- 15 Haziran 2014
- 1.908
- 1.200
- 53
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #44.521
normalde kansızlığı olan bi insanım ama ne hikmetse ilaç kullanmıyorum şu an hemoglobinim 11 küsürlerde çok kusmam olduğu için ilacı kullanamadım süt ve süt ürünleri ile birlikte kan yapıcı şeyler tüketme aradan en az 2 saat geçsin dut pekmezi keçi boynuzu pekmezi siyah üzüm kırmızı et kan yaparİyi geceler arkadaşlar, 35. Haftamız bizim ve ben size birkaç şey danışmak istiyorum, evham yaptım çünkübir hafta önce kontrolüm vardı kan değerim düşük olduğu için (8.5) Ferrum hausmann iğne verdi günlük yapılmak üzere on tane, ona devam ediyorum bitince tahlil alacağım bakalım yükselme olacak mı, kansızlık yaşayıp çözüm bulan oldumu birinci sorum bu? Erken doğuma sebebiyet veriyor diye korkuyorum çünkü.
İkinci ve beni aslında daha çok rahatsız eden idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle Aksef antibiyotik verdi onu kullanıyorum ama o da sanırım vajinal mantarı tetikledi, bölgede akıntı (süt kesiği gibi) ve kaşıntı oluyor. Bu durum da yine erken doğum sebebi diye biliyorum, aynı durumu yaşayan ve çözüm bulan var mıbir sene önce enfeksiyon durumundan 16. Haftada suyum geldiği için düşük yapmıştım belki de bu yüzden bu kadar tedirgin oldum ama en azından 37 haftayı doldursun bebeğim
Of...
Omrumde bir kez yardımcı isteyeyim dedim, taşınacağız, o hafta sonu sınav gözetmeniymisim, unutmusum, baktım görevi iade etsem hem temizlik yapacağım hem para kazanamayacağım, aman kazandigimi ona veririm dedim ve arkadaşımın yardımcısını çağırdım.
Kadın erken gelirim dedi fakat ben sınava gittiğimde hala gelmemişti, sanırım 11e doğru gelmiş, tam bilemiyorum.
Sınav iki oturum o gün, sinav boyunca çağrı atmis kadın, dedim herhalde çok kotu bir şey oldu, oysa ki acikmis, ev boş , dolayısıyla yiyecek getireyim diye ayni anda bana , eşime ve anneme çağrı yağmuru. Neyse annem götürmüş, sınavlar bitti eve geldim , meğer kızı ile gelmiş fakat bana dememişti , kız daha 16 , çok üzüldüm.
İçeri girer girmez biz açlıktan geberdik dedi kadın. Neyse hemen gittik bir şeyler getirdik, bir sürü laf saydı, evde çok cam var, öldüm , saat geç oldu kocam merak etmiştir ama arayamiyorum kontorum yok, zaten onun telefonunu da kapadılar, borcunu ödeyemedik vs vs
Aksam saat 22.00 oldu esim geldi kadın hala gitmiyor , vallahi ev pis değildi, cam fazla dediği de normal ev zaten giriş kat, hic yuksek falan da olmadığı için zor da değil.
Sonuç: kadınla kaç liraya anlaştık hatırlamıyorum 120 olabilir, 130 da. Ama 150 verdik, durağa kadar bıraktık, 2 öğün yemek ısmarladık, vicdanımız daglandi ve ben bir daha yardımcı istememeye söz verdim kendime.
Öyle temizlikçi bulsam öpüp başıma koyacağım :) İyisine denk gelmek çok zor.
7 yıl önce pırlanta gibi bir temizlikçim vardı.Bir daha da öylesi denk gelmedi.
İyi temizlikçilerin boş günü dahi yok.Elimde 2 alternatif daha var , onları da deneyeceğim tabii , en iyisini bulana kadar devam.
Bu arada ev gerçekten kirliydi ,bu eve 9 yılda eve 3-4 kez temizlikçi gelmiş.Yılların birikmiş kiri de vardı. Koltuk sildiler yine de ; ama ben onlar gittikten sonra yerleştirmek zorunda kaldım çoğu şeyi.Yerletine yerleştirmemişler 2 odada bazı şeyleri .
2.kez yarım gün çağırırsam anlayacağım tam olarak . Birisini beğenmedim , konuşmaları , yorumları çok tersti , çok söylendi.Diğeri iyiydi.
doğrudur canım, ama dediğin gibi annenin vücuduna bağlı.
ama ben yıllardır evlenip, normal yolla çocuk doğurmak istiyodum, bir rahatsızlığım yüzünden.
ve imkan varken,bana daha ölcüm yapmadan dışardan bakıp sezeryan demişti ilk.
adıda zaten sezeyancı diye yayılmış..
sadece kiloya bakıp beni buna zorlamamalı, en azından denemek ıstıyorum hayırlısıyla normali.
artık gerisi onun vicdanına kalmış
Gunaydiiiiiiin kizlaaaaarbugün çok keyfim yerinde sabah agrisiz uyandım çok şükür az önce de nst den geldim sancim çıkmadı doktoruma sordum hala yatacak mıyım ben diye hayır dedi oleeey dedim artık yürüyüşlerini yapabilirsin artık ne zaman olursa doğumu bekliyorum dedi eşimde diyor ki bende bekliyorum komik kocam yaa MONNA canım sen ne yaptın nasılsın göründün mu doktora
Ben de de oluyor ayaga kalkinca batiyor sanki cok tuvaletim varmis gibiKızlar nerdeyse 20 dakikada bir idrara çıkıyorum hatta her yürüdüğümde sanki altıma yapacakmışım gibi baskı var sizde durum nasıl?
Evet hacışeriften yaptırdım canımHaciseriften mi yaptirdin cnm? Ben de yaptiricam da nereden yaptirayim bilemedim.
Günaydın sipsecim bndr bugün nst gitcem buarada sen Çerkez misinGunaydiiiiiiin kizlaaaaarbugün çok keyfim yerinde sabah agrisiz uyandım çok şükür az önce de nst den geldim sancim çıkmadı doktoruma sordum hala yatacak mıyım ben diye hayır dedi oleeey dedim artık yürüyüşlerini yapabilirsin artık ne zaman olursa doğumu bekliyorum dedi eşimde diyor ki bende bekliyorum komik kocam yaa MONNA canım sen ne yaptın nasılsın göründün mu doktora
Canim ben bi magazada denemistim 90 ama cok buyuk geldi sırt bölümü falan yani daha buyuse bile olacak gibi degildiCnm benımde goguslerim normal boyuttadır ama ben 95 aldım. Ablam sut gelince cok buyuyo dedi. Keske alsaydın.
Ben aldım canm açıp baktım ama yıkamadm yikayin ca belli olur ama parasına göre güzel bence %100 pamuk yazıyoGunaydin arkadaslar..
Dun a101 den bebek nevresimi alanlar vardi sanirim acip baktiniz mi guzel mi yeri
memnun kaldiniz mi yani ben de alicam da
Birde o var tabi. Bu devirde evlat yetistirmek gerçekten çok zor.. inşallah hakkini vererek yetistireblrz canimbende tutmasından falan korkmuyorumda yetememekten acaba gerçekten insan gibi yetiştebilirmiyim diye korkuyorum
Ben 34+2 haftalık hamileyim. Aslında standart hesaplarda doğum yapacağım tarih 2 aralık, ama en geç 17 kasım'da bekliyor doktorum. Kasım annesi olacağım yani
Etrafımdaki herkes sezaryen oldu ve sorun yaşamadı diye ben de sezaryen istiyordum. Ama doktorum normal yaptıracağım sana dedi. Normalde tersi olur
Ben de her şey doğal olsun isterim ama yırtılma beni çok korkutuyor. Sezaryen'den daha az korkuyorum çünkü geçen yıl laparoskopi oldum. O kadar da kötü değildi.
Deneyimli anneler normal doğum yapıp yırtık/ kesik kınusunda iç rahatlatıcı bilgi verecek olan var mı? Korku sardı beni vallaa
Aslında gününüz gelmiş, nişan da gelmiş, ee açıklık da var hala beklenillmesi ilginç geldi, ilk defa böyle bişey duydum da şaşırdım yanlış anlamayın lütfen.Benim çarşamba gününden beri kanlı bir akıntım var 3cm acıklıgim var sancim yok bebek aşağıd a inmemiş ama ben çayı dün içtim ilk defa yani papatya çayıyla alakası yok
Tesekkur ederim gule gule kullansin bebisinBen aldım canm açıp baktım ama yıkamadm yikayin ca belli olur ama parasına göre güzel bence %100 pamuk yazıyo
Epiduralsiz dayanılabilecek gibi mi.Doktor bir igne vuruyor o bolgeye uyusturuyor ve oyle dikis atiyor.benim doktorum epiyoztami yapmadi cok az bi yirtik oldu onun icinde uyusturdu bilmiyorum ben onunla ilgili pek sikinti cekmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?