• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bana da öyle geldi yapsam mı bilemedim

Kapı süsü gibi zevke göre beyaz yastığı süslemişler 70 yazıyodu bi yerde
Ben kendim yaparım düşünürsem

Ama buyrun buraya takın gibi de algılanmasın özle takı yatsığı olunca :KK53:

bence kesınlıkle algılanır yanı ben olsam aklımdan gecer
:D

Arkadaşlar herkese merhaba, uzun bir zamandır foruma giremedim. telefondan uygulama açılmadı pc ile girme imkanım işim yüzünden olmadı. sonuç olarak sizlerrden ve gelişmelerinizden uzak kaldım. 22 HAFTA içindeyim bende. yakışıklı bir oğlum olacak Allah ımın izniyle. sizler ve bebişlerinizde iyisinizdir umuyorumm. Özledim burda konuşup dertleşmeyi bol muhabbetlerrimiz olsun :)

kızlar bugün seker yüklemesi yaptırdım öncelikle korkmanıza gerek yok oğlumda 50 lik yapmışlardı ve iki bardak suya katılan beyaz tozdan içmiştim o zor gelmişti.bu sefer 75 lik yaptılar ve kola kutuu seklinde tadı elmalı soda gibi olan karışımdan içirerek yaptılar hem tadı cok güzeldi rahat içtim hem de bulantı vs yapmadı.75 lik yüklemede önce aç karnına kan alıyorlar sonra içiyorsunuz 1.ve 2.saatin sonunda iki kere daha kan alıyorlar ortalamasına göre bir değer belirliyorlar.3 saatte sonucu çıkıyor en gec.sekerim çıkmadı sevindim
sonra ayrıntılı ultrasona gittik her sey yolunda ancak bebeğimizin yüzünü göremedim ellerini hiç çekmedi yüzünden.sonra kan ve idrar tahlillerine bakıldı.her sey oh derken dr ailede kalp kapakçığı rahatsızlığı olup olmadığını sordu.6 ay önce babamı kalp krizi sonucu kaybettim ve kalp kapakığı hastasıydı ameliyat olmasına rağmen kaybettik.dr izmir behcet uz çocuk hastanesine fetal eko yapılmak üzere çocuk kardiyolojisine yönlendirdi.telefon ve internetten randevu alamadık(18 yaş üstüne hastane bakmıyor) yarın tekrar görüşeceğiz moralim bozuldu tedbiren yapılıyor ama acımı yeniden bana hatırlattı ve korkuttu.bizden haberler böyle.23+0 da kilo 640 gram boy 32 cm.ben de toplam 1.5 kg almışım

bu arada benim hastanemde muayene ücreti 58 tl olup tahliller bu ücrete dahil.sadece glikoza 5.5 tl ödedim ayrıntılı ultrasona da radyoloji servisine 50 tl muayene ücreti daha verdim

4,5 kilo almışım şu ana kadar :KK43:
fazla mı ya

Benimde ayni bana cok geliyor ama iyi diyorlar asil onemli olan bundan sonra cok kilo almamak :KK66:

Ne fazlasi ben 8 kilo aldim sen gayet iyisin

Aynen bende 6 kilo aldım,bu son hafta bi kilo daha almisimdir kesin…siz cok iyisiniz

Ben de 5,5 kilo almışım :eek: Ama kaç kilo ile başladığımız önemli bence. Burda bazı arkadaşlar hiç kilo almamış yada 1-2 kilo almışlar, bunu anlayamıyorum. Zaten bebek neredeyse 300 gr geçti, bir o kadar da plasenta ve vücudun topladığı su var. Nerde sizin kilolarınız, yani bu sağlıklı mı? :cool:
Ben de 27.11 de şeker testi yaptırıcam. Ama ben y.dışında yaşıyorum ve burda kahvaltıdan sonra gelmemi istediler. Biraz farklı prodüsürler sanıyorum. Hayırlısı hakkımızda:KK68:

0-1 ay kıyafet soran arkadaşlara da yazayım ilk cocugumda almadım ve pişman oldum oğlum zayıf değildi ama kıyafetlerde kayboldu gene de.bu sefer 2 tane 5li set,1 tane 3lü set,4 tane içi penye ve kadife uzun kollu bodyli kadife tulum aldım.markaları c a,sevi bebe ve kanz 0-1 ay arayanlar için.anca 40 gün giyer bu arada.diğer aldıklarım 0-3 ay ve 3-6 ay.ikili takım almadım oğlumdan 5 takım var kalan onları içe giydiririm diye düşündüm

kızlar bugün seker yüklemesi yaptırdım öncelikle korkmanıza gerek yok oğlumda 50 lik yapmışlardı ve iki bardak suya katılan beyaz tozdan içmiştim o zor gelmişti.bu sefer 75 lik yaptılar ve kola kutuu seklinde tadı elmalı soda gibi olan karışımdan içirerek yaptılar hem tadı cok güzeldi rahat içtim hem de bulantı vs yapmadı.75 lik yüklemede önce aç karnına kan alıyorlar sonra içiyorsunuz 1.ve 2.saatin sonunda iki kere daha kan alıyorlar ortalamasına göre bir değer belirliyorlar.3 saatte sonucu çıkıyor en gec.sekerim çıkmadı sevindim
sonra ayrıntılı ultrasona gittik her sey yolunda ancak bebeğimizin yüzünü göremedim ellerini hiç çekmedi yüzünden.sonra kan ve idrar tahlillerine bakıldı.her sey oh derken dr ailede kalp kapakçığı rahatsızlığı olup olmadığını sordu.6 ay önce babamı kalp krizi sonucu kaybettim ve kalp kapakığı hastasıydı ameliyat olmasına rağmen kaybettik.dr izmir behcet uz çocuk hastanesine fetal eko yapılmak üzere çocuk kardiyolojisine yönlendirdi.telefon ve internetten randevu alamadık(18 yaş üstüne hastane bakmıyor) yarın tekrar görüşeceğiz moralim bozuldu tedbiren yapılıyor ama acımı yeniden bana hatırlattı ve korkuttu.bizden haberler böyle.23+0 da kilo 640 gram boy 32 cm.ben de toplam 1.5 kg almışım

Cnm gozunaydın korkma hiçbişey olmaz Allahın ıznıyle masallah sana ben de 23de gttim benimki 473 gr ıı bakmıssın bebısıne :)

arkadaslar cok mu duzenlı saglıklı beslenıyorsunuz?
ben bazen tatlı falan yedıgımde yada bırgun yogurt veya sut ıcmezsem vıcdan azabı duyuyorum. nasıl yapmak lazım?

ne guzel sekerın cıkmamıs darısı bıze ıns , sıkma canını onlem ıcın bakılacak hayırlısı ıle bırsey yoktur sen hıcc stres yapıp bebegınıde kendınıze uzme annesi ;)

Gözün aydın
Kalan sonuçta da hayırlı haberler alırsın inşallah

Benim detaylıya iyi dediler ama henüz şekere baktırmadım
Bebek haftasından öndeymiş ev iri bebekte şeker olabilirmiş :S

Merhaba on
Merhaba öncelikle baş sağlığı diliyorum.Bende şeker yüklemesine karşı çok tedirginim.Yaşadıklarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Bence Dr.nuzun yönlendirmesi için, teşhis ve ön tedbirleri için takdir etmek lazım klasiktir genetiğe göre araştırmaya giriyor Dr demekki.iyi yönden bakmak lazım birşey olup da geç kalınmış olması gibi bir durumu kimse yaşamak istemez ama haberlerde bunları bol bol duyuyorum.Anneligin büyük bölümü endiselenmekmiş öyle diyorlar.Siz olumlu düşünün gönlünüzü ferah tutun dilerim hersey yolunda gider :anneadayı:

ben hergün yumurta (en zor kısmı bu 6:30da yumurta yemek) peynir, sut ya da yoğurt tüketiyorum illa ki... Bir de 2 saatte bir ara öğün yapıyorum ama bu benim geçmişten gelen diyet alışkanlıklarım zaten.

Meyveyi zaten gereğinden fazla yiyorum inşallah şekerim yoktur...

Balığı haftada 2 yemek gerekiyor haftada 1 yiyorum onun vicdan azabı var.
Kırmızı et yemediğim günler de oluyor, bazen de o gün sırf et yiyorum sebze olmuyor, bazen karnıbahar falan haşlıyorum üşenmezsem...
yani hergün hem et hem sebze hem bakliyat yiyemiyorum da hafta içine yaymaya çalışıyorum

he bi de hergün 3 ceviz yemeye çalışıyorum ama aksadığı oluyor onun da kırmaya üşeniyoruz falan

Tebrikler, sağlıklı beslenen anne budur işte :KK5:
Ben şu an hasta yatıyorum ve canım hiçbirşey istemiyor. Ama hergün yemesemde 2 günde bir kahvaltıma yumurta haşlıyorum ve 1 bardak pastorize süt içiyorum. Ceviz de gözümün önünde duruyo, ama kıran yok:rolleyes:

Kızlar malum bizimkiler kış bebişi.tulumların ya da takımların altına üste çıtçıtlı bady giydiriceğiz peki alta giydirmek için ne alıcaz.ben 2 tane hm den çok ince ayaklı pijama almıştım penye.o tür şeyler mi giydiricez:)ay hiç bir bilgim yok yaa kıyafetlerden yana..

Kızlar malum bizimkiler kış bebişi.tulumların ya da takımların altına üste çıtçıtlı bady giydiriceğiz peki alta giydirmek için ne alıcaz.ben 2 tane hm den çok ince ayaklı pijama almıştım penye.o tür şeyler mi giydiricez:)ay hiç bir bilgim yok yaa kıyafetlerden yana..
alta çıtçıtlı içe hava soğuksa pijama giyiliyor üstüne tulum.hava güzelse çıtçıtlı üstü tulum

Merhaba hamişler Nurgül Yeşilçay in tercihı ile duymuştum yillar önce suda doğumu bugün biraz nette bakindim akabinde Dr.umu aradım kesinlikle önermiyor.Araştıran veya bu yöntem ile doğum düşünen var mı????

Back
X