- 14 Ekim 2012
- 2.413
- 2.879
- 358
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #43.881
Canım misafir berekettir ben de severim ama bebegimizden önemli değil. Ben c.tesi akşamı misafir agirlamistim çok yoruldum ertesi gün de temizlik yaptım p.tesi sabahi hastanelik oldum. Kendimi suçladım. Allah kimseye yasatmasin aman dikkatli olunMerhaba hanımlar,
1 hafta içerisinde biri yatılı olmak üzere, birer gün aralıklarla 20 kişi ağırlayınca vücudum dün uyarı sinyalleri göndermeye başladı. Kendimi genelde çok nazlamamaya çalışıyorum, vücudumu dinlersem ayağa kalkamam diye. Ama dün alışverişten dönerken caddenin ortasında sürünmeye başladım resmen :) Bebek müthiş bir baskı yapmaya başladı, karnım ve kasıklarım kasıldı derken "Allahım bari yolda doğurmayayım, nolur" diye diye eve geldim. Akşama da misafire hizmet, bir de daha rahat edebilmeleri için kendi yatağımızdan feragat derken gece "aha herhalde şu an doğuruyorum, bu gelen de suyum olsa gerek" deyip durdum. Evladımız bereketli çok şükür, misafir eksik olmuyor. Ama bundan sonra dikkat etmek gerek. Misafir ağırlamak çok güzel, ama sancıları yaşarken, doğurursam evladımızı o kadar yorduğum için müthiş bir pişmanlık ve suçluluk duygusu taşıyacağımı anladım. Dikkat etmek lazım.
geçer canım geçer bütün organlarımiz yerine döner ve tüm agrilarimiz geceray son zmalar lafı ne acayip geliyo yaa. cidden son zamanlardayız dimi insan inanamıyo valla. bağımlı gibi oldum çantamda bile taşıyorum gaviscondoğumdan sonra geçer inşallah cnm geçer dimi ya
canım bizim yaşadığım yerde eşimin tarafından kimse yok sorunda bu ya büyük şehir adam buraya iş bakmaya geliyor annem şehir dışında doğumda gelicek daha doğrusu benden haber bekliyor bende anne şu an iyiyim bi kaç haftaya gel dedim annem geldiği zaman eşimin kardeşinin bizde görürse çıldırır asla kabul etmez ben etmiyorum kadın nasıl kabul etsin artık e bi kaç ay sonra ben işe dönücem bebeğe annem bakıcam anneme dicem anne rahatsız oluyorum ama bu konuyu konuştuk sen rahat edemiyorum ben diye alttan laf sok mecburen annem bakıcağı için belki o zaman kardeşinin kalmasının istemezSinirlerim zipladi sabah sabah.
Yapacagin sey kayinvalidenle konus anlamiyorlarsa kendi ailenle konus ve ben lohusalik ve izin suresince annemde kalicam de. Evde kapali halimle bir erkegin yaninfa rahat edemem, ne oturabilirim ne emzirebilirim ne de yatabilirim de. Kardesinin ev isini hallettikten sonra donerim dersin. Annenle baban da esini bu konuda uyarabilir. Bu ne yuzsuzluk ya. Gitsin ablasinda kalsin madem. Mahrem degil nasilsa.
Canim bende ayniyim hem misafir çok oldu hemde o hafta araba çok kullandim tabi içerde zip zip aşağı indi al sana dedi beni mi ziplatirsin ben seni daha beter ziplatirim sonrası malum yatışCanım misafir berekettir ben de severim ama bebegimizden önemli değil. Ben c.tesi akşamı misafir agirlamistim çok yoruldum ertesi gün de temizlik yaptım p.tesi sabahi hastanelik oldum. Kendimi suçladım. Allah kimseye yasatmasin aman dikkatli olun
canım baharatlı acılı ekşili şeyler daha çok yapıyor bende de oluyor biraz dikkat etmeye çalışıyorum ama ne kadar edebilirimki yiyoruz yani gece yanmayla uyanıyorum gaviscon kullanmadım ben sonuçta hamilelikte doğal olarak olan bişe ilacın her türlüsü zarar süt içiyorum o rahatlatıyoray cnm çok teşekkür ederim yaa. yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum. ilgin için çok teşekkür ederim değişik ve ağır şeyler yemiyorum dediğin gibi ama olacak demekki. neyse az kaldı dediğin gibi sonra geçecek hepsi inşallah. hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alalım da yavrularımızı bunlar önemli değil
Bilimsel bir bilgim yok canım bu konuda. Bi arkadaşım hala araba mi kullaniyosun demişti neden ki diye sormak aklıma gelmedi. Kardesimde öyle deyince acaba tehlikeli mi diye düşündümBen hala kullaniyorum canim. Ne alakasi var onunla?
Nar tabiki tetiklemez gunde 1 ya da 2 tane yemekle birsey olacagini sanmiyorum.ama suan cok hatirlamiyorum gecen gebeligimde arastirmistim plesanta yada bebegi tasiyan zar ustunde yumusa gibi bir etkisi vardi oyle birseyler ben de doktora soyledim nefsini hafifleticekbsekilde 1 tane ye demisti perinatoloji uzmani bi docentti ama ben onun nar daki seker oranindan dolayi yememi istemedigini dusunuyorum cunku o konularda baya hassasti tuz ve sekere karsi.suan ben de yiyorum ama dedigin gibi 1 tane falanBende maydanoz ve adacayını duydumda nar da mı tetiklermiş ?Zira geçen burda okuduğum ve sonra internette yaptığım araştırma sonucu narla ilgili hadis üzerine koca narı yedimde tek başıma tabi tetikliyosada sık sık yersen belki dimi? Üstelik doktorumda bana 36. Haftadan sonra adaçayı içebileceğimi söyledi, oda hergün olmamak şartıyla, zaten sevmem dedim sıkıntı yok.. Ama nara şaşırdım..
aynen hiç bi hakları yok söz etmeye ama maalesefki eşim ailesini çok tutuyor bunu sonradan anladım ....Aman olmasında boşver, böylelerinin evinde toplu iğnesi olsa ne olur? Yarın öbür gün laf ederler içine oturduğuyla kalır. Bizde herşeyi eşimle yaptık, onların taktıkları altınları bile eşim aldı düşün. Bende çok laf ettim halada ediyorum yeri gelince, anne baba dediğin evladına destek olur. Nerdeeee. Ama şimdi bişeye laf etmeye hakları yok, sende öyle düşün.
zaten evlensin ben edeceğimi biliyorum çoluk çoçcuk evlerine gidicem bakalım nasıl oluyormuş evlendik daha 1 haftalık evliyken bize geldi kalmaya annemler ne yazıkki başka bi şehirdeAnnen baban gelmez mi.sinir oldum toplan ip sen gitsen annenlere.yanlış fikir vermeyeyimy inede neyse.benim kafam kizarsa giderim herhalde.göremez cocugu da ama işlerine gelir.neyse bana bakma gitme yinede.konuşma çok kayninla anlar utanır gider belki.Nasıl bi insansa o da düşüncesiz.kendi evli eşi olsa uygun bulur mu.mantıksız insanlar.
Ben dogurana kadar kullanmistim hic sikinti yasamadim suanda kullaniyorumBilimsel bir bilgim yok canım bu konuda. Bi arkadaşım hala araba mi kullaniyosun demişti neden ki diye sormak aklıma gelmedi. Kardesimde öyle deyince acaba tehlikeli mi diye düşündüm
Almadim ne kadarf fiyatları.Çok mu kokar.her sabah çıkarırız
Ohoo sen böyle düşünürsen işin zor kardeş. Sen gelmissin gebeliğin son günlerine hala çalışıyorsun bi de kocanın yemeğini mi dert ediyosun? İyi hissedersen bi çorba bi yemek yaparsın. Yapmazsan da bi gün yumurta kırar bi gün tost yapar bi gün makarna yapar yer beyin. Aç kalacak değil ya.
Ya valla hepinize söylüyorum arkadaşlar bu kadar simartmayin şu kocalarinizi. Adam engelli mi eli mi tutmuyor ki aç kalsın. Ben ki kocamin işten gelmesini iple çekiyorum o kadar özlüyorum hala 5 sene önceki kadar hatta daha fazla seviyorum ama kocam da beni o kadar seviyor, düşünüyor. Tek taraflı ilginin sonu bi taraf şımarırken diğer taraf eziliyor yipraniyor
Şimdi kalmasına tamamda doğumdan sonra zor olur.iş bulursa ayrı eve çıkar bence,odun değildir heralde.zaten bebiş geceleri ağladıkca kendiliğinden gider bencekızlar günaydın
sabah sabah nasıl cinlerim tepemde anlatamam
kaynım şehir dışından bize geldi iş bakacakmış henüz bulamadı bı kaç gündür bizde
gitmeyede hiç niyeti yok eşimde gitmesin istiyor offf ya ben
Canim box olarak salonda kullanilan kare besikler icin var yan korumalik ama odasi icin 60-120lik besikler icin ben bulamadim maalesefMothercare gibi bircok yurt disi markasinda da var yan koruma cok sasirdim.Acikcasi ben de kullandim mothercare besigimize ve cok ise yaradi yoksa dusunemiyorum, kizim surekli carpiyordu.Zaten ustu acik ve minicik bir yatakda degil ki havasiz kalsin.Bilemiyorum vardir bir mantigi ama ben sikinti yasamadim
Gecen hafta bende de basladi ellerimde şişlik galiba son ayda kacinilmaz oluyor buEğitimde bize de söylemişlerdi benzer bir şey ,almayın dememişlerdi ; ama bir yanı açık olsun , saten olmasın demişlerdi. Hava akışını engellemesin diye.Belki sadece yenidoğan zamanı için geçerlidir , detayını hatırlamıyorum.Bunu da unutmuştum , mesajında okuyunca aklıma geldi.
Günaydın herkese ,
Dün akşamdan beri ellerim hafif şiş daha doğrusu parmaklarım, tansiyonum normal , idrarda protein takibi de yapılıyor , onda da bir sorun yok.Sanırım bu bildiğimiz ödem , hamileliğin sonuna yaklaştığımız için başladı :/ Kontrolde sorarım.
BurdaymışsınHandete ıyim burdayım yorumları okuyorum ama çok yazamıyorum taşınma telaşı var ev topluyorum doğuma 3 hafta hafta var o arada taşınıp yerlesip doğuma gitcem bu gidişle
doğru diyorsun canım. bakalım bırılerı bır sey demezse altıma kucuk bır mınder bulursam koyayım canım sagolasın.
canım B12 dışında bir eksikliğim yok. zaten ben süt yoğurt peynır tüketmeden duramayan bır tıpım, bendeki agrı sureklı sandalyede oturmaktandır sanırım ve bebegın yükünden de olabılır.
bu arada kasılma bende de cok sık oluyor. karnın kasılıp kalıyor semsert oluyor, o sırada yürüyemiyorsun canım, canın acıyor filan o tarz bir kasılma:)
Kızlar ciktim doktordan çok sukur bebisin keyfi yerindeymis . dogsa da bi sıkıntı olmaz dedi doktor . herşey çok güzel dedi. Cati muayenesi yaptı gece sancim oldu deyince açılma yokmuş .Hayırlı haberlerle dön inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?