Senin minnak Allah'in izniyle 36.haftayıda görecekınsallah her kesı ekleye bılmısımdır .Hepınıze cok tesekkur canlar ıyı dıleklerınız ıcın.Cok sukur kızım ıkı haftada 300 gr almıs 1 kıloya ulasmıs.Ama gelısımı daha 1 hafta gerıde dırenc gecmemıs,Preeklamsı rıskı devam edıyor ama suanlık kotu bı sey yok dedı doktor.Onumuzdekı bır ay cok krıtık dedı doktorum boyle devam ederse ıyı varsın bır hafta gerıden gelsın ama arayı acmasın yeterkı.Plasentam yetmeye bılermıs bebegı beslemeye suan tek amac 32-34 cu haftaya cıkarmak kızımı,doktor bu kızdan 3-4 kılo olmasını beklemeyın ,2500 olsun bıze yeter dedı.Ben ınanıyorum kızıma uzmez annesını ınsallah
canım kasıkta hiisediyorsan bebeğin büyük ihtimal bas asagı dönmüştür:)kızlar şu hıçkırık dediğiniz şey damar atması gibi pıt pıt mı :)
ben ilk defa hissediyorum sanırım ama kasıklarda ?
herkeste doktor olmus cevredeKızlar Merhaba. .Nasılsıniz. .ben daha iyiyim biraz halsizim ama normal artık diye düşünüyorum...Bugün iş yerinde 3 kişi ayrı ayrı zamanda gobegn aşağıya inmiş dedi..korktum ya..normal mi acaba bu aydan itibaren. .
Yani canım yatar pozisyonda 3 ay kullansan, sonra yan oturtma seçeneğini kullansan, bel boyun desteği yok. Sağlıklı olaz. Bir sor bakalım :):) inan ki ne kadar çok araştırırsam o kadar çok başa dönüyorum , amazonas ta 15 kg a kadar diyoroezyy açıklama yapmış aslında ne farkları olduğu hakkında , bi de ona soralım bu slingleri biz kaç yaşa kadar kullanabiliyoruz?
Kizlar bize nazar degiyo sanirim kalp carpintisi yuzune hastanelik oldum Allahtan kotu bisey cikmadi hamileliktenmis ama yormicakmisim kendimi ewde is yapmayi gectim biraz yuruyeyim nefes nefese kaliyorum cok kotu 20lik disim cikiyo o da apse yapti mi kulagima bogazima gozume vurdu agrisi napacagimi sasirdim rsmen sisti tuwalet problemimimde war cikamiyorum wc ye cikamadigim icin tansiyonum dusuyo biraz zorladigim zaman kendimi dr um ilac werdi umarim ise yarar erken dogum riskimizde wardi biliyosunuz haftada bi kere igne wurulcam doguma kadar progestan ignesi o ignelerde umarim snradan bormal dogumu engellemez cok uzun yazdim canlarim kusura bakmayin bizde durunlar boyle siz neler yapiyosunuz
Kesinlikle ki o kadar çok gördüm ki isteyerek sezeryan olup pişman olanları tabi herkesin kendi hayatı herkes kendi bilir yinedeCumartesi gün kontrolüm vardı laboratuara inmiştim tahlil vermeye, bi bayan vardı kaç hamilesin doğumun nasıl olacak falan diye sordu, o 3 gün önce dogum yapmış gönüllü sezaryen olmuş perisandi, normal doğumdan korktuğum için kendim istedim ama böyle olacağını bilseydim asla olmazdım dedi, yani zorunlu sezaryene bişey diyemem elbette önemli olan anne ve bebeğin sağlıklı olması ama gönüllü sezaryene ben de çok karşıyım, ona göre yaratildigimizi düşünüyorum
Epidural ıkınma hissini azaltabiilirmiş .Ayrıca belden iğne tehlikeli benim hala belim ağrıyor bir iş yaptığımda ertesi günben de epidural normal istiyorum. bugün doktorumla konuşçam bakalım düşüncesi neymiş beyfendinin
tam baş aşağı dönmeyi beceremedi daha capraz duruyor gündüz, geceleri yanlıyor tekrar suan kafa kasıgıma yakın oyüzden orda hissedyorm sanırım :)Senin minnak Allah'in izniyle 36.haftayıda görecek
canım kasıkta hiisediyorsan bebeğin büyük ihtimal bas asagı dönmüştür:)
:) inan ki ne kadar çok araştırırsam o kadar çok başa dönüyorum , amazonas ta 15 kg a kadar diyoroezyy açıklama yapmış aslında ne farkları olduğu hakkında , bi de ona soralım bu slingleri biz kaç yaşa kadar kullanabiliyoruz?
Çok zevkli bir yandan da yorucu kolay gelsin şimdiden canım :)Aynen canım içime falan bi tuhaflık coktuönümüzdeki hafta annem gelecek temizlik çamaşır ütü çantalar hepsini halledicez inşallah
Amin canım inşallahhiç korkma cnm..ben ikinci bebeğimi doğacam..kızımda hiç depresyon falan yaşamadım..insan artık bebekten başka bişey düşünmüyoki..emdimi doydumu hep bu..
tek sıkıntım kış oldu soğuk diye dışarı çıkamadım..arabamızda yoktu ev hep kaldım..evim sobalıydı başka odaya bile gidemiyodum...ama kızımın başında beklemek bile bi huzur veriyodu bana..bu bebeğimi yaz olsun diye çok istedim oldu şükür dışarı çıkarım parka giderim çarşıya gezerim..ev zaten kombili sobada yok eeee daha neyi dert edecen..
sıkıldıkca al bebişini çık dışarı..ALLAH başka sıkıntı vermesin dert olarak bebişler versin tombiş tombiş
yaa doğumu geciktirdi mi peki yada zorlaştırdı mı bel ağrısı ne kadar zaman kaldı? çok soru sordum kusura bakma canım endişelerim var yaşayan birilerinden duymak istiyorum nasıl bişe oldugunu :)ben ilk doğumumda aldım ama tek doz, doktorum ıkınmamı engelleyeceğinden korktuğundan verdirmedi daha fazla, katetreli boşuna taktırmış gibi oldum. Sadece yarım saat sancım kesildi ama nefes aldığımı yeniden doğduğumu hisetmiştim:) Bende bel ağrısı kaldı canım, çok çok araştırıp çok iyi bir epidural uzmanına yaptırmama rağmen. En büyük yan etkiside bu sanırım. Ama bütün sancıyı bıçak gibi kestiği gerçek
ben marka önemini sadece kumaşın kalitesinden dolayı önemsiyorum..Kullanılan boyanın kızıma gerçekten zarar vermeyecek bir boya olması...yoksa sonuçta hepsi kumaş parçası.. :) canım, amazonasın 2 tipi var, biri 3 yaşa kadar, biri de 9 aya kadar...kumaşların taşıyacağı ağırlıklar farklı sanırım..çizgililer (15 kg --0-3 yaş), tek renkler (9 kg-- 0-9 ay)..ben çizgili su yeşili aldım..
canım o kaşıntıyı yengem de son 2 ay yaşadı çok zordu gerçekten kendini tutamayıp illaki kaşıycaksın tırnaklarınla kaşıma cildine zarar verirsin parmak uçlarınla kaşımaya çalışo denli değil Allahtan ama elim gece olunca hep vucudumda, bacaklarımı ve karnımı bende yara yaptım şimdi kaşımamak için sıkıyorum kendimi. bende sabah akşam duş alıp bebe yağı sürüyorum ne kremler ne yağlar hiçbiri fayda etmiyor. duş ve bebe yağı hafifletiyor biraz. Bende artmasından korkuyorum. 32.haftamın içindeyim, 6 hafta su gibi akıp geçsin diye dua ediyorum sürekli
yaa doğumu geciktirdi mi peki yada zorlaştırdı mı bel ağrısı ne kadar zaman kaldı? çok soru sordum kusura bakma canım endişelerim var yaşayan birilerinden duymak istiyorum nasıl bişe oldugunu :)
sancıya dayanamayıp sezeryan isterim o an gibi geliyor öyle olsun da istemiyorum dayanamayıp epidural yaptırmak biraz daha mantıklıydı ama anlaşılan sancılara dayanmak daha mantıklı kaçış yok :) iyi düşünelim iyi olsun belki de korktuğum gibi olmıycak rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin.. teşekkür ederim canım yardımın için :*ben hastaneye gittiğimde epidural doktorumun izinli olduğu güne denk geldimarayıp çağırdık şehir dışındaydı ama o gelene kadar zaten benim açıklığım 8 cm olmuştu (6 saat sancı çektim) çok sancım vardı öyleki ayağa kalkamıyordum. O sancılardan dolayıda doğru oturuş pozisyonunda sabit kalmam imkansız gibiydi çok uğraştı doktorum katetreli takabilmek için (buarada hiçbir acı hissetmiyorsun takılırken) taktıktan çok kısa bir süre sonra tekerlekli sandalyeyle geldiğim odadan yürüyerek çıktım. O korkunç sancılarım bıçak gibi kesilmişti sadece belli aralıklarla gelen basınç hissediyordum kasıklarımda. O ilk dozun etkisi yarım saat sürdü ve geçti açıklık 10 cm e ulaştığında doktorum beni doğumhaneye aldı ve birdaha ilaç verdirmedi ıkınman için o sancılar bize gerekli dedi. Yarım saat içindede doğum yaptım zaten. Bel ağrılarım doğum yaptığım günden sonra kalıcı oldu malesef. Biraz fazla ayakta kaldığımda yürüdüğümde ve adet zamanlarında çok fazla bel ağrısı sorunu yaşadım. Epidural ile doğum yapanlarda bu şikayeti çok duyuyorum malesef canım.
sona doğru isteyen çok doktorun iyi ve merhametli ise seni yüreklendirir böyle şeyler düşünme ve bir problem yoksa sezeryan istemesancıya dayanamayıp sezeryan isterim o an gibi geliyor öyle olsun da istemiyorum dayanamayıp epidural yaptırmak biraz daha mantıklıydı ama anlaşılan sancılara dayanmak daha mantıklı kaçış yok :) iyi düşünelim iyi olsun belki de korktuğum gibi olmıycak rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin.. teşekkür ederim canım yardımın için :*
manuelle kolların kopar,hele sık sık sağmak zorunda kalırsan mafolursun.bana arkadaş manuelini verdi(medelanın) onu çekmekten kolların kas yapacaktı.sonra elektriklisini aldım yine medelanın.çokta memnun kaldım.
henüz doğum yapacağım doktorumla buluşamadım canım önümüzdeki hafta ailemin yanına gidiyorum doğum için orda kalıcam ve özellikle doğal doğum yanlısı birini istiyorum özel hastaneler genelde sezeryana alıyormuş sanırım ama inşallah sabırlı ve dediğin gibi merhametli bir doktor bulabilirimsona doğru isteyen çok doktorun iyi ve merhametli ise seni yüreklendirir böyle şeyler düşünme ve bir problem yoksa sezeryan isteme
Hangi ile gideceksin doğal doğumcu bulunur bende doğum için ankaraya gideceğim bakalımhenüz doğum yapacağım doktorumla buluşamadım canım önümüzdeki hafta ailemin yanına gidiyorum doğum için orda kalıcam ve özellikle doğal doğum yanlısı birini istiyorum özel hastaneler genelde sezeryana alıyormuş sanırım ama inşallah sabırlı ve dediğin gibi merhametli bir doktor bulabilirim
marmarise gidicem canım çok fazla seçeneğim yok küçük yer olduğu için hastane seçeneğim de çok yok bakalım doğum yapan arkadaşlarımdan çevremden alacağım tavsiyelerle birine giderim heraldeHangi ile gideceksin doğal doğumcu bulunur bende doğum için ankaraya gideceğim bakalım
En güzeli doğumu akışına bırakan fazla müdahele etmeyen bir doktor bulmak rahat huzurlu bir ortam olunca doğum daha kolay geçer inşalllah.Allah hepimizin hakkında hayırlısını versinmarmarise gidicem canım çok fazla seçeneğim yok küçük yer olduğu için hastane seçeneğim de çok yok bakalım doğum yapan arkadaşlarımdan çevremden alacağım tavsiyelerle birine giderim heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?