emirgul
Sezaryenle Doğumu sorduğunu gördüm. Ben kızımı sezaryenle doğurdum. Spinal yada epiduralın ayrımı yapamayacağım çünkü hatırlamıyorum. Belden birbirine batırıyor bilerek onu hissediyorsun. Sonra Oray katedral gibi birşey takıyor o da bir alete bağlı onu sabitliyor. Bu arada belden aşağım uyuşmaya başlıyor. Tüm doğum hazırlığın bundan sonra Yapılıyor. Sonda falan o zaman takılıyor sen hiç fark etmiyorsun bile. Doğumda da hiç birşey hissetmiyorsun. Bebeğini görüyorsun hatta yanına mutlaka getiriyotlar. Doğumdan sonra hastaneden çıkana kadar belindeki katadrel ve alet sana bağlı oluyor belli sürede bir orda ilaç veriyor. Pek Ağrı hissetmiyorsun ağrın okursa o aletin düğmesine basıyorsun. Kızım saat 13;07 de doğmuştu. Saat dörtte bacaklarım açılmıştı bende Yürüdüm. Doğumda hemen sonra Bebeğini emzirebiliyorsun. Hatta bir arkadaşım sırf sütü hemen gelsin diye normal doğum yaptı onun sütü 3 gün sonra geldi benim hemen geldi. Sütünde genetik OLDUĞUNU düşünüyorum doğumla alakası yok. Ben hemen ayağa Kalktım sadece yataktan doğrularken zor oluyordu ilk bir kaç gün onun dışında hiç zor değildi. Doğumdan eve gelince etresi gün dışarı bile çıktım. Hiç korkma çok kolay olur
Seninki epiduralle olmuş canım, sipinalde katedrel takmiyorlar 1 seferlik 3-4 saatlik uyusturacak kadar ilac veriyorlar iceriye. Sonra uyusuklugun gecipte agrilar baslayinca hemsireler agri kesici igne yapiyorlar. Konustum doktorumla baya anlatti. Ama tabi yasayanlardan dinlemek farkli. Çok tesekkur ederim ne guzel yazmissin inş bizimde agrimiz sancimiz cok olmazda cabucak ayağa kalkip toparlanabiliriz. Bende ilk dogumumu normal yaptim sirf sütüm gelmezse korkusundan 3 gün sıkıntı cektik sonra yavaş yavaş artti sutum, sana katiliyorum süt konusunda. İnşallah bu sefer daha rahat olur, daha cabuk gelir sütüm. Allah hepimizin yardimcisi olsun
Kizlaaar sabah karnm cok kasildi benm tas gibi oldu boyle oturamadim
Sonra ayaga kalktim biraz bole sumuksu ama daha cok sulu bi akinti geldi kulotum islandi yani baya bi... Bu ne olabilir ki acabaa suyumm mi geldi bidaha da gelmedi ama .. Sinyal veriyo heralf3 b3bis
Ayni seyi gecen hafta persembe bende yasadim canim ama sonrasinda dedigin gibi gelen bisey olmadi, ağrim sancimda yok herzamankilerin dışında. Nişan gelmiş olabilir. Sancilanirsan yada suyun gelmeye devam ederse doktorunu ara mutlaka
doğumuna 5 gün ya da daha az kalan canım arkadaşlarımsize Allah daha çok sabır versin. İnsan beklemekten bıkıyor artık. sürekli kendini kontrol etmek paranoyak gibi beklemek heyecanlı, stresli. hele bir de ilk doğumsa. 280 günlük bir mucizenin son virajındayız veee artık biz de sağlıklı bir doğum haberi vermek, sevincimizi paylaşmak için sabırsızlanıyoruzzgüzel haberler alıp güzel haberler vermek dileğiyle
Bende @Ariver den haber bekliyorum sağ salim çıkın insaallah canım ikiniz de :) :) bu arada gerçekten mucize yaaa 20günden az kaldı çoğumuzun kaldı ki tek rakamlara düşün arkadaşlar sizin heyecanınızi ben yaşıyorum desem yeri muhteşem bi duygu günler sağlıkla hayirla çabuk çabuk geçsin insaallah
Kizlar bende henuz dogurmadim ama yalanci sancilarim baslafi :) dogum yakin mi demek oluyor acaba toist
haci seriften siparisun geldi mi ve memnun musun ? Izine ayrildim pek takip edemedum forumu dogum yapan arkadaslarimizin bebisleri hayirli olsun, darisi bizim basimiza :)
Ayni seyi gecen hafta persembe bende yasadim canim ama sonrasinda dedigin gibi gelen bisey olmadi, ağrim sancimda yok herzamankilerin dışında. Nişan gelmiş olabilir. Sancilanirsan yada suyun gelmeye devam ederse doktorunu ara mutlaka
Yarin kontrole gidicem bakalim her zamnki bel agrisi kasik agrilari var degisik duzenli gelen bisey yok su da gelmiyo .. Artik gunumuz yaklastiii normal yani bence
Kizlar bende henuz dogurmadim ama yalanci sancilarim baslafi :) dogum yakin mi demek oluyor acaba toist
haci seriften siparisun geldi mi ve memnun musun ? Izine ayrildim pek takip edemedum forumu dogum yapan arkadaslarimizin bebisleri hayirli olsun, darisi bizim basimiza :)
Yok canım yakın demek değil ben 30. Haftadan beri yaşıyorum :)) önemli olan 1 saatte 6 kere yaşamamak. O Doğumu tetikliyor.
Bu arada evet geldiler çok güzeller canım tavsiye ederim :)
Temizlemek derken tüyleri mi sordun. Eğer öyleyse hayır. Zaten göbekten değil oldukça alttan kesiyorlar. Düşük bel iç çamaşırından bile gözükmüyor. Batikon sürüyorlar onuda doğumdan sonra temizliyorlar. Bu arada kesiği yapıştırmışlardı. Hastaneden çıkarken bir sprey sıktılar. Banyo yapabilirsin dediler biftek spreyi savunmama o da 20 gün sonra dökecek dediler. Gereken öyle oldu. Doğumdan 2 ay sonra kontrole gittim bir tek