2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534

Amaç kimseyi aglatmak kaygilandirmak falan değil.okudugum bilgiyi paylaştım. Haftalarim nasilg geçecek diye suclayacagina nerdrn çıktı diye yaftalayacagina bilmediğim bişey öğrendim diye teşekküre etmelisin.

Kitap michael odenti n sezaryen ismi.merak ediyorsan alip okuyabilirsin.

http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/hamilelikte-nasil-yatilir.html?m=1

http://m.sabah.com.tr/dunya/2011/06/16/hamilelikte-sag-tarafa-yatmak-riskli

Bunlarda googledand a rahatlıkla arayip ulasabilecegin bir ton yazıdan ikisi.
Araştırmayı yapanın ben olmadigima dikkatini ceker bu araştırmaların sonuclarininda herkesi net kapsamadiginin altini cizerim. Bir arkadasin bebegi pozisyonu gereği doktoru sağa yatmasini önermiş mesela.
Karşındakini suçlamadan önce onunda hamile ve hassas döneminde olduğunu unutma.bu tavırda beni çok gerdi.neden kaygilandirmak için paylasimda bulunayim? Elime ne geçer?

Hayırlı zamanda gelir bebişin inşallah. Ben aslında 40 tan önce doğmak isterdim . 40. Hafta dolunca çok stres yaprım gibime geliyor. Zaten sabırsız biriyim.

Bende iki gün öncesine kadar aynı senin gibi düşünüyordum ama hastanede yatarken minik minik getiriyorlar bebekleri onları gördükçe ayy feci dogurasım var biran önce :)
Ay ben hastanede yatınca geceleri o bebişlerin sesini duyuyodumya benimkini de çıkarın verin diyecektim dr.a insan o zaman çok hevesleniyor.küçük falan doğsun diyosun kafa basmıyo ne işi var anne karnında beslensin.ama o sesleri duyunca insana bi doğurma aşkı geliyor

Ne çok şey aldın sen ya :) bu arada çok sağol bebek şekerlerim geldi sayende oradan sipariş verdim

Bence hastane çıkışı olayını gözümüzde çok büyütmüşüz

İçindekiler de zaten pijama takımı, çıtçıtlı

Ben de 2 takım aldım , bazı parçaları gereksiz mesela 10lu almışım bir parçası agız mendili, biri hiç kullanılmadığı söylenen iç zıbın.

Yani demem o ki koydukların yeterli canım okuduklarımından edindiğim izlenim kadarıyla.

Dün ögrendim ki doğduktan sonra bizim hastane giydiriyor bebekleri tam tekmil bir takım battaniye ve beziyle birlikte bende bir kundagın içine sarıp koymuştum gerek kalmadı

Oo cok agir. Musmutlu olmak varken seni lohusa halinle bu duruma sokmalari cok yanlis. Bu aile buyugu ismini koyma isine de gicik oluyorum. Iste illa bi taraf kiriliyor. Surekli birinin gonlunu yapma cabasina giriyo yenidoganin ebeveyni. Yazildi mi cuzdana isim. Kp.le aranizda nasi bisey gecti bilmiyorum tabi de esin ailenle yaptigin konusmayi duymadiysa ve isim de yazilmadiysa degistirin fikrinizi olmaz mi? Esine uygun bisekilde anlatsan anlama mi ki

bu kocalarıda hiç anlamıyorum nedir bu baba isim verme hevesi ey Allah ım ya sendeki, baba bizdeki ney?bizimkide öle istemişti ama kızımız oluyor Allah tan bu seferde anamın adı diye tutturmadı...

Herkese merhaba kızlar 36 hFta içindeyim son 3 günde Karaciğer enzimlerin yükseldiği için gebelik kolestazı diye bi durum oluştu yaşayan varmı içinizde?daha 4 haftam var fakat bu durumda acil sezeyan gerekliymiş (

Biz kontrolden döndük.2930 gr olmuşuz:) koca kafalı kizim bi hafta ilerde yine.dr daha çok buyumez korkma dedi. Suyumuz nst vs tahliller iyi çok şükür. İnanamıyorum ne zor zamanlar geçirdik buralara geldik. biri söylemişti çok gulmustum :) mısır patlagi gibi pitir pitir geliyo bebislerimiz. Sağ saglim kazasiz kavusalim insallah hepimiz <3

Arkadaşlar benim kafama takılan bi durum var.dr benim nst de sancı yüksek çıkınca alttan muayene etti.parmağını azıcık soktu.en azından ben öyle düşünüyorum ki parmağı ne kadar uzun olabilir.
parmağını soktuğunda bebeğin kafasının hemen orada olduğunu söyledi yatış verdi ama ilişki yasak demedi.bebeğin kafası o kadar aşağıdaysa ilişki zarar verir yani.tabi öyle bişey yapmadık zaten wc zor gidiyom.
acaba dr.um da wc zor gidiyo bi de ekşın mı yapacak diye söylemeye gerek duymamış olabilir mi?

Başlarda bazı arkadaşlar gerçekten gerginlik yapıyordu en ufak kötü haberde yazmayın böyle şeyler vs vs eleştiriyorlardı. Dozunu abartmadıkça burda olumsuz durumların paylaşılması da bence çok faydalı... Ben TSH değerinin önemini, rahim ağzı uzunluğunu vs burada öğrendim. 4.haftada tsh değerimin yüksek olduğunu tahlil sonuçlarımda çıkmasına rağmen doktorum gözden kaçırdığı için ben de bilmediğimden 10.haftamda ALLAH RAZI OLSUN BURDA BİR ARKADAŞIMIN UYARMASI İLE ÖĞRENDİM ve hemen endokrin uzmanına gidip hap tedavisine başladım ve 27haftadır düzenli kullanıyorum. Sonrasında benim de vesilemle burda 2,3arkadaş da tsh değerinin yüksek olduğunun farkına vardı. Sadece bu değil tabiki sağlık noktasında birçok kişi birçok konuda burda bilinçlendi özellikle benim gibi ilk bebek sahibi olacaklar. Mesela ikinci üçüncü kez anne olacakların bana çok yardımı dokundu aklıma gelen ilk isim @Berenimbo olduğu için şimdi onu yazdım diğerleri alınmasın. MONNA arkadaş da sağolsun genelde burda yazılan çoğu soruya konuya duyarlı davranıp cvp yazıyor ben seni böyle tanıyorum en azından. Evet başlarda herşeyi sorun yapan arkadaşlar vardı ve onların çoğu başından gruptan elini ayağını çekti, uzuuun zamandır iyiyiz Allaha şükür ve kimse kötü niyetli değil ben buna inanıyorum sadece herkesin hassasiyeti veya üslubu farklı diyelim, bence o arkadaşlar da bundan sonra ikili diyolağa girmezse sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca herkesin benimsediği arkadaşlar var burada, bir kişi yüzünden biri çekip giderse kalanlar üzülür. Son haftalara geldik sayılır bundan sonra lazımız asıl birbirimize, bu zamana kadar paragrafın GİRİŞ bölümündeydik, GELİŞME dönemi bundan sonra başlıyor kimse bir yere gitmesin özellikle aktif arkadaşlar giderse ben çok üzülürüm bide merak ederim walla (az önceki postum yanlışlıkla yarım kaldı, 10dk geçtiği için düzenleyemedim ve yeniden yazdım)

Evet bebis yerlestiyse eksin yapma.dogumu tetikliyo ilişki.aluverirsin kucagina :))))

geçmiş olsun canım o durum hakkında hiç bilgim yok ama dr.una güveniyosan onu dinle.yine de yerinde olsam içim rahat etsin diye başka bi dr.a da danışırdım.haftana gelince ben de 36.haftamdayım cuma bitiyor.erken doğum riskim var dr.um 36 bitince endişe edecek bişey yok büyük ihtimal köveze bile girmeyecek dedi.o konuda kafan rahat olsun.
hangi hastaneye gidiyorsun bilmiyorum ama yenidoğan yoğun bakımı olan bi hastanede doğum yapmanı tavsiye ederim.moralini de yüksek tut inş sağ salim kucağına alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…