• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

20+1 de yanı 21. haftada nasıldı bebıslerınızın kılosu ?

Cnm yarın 20+ 1 olcam inşallah, 19+3 doktorumdaydım 22 cm ve 300 gr dedi. Tabi gr mı ben sordum, istatistiklere göre kilo hesaplanıyor, sonuçta onu ölçebilen bir alet yok. Bunu detaylı ultrason yaptırdığımız doktora sormuştuk, güldü bize. Yani cm ne göre gr söylüyorlar, bence çok kafana takma. En son sana ne demişlerdi, seninle aramızda 3 güncük var :)

Merhaba hamişler Nurgül Yeşilçay in tercihı ile duymuştum yillar önce suda doğumu bugün biraz nette bakindim akabinde Dr.umu aradım kesinlikle önermiyor.Araştıran veya bu yöntem ile doğum düşünen var mı????
Cnm y.dışındayım ve araştırdık, gittik baktık ve benim ilk bebişim olcak hayırlısıyla ve ilkine önermediklerini söylediler.

Cnm y.dışındayım ve araştırdık, gittik baktık ve benim ilk bebişim olcak hayırlısıyla ve ilkine önermediklerini söylediler.
Hmm bugün izlediğim bi videoda da yabancı bi aile ve ikinci doğumuydu!

Prenseessssiiiiimiiizzzz geliyoomuusss :)))
Sukurler olsun Rabbime saglikliymis ve kizimiz olacakmiss :)))

doktorumla tekrardan seker yuklemesini konustum yaptirmami istemedi. Aclik sekerim alt sinirda bide tokluk olcturmen yeterli dedi. Ailedede cok sukur seker rahatszligi yok bu yuzden belkide icim rahat. Bu yuzden yaptrmayacagim ben.

Prenseessssiiiiimiiizzzz geliyoomuusss :)))
Sukurler olsun Rabbime saglikliymis ve kizimiz olacakmiss :)))

doktorumla tekrardan seker yuklemesini konustum yaptirmami istemedi. Aclik sekerim alt sinirda bide tokluk olcturmen yeterli dedi. Ailedede cok sukur seker rahatszligi yok bu yuzden belkide icim rahat. Bu yuzden yaptrmayacagim ben.

Gözün aydın
Bende çok tereddüt ediyorum şeker yüklemesi konusunda

güzel anneler merhaba. harika topic icin cok tesekkürler. hepimize hayirli ve saglikli hamilelikler ve kolay dogumlar dilerim. Yüce Rabbim meleklerimizi koruyup gözetsin insallah.

2015 anneleri topigine üyeyim ama orada az sayida 20 haftalik var ve genellikle konu mide bulantilari. kizlara cok üzülüyorum. Allahima binlerce sükür bu saate kadar ne mide bulantisi ne as ermesi yasadim. canim bir kez sadece kabak dolmasi cekti hem de nasil. ama nafile Almanya'nin kabaklarindan dolma yapmak pek mümkün degil benim de Türkiye ziyaretim vardi hem annemi hem de kayinvalidemi alarm konumuna gecirdim afiyetle yedik. bizim evde aslinda bu konuda hamile olan kocam. televizyonda yemek reklami görmesin saniyesine mutfakta yiyecek ne var diye araniyor. bayiliyorum bu sevimliligine.

bana gelince 41 yasindayim ve 4.tüp bebek denememde hamileligi yakaladik. Yüce Rabbim de insallah sonuna kadar götürmeyi nasip eyler. Almanya'da yasiyoruz ve kismetse 18 Mart gibi bir oglumuz olacak. basta ikiz hamileligiydi ama 10.cu haftada bir bebegimizin minik kalbi durdu. tek bebekle yola devam ediyoruz. 1.80 cm boyundayim ve simdiye kadar 3.5 kilo almama ragmen gururla meydana cikmis bir göbegim var. gögüs altindan basliyor ve saklanacak gibi degil. kocam koca göbegime bayiliyor. bazen beni dünyanin en tatli siskosu diye seviyor :)

benim asil sormak istedigim bebek hareketleri. 20+5'iz bugün ama ben hareketleri tam olarak hissedebildigime emin degilim. ne bileyim elimde olsa eve ultrason aleti alip her gün bakacagim her sey yolunda mi diye. siz ne zaman ciddi sekilde hissettiniz. ben mesela tatli veya muz yedikten sonra sag veya sol kasigima yakin hafif bir aci hissediyorum, veya bazen sanki karnim gurulduyormus gibi geliyor, hani bagirsak hareketleri gibi. bunlar hareketler mi? sizde ne zaman belirgin oldu. persembe günün tekrar kontrolümüz var insallah görecegim oglusumu yeniden ama bir yanim da endiseli neden fazla hareket hissedemiyorum diye. nolur bir haber edin. hepinizi sevgiyle kucakliyorum...

Canım hareketler şu şekilde içinde kimi zaman kelebek çirpiniyor gibi kimi zaman vuruyor.kimi zaman da dönüşünü hissediyorsun.benim 2.gebeligim kiloluyum ama gobegim kilolu değildir yaklaşık 12 haftadan beri hissediyorum. Ama bazen hiç hissetmedigimde oluyo

güzel anneler merhaba. harika topic icin cok tesekkürler. hepimize hayirli ve saglikli hamilelikler ve kolay dogumlar dilerim. Yüce Rabbim meleklerimizi koruyup gözetsin insallah.

2015 anneleri topigine üyeyim ama orada az sayida 20 haftalik var ve genellikle konu mide bulantilari. kizlara cok üzülüyorum. Allahima binlerce sükür bu saate kadar ne mide bulantisi ne as ermesi yasadim. canim bir kez sadece kabak dolmasi cekti hem de nasil. ama nafile Almanya'nin kabaklarindan dolma yapmak pek mümkün degil benim de Türkiye ziyaretim vardi hem annemi hem de kayinvalidemi alarm konumuna gecirdim afiyetle yedik. bizim evde aslinda bu konuda hamile olan kocam. televizyonda yemek reklami görmesin saniyesine mutfakta yiyecek ne var diye araniyor. bayiliyorum bu sevimliligine.

bana gelince 41 yasindayim ve 4.tüp bebek denememde hamileligi yakaladik. Yüce Rabbim de insallah sonuna kadar götürmeyi nasip eyler. Almanya'da yasiyoruz ve kismetse 18 Mart gibi bir oglumuz olacak. basta ikiz hamileligiydi ama 10.cu haftada bir bebegimizin minik kalbi durdu. tek bebekle yola devam ediyoruz. 1.80 cm boyundayim ve simdiye kadar 3.5 kilo almama ragmen gururla meydana cikmis bir göbegim var. gögüs altindan basliyor ve saklanacak gibi degil. kocam koca göbegime bayiliyor. bazen beni dünyanin en tatli siskosu diye seviyor :)

benim asil sormak istedigim bebek hareketleri. 20+5'iz bugün ama ben hareketleri tam olarak hissedebildigime emin degilim. ne bileyim elimde olsa eve ultrason aleti alip her gün bakacagim her sey yolunda mi diye. siz ne zaman ciddi sekilde hissettiniz. ben mesela tatli veya muz yedikten sonra sag veya sol kasigima yakin hafif bir aci hissediyorum, veya bazen sanki karnim gurulduyormus gibi geliyor, hani bagirsak hareketleri gibi. bunlar hareketler mi? sizde ne zaman belirgin oldu. persembe günün tekrar kontrolümüz var insallah görecegim oglusumu yeniden ama bir yanim da endiseli neden fazla hareket hissedemiyorum diye. nolur bir haber edin. hepinizi sevgiyle kucakliyorum...
:)hayırlı olsun bebişin ve sağlıkla gelsin inşallah kucağınıza canım.aslında ben uzun zamandır nirşeyler hissediyordum ama doktorum 20 ye kadar bekleme dediği için gazdır deyip geçtim.19. Haftanın ırtasında çok belirginleşti hareketler o zaman anladımli öncekilerde bebeklerimmiş.ikiz benimkiler bu arada.senin de harekettir büyük ihtimalle ama tecrübemiz olmadığı için anlıyamıyoruz.bi kaç güne sen de netleştirirsin canım endişelenme.

Cnm yarın 20+ 1 olcam inşallah, 19+3 doktorumdaydım 22 cm ve 300 gr dedi. Tabi gr mı ben sordum, istatistiklere göre kilo hesaplanıyor, sonuçta onu ölçebilen bir alet yok. Bunu detaylı ultrason yaptırdığımız doktora sormuştuk, güldü bize. Yani cm ne göre gr söylüyorlar, bence çok kafana takma. En son sana ne demişlerdi, seninle aramızda 3 güncük var :)

aslında evet yanılma payıd varmıs zaten daha az yada cok olabılırmıs bunu dr da belırtıyor soylerken , 20+1 de gıttım 355 gr dedi , boyunu solemedı bu sefer bende sormadım aklıma gelmedı , tesekkur ederım benı aydınlattıgın ıcın ;)

Cnm inşallah sorunsuz bir şekilde hamileliğini tamamlar ve zorlu bir aşamadan sonra gelen bebişinizle çok mutlu olursunuz. Seni en iyi anlayanlardanım :)
Ben 18. Haftadan beri hissediyorum bebişimizin hareketlerini, evet ilk başlarda bağırsak hareketleri gibi hissediliyor ama o bebiş işte :) bugün çok hareketli nedense özellikle, pıt pıt yapıp duruyor. Bir de dikkat ettim ne zaman yemek yesem, sanki teşekkür ediyor, bir iki tekme atmadan geçmiyor.,:)

Gözün aydın
Bende çok tereddüt ediyorum şeker yüklemesi konusunda

bende ıstemıyordum yatırmak arkadaımla konustuk gecen hafta konu konuyu actıda anlattı aılemde seker kımsede yok dedı ben tatlıya duskun ınsanda degılım zayıfım flnda gıbı seyler dusunerek seker yuklemesı ıstemedım dr um onerdı ıyı dedım yaptırdım ve sok oldum sekerım cok yuksek cıktı dedı , dogum yaptım 1 ay sonra kostum hastaneye olcturdum ve hersey normal cıktı dedı doktorumla konustum hamılelık sekerın oldu ve dogumla bırlıkte oda gectı hersey normal dedı , kafam karıstı sonra bende cıkmaz dıyıp yaptırmamazlık yapma dedı , doktorumda zaten seker yuklemesı yapıcaz 27 kasımda dıyınce ıstemedıgımı soledım ve anlattı ok dedım yaptırıcam bende , baska turlu nasıl bılıcem kı varmı yokmu

aslında evet yanılma payıd varmıs zaten daha az yada cok olabılırmıs bunu dr da belırtıyor soylerken , 20+1 de gıttım 355 gr dedi , boyunu solemedı bu sefer bende sormadım aklıma gelmedı , tesekkur ederım benı aydınlattıgın ıcın :KK66:

Cm i gramından daha önemli bence, onu ölçüyorlar çünkü :)

Benim oglusum ete bayiliyor et haslamasi yapiyorum suyunuda iciyorum hem kabizligida iyi geliyor ne zaman yesem kipir kipir vurmasini disardan gorebiliyorum ve hissedilebiliyor
Donus yaptigi zaman cok tuhaf oluyorum sanki midemde bi heyecanlanma var gibi vuruslarinin didinda da minik kipirdanmalari titriyor gibi titresimli gibi bi hareketlilik var ve bugun hamile oldugumun daha cok farkina vardim cunku artik corabimi egilip giyemiyorum
Abdest alirken bile ayagimi yikamada zorlaniyorum nefes nefese kaliyorum
Namazida artik oturarak kilmaya basladim
Yolu yarilamisiz cogu gitmis azi kalmis
Cok sukur.

Back
X