- 19 Mayıs 2015
- 778
- 847
- 103
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #43.761
Tatlım duymadım ama benim de aklıma gelmişti konuyu açtığına sevindim. Yenidoğan zaten kendini çeviremez 6. aya kadar diye biliyorum. O zamana kadar takmayacağım galiba şimdi sen de söyleyince. Ama 6 dan sonra takarım artık çocuk kendini yaralamasın diye. Ben böyle düşünüyorum.Kizlar ben bu yataga kolulan korumalikmi deniyo uyku setlerinde oluyoya onlardan almadim burda kesinlik kullanmayin bebegin yuzune gelen hava akima na engel oluyomus diyor hastanenin kitabinda siz boyle bi sey duydunuzmiki
Eğitimde bize de söylemişlerdi benzer bir şey ,almayın dememişlerdi ; ama bir yanı açık olsun , saten olmasın demişlerdi. Hava akışını engellemesin diye.Belki sadece yenidoğan zamanı için geçerlidir , detayını hatırlamıyorum.Bunu da unutmuştum , mesajında okuyunca aklıma geldi.Kizlar ben bu yataga kolulan korumalikmi deniyo uyku setlerinde oluyoya onlardan almadim burda kesinlik kullanmayin bebegin yuzune gelen hava akima na engel oluyomus diyor hastanenin kitabinda siz boyle bi sey duydunuzmiki
Katılıyorum.Eğitimde bize de söylemişlerdi benzer bir şey ,almayın dememişlerdi ; ama bir yanı açık olsun , saten olmasın demişlerdi. Hava akışını engellemesin diye.Belki sadece yenidoğan zamanı için geçerlidir , detayını hatırlamıyorum.Bunu da unutmuştum , mesajında okuyunca aklıma geldi.
Günaydın herkese ,
Dün akşamdan beri ellerim hafif şiş daha doğrusu parmaklarım, tansiyonum normal , idrarda protein takibi de yapılıyor , onda da bir sorun yok.Sanırım bu bildiğimiz ödem ,
Canım fazla titiz görünüyor. İçini ferah tut. Perinatolojıye görünmüşsün zaten. Bişi olsaydı o zaman çıkardı.Günaydın kızlar. Bugüne kadar hiç sıkıntımı paylaşmadım burada. Sanki dillendirince kötü hissedecekmişim gibi geldi kendimi. Ama bugün sanırım anlatacağım çünkü kendimi daha kötü hissedemem. Bebeğimin baş büyüklüğü haftasına göre önde gidiyor. Doktorumuzun yönlendirmesiyle İki ay önce bunun için perinotolojiye gitmiştik prof'e. Her şeyin yolunda olduğunu iri bir bebek olduğunu ( boyu ve kilosu da haftasına göre ileride) bunun biraz da genetik olduğunu bizim de kafa çaplarımızın büyük olduğunu söyledi ki doğru. Hatta dedelerinin de öyle. Ama istersek fetal mr çekilerek daha ayrıntılı iç yapıyı görebliriz dedi. Fakat gerekli değil bence dedi. Buna rağmen ben mutlaka çekilsin dedim. Aklımızda soru işareti kalmaması açısından. Sonuç olarak her şey normal çıktı. Doktor, artık bunları hiç düşünmememi bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Sevinçten ağlaya ağlaya çıktım odasından. Kendimi sıkmaktan düşünmekten mahvolmuşum hepsi o gün orda aktı gitti.
Bugün sabah kontrolmüz vardı. Ölçümlerde yine başı önde çıktı. 4 hafta önde görünüyor. Doktorum tekrar perinatolojiyle bir görüşelim dedi. Daha önce hocanın dediklerini hatırlattım. Olsun tekrar bir görsün, kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama garanti olsun dedi. Madem olumsuz bir şey yok, ben neden tekrar perinatolojiye gidiyorum. Haftaya cuma doğum planladık. En kötüsünü düşünüyorum, haftaya doğumum var eğer doktor olumsuz bir şey söylerse bile ne değişecek? Doktor en son bu konu kapandı için rahat etsin dedi bana. Randevu için aradık en erken cumaya verdiler. Cumaya kadar o stresi nasıl çekeceğim. Hiç mi gitmesem diyorum. Kendi doktorumun davranışı takılıyor aklıma. Her şeyde bizi yönlendiriyor. Kansızlık problemim yüzünden de hemotolojiye yönlendirdi. Hala o konuda da başka bir doktora gidiyorum. Sorumluluk mu almak istemiyor, fazla mı titiz, garantici mi? Aklım çok karışık. Nasıl hareket etmeliyim bilemiyorum.
Estağfirullah canım ilk Zamanlar kadar üzülmüyorum insan her acıya alışıyor çünkü. Velayeti ben imzalayarak verdim daha doğrusu kandırıldım. Sonrasında da çok uğraştım ama bazı insanlar için hak hukuk geçerli olmuyor vicdan olmayınca. İşler iyice kötüye gidince bende mecburen Allah'a havale ettim..Canim yaa cok uzuldum gercekten, nasil zordur kimbilir. Neden goremiyorsun o kadarcik bebegi anneye verir mahkeme ama gercekten hic beklemedigim bir cevap oldu. Uzduysem hakkini helal et.
Amin canım derdi veren Rabbim sabrını da veriyor elbet :)Offf offf kizini gorememene cok uzuldumm allah sabir versin
Aminn ben de hep böyle dua ediyorum. Yapabileceğim tek şey ona uzaktan duamı yolluyorum@Nilayn07 canım bende hep hikayeni merak etmiştim ama bi türlü sormaya da cesaret edemedim. Kızına ve sana üzüldüm. Hakkınızda hayırlısı olsun
İnşaAllah, inanıyorum ki bi gün kavuşacağız ve o Zaman herşeyi anlatacağım ona. Rabbim kimseye yaşatmasın bunu hepimiz gelecek olan bebişlerimizle musmutlu olalımCanim yaaa ne kadar zordur hasretlik .rabbim bir an once kizina kavustursun insallah
Canım sana zahmet olmazsa kitaplarının adını alabilir miyiz toplu bir şekildeAklımda kalan bir şeyse tabii ki :)
Okuduklarımı unutmasam , hepsi aklımda kalsa bir de çok iyi olacak .
Teori ve pratik de çok farklı oluyor :) Örnek öğretmenlik :))))
Püff gereksiz alınganlık göstermişler. Sen eşini kırmayarak doğru olanı yapmışsın. Halit hoş bi isim bence karakterli yani. Bunun için zor zamanında yalnız bırakmaları gerekmez. Eşin seni kırmamış sen de eşini. Bu kadar aslındaKizlarr biliyosunuz dogumumu yaptigimi sutumun hayirlisiyla geldigini falan sizlerle paylasmistim ..simdi bebegimize isim verme zamanimiz geldi nufus cuzdani falan ..ben cinar ismini istedigim icim esimde sagolsun kirmadi ok dedi sonrada bende babamin ismini vermeyi cok istiyorum dedi fakat kullanmiycaz sadece kimluginde yazicak dedi halit ..falat bende sevmiyorum kp ismini ama napim ok dedim kullanmiycaz diye..benim ailemde duyunca kp ne yaptiki torunada hakki var isimde diye dusunerekten duyunca kustuler aksam annem gelicekti kalmaya fakat gelmedi sradim aksam babam cikti annen gelmicek otur kocanla kp bak dedi napicam ben
Tekrar tekrar nasıl beğeniliyor? Çok beğendim manasına:)))Aboovvv aramızda hem geceleri fosur fosur uyuyanlar hem hala ekşın yapanlar var he mi?
Benim geçen elim eşimin bacağına çarptı yatakta, "çok pardon" dedim, o da "önemli değil" dedi.
Aramızdaki en heyecanlı ekşın dolu yakınlaşma oydu
Canım fazla titiz görünüyor. İçini ferah tut. Perinatolojıye görünmüşsün zaten. Bişi olsaydı o zaman çıkardı.
Daha mı doğum belirtisi olmasın sende kuzumAnnaaa takvimimde hazimsizlik ishal ve migde bulantisi dogum birtisi olabilir dio heycanlandim yaww
Olabilir canim wala ins oyledir kaldi son 7 28 ine kadar gelmezse doktorum en fazla 2 kasima kadar beklerim gelmezse sezeryana alirim dedii gel artik oğluşummmmmmmDaha mı doğum belirtisi olmasın sende kuzum7 gün kaldı yazıyor
Önce senden sonraAnnaaa takvimimde hazimsizlik ishal ve migde bulantisi dogum birtisi olabilir dio heycanlandim yaww
kasıklardan bele vuran bir ağrıymış dinlenince falan geçmiyormuş zaman geçtikçede şiddetleniyormuş anne anlarmış canım...Ya kızlar şu doğum sancısını bi anlatsanıza. Alttan iğneler batıyo ama sancı mancı yok şu anda. Suyum nişanım falan gelmedi eminim de bu igneler fena yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?