Çok güzel olmuş gülçin diye bir arkadaştaAdaisyLove sağlıkrsın kucağına inşallah sen de bebeğini bugün
Annemiz Doğum Tarihi BDT Bebeğimiz lovesoon 20.03.2015 06.05.2015 Tevfik Huzeyfe emelll5 30.03.2015 01.05.2015 Efe merve8886 11.04.2015 04.05.2015 - Mytwin 14.04.2015 10.05.2015 Yiğit&Yağız 2Bilinmeyen 14.04.2015 31.05.2015 - biyolojik 17.04.2015 12.05.2015 Taylan sadem_karamel 16.04.2015 20.05.2015 Şahin merhabahayatt 21.04.2015 09.05.2015 - Yagzn_Annesi 22.04.2015 05.05.2015 Işıl ptkrdln 22.04.2015 05.05.2015 - teacherofelt 22.04.2015 17.05.2015 - elf21 24.04.2015 08.05.2015 - yagmur4 25.04.2015 04.05.2015 - duygush84 26.04.2015 15.05.2015 - sweet_apple 27.04.2015 11.05.2015 Atahan mylittlesunshine 27.04.2015 09.05.2015 Göktürk Ariver 28.04.2015 13.05.2015 Eylül
cnm hemen başka dr git..Kizlar dua istiyorum sizden.. Cuma gunu yuzde doksan normal diyen doktor bugun beni arayip carsamba gel sezaryen yapalim dedi.. Hen gittik.yanina nstlerin pek istedigim gibi degil ne.olur ne.olmaz alalim riske atmayalim dedi.. Canimiz sikildi cok.. Bi de korkuttu bizi bebekte sorun olabilir diyo.. Nolur dua edin dogru karari verelim ve bebegim iyi olsun..
Aaa evet şimdi sen deyince baktım gulcin30 arkadaşımız da varmış. Onu da ekleyeyim hemen :)Çok güzel olmuş gülçin diye bir arkadaşta
vardı sanki 20 nisan da doğum yapmıştı yanlış hatırlıyor da olabilirim
Aaa evet şimdi sen deyince baktım gulcin30 arkadaşımız da varmış. Onu da ekleyeyim hemen :)
Allah yardımcın olsun canım sağlıcakla kucağına al :)Serum taktılar kızlar bekliyorum
Aminnn inşallah :) hergün geliyor doğum haberleri, çok heyecanlıı :)Vakti zamanı gelince inşallah hepimizin ismi de yazılır tabi sırayı şaşırmadan
Allah yardımcın olsun. Saatler sonra kızın kucağında olacak ne güzel :) Sağlıkla al kucağına inşallah.Serum taktılar kızlar bekliyorum
Allah yar ve yardımcın olsunSerum taktılar kızlar bekliyorum
Ayyy çok heyecanlandım yaa senin doğumun bize de prova oluyor tatlım.Allahım sağlıkla kavuştursun inşallah.hadi maşallahSerum taktılar kızlar bekliyorum
Allah hayırlısıyla bebeğine kavuşmayı nasip etsin canım.Serum taktılar kızlar bekliyorum
iyi yapmışsın canım içini rahatlatan bi doktorla olmak önemli.Sağlıcakla kucağına alırsın inş bebeğini.Ben rengin hanıma gidiyorum canım baştan beri, çok memnunum çok pozitif bi doktor beni hep rahatlatıyor, hastanenin fiziki şartları konusunda kararsizdim bi ara ama doktorumu bırakmak istemedim, şimdilik herşey yolunda bakalım
günaydın canım . kusura bakma şimdi gördüm yazdıgını .
bak böyle yazıyor
bpd(hadlock) kısmında
age 38+1 range 34+6/41+2
fl(hadlock) kısmında
age 33+2 range 30+2/36+1
ac(hadlock) kısmında
age 33+2 range 30+2/36+1
ne demek oldugunu ben hiç anlamıyorum sen biliyorsun galıba soylermisin ne demek bunlar ?
Kızlar bir haftada ikinci kez uçuk çıktı dudakta zararı olur mu bebeğe
Çok tatlı yazmışsın güldüm ya inşallah sıkıtın yoktur şimdiYa benim de sancılar başladı dr artık alabiliriz dedi ben de hastaneden kaçtım evdeyim şimdi bi duş alıp dinlenicem sancısı yavaş yavaş başlayıp 3,5 gün daha bekleyebilen var mı off annemler çarşamba gelcek memleketten benim sezaryen tarihi güya 5 mayıs daha sünnetten kaçmış çocuk gibiyim
Allah kolaylık verşin canim sağ sağlim bebişini kucağina alırsın insaAllahSerum taktılar kızlar bekliyorum
Allah analı babalı büyütsün ay içim acıdı bir daha acı yüzü görmezsin inşallahCanlar Merhaba. ..
Size mis kokulu kızımın yanından yazıyorum bu defa.. Rabbime yüzbinlerce şükür olsun.
Bugüne kadar kader birliği yaptık beraber ağladım üzüldüm sevindik güldük. Doğumunu haber verdim size ama malum fırsat tekrar bulamadım ama içim kalmıştı sizde. Hepinizin yazdıklarına tek tek cevap vermeyi isterdim. Ama şu durumumda çok zor o kadar zaman ayırmak. Genel yazacam canım arkadaşlarım.
Sabah uyandım yürürken bir anda bir bardak su dökülmüş gibi bişey hissettim iç çamaşırı vecdolayisiyla pijamada. Idrar mi bu derken daha du gibi ve beyaz olduğundan farklı olduğunu anladım. Sonra tabi durmadı zaten be ben hemen duş aldım eşimi çağırdım doktorum izinliydi şansa. Nst ye gittim sancılar başlamış dediler doktor muayenede evet suyun gelmiş seni bi daha gönderiyim panik olursun dedi bide suyum hala devam ediyor bi yandan. Tamam dedim neyse öyle böyle saat 1 de falan ebe geldi muayene etti daha 1 gün yada 1 buçuk gün var dedi. Suni sancı takıldı serum doktor hanım saat 4 gibi geldi ve 2 katına çıkardı serumu artıracaz dedi ve kaçta olursa ben gelicem doğuma dedi. Ebe yle kaldık başbaşa. Şimdi kızlar bu söyleyeceklerim tamamen benim doğumuma ilgili ne sezeryana ne normale bu açıdan bakmayın.
Sancım beni öbür dünyaya götürüp getirecek cinsten di ve 8 saat aralıksız sürdü hastaneyi yıktim nerdeyse. Bütün kattaki hastalar elrman falan avazimdan Ağlamış kadinlsr ve eşleri. Annemler ve kayinvalidemler. Asla sizin korkacak birşeyin iz yok bunun için yazmıyorum. Sadece ben çektim aynen aktarım aynı duruma düşen olursa bilgilerin diye yazıyorum.
Beni bitiren suni sancı olmuş arkadaşlar ama suyum 37. Haftada açılınca ya 3-4 gün sancı bekleyip suyum biter bitmez sezeryana alırlardi doğum başlamazsa. Ben normal istediğim için ve suni sancı yi bilmediğimden tamam diyip yattım. Rabbim kimseye yaşatmasın böyle doğumu çok çok zor oldu.
Ama kızlar bu demek değildir her suni sancı kötü ve normal olmamalı falan. Benimki öyle gelişti.gi için öyle oldu. Sancılar bitip bebegin çıktığında Bağırmaktan sesim kisilmis onu gordugum an herseyi unuttum.ALLAHIMIN mucizesiydi... Buna değerdi dedi ve sarılıp kokladim. O yprgunluga ragmen ona bakmaktan uyuyamadim bütün gece. Anlatilamaz guzellikte bir duygu ydu ne kadar zor olursa olsun Rabbim hepinize yasatsin hayırlı zamanda.
10cm acilmayi bekledi ebe acilma icin ve doktor geldikten sonra artik bisry kalmamisti yapacak bir iki iikinmada cikti bebis. Ve yirtik olmadi. Bir kac siyrikla atlattik. Belirlenen doğum tarihine göre 20 gün önce oldu. Tartttığımizdan daha azdı kilosu. 2800 gr 49 cm oldu. Tamamlayabilirsek 3.5u bulurdu kilo ama binlerce şükür buna da.
Bebegim mışıl mışıl uyuyor suan. Inan herseye değer duş bile alsam özlüyorum. Ayaktayim arada dinleniyorum uzanıp.
Şimdilik bu kadar umarım bişeylere yardimci olabilmisimdir... hepinize hayırlı doğumlar . Hepinize dua ettim çok. Allahım hepinizin yardımcısı olsun.. çok öptü sizleri ve minislerinizi.. sorunuz olursa bakacam ara ara.
ayyyyyyy çok sevindim. allah sağlıkla byütmeni nasip etsin tatlım bnmKızlar biz dün doğduk iyiyiz şükür. Darısı bekleyenlere olsun öpüyorum herkrsi
Ay ne güzel hepimiz böyle kolaylıkla doğursak, allah analı babalı büyütsün bu arada.Kızlar ben gece 02:50 kucağıma aldım oğlumu normal doğumla hastaneye geldim 1 saat sonra doğdu oğlumuz atahan bir görseniz nasıl tatlı ayrıntıları sonra konuşuruz rabbim hepinizin yardımcısı olsun
Çok teşekkür ederimAnladigim kadariyla hamileyken degil, dogduktan sonra onemli. Su yaziya bi bak istersen. Doktorunuzla da konusursun.
Uçuk (herpes)
Özellikle deri-mukoza birleşme yerleri Toplumun %20-40’ında görülen bir herpes enfeksiyonudur.
Lezyon ağrı ve kaşıntı hissi ile başlar. Bir iki gün sonra önce kırmızı sivilceler oluşur, sonra bunlar su toplar, parlak açık bir renk alırlar. Daha sonra kuruyup kabuk bağlar ve 10 gün sonra yok olurlar. İz bırakmazlar. Grup halinde çıkan ve kaybolan lezyonlardır.
Ateşli hastalıklar sırasında herpes lezyonu görülebilir. Herpes küçük çocuklarda dudaklarda , diş etlerinde, dilde, ellerde, parmaklarda yerleşir. Adolesans çağında uçuk en çok ağızda ve cinsel organlarda görülür. Yenidoğan herpes tehlikeli olabilen bir hastalıktır.
Herpes Labialis ağız mukozasında görülen tekrarlayıcı bir viral enfeksiyondur. En sık görüldüğü yer mukoza-deri birleşme yerleri ve özellikle dudak ağız kenarıdır.
Bebeğin çevresinde uçuklu kimse bulunmamalıdır. Çünkü uçuk virüsü çok bulaştırıcıdır. Bu virüs çocukta sinir sistemini tahrip eden bir hastalığa neden olur. Hamile kadında uçuk varsa bazı önlemler alınması gerekir. Uçuk cinsel organlarda ise doğum sezaryen ile yapılır.
Süt veren kadında uçuk varsa temizlik kurallarına dikkatle uymak gerekir. Çocukta uçuk ağızda şaft şeklinde çıkar ve ateş yapar. Bazen başka hastalıklarla birlikte görülebilir. En önemli örneği de zatürreedir.
Bebek.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?