- 18 Ağustos 2008
- 2.053
- 2.531
- 333
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #43.441
Canim ya mr da hersey normal cikmis, bence doktorun risk almamak icin yine yonlendirmis seni, sen yine de git aklinda kalmasin derim ben, zaten dogumuna da az kalmis artik stres yapma kendine saglikla kucagina alicaksin insallah. Daha dun yazmistim butun drler kafasi buyuk diyip duruyo bizi sıkıntiya sokuyorlarGünaydın kızlar. Bugüne kadar hiç sıkıntımı paylaşmadım burada. Sanki dillendirince kötü hissedecekmişim gibi geldi kendimi. Ama bugün sanırım anlatacağım çünkü kendimi daha kötü hissedemem. Bebeğimin baş büyüklüğü haftasına göre önde gidiyor. Doktorumuzun yönlendirmesiyle İki ay önce bunun için perinotolojiye gitmiştik prof'e. Her şeyin yolunda olduğunu iri bir bebek olduğunu ( boyu ve kilosu da haftasına göre ileride) bunun biraz da genetik olduğunu bizim de kafa çaplarımızın büyük olduğunu söyledi ki doğru. Hatta dedelerinin de öyle. Ama istersek fetal mr çekilerek daha ayrıntılı iç yapıyı görebliriz dedi. Fakat gerekli değil bence dedi. Buna rağmen ben mutlaka çekilsin dedim. Aklımızda soru işareti kalmaması açısından. Sonuç olarak her şey normal çıktı. Doktor, artık bunları hiç düşünmememi bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Sevinçten ağlaya ağlaya çıktım odasından. Kendimi sıkmaktan düşünmekten mahvolmuşum hepsi o gün orda aktı gitti.
Bugün sabah kontrolmüz vardı. Ölçümlerde yine başı önde çıktı. 4 hafta önde görünüyor. Doktorum tekrar perinatolojiyle bir görüşelim dedi. Daha önce hocanın dediklerini hatırlattım. Olsun tekrar bir görsün, kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama garanti olsun dedi. Madem olumsuz bir şey yok, ben neden tekrar perinatolojiye gidiyorum. Haftaya cuma doğum planladık. En kötüsünü düşünüyorum, haftaya doğumum var eğer doktor olumsuz bir şey söylerse bile ne değişecek? Doktor en son bu konu kapandı için rahat etsin dedi bana. Randevu için aradık en erken cumaya verdiler. Cumaya kadar o stresi nasıl çekeceğim. Hiç mi gitmesem diyorum. Kendi doktorumun davranışı takılıyor aklıma. Her şeyde bizi yönlendiriyor. Kansızlık problemim yüzünden de hemotolojiye yönlendirdi. Hala o konuda da başka bir doktora gidiyorum. Sorumluluk mu almak istemiyor, fazla mı titiz, garantici mi? Aklım çok karışık. Nasıl hareket etmeliyim bilemiyorum.
Ben olsam ben de kızarım , 1000 lira az mı :)oh oooo sende şekerim yapmıştır esin onun hesabını ne güzel iste bak düşünmüş almış bizim gibi hesap bilmez onlar biraz az basıyor yaasapsal kafalari
o zaman o sapsal kafasini dogumumda da calistirsin bi zahmet
Can'ım yeniden hoşgeldin. Aslında arkadaşın o yazısından sonra ben cevap yazıp itiraz edecektim ama telefondan girdiğimde yazmak çok zor oluyor. Bilgisayarı açtığımda da konu uçmuş gitmişti. Senin hiçbir yazında tenkitleyici bir yaklaşım görmedim ben şimdiye kadar sadece smileyleri fazla kullanmıyorsun ve bu internet ortamında smiley de kullanılmayınca karşıdaki insan anlayamıyor sanırım bazı ifadelerin olumlu mu olumsuz mu olduğunu. Şimdi sen kimse birşey yazmamış deyince üzüldüm keşke yazsaydım dedim. Neyse konu kapandı nasılsa seni gördüğüme sevindimHerkese iyi günler kızlar.girmeyecektim ama bildirimlerinizi görünce cevap vermemek saygısızlık olurdu.
Açıkçası dün çok kırıldım birinin benim için hep tenkitleyici mesaj yazdığımı söylemesi ve buna kimsenin yorum yapmaması canımı sıktı.zira sükut ikrardandır demek ki böyle düşünülüyor dedim.yoksa bi kişinin lafıyla çekip gitmem ben. kişilik olarak haksızlığa dayanabilen biri değilim.
Hakkımda böyle bir genelleme yapılmasını hak etmedim.hee tenkite gelince tenkit aslında böyle olur; @ebru55
sen iki gün önce kanamam var yazıp burada bizim bile senin için telaş yapmamaıza,üzülmemize rağmen dr.a gitmeyeceksin(ki o gündyt.ebru arkadaşımızda sana kızdığını yazmıştı ben de onun mesajını beğenmiştim)sonra kusmaktan korktuğunu yazacaksın.gel de garipseme.ben garipsedim ve yazdığım mesaj da bu;
Doğumdan korkmamiz tabi ki normal de kusmaktan bu kadar korkmani anlayamadım açıkçası.
bundan dolayı hep sert ve tentitleyici mesaj yazmakla yaftaladı beni bu şahıs.aslında yazacak çok şey var da ben susuyorum.ve eşimin de dediği gibi sen niye çıkıyosun ki rahatsız olan gitsin
Canim puset gotur bence hastane cikisinda bebegi emniyetli tasimak icin gerekli o, arabada dursun cikacaginiz zaman esin getirsin odaya.Ya bebek icin ayni seyleri aldim da puset de goturmycek miyiz hastaneye cikists tasimsk icin bi de o var kocaman ustelik bebege bir nevresim takimi da koy diyorlar bi de ben kendime bornoz koydum banyo yaparsam diye ama sacmalamis miyim ki bi de emzirme atleti aldm ben 2 tane sütyen yerine onu giycem
Yemek yemegide seven biriyim :) ama artik ne yapmaktan nede yemekten cekiniyorum :) sen yine zayifmissin hamile kaldigindasıkma canını 54 lede ben kaldım şu an 70 falanım o civarda
Ben de telden giriyorum smiley tuşuna basınca yazdıklarım silindi bi kaç kez.ondan çok kullanmıyorum.bugün pc açtım.al sana smileyCan'ım yeniden hoşgeldin. Aslında arkadaşın o yazısından sonra ben cevap yazıp itiraz edecektim ama telefondan girdiğimde yazmak çok zor oluyor. Bilgisayarı açtığımda da konu uçmuş gitmişti. Senin hiçbir yazında tenkitleyici bir yaklaşım görmedim ben şimdiye kadar sadece smileyleri fazla kullanmıyorsun ve bu internet ortamında smiley de kullanılmayınca karşıdaki insan anlayamıyor sanırım bazı ifadelerin olumlu mu olumsuz mu olduğunu. Şimdi sen kimse birşey yazmamış deyince üzüldüm keşke yazsaydım dedim. Neyse konu kapandı nasılsa seni gördüğüme sevindim
Bazen gazdan daoluyor o aci hissiGecti aci cok sukur yatip dinlenince. Ins.tekrarlamaz..
Anlat da gülelim bari merak ettimKızlar siz benim eşimin ne yaptığını duysaniz gulersiniz artık karniniz ağır boşverin valla deli bunlar deli bizim delilerimiz ne yapalim
Doğumumda da çalıştırsın derken doğum hediyesini mi kastediyosunoh oooo sende şekerim yapmıştır esin onun hesabını ne güzel iste bak düşünmüş almış bizim gibi hesap bilmez onlar biraz az basıyor yaasapsal kafalari
o zaman o sapsal kafasini dogumumda da calistirsin bi zahmet
İnsallah canimsebocu ben de giriyorum hep ekim annelerine.öyle tatlılar ki maşallah hatta az önce biri paylaşmış kızının fotosunu.ekranı öpecektim o derece tatlılar.inş biz de bebeklerimizin fotolarını paylaşır,gaz,kaka,süt muhabbeti yaparız
ben pc açınca da annem kızıyor.üni yıllarıma döndüm annem elime pc aldığım zaman carlardı hemen yine mi açtın onu diye.bi yaz tatillerinde yabancı dizi zevkim vardı onu da zehir ederdi.dün de eşime şikayet ediyor sabahlara kadar post izlerdi diye.post dediği de lostİnsallah canimbu arada gerçekten telden yazmak çok zor oluyor
bir zamanlar zayıftım bakalım doğum sonrası ne kadarı bana kalıcakYemek yemegide seven biriyim :) ama artik ne yapmaktan nede yemekten cekiniyorum :) sen yine zayifmissin hamile kaldiginda
dyt.ebru canim dun gece tuvalet icin kalktigimda yine burnum kanadi bu sefer 10 dk yetti bastirip kesmem icin ama arkasindan bas agrisi basladi hala gecmedi..nane yagi ile resmen yuzumu yikadim tik yok bu sefer kötü oldu...Allahtan surekli olmuyor 2-3 haftaya bir iste... ya azcicik sinirda bi kanim var zaten o da boyle gidiyor
Canım sanane sen ne karışıyorsun diyebilirsin ama burda iyi kötü bir sürü şey paylaştık ve bazılarımıza okadar yakınlaştık ki savunmadan edemedim MONNA arkadaşımızı sürekli burda görür okurum ve onun bırak ters bir laf etmesini daha biri başkasını kırsa ona müdahale eder benim şahsi fikrim sen alınganlık yapmış olabilirsinCanim bi geri donup baktiginda farkedersin. bilmiyorum belki uslubun oyle ama herkesin hassas oldugu bi nokta var. birden dogum one cekilince insan stres yapiyor fazlasiyla. sorup ogrenmek normal degilmi burda birseyler paylasmak icin variz dimi canin sagolsun hic de onemli degil yorum yapmaman.cok guzel morel verdin tesekkurler Allah yardimcin olsun..
Şu lohusa halinle seni üzmeleri hoş olmamış.sen anneni ara.durumu anlat ben de istemiyorum ama eşim ısrar ediyor de.ben de büyüklerin isimlerinin konulmasını hoş bulmuyorum.ha ismi güzeldir hoşuna gider koyarsın.onun dışında sen de senin babanın ismini koymak istesen eşin ne derdi?eşinle de konuş huzursuzluk çıkacak.koymayalım de bakalım ne diyecek.aama bunlarla kafanı çok meşgul edip de kendini üzme.Allah korusun sütün azalır.şuan en önemli şey bebeğinKizlarr biliyosunuz dogumumu yaptigimi sutumun hayirlisiyla geldigini falan sizlerle paylasmistim ..simdi bebegimize isim verme zamanimiz geldi nufus cuzdani falan ..ben cinar ismini istedigim icim esimde sagolsun kirmadi ok dedi sonrada bende babamin ismini vermeyi cok istiyorum dedi fakat kullanmiycaz sadece kimluginde yazicak dedi halit ..falat bende sevmiyorum kp ismini ama napim ok dedim kullanmiycaz diye..benim ailemde duyunca kp ne yaptiki torunada hakki var isimde diye dusunerekten duyunca kustuler aksam annem gelicekti kalmaya fakat gelmedi sradim aksam babam cikti annen gelmicek otur kocanla kp bak dedi napicam ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?