çok iyi bir doktormuş..keşke tüm doktorlar böyle olsa ve biz de sorgusuz güvenebilsek..
Sen de sor hastanene canım fazladan götürmenin anlamı yok rica ederim :)İYİ BARİ BİLDİĞİMİZ İYİ OLDU ONA GORE BOS YERE GOTURMEYIZ BUNLARI SAOL CANIM :)
Allah yardımcısı olsum neyseki iyiymiş Allah daha iyi etsin :)hazıran topıgınde bır arkadas dogurdu bugun,7 aylık,rahım agzı dıkısı atılmıstı,dun suyu gelmıs,20 dak da dogurmus.Bebıs ıyı,bı tek solunum ıcın cıhaza baglanmıs,ay ben tırsmaya basladım artık
Sanırım böyle canım biz de nisan sonu diyoruz ama baksana belki Mayıs'ı geçicez :)doktorum bunun erken doğum olacağı anlamına gelmediğini söylemişti...yakınlarda bir arkadaşım doğum yaptı, onun da hep 2 hafta önden gidiyordu..41. haftaya kadar beklediler, doğum başlamasa artık alacaklardı..sanırım bebeğin kilosu ve boyuyla ilgili sadece önden veya arkadan gitmesi..bizimki de hep önden gidiyor, iri bir bebek olacak dedi doktorumuz...4 kilonun üstünde bekliyoruz.. :)
Evet yapmak lazım sanırım kafamızda yer ediyor çünkü :)benim çantamda hazır değil... :) kıyafetleri yıkadım ve ütüledim dün sadece..sırada biberon emzik gibi şeyleri steril etmek var..hala eksiklerim var...stres yapıyorum bir taraftan...bir taraftan da zaman yok, 36. hafta izne ayrılınca yaparım hepsini diyorum ama iyice ağırlaştım artık...
canım biz araba ve oto koltuğuna (0-13 kg.) 450 tl verdik e bebekte.
Normal doğuma hiç musait bir hasta olmamama rağmen başından beri ısrarımdan dolayı doktorum kararımın arkasında durmuştu. Fakat sonrasında yanlış kararimdan dolayi cok sıkıntı yaşadim. Bu yüzden inat etmemek, şartlar ne gerektiriyorsa doktorla ortak karar vermek en doğrusuymuş bunu anladım. Şimdi kesin normal doğum yada sezeryan yapacağım demiyorum. Vakti geldiğinde doktorumla karar vereceğiz inş. Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun inş
Aa bunu öğrendiğim iyi oldu canım demek nst de belli olabiliyor. Kendimizi hazırlamamız için de iyi olur aslında. Ya BÜYÜKLER de öyle diyor öndeyse erken doğar falan diye ama bakalım :)canım hiç belli olmuyor. Benim oğlum hep 2 hafta öndeydi sata göre ve tam 38+1 de doğum yaptım. Son haftalar nst de de belli oluyor biraz. Benim 37.hafta kontrolumde nst de çok sancım çıkmıştı ama ben hiçbirşey hissetmiyordum mesela. Doğumdan 3 gün öncede çatı muaynesine gittiğimde nişan geldi.
Evet hamilelere çok nazar değiyor maalesefKizlar bize nazar degiyo sanirim kalp carpintisi yuzune hastanelik oldum Allahtan kotu bisey cikmadi hamileliktenmis ama yormicakmisim kendimi ewde is yapmayi gectim biraz yuruyeyim nefes nefese kaliyorum cok kotu 20lik disim cikiyo o da apse yapti mi kulagima bogazima gozume vurdu agrisi napacagimi sasirdim rsmen sisti tuwalet problemimimde war cikamiyorum wc ye cikamadigim icin tansiyonum dusuyo biraz zorladigim zaman kendimi dr um ilac werdi umarim ise yarar erken dogum riskimizde wardi biliyosunuz haftada bi kere igne wurulcam doguma kadar progestan ignesi o ignelerde umarim snradan bormal dogumu engellemez cok uzun yazdim canlarim kusura bakmayin bizde durunlar boyle siz neler yapiyosunuz
Hoşgeldin :)merhaba kızlar bende yenı uye oldumm kısmetse benımde mayıs sonu dogcakk
Evet canım ritmik Atıyor çok tatlı :)kızlar şu hıçkırık dediğiniz şey damar atması gibi pıt pıt mı :)
ben ilk defa hissediyorum sanırım ama kasıklarda ?
Normal doğuma hiç musait bir hasta olmamama rağmen başından beri ısrarımdan dolayı doktorum kararımın arkasında durmuştu. Fakat sonrasında yanlış kararimdan dolayi cok sıkıntı yaşadim. Bu yüzden inat etmemek, şartlar ne gerektiriyorsa doktorla ortak karar vermek en doğrusuymuş bunu anladım. Şimdi kesin normal doğum yada sezeryan yapacağım demiyorum. Vakti geldiğinde doktorumla karar vereceğiz inş. Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun inş
Biz 620 ye travel Sistem aldık casual Cadillac aldık dediğin fiyat bizim bütçeyi aşıyordukızlar bebek arabasını ne kadar para verilmeli eşim travel sisteme takmışdurumda 1200-1500 tl bi araba için çok değil mi yahu adam taktı çok kullanışlıymıs ana kıucağıda çıt diye takılıyo diye çok rahat etcekmişiz bana fazla geldi siz ne dersiniz
Siz Ankara da bi hastanede miydiniz ben mi öyle hatırladım.Eğer Ankara ise hangi hastanedir.:)Kızlar selamlar hepinize günaydın. Özledim burayı. Bizim son haftamız kötü geçti. Hem yoğun hem telaşlı. Artık doğum korkusu başladı. Ben de çok sakindim ama bileyler değişti anlayabiliyorum. Dün çantamın içine koyacakları ayarladım bugün yerleştiricem. Valiz diyorduk ya ben Sırt çantasına koyıcam hastanede bir çok şey veriliyormuş gerek yokmuş.
Çantam hazır olunca rahatlayacağım. Su gibi akıntım var ama doktor normal dedi başta korkuttu ama sonra normal dedi.
Ben de büyüklerime danıştım. Artık bu haftalardan sonra küçük küçük damla olarak gelse de bişey olmaz diyorlar. Hepsi son aylarda su gibi Akıntı normal 3 kez değiştirdik çamaşır diyor.
Bir de tecrübeli anneler bebişlerimiz sat a göre mi gelir yoksa önde olması değiltirir mi tarihi doktor değiştirmez diyor ama
eliniz le yumuşak yumuşak sevin bi süre sonra normale döner. sağ üste ayak altta popo sol aşağıda baş olur geneldeKızlar bazen bebeğim sanki poposuyla ya da kafasi mi kestiremiyorum . Deriyi itiyor ve öyle kalıyor bir süre normal mi. Kasılma değil bu ayırt edebiliyorum
Bana da en son bebek iri önce doğabilir dedi, cuma günü tekrar sorucamÇok merak ediyorum canım ya mesela boyu ve kilosu önde erken gelmesini tetikler mi diye.
Canım sonuçta sezeryan ile 10 gün acı çekiyor insanlar sezeryan yapan neden fedakâr olmasın ki her ikisi fedakarlık bana göreKızlar bence doğum şeklimiz hakkında, en güzeli normal doğal, ya da sezaryan gibi şeyler yazmayalım. Bu konu hakkında herkesin kafasında kendini hazırladığı bir şeyler var çünkü. Ben rahatsız oluyorum bazen insanların normal doğumu ya da sezaryanı çok yeren ya da öven yorumlarından. İnsanda eksiklik ya da fedakar değilmiş hissi uyandırabiliyor bazı yorumlar. Sağlıksal yorumlar elbette ki olacaktır da, en iyisi şu en iyisi bu gibi yorumlar beni rahatsız ediyor naçizane.
kızlar gögüs ucu kremi aldım. bana doktorum garmastan pomatı önermişti. 8. aydan ititbaren kullan diye. eczanede benimle ilgilenen kız da mustelayı çok övdü. ben genede garmastan aldım. ancak bella b nin kremleri de çok iyi dedi yanlızca biraz pahalıymış. siz neler kullanmayı düşünüyorsunuz?
Katetrel neden takılıyor ben hiç bilmiyorum canımben hastaneye gittiğimde epidural doktorumun izinli olduğu güne denk geldimarayıp çağırdık şehir dışındaydı ama o gelene kadar zaten benim açıklığım 8 cm olmuştu (6 saat sancı çektim) çok sancım vardı öyleki ayağa kalkamıyordum. O sancılardan dolayıda doğru oturuş pozisyonunda sabit kalmam imkansız gibiydi çok uğraştı doktorum katetreli takabilmek için (buarada hiçbir acı hissetmiyorsun takılırken) taktıktan çok kısa bir süre sonra tekerlekli sandalyeyle geldiğim odadan yürüyerek çıktım. O korkunç sancılarım bıçak gibi kesilmişti sadece belli aralıklarla gelen basınç hissediyordum kasıklarımda. O ilk dozun etkisi yarım saat sürdü ve geçti açıklık 10 cm e ulaştığında doktorum beni doğumhaneye aldı ve birdaha ilaç verdirmedi ıkınman için o sancılar bize gerekli dedi. Yarım saat içindede doğum yaptım zaten. Bel ağrılarım doğum yaptığım günden sonra kalıcı oldu malesef. Biraz fazla ayakta kaldığımda yürüdüğümde ve adet zamanlarında çok fazla bel ağrısı sorunu yaşadım. Epidural ile doğum yapanlarda bu şikayeti çok duyuyorum malesef canım.
Benim hergün yapıyo. 2tane sertlik aynı anda beliriyo ama hangisi omzu hangisi başı hala anlayamadım :)Kızlar bazen bebeğim sanki poposuyla ya da kafasi mi kestiremiyorum . Deriyi itiyor ve öyle kalıyor bir süre normal mi. Kasılma değil bu ayırt edebiliyorum
Bende nekoyu unnado dan 62 tl ye aldım canım güle güle kullan sendeyok wrap sling sipariş verdim ben..amazonas alman markası olduğu için ilk bunu almayı planlamıştım, sonrasında 125 tl çok fazla diye neko alırım diyordum...her ikisi de %100 pamuk, 4,5 m uzunluğunda...enleri farklı..amazonas 75 cm, neko 60 cm..neko yerli..boba alacaksanız usa den getirtme şansınız varsa onu deneyin derim, amazondaki rakamları görüp, daha pahalıya almaya benim elim var mıyor...bir de mobby var, onu da usa den getirtmek gerekli...şimdi 62,5 tl ye bulunca mutlu oldum :) inşallah planadığım gibi kullanışlı çıkar..
Arkadaştan öğrendiğim rahim belli bir yere açılana kadar yapmıyolarmış. Acıldıktan sonra dayanamazsan yapılıyomuş.Normal doğum isteyen arkadaslar epidural normal doğum düşünüyormusunuz? Bi aksilik olmaz da allah nasip ederse ben öyle istiyorum bi zararı varmıdır ki
Kasilmalari sancim oldu canim gecen hafta hastanee yattim o yuzden simdi erken dogum tedbiri aliyoruz ne olut ne olmaz diyeçok geçmiş olsun canım . inş zamanında hayırlısı ile alırsın bebeğini kucağına.
kendini yorma ev işi fln derken bende kendimden geçiyorum . saatlerce sanki koşmuş gibi nefes nefese kalıyorum kalp atışlarımı dışardan artık dinliyorum o derece .
erken doğum riskin neden var canım ?
teşekkür ederim canım. bende lansinoh ile değiştirmeyi düşünüyorum.ben lansinoh kullanmaya başladım..bella b içeriği doğal olması nedeniyle güzeldir eminim, ben çatlak kremini kullanıyorum.. garmastan en etkilisi olarak biliyorum ama içinde paraben olabilir, oldukça kuvvetli diye kalmış aklımda..mustela da doğal, bebek bakım setini mustela aldım ama göğüs kremi için okuduklarım beni hep lansinoha yönlendirdi..
Hazitladim hayatim hazirladim dinleniyoruz simdi bol bol seninde cok az kaldi ya seni goruncr gun sayisini az kalmis diyorum gercektenAa bunu öğrendiğim iyi oldu canım demek nst de belli olabiliyor. Kendimizi hazırlamamız için de iyi olur aslında. Ya BÜYÜKLER de öyle diyor öndeyse erken doğar falan diye ama bakalım :)
Evet hamilelere çok nazar değiyor maalesefçok geçmiş olsum canım neyse ki iyisiniz bol bol yat dinlen aman boşver işi. Çantan da hazır değilse hazırla. Iniallah hayırlı zamanda gelecektir yavrun.
Hoşgeldin :)
Evet canım ritmik Atıyor çok tatlı :)
Kizlar bu aldiklariniz nedir gecmisi okuyamadim o yuzden soruyorumBende nekoyu unnado dan 62 tl ye aldım canım güle güle kullan sende
Kanguru sling canımKizlar bu aldiklariniz nedir gecmisi okuyamadim o yuzden soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?