- 22 Aralık 2010
- 1.282
- 1.622
- 133
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #44.141
Benim doktorumada ben epidural yapalımmı demiştim. Dr um spinali önerdi. Zaten dogum sonrası sıvı takvıyesi için serum takıyoruz. Serumunda agrı kesici verdiricem. Ayrıca belinde katater kalmasına gerek yok dedi. Sende bi sor istersen.Biz muayeneden geldik canlar.
Bebegin kilosunu kafa tasini olcemedigi için söyleyemedi doktor, kafası baya aşağıda olduğu için dedi, bilemedim.
Ctesi sezeryana gireceğim bir aksilik olmazsa, en az 8 saat bir şey yememem gerekirmiş.
Spinal ya da genel anesteziyi anestezi uzmanıyla görüşecekmişim o gün, epidural ise sezeryanda istemiyorum dedi.
Bir de ağrı pompası taktirmani öneririm dedi, ekstra ücreti varmış 150 lira ama çok rahat ediyormusuz, ağrı geldikçe düğmesine nasip hemşire vs beklemeden ağrı kesici yapılıyormuş.
Sanırım simidlik bu kadar annisler.
İkiside aynı yerden yapılıo sırttan.birinde sadece iğneyle oluo, diğerinde uygulamada bi tane katater takılıo. O kataterin ucuna agrı pompası takıolar. Odaya gecince agrın olursa butona basıp kendine ilaç veriosun. Belli sınırlarda ayarlıolar tabi.Hadi bakalım c.tesi gelsin o zamanya bu sezeryande epiduralle spinal farkı şu değil mi; epidural de serumdan sürekli sıvı gidiyor spinalde ise bi kere iğne vuruluyor. Bi de sen hangi hastaneye gidiyorsun? Bu acı pompası hangi aşamada baglaniyormus. Ay çok soru sordum galiba
Aaaaa bende Avcılar Hospitalda yapıcam. Ben spinal yapıcam. Daha önce genel anestezi olan biri olarak, benim bunyeme iyi gelmiyo. Biz dru dışardan getiricez. Yanıma ablamı almak istediğimi soyledim. Dr hastane kabul etmıyor dedi. Eşini bile kabul etmez Avcılar Hosp dedi. Ben yine zorlycam sansımı tabi. Bide benim huysuz kocam zaten girmek istemiyor. Bende yanlız olmak istemiorum bakalım bişeyler düşünücem.Canım ben Avcılar Hospital'e gidiyorum. Ağrı pompasını ne zaman takacaklarını sordum, ameliyata girmeden önce söylemem gerekiyormuş, sanırım çıkarken takıyorlar.
Epidurali hiiç söylememe gerek yok, ben hastalarımın acı çekmesini istemiyorum dedi, spinal de soğukkanlılığına bağlı, eğer panik yapacaksan genel anestezi dedi. Ben hala karar veremedim. Ya durmadan sormayı unutuyorum eşim de girebilecekse spinal olabilirim ama teksem genel isteyeceğim sanırım. Annem ve arkadaşım da istersen gireriz dediler ama ben sormayı unuttum yine ve yine. Yarın arayıp sorsam mı ki?
Kızlar genel bir soru: Eşinizle mi, annenizle mi, tek mi? Doğuma nasıl gireceksiniz?
ben yatırtmam arkdaş banane sabah çıksın evden akşam abisiyle geliyosa gelsin hiç uğraşamam oldu bide şu halimle kalkıcam sabah beyfendiyle kahvaltı yapıcam ay ne romantik...Işte o kadar kullan ucretsiz izni.kaynina ev tutmasin madem o kadar sıkıntılı gunlerinde afedersiniz okuzluk yapip kalabiliyor .hepten kalsin maasinida ay sonu sana versin.Sen izindeyken öğlene kadar nasıl yatacak bu herif evde ya ayıptır günahtır ya. Cix cix cix
ben yatırtmam arkdaş banane sabah çıksın evden akşam abisiyle geliyosa gelsin hiç uğraşamam oldu bide şu halimle kalkıcam sabah beyfendiyle kahvaltı yapıcam ay ne romantik...Işte o kadar kullan ucretsiz izni.kaynina ev tutmasin madem o kadar sıkıntılı gunlerinde afedersiniz okuzluk yapip kalabiliyor .hepten kalsin maasinida ay sonu sana versin.Sen izindeyken öğlene kadar nasıl yatacak bu herif evde ya ayıptır günahtır ya. Cix cix cix
çok güzel olmuş canım yaptırdın mı yoksa kendin mi yaptın maliyeti ne oldu
çok çok teşekkür ederim,inşallah sonuç alır.Bebeği her uyuduğunda nefesini dinliyormuş,çok zor bir sınav. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
Peki mesela basini falan da hissediyormusun bebegin.bazen sızıntı şeklinde okur yazıyordu.sızıntı olursa anlamayabiliriz demi.ama sancidan anlariz bilemedim ya birininde çok sancisi yokmus suyuda patlamamis kontroleg gidince ebe söylemiş. İnsallah sorunsuz ağrısız olur ama anlayalım yani.hastaneyeg idemeden evde geliverirse bide.Benimki birden patlamisti baya sicak su gibi hafif icinde puturlu beyazimsi seyler vardi hani bebek ilk dogdugunda krem gibi birseyle kaplidir ya onun parcalari gibi dusun.ama kimisi sik sik tuvalete gidermis cisle kandirirmis ya da idrarla beraber yavas yavasta atilabilirmis.Yani eger benim ki gibi birden patlarsa anlamaman pek mumkun degil
Bütün gün evdeydim pek yorulmadım da ama belim kasıklarım vajinam kalçam taa ayaklarıma kadar belden aşağım ağrıyor, adet sancısı gibi romatizma gibi sanki, pazartesi nst de birşey çıkmadı, normal mi acaba, yoksa doğuma yakın olan belirtiler mi
Günaydın.. Bugün de gelen giden yok
Peki mesela basini falan da hissediyormusun bebegin.bazen sızıntı şeklinde okur yazıyordu.sızıntı olursa anlamayabiliriz demi.ama sancidan anlariz bilemedim ya birininde çok sancisi yokmus suyuda patlamamis kontroleg gidince ebe söylemiş. İnsallah sorunsuz ağrısız olur ama anlayalım yani.hastaneyeg idemeden evde geliverirse bide.
Bizim kiz da cok hareketli sagdan soldan asagidan yukaridan ayni anda tepikliyoKizlar herkez bebek az kipirdiyor filan yazmisti onceki sayfalarda. Benim kiz ise asiri hareketli. Sanki derimi delip gececek. Ve baya acitiyor yani bu kipirdama degil baya siddet biyutunda :) saka bi yana canim aciyor sekilden sekile giriyorum.
Varmi boyle kudurmus bebisler tek ben kiz mi kudurmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?