve gönderirken yaşadığım travmanın farkında mıydı acaba?
Onşar için biz, günde bin kere gördükleri manzaralarız fakat bizim için bebeklerimiz ne kadar değerli, bunu akıllarında tutamıyorlar.
Allahın izniyle tombikona bir şey olmayacak, en domuşuk bebişimiz de o olacak, hepimiz de maşallah diyeceğiz.
Adım resmen Gülcan kaldı ya
He valla nazara geldi tombikom.
Doktor ondan önceki kontrolde baktı "neyle besledin bunu, ohh, yuhh, benim kadar" falan dedi. Hatta dalga geçip "her hafta 1 kilo alsa, doğuma 7 kilo olur muhaha" dedi.
Sonraki hafta tombiko bu laflara alınmıştı, malum kız sonuçta kilo konusunda anne karnında hassas yavrum
Bu hafta diyeceğim doktor ağzını hayra, totonu bayıra aç, bir maşallah de
Annem de öyle der, "sen sessizsen ya gizli gizli yiyorsun ya bir şeye üzülmüşsün"
Burada birbirimizi bile tanır, hisseder olduk ne güzel
İnşallah hepimiz şu süreci güle oynaya atlatalım, tüm bebekler sağlıkla doğsun yavaştan, birazda foto görüp, bebek sevelim.
Hayırlı haberlerini alıcaz inşaalah herşey güzel olacak allahın izniyle dua edicem hepimiz için..Kızlar ben bugün doğum yaptım. Ayrıntıyı sonra anlatırım. Bebeğimi küveze aldılar. Ne olur dua edin iyi olsun kuzum
Canım üzülme maaşallah çocuk zaten olmuş. Doktor pat diye söyleyince moralin bozulmuş senin. Topla kendini. 2 kg bile olmayan çocuk doğuyo da maşallah yaşıyo. Sen üzülme tatlım.35+3te 3.100 e boyu 50cmdi. Ciğerlerine baktı, inip çıkıyordu, "ciğerleri gelişmiş" dedi. Yani alınsa o kiloyla falan kendini kurtarır gibime geldi ama o sırada salya ve sümüklerimi sedyeye akıtıyor olduğumdan akıl edemedim.
Bilmiyorum çok kötü bir şey olsa, direkt alalım derdi gibime geliyor. Her cumartesi nst'ye ve kontrole gidiyoruz, bakalım bu cumartesi de aynı kalmışsa kilosu alır belki.
Hoş ben perşembeye başka doktora görüneceğim o kadar bekleyemem ama gene de ne bileyim kalbim çok pırpır.
Eşim "çok yiyorsun ondan kalbin sıkışıyor" diyorama stresliyim azıcık.
Hakkımızda hayırlısı.
Aramızda kalsın ara ara Ekim annelerine gidiyorum, bebe fotolarını gizli gizli sevip, içimden maşallah diyorumO doktor bir daha boyle densizlikler yaparsa agzina kurekle vur kem gozlu sevketkiz cok bebek fotosu gormek istiyorsan benim 3 sene once cikmisi var koyayim istersen
Aramızda kalsın ara ara Ekim annelerine gidiyorum, bebe fotolarını gizli gizli sevip, içimden maşallah diyorum
Daha bizde siftah yok
Geçen cumartesi gördüm hastanede, asansör kapısı açıldı. Bir tane kedi yavrusu kadar , limon sarısı giydirmişler, kısılmış kedi sesi gibi "iyavvv iyaaav" ses çıkarıyordu, dedim "ağladığını düşünüyor zaar"Babası geldi bebeğe bakıyor büyülenmiş gibi. Eşim de adamın yanına yanaştı "Eşinize x hoca mı doğum yaptırttı, memnun musunuz?" dedi.
Adam da "evet, çok memnunum, pek memnunum, oh çok güzel kesti" falan dedi.
Ben koca göbeğimle gül gül çatladım.
Adam şokta baba olmuş, benimki memnuniyet araştırmasına çıkmış
Şimdi bana da diyor, ben de o katta asansör önünde durup "çok da güzel oldu, pek de güzel kesti" diye konuşacağım gelen gidenle diyor
Dedim yaparsın, beyin bedava
Senin kız da maşallah kıvır kıvır saçlı pek de güzel, çok da güzelmişMaşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?