Bizimde 1 aydir belliydi bir sikinti oldugu ama tahlil almak zor geldiginden geciktirdim baya alma isini gec tani aldi yani 8 gundur kullaniyoruz bizdecanım iştahsızlık enfeksyondan kaynaklanıyo yani zincirleme gidiyo aslında herşey sonuç olarakta az kilo alıyo. ben de çok üzülüyorum, kilolu doğmuştu ama çok az kilo aldı. bütün gün emzirmekle uğraşıyorum, biryere gidesim gelmiyo çünkü dışarı çıkınca hiç emmek istemiyo. evde geziniyorum müzk açıyorum falan.. filede yıkıyorum ama sabun illaki kaçıyodur yıkarken dikkat etmem lazım artık. bir de ben ıslak mendik kullanıyorum. pamukla suya geçmem lazım. ilk başta öyle yapıyodum sonra başa çıkamadım. çok moralim bozuk kafama takıyorum. siz kaç gündür ilaç kullanıyosunuz canım? ne zaman belli oldu enfeksyon olduğu? bizim 1 aydır bir problem olduğu belliydi ama bi türlü sonuçlanmamıştı.
Canim bizim de ayni tahlil bir turlu olmadi numune alamadim. Biz gecen hafta olduk çarşamba gunu.suan yara yok. Hemşire 2 hafta sonra kabul olup dokulcek dedi. Mutlaka haberleşelim canim. 4 agustosta idrar tahlili isticek tekrardan. Bir de cok soru sordum ama kakada degisiklik var mi? Bizim sumuksu birseyler var ve yaparken zorlaniyoBizimde 1 aydir belliydi bir sikinti oldugu ama tahlil almak zor geldiginden geciktirdim baya alma isini gec tani aldi yani 8 gundur kullaniyoruz bizdecanim sen ikinci ay asilarini vurdurdun mu bcgnin yerinde yara gibi bisey oldu mu bizim asida yarin sonra tatile gidicez yara olcaksa donuste vurdurmak istiyorum
Canim bizim de ayni tahlil bir turlu olmadi numune alamadim. Biz gecen hafta olduk çarşamba gunu.suan yara yok. Hemşire 2 hafta sonra kabul olup dokulcek dedi. Mutlaka haberleşelim canim. 4 agustosta idrar tahlili isticek tekrardan. Bir de cok soru sordum ama kakada degisiklik var mi? Bizim sumuksu birseyler var ve yaparken zorlaniyoBizimde 1 aydir belliydi bir sikinti oldugu ama tahlil almak zor geldiginden geciktirdim baya alma isini gec tani aldi yani 8 gundur kullaniyoruz bizdecanim sen ikinci ay asilarini vurdurdun mu bcgnin yerinde yara gibi bisey oldu mu bizim asida yarin sonra tatile gidicez yara olcaksa donuste vurdurmak istiyorum
Canim bizim de ayni tahlil bir turlu olmadi numune alamadim. Biz gecen hafta olduk çarşamba gunu.suan yara yok. Hemşire 2 hafta sonra kabul olup dokulcek dedi. Mutlaka haberleşelim canim. 4 agustosta idrar tahlili isticek tekrardan. Bir de cok soru sordum ama kakada degisiklik var mi? Bizim sumuksu birseyler var ve yaparken
Ne demek canim tabiki sorabilirsin istedigin herseyi..bizim kaka ayni uzayan seyler ara ara oluyor hep yok ama o her bebekte oluyor sanirim idrar yoluyla alakasi yok yegenlerimde falanda olurdu hatirliyorum ben ..
Çok saol canım ya dünden bu yana biberonu kestik beni biraz daha iyi emmeye başladı, ay ne kadar üzüldüm beni bir daha emmeyecek diye çok şükür en azından iyiye gidiyor.. Şimdilik sütüm yetmiyor ve mamayı kaşıkla veriyorum, biberonu unutması Lazım beni yeniden emmesi için.. Sen sağdığın sütleri biberonla mı veriyorsun? Bi de neyle sağıyorsun sütünü hangi makinayla?H hukukcu_ canım benim ogluşumda aynen anlattığin gibi memeye yatırır yatırmaz ağlayıp asla emmiyordu, bir hafta kadar bu savaş devam etti inanilmaz üzüldüm o inat edip agladıkça ve emmedikçe bende ağladim. Bütün günüm evde oğlumu emzirmeye çalışmakla geçti. Yapmadığım maymunluk denemediğim yol kalmamıştı. Bizde meme+mama devam ediyorduk ama ben azaltmiştim mamayı zaten zorunlu sebeplerle vermek zorunda kalmistim. Sonuçta zafer benim oldu biberon meme savaşından ben galip geldim mama sadece gece birkez veriyorum artik. Sütümüde sık sık emzirmeye çalışarak emmediği zamanlarda sağarak çoğalttım. Buay muhtemelen (5 Ağustosta 3.ay kontrolümüz) az kilo aldı ama olsun artik anne sütü alıyor bebeğim. Emme konusuna gelince şimdilik sadece uyurken yada çok uykusu varken emiyor inş yakında herşey düzene girer. Sende pes etme memeyi birakmasın bebeğin, çok zor ve yipratıcı bir süreç ama bebeklerimizi anne sütüyle beslemek için değer. Emzirme kampini öneririm mutlaka dene eğer denemediysen canım
Aynen bende inanilmaz üzülmüştüm. Emzirme kampı yaptim ben, bir hafta boyunca sürekli emzirmeye çalıştım sürekli ağladı emmek istemedi ama pes etmedim ve hiç mama vermedim. Sağdığım sütleride gece uyurken biberonla verdim ben. Uyurken ne emdiğinin farkında olmuyor çünkiÇok saol canım ya dünden bu yana biberonu kestik beni biraz daha iyi emmeye başladı, ay ne kadar üzüldüm beni bir daha emmeyecek diye çok şükür en azından iyiye gidiyor.. Şimdilik sütüm yetmiyor ve mamayı kaşıkla veriyorum, biberonu unutması Lazım beni yeniden emmesi için.. Sen sağdığın sütleri biberonla mı veriyorsun? Bi de neyle sağıyorsun sütünü hangi makinayla?
Bende yanımda uyutuyorum ve iyice uykuya dalınca yatağına bırakıyorum. Ben kendimi kızımın yerine koyup düşünüyorum ve bende annemin yanında onunla uyumak isterdim bu yüzden hiç sorun etmiyorum bazen birlikte sabahladigimiz bile oluyor yeterki uyusunda uykuya alışsınBana bebegimi uyutmam konusunda yardimci olmaya calisan herkese cok tesekkurler 2-3 gunur kizimi yatagimda yanima uzatip emziriyorum oylece uyuyor yanindada biraz bekliyorum daliyor oyle besigine aliyorum sanirim kokumu almak hosuma gidiyor koltuk altina dogru girerek uyuyor yanimda uyumaya alismasi dogru degil biliyorum ama uyusunda artik nasil uyursa uyusun diyorum
1 saat nasıl oyalayacağız ki :)Emdikten sonra bi saatuyanık kalmak :)) mümkün degil.
Face de nisan, mayis, haziran anneleri grubundasınız değil mi? :)sol göğsüm ile sağ göğsüm arasında 2 veya 3 kat süt farkı var sürekli sol taraftan mı emzirip artırmam gerekli fikri olan varsa yazarsa sevinirim
eweet :))Face de nisan, mayis, haziran anneleri grubundasınız değil mi? :)
Bence süt az olan göğsünüzü sık sık sağarak arttirabilirsiniz.
Benim de başından beri aynı. Daha önce de yazmıştım. Önce 40 ml vardı arada. Şimdi 20 ml fark var. Ben eşit şekilde emzirmeye devam ediyorum. Bi gögsü verip diğerini sagacaksam büyüğü emzirip küçüğü sagıyorum. Sağma daha çogaltır diye. Bi de kampanya yaptım. Bi lira farkla büyük seçim istermisin kızım diye :))sol göğsüm ile sağ göğsüm arasında 2 veya 3 kat süt farkı var sürekli sol taraftan mı emzirip artırmam gerekli fikri olan varsa yazarsa sevinirim
Okurken çok duygulandım. Ne zamandır yazamıyorum sadece okumaya bile fırsatım olmuyor açıkcası, bildirimlere bakıyordum. Ama dayanamadım. Canım çok çok sevindim. Mama da alsa hoş öyle olacaktın ama uğraşmışsın ve başarmışsın. Sen çok iyi bir annesin işte buyüzden. Emzirebilceğin için değil, yavruna çabaladığın için. Mama vermeyi abartıyorlar. Hangi anne mama vermek ister. Dışarda rahat gezebilmek için ya da vs için mama verem anne buraya sütüm yok diye yazmaz zaten. Bunun için bir anneye yüklenmek ne acı. Ki gezmek için mama veriyorsa da verir yani bize ne. O annesi. En iyi o bilir Tanır düşünür bebeğini. Neyse gerçekten çok sevindim, ama çevremdikilere de çok kızdım. Tutamadım yazdım. Allah uzak etsin Kötüleri ve senin üzülmene neden Olanları.Kizlar ben buraya bi mesaj atmstm cocuguna mama veren tek ben miym diye. Hic unutmuyrm o duygumu dort gozle guzel seyler yazmanzi beklemistm beni suclamadan,emzirmenizle ovunmeden.toist bana sen annesisin ve evladni sen tanrsn kimseyi takma evladn icin hangisi suan iyiyse onu yap demisti. Ve o gun emzrdm Allahn iznyle basardm. Ilk ay mama+anne sutu verdm. Ama mama gun icinde 90 cc yi hic gecmedi. 2.ay hemsire sutun gelyr emzr moralini bozma ama az da mama yap o zaten toksa icmez dedi bi baktm oglum mama icmiyr o anki mutlulugumu anlatamam size. Moralim duzeldi sutum varms dedim. Ve inann artti. Simdi sadece anne sutu veryrm cok sukur. Benm gogus ucum hic yoktu memeyi tutamyrdu biberona alismsti memeyi tutsa mamayi icemyrdu biberonu tutsa memeyi almyrdu. Ben lohusalkta ilk 20 gun hic yemek yiyemedm ee dogal olarak sut gelmdi. Benm sutum hic akmyr mesela. Dolaba hic atmadm. Atacak kadar cok degl zaten. Ama oglum acktgnda goguslerm szliyr ya o bana yetyr. Zevkle emzryrm ve ogluma o yuzden yariyr.Bana da mama ver bu cocuk ac diyen aile buyukleri vardi ama kendi annem sutun vardr emzr, emzrdikce gelr diye moral vryrdu. Esim oyle hevesle soruyrdu ki bugun hic emdi mi, olsun bu da yetr, duzeleck sen vazgecme, parasndan degl ama kurtulsn su mamadan oglumz saglikli olsun diyrdu hep. Bana kimler neler demedi ki hepsi aklmda acayip kinliyim onlara malesf. Ama oglum saglikli ya yetr. Zaten ben kilolu cocugu sevmm hep dua edyrdm zayf saglikli ve zinde olsun yavrum diye ama cok laf saydlar bu zayf diye. Simdi mi? Sevmeyi biliyrlar ama baska seylere hala takiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?