2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Çok güzel olmuş gülçin diye bir arkadaşta
vardı sanki 20 nisan da doğum yapmıştı yanlış hatırlıyor da olabilirim

cnm hemen başka dr git..
umarım bi sorun yoktur..hangi hastaneye gittin
ben hep devlete gittim.çiğdem hanıma gidiyorum...çok da memnunum ..

emirgul cnm benim 2 haftadır var..kahvaltı ve yemekten sonra oluyor özellikle. .çok yavaş yerim halbuki artık az da yiyorum midem baskı yapio çünkü. .tansiyon aletle ölçüyorum nabzim normalde 75 falan..o zaman ölçtugumde 110 falan çıkıo düşün artık nasıl olduğumu. .10 dk suruyo gecio sonra ama beni çok halsiz bırakıyo..doktora 2 kez söyledik normal olduğunu söyledi. .ama çok halsiz oluyorum inşallah seninki 1 kereligine mahsustur cnm..

iyi yapmışsın canım içini rahatlatan bi doktorla olmak önemli.Sağlıcakla kucağına alırsın inş bebeğini.

bpd kafa ölçüsü fl bacagın üst kısmının ölçüsü ac karın çapının ölçüsü anladıgım kadarıyla kafa ölçüsü önce digerleri haftandan küçük. ama hepside bu yandaki referans aralıgı içerisinde

benimkide kafa bi hafta küçük digerleri ileride :) yarın kontrolüm var sorucam takıldı kafama

Kızlar bir haftada ikinci kez uçuk çıktı dudakta zararı olur mu bebeğe

Anladigim kadariyla hamileyken degil, dogduktan sonra onemli. Su yaziya bi bak istersen. Doktorunuzla da konusursun.

Uçuk (herpes)

Özellikle deri-mukoza birleşme yerleri Toplumun %20-40’ında görülen bir herpes enfeksiyonudur.

Lezyon ağrı ve kaşıntı hissi ile başlar. Bir iki gün sonra önce kırmızı sivilceler oluşur, sonra bunlar su toplar, parlak açık bir renk alırlar. Daha sonra kuruyup kabuk bağlar ve 10 gün sonra yok olurlar. İz bırakmazlar. Grup halinde çıkan ve kaybolan lezyonlardır.

Ateşli hastalıklar sırasında herpes lezyonu görülebilir. Herpes küçük çocuklarda dudaklarda , diş etlerinde, dilde, ellerde, parmaklarda yerleşir. Adolesans çağında uçuk en çok ağızda ve cinsel organlarda görülür. Yenidoğan herpes tehlikeli olabilen bir hastalıktır.

Herpes Labialis ağız mukozasında görülen tekrarlayıcı bir viral enfeksiyondur. En sık görüldüğü yer mukoza-deri birleşme yerleri ve özellikle dudak ağız kenarıdır.

Bebeğin çevresinde uçuklu kimse bulunmamalıdır. Çünkü uçuk virüsü çok bulaştırıcıdır. Bu virüs çocukta sinir sistemini tahrip eden bir hastalığa neden olur. Hamile kadında uçuk varsa bazı önlemler alınması gerekir. Uçuk cinsel organlarda ise doğum sezaryen ile yapılır.

Süt veren kadında uçuk varsa temizlik kurallarına dikkatle uymak gerekir. Çocukta uçuk ağızda şaft şeklinde çıkar ve ateş yapar. Bazen başka hastalıklarla birlikte görülebilir. En önemli örneği de zatürreedir.

Bebek.com

Çok tatlı yazmışsın güldüm ya inşallah sıkıtın yoktur şimdi

Allah analı babalı büyütsün ay içim acıdı bir daha acı yüzü görmezsin inşallah

Kızlar ben gece 02:50 kucağıma aldım oğlumu normal doğumla hastaneye geldim 1 saat sonra doğdu oğlumuz atahan bir görseniz nasıl tatlı ayrıntıları sonra konuşuruz rabbim hepinizin yardımcısı olsun
Ay ne güzel hepimiz böyle kolaylıkla doğursak, allah analı babalı büyütsün bu arada.

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…