2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
bişey sorcam detaylı ultrasona giren var mı ???????????????
Canım,ben dün girdim.ikili testin c
Sonucu riskli çıkınca ,amniyosentez yapalım dedi doktor...o yüzden perinatoloji Profesörüne gittim...1 saat usg de baktı...ve kesinlikle bişey yok bebeğin dedi :))
Ama böbreklerinden tut kalbine kadar hepsini ince ince inceledi....verdiğim para helal olsun :))

kızlar daha erken ama tecrübeli anneler bilir. aylık bez masrafımız ne kadar olur?
ücretsiz izin düşünüyorum ama altından kalkıp kalkamayacağımızı bilemedim.
ev kredisi ödüyoruz zaten.bebeğin zorunlu ihtiyaçları sizce ne kadar tutar?
tabi ben bebek emer ve mama masrafı Allahın izniyle olmaz diye planlıyorum.
kıyafetlerini de izne ayrılmadan hallederiz sanırım. araba yatak vs ailem alacaklar.büyük bir masraf kalmıyor bize.
normal doğum istiyorum ama her ihtimale karşı sezeryan için de kenara 300-500 ayırmak lazım tabi.

peki su sirke dengesini nası ölçcez sirkenin cok olması zarar vermez dimi. bi de pamugu içine sokmadan üstten mi sürcez yoksa faydalı olması için içine sürmek gerekiyo mu?
canım ben hemen dökmemle çekmem bir oldu toplasan iki yemek kaşığı dökmüşümdür bir bardak kadar da su pamuğu ıslattıktan sonra içine değil önden arkaya komple değdirmen yeter öyle bastırmana lüzum yok sirkeli suya temas etsin yüzey yeterli bence..

sen sezeryan içöin 300-500 le kurtulabileceğini sanıyorsan helal olsun bebişimen azondan 2000-2500 sezeryanlarallahım elma armut sektöründen bahseder gibiyim sabah sabah

Canım hayırlı uğurlu olsun demek mınnos bır erkekmıs
Sağlıkla gelsin ınsallah

evet Amin inşallah hepimizin bebeği sağlıkla gelsin.evlerimize neşe olsunlar.

öyle tabi canım rabbim herkesin evladına sağlık sıhhat versin inşallah
bizde haftaya salı gidicez inşallah oğluşumuzu görmeye günler geçmek bilmiyor

Amin inşallah
gerçekten geçmiyor.
bende daha 1 ay var nasıl geçecek diye düşünüyorum.
bir de artık o minik pıt pıtları hissettiğimden beri daha da geçmek bilmez
şimdi isim araştırmalarındayım

sen sezeryan içöin 300-500 le kurtulabileceğini sanıyorsan helal olsun bebişimen azondan 2000-2500 sezeryanlarallahım elma armut sektöründen bahseder gibiyim sabah sabah

normal doğum istiyorum aksilik olmazsa. özel hastaneye gitmeyeceğim için o kadar tutacağını tahmin etmiyorum.
tanıdık doktor arkadaşlar var sezeryan olsa da en kötü ihtimal onlardan biri gelir. doğum hastanesinde çalışıyorum

aslında sezeryanı ters gelirse falan diye hesaba kattım. üniversite bir doktora gidiyorum. orada da sadece hoca farkı alınıyor. çok ciddi rakamlar tutmuyor.
yenidoğan yoğunbakımı olmayan bi hastanede doğum yapmayı riskli buluyorum. ben pimpirikliyim birazcık :)

arada bende de oluyor kıpırtılar ama bebeğimi hissediyorum bilmiyorum
aslında doktor 4 haziranda gel dedi ama kan sulandırıcı iğne kullanıyorum haftaya bitiyor mecbur gidicem

ayyyyy ebuşum canım ciğerim sen hangi şehirdeydin bak bursadaysan doğum evine gelirim ama yoksan ıh tövbe gitmem ha adama köpek muamelesi yapıyorlar kaldıramıyorum ben

ayyyyy ebuşum canım ciğerim sen hangi şehirdeydin bak bursadaysan doğum evine gelirim ama yoksan ıh tövbe gitmem ha adama köpek muamelesi yapıyorlar kaldıramıyorum ben
bursaya uzağım yazık ki
muamele konusunda bişey diyemeyeceğim hertürlü insan var sonuçta kendini bilmezi de çok.
bizim hastanedeki personel çok problemli değildir. başhekim çok sıkı tutar hasta menuniyetini ama inanılmaz kalabalık.
sırf curcunadan kurtulmak için üniversiteye gidiyorum.
ama şu bir gerçek ebeler çok fena deneyimliler. ebelere bile emanet ederim kendimi normal doğum için.aklımdaki o bakalım nasıl olacak. azcık yırtık bile olmadan doğurtabiliyorlar.çok deneyimliler.

veee bez konusunda fikir ne yaklaşık ne kadar tutar ayda maliyeti bebek bezinin?
bi tek onu hesaplayamadım. 300 yeter mi?

*-Mantar infeksiyonunun en doğal tedavi şekli üzüm sirkesini vajinal duş olarak kullanmaktır. 2 bardak suya 1 bardak sirke karıştırıp bir kavanoza koyup bununla ara sıra vajeni yıkamak mantar infeksiyonunu tedavi eder. Medicallerde satılan puar dediğimiz ucunda çubuğu olan yuvarlak bir top şeklinde tibbi malzeme var. Bunun içine sirkeyi doldurup vajen ağzına çubuğu girdirilir ve iç kısma sıkıldığı zaman tümden vajenin pırıl pırıl olmasını sağlanır. Enjektöre çekilip te vajen içine sıkılabilir. Gebelerde rahatlıkla kullanabilir. Önce dış kısımlar yıkanmaz ise içeri basınçla enfeksiyon taşınabilir. Sirkeli su ile önce dış genitaller yıkanmalı.

bilmem 300 fazla değil mi bir pakette 25 tane falan oluyor sanırım günde 5 kere değiştirdik desek 5 gün eder yani bir ayda 6-7 paket bebek bezi kullandığımızı varsayarsak o bebek bezlerini de 35 liradan sayarsak (ki bilmiyorum daha bakmadım)
250 lira ortalama bir maliyet çıkar sanırım HAKLISIN

sen şu an vajinal duş alma bence ne olur ne olmaz yıkama işlemini yap

tesekkür ederim ilgine canım bi de bunu deneyelim bakalım inş işe yarar

biraz özel olcak ama bişey daha sormak istiyorum. normalde erkeklerde mantar olmuyo biliyorum ama bi süredir esimde de kasıntı basladı benden geciyo olabilir mi fikrin var mı
birbirinize bulaştgırıyor olabilirsiniz zaten geçmeyen mantarlarda eşlerinde üroloğa görülmesi gerekiyor ikili tedavi uygulanıyor..eşinde de kaşıntı varsa siz muhtemelen birbirinizle sirkülasyon halindesinizdir ..yani o sana s en ona bulaştıra bulaştıra bir iyileşme söz konusu olmaz..bu yüzden enişte beyle beraber bir üroloğa gidin benim şu an çok aktif birlikteliğim yok eşim çekiniyor ben çekiniyorum diye ama en kısa zamanda bizde gidieceğiz eşim teklif etti bana da belki bendedir gidelim diye.

ben de öyle düşünüştüm :S tamam canım bi konusayım eşimle bi an önce kurtuluruz inş bu illetten

Günaydın kızlar. Üç gün öncesine kadar karnımda kıpırtı hissederdim. Şimdi olmuyor o kıpırtılar. Sizde de öyle mi? Çok hissedilmemesi normal mi?

Tatlım,bence hiç üzülme...ben doktoruma sordum saç boyama problemi ,,,amonyaksız boya her zaman olabilir tabi....onun verdiği zarar ,mutsuz bir annesinden çok daha az :)) yani hamileyim diye Bakımsız gezmek zorunda değiliz...

parkbyull melek1818 Mantar türü enfeksiyon varsa vajinal pH I bozup Asidik hale getirdiği için erkekten gelen y lerde dayanıksız olduğu için y lerin zarar gördüğü ve kız ihtimalinin arttığını duymuştum ben. Bakıyorum ucumuzunde kız olacak sanırım :) Ama bilgi kesin doğru mu emin degilim
Kız isteyenlere duyurulur kızlar Mantar bulaştırın kendinize kiziniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…