- 15 Haziran 2014
- 1.908
- 1.200
- 53
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #43.421
Hepten stres oldum ya yemek yemege korkar oldum[/QUOTE
aman ye gitsin bi dahamı gelecez dünyaya
aynen öğle yemeği yiyecem birazdan artık sayılı günlerim 3 gün sonra bende evimde keyifle kahvaltı yapıyor olucamafiyet olsun canim biz ogle yemegine gececez birazdan
ben puset almadım almıycamda o yüzden yazmadım bornoz biraz fazla gibi ya emzirme atletide mantıklı da ben südyen aldımYa bebek icin ayni seyleri aldim da puset de goturmycek miyiz hastaneye cikists tasimsk icin bi de o var kocaman ustelik bebege bir nevresim takimi da koy diyorlar bi de ben kendime bornoz koydum banyo yaparsam diye ama sacmalamis miyim ki bi de emzirme atleti aldm ben 2 tane sütyen yerine onu giycem
Aklımda kalan bir şeyse tabii ki :)ay sorum olursa cevaplarsin o zaman canim sen artik doktora yapmissin
devre sıkma canını ya gel ben seni merak ederim hangimiz önce doğuracak acaba diyeİyi akşamlar kızlar. Aylardır burada iyi kötü anlarimizi paylaşıyoruz . Fakat bugün moralim bozuldu . Hamilelikten de olabilir bu hassasligim. Doğuma kadar kendimi üzülecegim ortamlardan uzak tutmak istiyorum. Şimdiye kadar kimseyle sıkıntı yaşamadım farkında olmadan kırdığım birileri varsa hakkinizi helal edin. Belki doğumdan sonra yazarım size. Sevgiyle kalın
masallah yaaaBuda benim tontis 3 bucuk olmus
Canim sağlıkla kucağına alacaksın hiç üzülme dualarımız seninleKızlar ben bugün doğum yaptım. Ayrıntıyı sonra anlatırım. Bebeğimi küveze aldılar. Ne olur dua edin iyi olsun kuzum
Canim Boşver ya erkekler bazen biraz anlayissiz olabiliyorlarKizlar bende de asiri bir duygusallik var.Dün dogum günumdu esim zaten boyle seyleri onemseyen biri degil hele bu sefer tamamen unuttu sandim nasil olduysa aklindaymis ama o kadar basitlestiriyor ki her sene zoruma gidiyor ben onem veriyorum cunku.oyle cok ozel seyler beklemiyorum sadece biraz onem versin yeter en azindan arabasina verdigi kadar...Tutamadim kendimi agladim bir suru sinirlendi olmadik seyler soyledi bana, zorla kendi kendimi sakinlestirdim bebegim icin bu sefer de bebegimi boyle sacma birsey icin uzdum diye agliyorum Allahim bu nasil bir hormon çöküntusudür
oh oooo sende şekerim yapmıştır esin onun hesabını ne güzel iste bak düşünmüş almış bizim gibi hesap bilmez onlar biraz az basıyor yaabiz kadinlari anlamasi zordur derler ya aslinda degil... kucucuk bi tebessum gorsek dunyalar bizim olur... bikac gun once de benim dogumgunumdu biliyorum esim atlamaz unutmaz ve nitekim de oyle oldu... yalniz aldigi hediyeyi gorunce cinlerim tepeme cikti.. gitmis 1000 lr ya bi canta almis ( her sene dogum gunumde boyle yaptigi icin gizliden girip bakiyorum nette fiyatina) alip o cantayi kafasina geciresim geldi cunku su anda isi yok ben izne ayrildim ek dersim yatmiyor 3 bin küsür ev kredimiz var ayrica bebek icin bi suru masraf yaptik yapacagiz da...biz mi cok anlasilmaziz onlar mi bizi gozlerinde cok buyutuyorlar anlamiyorum
Canim bende öyle yaptım birde bizim hastanede bebegin eşyalarıni hemşireler alıp giydiriyor ayrı çantada tütün dediler ayrı çantaya da koydum lahana gibi sardım anlayacaginCanim ben ekstra bir hirka koydum kendime lohusayken fazla terlenir dedi arkadaşım terin sogumasin diye koymak lazim dedi.
Birde kızlar arkadaşım mantıklı birsey söyledi bebek için hemsireye verileceği kiyafetleri penye battaniyesine bohça yap ve o şekilde verki sen o haldeyken kimse aramasin dedi.
Hiç canını sıkma zaten olumsuz bir şey olsa perinotolojide soylerlerdi. sonuçta derslerden öğrendiğimiz kadarıyla zaten gelişim baştan ayağa olur önce kafa sonra diğer uzuvlar hem eğer bebekler dogduklarinda ki kafa vücut oranını büyüyünce kadar Korusuydi hepimizin kafası bedenimizin tasiyamayacagi büyüklükte olurmuş dört yaşına kadar kafa vücuttan önde gider o zamandan sonra orantilanmaya baslarmis doktorun acaba hiç mi bunları bilmiyor kızdım şimdi ona sonuçta bilim yani sallamiyom vallahi eğitim bilimleri dersinde ogrenmistikGünaydın kızlar. Bugüne kadar hiç sıkıntımı paylaşmadım burada. Sanki dillendirince kötü hissedecekmişim gibi geldi kendimi. Ama bugün sanırım anlatacağım çünkü kendimi daha kötü hissedemem. Bebeğimin baş büyüklüğü haftasına göre önde gidiyor. Doktorumuzun yönlendirmesiyle İki ay önce bunun için perinotolojiye gitmiştik prof'e. Her şeyin yolunda olduğunu iri bir bebek olduğunu ( boyu ve kilosu da haftasına göre ileride) bunun biraz da genetik olduğunu bizim de kafa çaplarımızın büyük olduğunu söyledi ki doğru. Hatta dedelerinin de öyle. Ama istersek fetal mr çekilerek daha ayrıntılı iç yapıyı görebliriz dedi. Fakat gerekli değil bence dedi. Buna rağmen ben mutlaka çekilsin dedim. Aklımızda soru işareti kalmaması açısından. Sonuç olarak her şey normal çıktı. Doktor, artık bunları hiç düşünmememi bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Sevinçten ağlaya ağlaya çıktım odasından. Kendimi sıkmaktan düşünmekten mahvolmuşum hepsi o gün orda aktı gitti.
Bugün sabah kontrolmüz vardı. Ölçümlerde yine başı önde çıktı. 4 hafta önde görünüyor. Doktorum tekrar perinatolojiyle bir görüşelim dedi. Daha önce hocanın dediklerini hatırlattım. Olsun tekrar bir görsün, kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama garanti olsun dedi. Madem olumsuz bir şey yok, ben neden tekrar perinatolojiye gidiyorum. Haftaya cuma doğum planladık. En kötüsünü düşünüyorum, haftaya doğumum var eğer doktor olumsuz bir şey söylerse bile ne değişecek? Doktor en son bu konu kapandı için rahat etsin dedi bana. Randevu için aradık en erken cumaya verdiler. Cumaya kadar o stresi nasıl çekeceğim. Hiç mi gitmesem diyorum. Kendi doktorumun davranışı takılıyor aklıma. Her şeyde bizi yönlendiriyor. Kansızlık problemim yüzünden de hemotolojiye yönlendirdi. Hala o konuda da başka bir doktora gidiyorum. Sorumluluk mu almak istemiyor, fazla mı titiz, garantici mi? Aklım çok karışık. Nasıl hareket etmeliyim bilemiyorum.
Yok yaa ne fazlası valla bu doktorlarda ne yapacagini şaşırdılar vallaEvet fazla dediler anlamadim her ay 4-4alsam tamam haklilar dicemde 29haftama kadar hic kilo almadm bile 29dan 33haftana kadar yani 1ayda 4kilo almisim cok dediler diyet verdiler
Canm kafa capi buyukse zaten normal doguma sokmazlar dmi sezeryan olcaksa niye tekrar tekrar gidip baktirasnki zaten daha once genetik oldugu soylenmis yine oyle olcak ama yinede sen bilirsin :/Günaydın kızlar. Bugüne kadar hiç sıkıntımı paylaşmadım burada. Sanki dillendirince kötü hissedecekmişim gibi geldi kendimi. Ama bugün sanırım anlatacağım çünkü kendimi daha kötü hissedemem. Bebeğimin baş büyüklüğü haftasına göre önde gidiyor. Doktorumuzun yönlendirmesiyle İki ay önce bunun için perinotolojiye gitmiştik prof'e. Her şeyin yolunda olduğunu iri bir bebek olduğunu ( boyu ve kilosu da haftasına göre ileride) bunun biraz da genetik olduğunu bizim de kafa çaplarımızın büyük olduğunu söyledi ki doğru. Hatta dedelerinin de öyle. Ama istersek fetal mr çekilerek daha ayrıntılı iç yapıyı görebliriz dedi. Fakat gerekli değil bence dedi. Buna rağmen ben mutlaka çekilsin dedim. Aklımızda soru işareti kalmaması açısından. Sonuç olarak her şey normal çıktı. Doktor, artık bunları hiç düşünmememi bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Sevinçten ağlaya ağlaya çıktım odasından. Kendimi sıkmaktan düşünmekten mahvolmuşum hepsi o gün orda aktı gitti.
Bugün sabah kontrolmüz vardı. Ölçümlerde yine başı önde çıktı. 4 hafta önde görünüyor. Doktorum tekrar perinatolojiyle bir görüşelim dedi. Daha önce hocanın dediklerini hatırlattım. Olsun tekrar bir görsün, kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama garanti olsun dedi. Madem olumsuz bir şey yok, ben neden tekrar perinatolojiye gidiyorum. Haftaya cuma doğum planladık. En kötüsünü düşünüyorum, haftaya doğumum var eğer doktor olumsuz bir şey söylerse bile ne değişecek? Doktor en son bu konu kapandı için rahat etsin dedi bana. Randevu için aradık en erken cumaya verdiler. Cumaya kadar o stresi nasıl çekeceğim. Hiç mi gitmesem diyorum. Kendi doktorumun davranışı takılıyor aklıma. Her şeyde bizi yönlendiriyor. Kansızlık problemim yüzünden de hemotolojiye yönlendirdi. Hala o konuda da başka bir doktora gidiyorum. Sorumluluk mu almak istemiyor, fazla mı titiz, garantici mi? Aklım çok karışık. Nasıl hareket etmeliyim bilemiyorum.
Canım fazla takılma bence , Perinatolog tamam dediyse sorun yoktur.Senin yazdıkların bana kendi doktorumu aklıma getirdi.Günaydın kızlar. Bugüne kadar hiç sıkıntımı paylaşmadım burada. Sanki dillendirince kötü hissedecekmişim gibi geldi kendimi. Ama bugün sanırım anlatacağım çünkü kendimi daha kötü hissedemem. Bebeğimin baş büyüklüğü haftasına göre önde gidiyor. Doktorumuzun yönlendirmesiyle İki ay önce bunun için perinotolojiye gitmiştik prof'e. Her şeyin yolunda olduğunu iri bir bebek olduğunu ( boyu ve kilosu da haftasına göre ileride) bunun biraz da genetik olduğunu bizim de kafa çaplarımızın büyük olduğunu söyledi ki doğru. Hatta dedelerinin de öyle. Ama istersek fetal mr çekilerek daha ayrıntılı iç yapıyı görebliriz dedi. Fakat gerekli değil bence dedi. Buna rağmen ben mutlaka çekilsin dedim. Aklımızda soru işareti kalmaması açısından. Sonuç olarak her şey normal çıktı. Doktor, artık bunları hiç düşünmememi bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Sevinçten ağlaya ağlaya çıktım odasından. Kendimi sıkmaktan düşünmekten mahvolmuşum hepsi o gün orda aktı gitti.
Bence de artık genetik özellikler baskın olmaya başladı.Perinatolog benim bebeğime de genetik olarak minyon , dedi. Boyu iyi ama ortalamaya göre kilosu az. Gelişimde de karın çevresi 1 hafta kadar geri çıkıyor hep.Biz de uzun boylu , ince bir çocuk olacak diye bekliyoruz artık :)canımmm hiçç üzme kendini bak doğumuna da az kalmış strese girme boşuna eğer bir sorun olsaydı ilk tetkikte belli olurdu.
bi dönem bizimde baya önde çıkıyordu bende bi sürü araştırma yaptım genetik olabilirmiş doğduktan sonra orantılanabilirmiş vs.yani kötü bir şey yazana rastalamadım.sende içini ferah tut
bence hiç boşuna gitme gitsende bir şey değişmeyecek allaha emanet de ve doğumunu bekle canım.
Masallah ben daha yeni kahvaltiya oturdum :))) 11 bucuktan once kalkamiorum hep gozumu actigimda 11 bucuk oluoaynen öğle yemeği yiyecem birazdan artık sayılı günlerim 3 gün sonra bende evimde keyifle kahvaltı yapıyor olucam
Benim hst cantama koyduklarimin listesi boyle.
Kendim icin sampuan ve kolonya koymadim. Bebege de 15 bez koydum.[/QUOTE
Gecelık yok mu? Normal dogum yapacaksan mutlaka bır tane gecelık olmalı gercı sezaryanda da lazım. kanamayı kontrol etmek ıcın doktor hemşire kontrole gelıyor bırkac defa pıjamayla zor olur bence.
Sen bilirsin ama asıl şu ara burada birbirimizin desteği, paylaşımı önemli Monna.
Bak biraz önce bebeğim gelişmiyor diye sümük siliyordum şimdi acaba kıvırcık mı kabak mı olur kafası diyorum, insanın kafası dağılıyor, aynı saçma stresi ve ya sıkıntıyı başkalarının da paylaştığını görüyoruz, çoğu zaman kikirdeyip gülümsüyoruz.
Ben de iki kez kızdım. Birisi sezaryanı kötüleyecek diye eltisinin görümcesinin kaynının kızınınoperasyonun anlatıp "aman ha sakın" demişti bilmiş bilmiş ki sanki benim karnımı kestirmekten zevk alan bir tipim var te Allahım.
Diğeri de sevgi pıtırcığı emekli ilkokul öğretmeni tadında ders vermişti.
Onları bile kötü niyetli bulmuyorum, herkes hassas herkes stresli, hepimiz çok kaygılıyız.
Ama burada gerçekten güzel bir grup olduk, nickleri bile gözler arıyor gün içinde.
O yüzden bence güzel bir bardak süt içip dinlen, sabaha "oh la la "diye geri gel
Canim germe uzme kendini herseye. Yasadiklarin seni hassaslastirdi. Bikacgun ara ver degisiklik yap, gene gel. Ayrilma tamamen senin icin de buralarda olmak iyi olur.
Monna gitme ya bak doğurcam heran. Hepinizin burada olmasını istiyorum
MONNA cım
Gitmeni gerektirecek bir durum yokki seni burda görmek istiyorum ben
Canım hamilelik hassasiyeti, lütfen yazmaya devam et, daha neler neler paylaşacağız, zaten zor bir dönemdesin, merak ederiz yazmazsan
Ya saçmalamaşunun şurasında ne kaldı gidipte bozma büyüyü lütfen, ya unutursan bizi? Ya dogururda haber vermezsen, valla hepimiz toplanır baskın yaparız evine, bütün şeker çikolata lokum ne varsa talan ederiz!? Niye aldırış ediyosun herşeye? Etme güzel kardeşim. Biyerede gitme. Yarın sabah gülcanımızında dediği gibii "oh la la" diyerek uyan inşallah ve sahalara geri dön. Biz hepimiz bir olunca güzeliz cünkü!
Bu arada @Ayaklarim3kilo bende seni cok merak ettim gercekten tombikon iyidir annesi sen merak etme...MONNA sende hepimiz gibi hasassin suaralar heralde bosver herseyi uzaklasma canim
Canım moralini hiç bozma. Biz seni yine aramızda görmek istiyoruz. Hem sancılarını doğuma hazırlığını falan da merak ediyorum. Sadece doğum sonrası yazmak olmaz. Öncesinde yaz ki dua edip heyecanla bekleyelim.
@Ayaklarim3kilo İnşallah kızın hayırlısıyla vaktinde sağlıkla doğar canım. @zzzzynpppp Gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün. Kısa zamanda evinize geçin sağlıkla
@zzzzynpppp
Gözün aydın canım, en kısa sürede küvezden çıkar kucağına alıp evine götürürsün inşallah
MONNA
Sabah gelirsin umarım yine , bizi fazla bekletme :)
@Ayaklarim3kilo
Doktorlar böyle gerekli gereksiz olur olmadık yerde evham yaptırıyorlar.Senin bebeğin önden gidip gelişimini tamamlamıştı , kilosu da çok iyi.Daha ne olsun.H3r şey güzel olacak bebişlerimiz ve bizim için
Kizlar ben bu metabolizmama hayran kaliyorum. Yine ayni saatte uyandirdi valla sastim.
MONNA girmem dersen saygi duyarim ama mavi karekterli yazini gormezsem ozlerim. Bence kimse kimseye kapris yapmasin. Herkez bildigince kendine dogru geldigince fikrini veriyor. Bastan beri neler paylasildi burda. Yazsan roman olur.
Bu gunden sonra ben bebis haberleriyle mutlu ve heyecanli gunler yasamanin derdiydeyim.
@zzzzynpppp hayirli ugurlu olsun. Hic kotu dusunmeki bebis yaninda diilken sutun gelmeye baslasin. Artik kendilerini kurtardilar kilo olarak. Gerisi hastanede ufak tefek heyecanlar olur umarim.
Günaydın kizceler bi uyuduk olaylar olaylar oku oku bitiremedim yaw.. yine bi bebegimiz gelmis hayırlı olsun ins tez vakitte de kuvozden cikar.
@Ayaklarim3kilo ozletmistin canım hosgeldin tekrar cok şükür ki bi sorun yokmus doktorun patavatsizligi iste onlari da oyle kabul edip cok stres yapmamak lazim malum agizlarinin ayarı yok hic
MONNA seni de yine aramızda görmek istiyoruz canim doguma kadar ve sonrasında da fire yok bu ekiple aynen devam inşallah
Tuğba arkadasim bu eşler boyle napacan ben de uzdum yiprattim kendimi hep bu dogum gunu mevzusunda ama sonuc hep ayni. Artik takmiyorum ama ben esime her defasinda supriz yaparak o bana yapmis gibi mutlu oluyorum:) Ama simdiden de kafama takmaya başladım dogum günümde supriz neyim yapmiyo bari dogumda hediye alsa diyealmazsa fena bozulcam bu sefer...
Neyse yorumlari yaptigima gore uykuya kaldığım yerden devam. Bebisli rüyalar beni bekler Allaha emanet olun :*
kizzz nereye gidiyorsun... hepimizin caninin sıkıldığı anlar oluyor burda ama kacip gitmiyoruz aaa otur oturdigun yerde getirme beni oraya
Gunaydin guzel anne adaylari ben de kasim annesi olacagim insallahhic yazmamistim daha once ama surekli yazilanlari okumaya calisiyodum hic kimseyi tanimadigim ve yazmadigim halde aradaki muhabbeti samimiyeti gormek hosuma gidiyodu yeri geldiginde okuyup duygulandigim yeri geldiginde kahkaha attigim oldu bi arkadasimiz dun kirildigini yazmiycagini soylemis cok uzuldum acikcasi aktif bi arkadasti ve ters bi ifade kullandigini da gormedim valla ben hic yazmadigim halde monnanin yazmamasi eksiklik gibi geldi tamamini okuyamadim ama songunler alinganliklar artti haliyle kimse kimseyi kirmasin herkes huzurla bebisini beklesin insallah Rabbim herkese tastamam hayirlisiyla meleklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin agrisiz sancisiz guzel bi gununuz olsun
devre sıkma canını ya gel ben seni merak ederim hangimiz önce doğuracak acaba diye
masallah yaaa
Canim sağlıkla kucağına alacaksın hiç üzülme dualarımız seninle
Canim Boşver ya erkekler bazen biraz anlayissiz olabiliyorlarne yapalım idare edecez
oh oooo sende şekerim yapmıştır esin onun hesabını ne güzel iste bak düşünmüş almış bizim gibi hesap bilmez onlar biraz az basıyor yaasapsal kafalari
Canim bende öyle yaptım birde bizim hastanede bebegin eşyalarıni hemşireler alıp giydiriyor ayrı çantada tütün dediler ayrı çantaya da koydum lahana gibi sardım anlayacagin
Hiç canını sıkma zaten olumsuz bir şey olsa perinotolojide soylerlerdi. sonuçta derslerden öğrendiğimiz kadarıyla zaten gelişim baştan ayağa olur önce kafa sonra diğer uzuvlar hem eğer bebekler dogduklarinda ki kafa vücut oranını büyüyünce kadar Korusuydi hepimizin kafası bedenimizin tasiyamayacagi büyüklükte olurmuş dört yaşına kadar kafa vücuttan önde gider o zamandan sonra orantilanmaya baslarmis doktorun acaba hiç mi bunları bilmiyor kızdım şimdi ona sonuçta bilim yani sallamiyom vallahi eğitim bilimleri dersinde ogrenmistikayıptır solemesi caliskandum haa o yüzden sağlıkla gelecek biraz sabır canım
Yok yaa ne fazlası valla bu doktorlarda ne yapacagini şaşırdılar valla
Canım bu konu kapansın gitsin..seni gördüğüme sevindimHerkese iyi günler kızlar.girmeyecektim ama bildirimlerinizi görünce cevap vermemek saygısızlık olurdu.
Açıkçası dün çok kırıldım birinin benim için hep tenkitleyici mesaj yazdığımı söylemesi ve buna kimsenin yorum yapmaması canımı sıktı.zira sükut ikrardandır demek ki böyle düşünülüyor dedim.yoksa bi kişinin lafıyla çekip gitmem ben. kişilik olarak haksızlığa dayanabilen biri değilim.
Hakkımda böyle bir genelleme yapılmasını hak etmedim.hee tenkite gelince tenkit aslında böyle olur;ebru55
sen iki gün önce kanamam var yazıp burada bizim bile senin için telaş yapmamaıza,üzülmemize rağmen dr.a gitmeyeceksin(ki o gündyt.ebru arkadaşımızda sana kızdığını yazmıştı ben de onun mesajını beğenmiştim)sonra kusmaktan korktuğunu yazacaksın.gel de garipseme.ben garipsedim ve yazdığım mesaj da bu;
Doğumdan korkmamiz tabi ki normal de kusmaktan bu kadar korkmani anlayamadım açıkçası.
bundan dolayı hep sert ve tentitleyici mesaj yazmakla yaftaladı beni bu şahıs.aslında yazacak çok şey var da ben susuyorum.ve eşimin de dediği gibi sen niye çıkıyosun ki rahatsız olan gitsin
Ben sadece gecelik koydum , pijamaları eve bıraktım. Sabahlık da 1 adet koydum.Benim hst cantama koyduklarimin listesi boyle.
Kendim icin sampuan ve kolonya koymadim. Bebege de 15 bez koydum.
Aksef antibiyotik bende kullandım 2 kez sanırım 3. De vericek geçmedi gibi idrar yollarım...İyi geceler arkadaşlar benim son muayenede kan değerleri 8 civarıydı doğum da yaklaştığı için hızlı takviye olması adına Ferrum hausmann iğne verdi doktor bir de idrar yolları enfeksiyonu için Aksef antibiyotik, bunları kullanan var mı?
Benim 3 tane fitigim var ama ebeler doguma engel degil dediler, yasayip gorucem bakalim allah hakkimizda hayirlisini versinBende hep normal istiyorum ama doktor bana güvenmediğini söyledi sezeryan yanlısı doktorum bel fıtıgı başlangıcı vardı onu söyledim adam ozaman riske atmayalım falan dedi korkuttu beni yaa eşiminde kafasına yerleşmiş belin ağrıyo normal yapamazsın diye hevesimi kırıyor namıssızlar
Masallah ben daha yeni kahvaltiya oturdum :))) 11 bucuktan once kalkamiorum hep gozumu actigimda 11 bucuk oluo
sıkma canını 54 lede ben kaldım şu an 70 falanım o civarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?