2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Benim sağ kalçama dün saplanan bıçak hala yerinde ucuda kasığımda dolaşıyorum, uyanınca geçer dedim çok az hafifledi ama geçmedi

Ben kullanıyorum ama şehir içi değin gibi 5 10 15dk ancak artık doğrulup oturamadığım için yan koltukta yatar pozisyondayım ama şehirlerarası

kızlar günaydın
sabah sabah nasıl cinlerim tepemde anlatamam
kaynım şehir dışından bize geldi iş bakacakmış henüz bulamadı bı kaç gündür bizde
gitmeyede hiç niyeti yok eşimde gitmesin istiyor offf ya ben

Uzum dogumu baslatir mi??İlk defa duydum yedigim uzumun haddi hesabi yok.Nar,maydonoz ve adacayi gibi uyarai bitki caylarjnin tetikledigini duymustum ama uzumunilk defa duydum.

nette okumustum canim.
artik dogrulugu nekadardir bilemem

aman nede yesek zamani gelince geliyor minnaklar

Ben araba kullanmayı uzun zaman önce bıraktım ama baş dönmem ve İstanbul trafiği yüzünden. yoksa birçok kaynakta doğuma giderken arabayı siz kullanmayın yeter yazıyor. ya da sadece son ay kullanmayın. senin son ayın daha yeni geldi zaten. bence alakası yoktur. bazı bebeler tez canlı işte.

Canım sana zahmet olmazsa kitaplarının adını alabilir miyiz toplu bir şekilde
Mahallenin En Mutlu Bebeği
Merhaba Bebek
Yavaş Ebeveynlik
Bebeğinizin Beyin Eğitimi
Bebekler İçin Beyin Geliştirici Zeka Oyunları
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler
Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler
Mahallenin En Mutlu Bebeğinin Uyku Kitabı
Bebek Bakım Ansiklopedisi
Annelik ve Bebek Bakımı
Emzirme Sanatı
Filozof Bebek
O Tabak Bitecek

Doğum için de Hypnobirthing ve Ina May Gaskin'in Doğuma Hazırlık Rehberi kitaplarını almıştım.

Ben ara ara , araştırırken aldım.Bebek Bakımı ile ilgili olanların ilk dördünü okudum.Emzirme Sanatı'nın da yarısını . ( Emzirme Sanatı yerine internette Tomris'in Emzirme Günlüğü'nü de okuyabilirsin . ) Diğerleri , hafta hafta , ay ay okunacak kitaplar ya da bilmek istenilen bir detay var , direkt o başlığa bakılıp o kısım okunabilir gibi. Ara ara onlara da bakıyorum karıştırırken. Şu an Filozof Bebek 'i okuyorum.Filozof Bebek , bebek bakımı ilgili değil .Bebeklerin ve çocukların zihinlerinin nasıl çalıştığını , dünyayı nasıl algıladıklarını anlatıyor. Bebeklerin empati yapabileceğini , sanılanın aksine algılama kapasitelerinin çok gelişmiş olduğunu , zihinsel becerilerinin çok yüksek olduğu vs anlatıyor.

ne yapıcam sanırım artık bizimle kalıcak?
Ne demek artık sizinle kalacak ? Karnın burnunda senin nasıl ilgileneceksin ki misafirle? Üstelik de yatılı misafir. Bi de erkek olunca daha büyük sıkıntı. Eşinin senden bunu istemesi bile garip. Valla ben olduğum yerde sinirlendim buna. Seni düşünemiyorum

Ben hala kullanıyorum. Dün nerden baksan 3-4 saat trafikteydim. Eşimin işi yoğun sürekli çarşı pazar işine benimle koşturamıyor, annemin de arabasına binmek istemiyorum çğnkü ben varken 20 kmyle kullanıyor nerdeyse. O yüzden onu ben alıyorum alışveriş işlerinde falan. Pek ilgisi olduğunu sanmıyorum yani erken doğumla.

günaydın kızlar...
İzmir'de bulutlu basık bir hava var...
topıgı takıp edemiyorum, işimde son haftalarımdayım o yüzden yoğun gecıyor...doğuran doğuracak olan kaçırdığım varsa sımdıden kusura bakmayın...oysa her doğuranı tek tek tebrık etmek ısterım kurtuldun hem de bebegıne kavuştun dıye

kızlar benım yenı sorunum kuyruk sokumumdaki agrı...3-4 gundur var...nerden cıktı bu anlamadım
inşallah cok uzun sürmez geçer...

İdrar da protein takibi ne icin yapiliyor.bi problem mi var yoksa bu haftalarda yapilmasi mi gerekir?

canım sinirlensem ne olucakki 2 ay önce eşimle sırf bu yüzden kavga ettik birbirimize girdik istemediğimi söyledim hamileyim lohusa olucam rahat rahat bebeğimiz emziremiycem bide ben kapalıyım bi haftaya izne çıkıyorum evde yannız kalıcaz adamda hiç anlayış yok

Bu iş eşinde biter onunla paylaşmalısın ve kesinlikle haklısın uygun değil, durumu bilmediğim için yorum yapmak yanlış olur. Benim de ramazan bayramından beri ne iki görümcem ne kayınvalidem aradı. İki kere ben aradım kayınvalidemi ama kızım nasılsın diye bir kere aramadı çok içerliyorum el gibi doğumdan sonra gelicek herşey hazır tabi, 9.ayın içindeyim bir iğne almadılar ki ilk defa babanne olucak, arada eşime dokunduruyorum ama eşim gerçekten hassas ve mükemmel bir insan olduğu için o kırılmasın incinmesin diye birkaç kere söyledim ve daha da dillendirmedim çünkü hiç kıyamıyorum ona. Burda bakıyorum herkesin imtihanı farklı farklı artık ben de takmamaya çalışıyorum, gölge etmiyorlar ya başka ihsan istemez

Bende mersindeyim hava sicak bayilcak gibi oluyprum bazen....o agri bazen bende de oluyor ozellikle uzun sure oturdugum da .cok uzun ve sert yere oturma bakalim degisen bir sey olacak mi

Bende mersindeyim hava sicak bayilcak gibi oluyprum bazen....o agri bazen bende de oluyor ozellikle uzun sure oturdugum da .cok uzun ve sert yere oturma bakalim degisen bir sey olacak mi

artık sıcak havalar bıze gore degıl, Allah yardımcın olsun...
tum gun sandalye tepesındeyım. o nedenle olabılır. ınternetten baktım bebek ağırlığından, kabızlıktan vs. den de olurmuş...ben zaten kabızlık sıkıntısı da yasıyorum, bebek te aşağıda zaten ağırlığı da etkılıyo...
off ya cok sıkıldım artık...
hafta sonu dınlenıyım bol bol...
sagol canım...

Kaynin kaç yaşında peki? Gerçi iş aramaya geldiyse çocuk yaşta olacak değil. Seninle evde tek kalması da uygun değil. Eşin o kadar anlayissizsa gerekirse kayınvalideni ara durumu ona anlat. Hoş bunun olmayacak bi iş olduğunu kv kp görümce vs. Herkesin bilip, müsaade etmemesi gerekirdi. Senin adına üzüldüm ama kafanin daha fazla agrimamasi için elinden geleni yap bence doğumdan önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…