- 18 Şubat 2015
- 1.026
- 1.081
- 83
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #18.541
Gebe kaldığımda 53.5'dum,su an 60'in biraz ustune ciktimKaç kilo aldınız, maşallah güzel besleniyorsunuz :) bana da doktorum aynı şeyleri söyledi bir ara düzenli ceviz, badem, antep, yoğurt, keçi boynuzu özü fln tüketiyordum ama bu aralar bazen unutuyorum ama haftada 4,5yumurta enaz tüketiyorum peynir de aynı şekilde
Gecmis olsun ve gözün aydinKızlar kontrolden çıktım ikili test için kan verdik cinsiyet için dr kimseye söyleme daha dedi ama ben dayanamam %60-70 erkek dedi ama net olarak bidahaki ay kontrolde söylerim dedi ama benziyomus erkeğe ınş değişmez herşey çok iyi dedi ense kalınlığı 1cm dedi gayet sağlıklı ikili testide sorunsuz cikrsa problem yok dedi :)
Oooooov bu sıcaklarda yoğurdun gozune vuruyorum zaten...o zaman sorun yok :)kızlar süt içmeye kendinizi zorlamaya gerek yok aksine doktorum bana süt içme dedi. yoğurt peynir ye dedi.
prebiyotik yoğurt sordum çok iyi olur dedi.
ben prebiyotik yoğurt yiyorum hem kabızlığa da iyi geliyor.
geçen bir tanıdık yapmış ben yedim hiç sıkıntı yaşamadım ama hazırlara hiç güvenme ne eti et taze mi? güvendiğin bir yer ise etleri taze ise bir sıkıntı olmaz allahın izniyle ama bir bir tanıdığına yaptırsan çok daha güvenli olur....Arkadaşlar yazmaya çekinerek biraz da korkarak yazıyorum , hamilelikte etsiz Çiğ köfte yiyebilir miyiz ?
Zaten şimdi hepsi etsiz diye satılıyor , yiyen var mı ? Emin olamadım , sormak istedim.
Bilindik bir markadan yense zararı olur mu ? Yeşilliksiz falan
Canım yasalara göre etli çiğ köfte satışı yasak zaten dışardakiler etsizgeçen bir tanıdık yapmış ben yedim hiç sıkıntı yaşamadım ama hazırlara hiç güvenme ne eti et taze mi? güvendiğin bir yer ise etleri taze ise bir sıkıntı olmaz allahın izniyle ama bir bir tanıdığına yaptırsan çok daha güvenli olur....
dikkat et canım.çok kilo alınca bebek kilolu olacak diye bir sart yok.dikkat et sonlarda daha çok alınıyor.tabi kendini de kasma da kilo almayacağım diyeGebe kaldığımda 53.5'dum,su an 60'in biraz ustune ciktimBenim iştahım Cok açılmıştı,ama bu hafta biraz daha normale dondüm.Doymuyordum ilk 3 ay.Yemek yerken bir taraftan biraz sonra acikirsam ne yesem diye düşünüyordum.Ama bittim yanii,mutfaktan çıkamadım,yemek bulaşık.Kimse de yok yardim eden. Doktorum 7.haftada gittiğimizde kilo konusunda uyarmıştı ama sen zayifsin biraz alabilirsin demişti.Gecen haftaki kontrolde pisman olmus sanırım biraz ileri gitmissin,yavaş ol dedi.Ama ben kilo almak icin uğraşmadım ki,elimde degildi Neyse bu hafta daha İyiyim, normal yiyorum bakalım boyle devam eder inşallah.Yuruyuse baslayacagim.Cocuk hersekilde alıyormuş depolardan.Kilo alamadım diye üzülmek anlamsız yani,ve zaten sanırım asil kilolar sonlarda alınıyor
gözün aydın canımKızlar kontrolden çıktım ikili test için kan verdik cinsiyet için dr kimseye söyleme daha dedi ama ben dayanamam %60-70 erkek dedi ama net olarak bidahaki ay kontrolde söylerim dedi ama benziyomus erkeğe ınş değişmez herşey çok iyi dedi ense kalınlığı 1cm dedi gayet sağlıklı ikili testide sorunsuz cikrsa problem yok dedi :)
eşim sen bu çocuğa üvey evlat muamelesi yapıyorsun diyor ama yiyemiyorum.kızımda güzel beslenirdiminş.düzeliriz.sütü içemiyorum inek kokuyor sankiKızlar merhaba, nasıl besleniyorsunuz ben üç kilo vermiştim şimdi iki kilo aldım ama öyle aman aman bir iştahım yok. Süt içmeyi unutuyorum çoğu zaman. Yazık bebişime ya çok iştahsız bir annesi var.
oyyy maaşallah.darısı bizim gibi yiyemeyene olsun inş.Kaç kilo aldınız, maşallah güzel besleniyorsunuz :) bana da doktorum aynı şeyleri söyledi bir ara düzenli ceviz, badem, antep, yoğurt, keçi boynuzu özü fln tüketiyordum ama bu aralar bazen unutuyorum ama haftada 4,5yumurta enaz tüketiyorum peynir de aynı şekilde
kısır gibi ne olsun ki.et yok içinde.bulgur,baharat,ceviz fln.afiyet olsunArkadaşlar yazmaya çekinerek biraz da korkarak yazıyorum , hamilelikte etsiz Çiğ köfte yiyebilir miyiz ?
Zaten şimdi hepsi etsiz diye satılıyor , yiyen var mı ? Emin olamadım , sormak istedim.
Bilindik bir markadan yense zararı olur mu ? Yeşilliksiz falan
Biliyorum tatlım.Bebek icin yemeye ve icmeye zorladığım seyler var tabii.Mesela hergün ayran içmezdim,susamadigimda su icmek icin ugrasmazdim.Gece yatmadan once 1 bardak süt iceyim demezdim.Sabahin köründe kalkıp yumurta haslayim,ceviz kırıp yiyeyim demezdim tabi.Duzenli olarak yaptıgım seyler degildi bunlar,ama rutinime girdiler mecbur :) Ama sürekli acıkmam,doymak bilememem hesaplı birsey degil.Cok kilo almayi tabiki de istemiyorum.İyiydi benim kilom,kilolu degildim ama kupkuru da degildim.Demek ki benim depolar içler acısiydi ki ben belki de anca onları telafi etmeye çalışıyorumdikkat et canım.çok kilo alınca bebek kilolu olacak diye bir sart yok.dikkat et sonlarda daha çok alınıyor.tabi kendini de kasma da kilo almayacağım diye
bazen de genetik olabiliyor dediğin gibi.ödem oluyor ve doğumdan sonra kilo kalmıyor.neyse bebekler sağlıklı olsun da nasılsa veririz bi şekilde kusumBiliyorum tatlım.Bebek icin yemeye ve icmeye zorladığım seyler var tabii.Mesela hergün ayran içmezdim,susamadigimda su icmek icin ugrasmazdim.Gece yatmadan once 1 bardak süt iceyim demezdim.Sabahin köründe kalkıp yumurta haslayim,ceviz kırıp yiyeyim demezdim tabi.Duzenli olarak yaptıgım seyler degildi bunlar,ama rutinime girdiler mecbur :) Ama sürekli acıkmam,doymak bilememem hesaplı birsey degil.Cok kilo almayi tabiki de istemiyorum.İyiydi benim kilom,kilolu degildim ama kupkuru da degildim.Demek ki benim depolar içler acısiydi ki ben belki de anca onları telafi etmeye çalışıyorumGerçi kan testlerinde iyiydi hersey ama ne bileyim.Ya benim hamileliğim aynı annemin,teyzemin,kuzenlerimin hamileliği gibi geçiyor.
ben de 53.5 ile hamile kaldım boyum 1.65 senin boyun kaç canım geçen hafta doktora 57 kiloyum diyince uyardı beni çok almışsın dedi ..ben bi de senden 3 hafta öndeyim benim doktor abarttı mı acaba ..ben şimdi korka korka yiyiyorum fazla almışım diyeGebe kaldığımda 53.5'dum,su an 60'in biraz ustune ciktimBenim iştahım Cok açılmıştı,ama bu hafta biraz daha normale dondüm.Doymuyordum ilk 3 ay.Yemek yerken bir taraftan biraz sonra acikirsam ne yesem diye düşünüyordum.Ama bittim yanii,mutfaktan çıkamadım,yemek bulaşık.Kimse de yok yardim eden. Doktorum 7.haftada gittiğimizde kilo konusunda uyarmıştı ama sen zayifsin biraz alabilirsin demişti.Gecen haftaki kontrolde pisman olmus sanırım biraz ileri gitmissin,yavaş ol dedi.Ama ben kilo almak icin uğraşmadım ki,elimde degildi Neyse bu hafta daha İyiyim, normal yiyorum bakalım boyle devam eder inşallah.Yuruyuse baslayacagim.Cocuk hersekilde alıyormuş depolardan.Kilo alamadım diye üzülmek anlamsız yani,ve zaten sanırım asil kilolar sonlarda alınıyor
canım çiğ et veya az pişmiş et kesinlikle yasak dikkat etmek lazımgeçen bir tanıdık yapmış ben yedim hiç sıkıntı yaşamadım ama hazırlara hiç güvenme ne eti et taze mi? güvendiğin bir yer ise etleri taze ise bir sıkıntı olmaz allahın izniyle ama bir bir tanıdığına yaptırsan çok daha güvenli olur....
Kizlar bebegine muzik dinletmeye baslayan varmi aranizda?
Ayy aman dilini ısır kız, benimde Zofran a rağmen kötü oluyordu, yine içiyorum ama iki gündür iyice sanki kusmadim yani,düzeliyor mu ne :) yüzümüz gülsün artık bari :)Günaydın hanımlar....
Bana da bi haller oldu. İki gündür nazar değmesin ama çok iyiyim..Bulantım yok, baş dönmem yok. Daha enerjik hissediyorum kendimi. Çalışmasam evde olsam kapı pencere iş yapacak kıvamdayım yanii...Ama bu durum da beni korkutuyor yahuu ben niye iyiyim? Bebeğime bir şey mi oldu diye arada evham kaplıyor içimi. İnanırmısıız wc'de tuvalet kağıdında kan varmı diye kontrollere başladım. Hatta bi ara parmağımın pembeliğini kan sandım falan. Paranoyak oldum iyice. Elbette geçmiş tecrübeler böyle yapıyor insanı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?