2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
@maeglin87 ve tüm mayıs annelerine :)
1610891_823921230988941_8952155018817293343_n.webp
1974998_954258924605692_1292702062167476835_n.webp
1974998_954258924605692_1292702062167476835_n.webp

doktorunla bu isteklerini konuştun mu canım? bence o güveni vermezse başka doktor bakmalısın..ben öyle doktorların olduğuna inanıyorum.
Çalışıyorum ben şuan ığdırdayım doğumu Ankarad adüşünüyorum inşallah oarada bulacağım herkese o kadar saçma geliyor ki bu düşüncelerim .Bütçeyi çok zorlamadan bulacağım inşallah öyle bir doktor

Bende korkuyorum ilkim sezeryan bunda hiç düşünmüyorum sezeryanı normal doğum yaptıran doktor arıyorum onun için Ankaraya gidip orada doğum yapacağım Allahım izin verirse inşallah yazarım buraya normal doğum hikayemi hayırlısı ile .Bu arada kimse itiraz etmesin sezeryanden sonra normal doğum olabiliryoe yapan arkadaş çok riski de var ama sezeryande de risk var

facebook ssvd grubunda çok faydalı bilgiler varmış..

güle güle kullanın cnm cok hoşlar.

ben ben ben cnm 3.aydan beri ağrım var ama 5.ayda şiddetlendi son dr kontrolumuzde doğum kanalına girmiş niyeti bozmuş tetikte olun dedi dr . hayırlısı be gülüm 7ayımız bittiya cok sukur erkende gelirse zorda olsa sabredecez bekleyecez .dua edin bize .

aynı seyi bende yaptım ama 3hafta sonunda geçmeyince mecburen antibiyotik aldım . lakin işin kötüsü bnm kulağım tıkadı duymada sorunum yok ama bi dolgunluk cift duyma var cok rahatsız ediyo.

kızlar süpürge hareket ettirdiği kaslar bakımından hamileleri en cok zorlayan ev işi ilk bebeiğim düşükle sonuçlanmıştı bnm ikinciye hamile kalınca annem ozaman anlamasamda duyar duymaz süpürgeyi eline alırsan hakkımı helal etmem demişti . daha sonra dr kontrolumuzdede dr umuz süpürge kesinlikle yasak dedi ki biz bir şey demeden . o yüzden ben 3 hamileliğimdede süpürgeyi cok cok az kullandım.

leptontan girince daha cok yazıyor ve okuyorum ama tlf dan aynı olmuyo bundan sonra leptontan açacağım
bende dün erken doğum korkusuyla kuaföre gittim ağdaya biraz erken oldu ama napalım . keşke o dursunda zorda olsa tekrar giderim napalım :)
tesekkür ederiz şekerim:KK15:

facebook ssvd grubunda çok faydalı bilgiler varmış..
Oradayım zaten bence ilk doğumu olanlarda oraya katılmalı sezeryan olan annelrin nasıl pişman olduklarını normal için nasıl çabaladıklarını görmeliler bence ayrıca doğumla ilgile öyle faydalı bilgiler var ki . Bilmediğim çok şeyi onlardan öğrendim ben

kızlar daha once ameliyat oldunuz mu bilmiyorum, ben 5 ay once apandisitimi aldırdım, ilk gun hic kalkmadım, 2. gun annemin destegiyle ayaga kalkabildim, 3. gun kendi imkanlarınla kalktım ama cok agrım oldu, lavaboya gitmek zaten cok acılı. tam toparlanmam 10-15 gunumu aldı. Sezeryan bu yaranın 2 3 katı olacak daha cok acı cekecez gibime geliyor. ben de herhangi bir sorun yoksa normal dogum taraftarıyım ama en ufak bi suphede sezeryan yaptırırım, cunku bebegin zorla normal dogum yaptırılması da cok sakıncalıymıs hem anne hem bebek acısından. Allah ım insallah hepimiz bir avaz da kolay dogumlar yasarız.

Çalışıyorum ben şuan ığdırdayım doğumu Ankarad adüşünüyorum inşallah oarada bulacağım herkese o kadar saçma geliyor ki bu düşüncelerim .Bütçeyi çok zorlamadan bulacağım inşallah öyle bir doktor

istediğin şeyler eskiden sıradan ve normal şeylerken şu an dediğin gibi ekstralar gibi görünüyor...oysa bizim tel isteğimiz herşeyin eskiden olduğu gibi, doğal olması...yalnız değilsin ve senin gibi düşünen kişiler de doktorlarda bulabilirsin bence buna inan..gönlünce sağlıklı bir doğum dilerim

Sende bendensin bende doğal doğum istiyorum ya kımse beni ellemesin sancı sırasında yürüyebilrsem yürüyüm masaj yaptırıyım duşa gireyim istiyorum. İkide bir açılmaya bakmasınlar her geçen bakmasın istiyorum.Ayrıca sık sık açılmaya gerek yokmuş açılma tam olunca büyük tuvaletin geilyor gibi oluyormuş. Suni sancı kesinlikle kabul etmemeli doğumun akışını bozacak herhangi müdahele yapılmamalı. Var mı öyle hastane doktor ya :)[/QUOTE]

İlk doğumda çok tecrübesiz oluyor insan. Bende hep sancım geldiği an girer duş alır abdest alır giyinir öyle çıkarım diyordum. Nasılsa kimse sancı geldiği an doğurmuyor, en az 6 saat sancı çekicem nasılsa bu ilk doğum diyordum. Hiç öyle olmadı. 3 gün önce nst de çok sancım görünüyordu fakat ben hiçbirşey hissetmiyordum. Sabah eşimi işe uğurladıktan sonra korkunç bir sancım oldu dört büklüm kaldım nefesim kesildi okadar çok korktumki hemen eşimi aradım geri döndü ve biz hastaneye gittik daha doktorum gelmemişti. Aralıksız 5 dakikada bir nefesimi kesicek kadar kuvvetli sancılarım vardı doktorum geldiğinde de açılma başlamıştı hemen nst cihazına bağladılar ve o saatten sonra korkunç sancılarım oldu kesinlikle ayağa kalkamadım mesela ben belden aşağım tutmuyordu çünki. Ebe sürekli açıklığı kontrol ediyordu, suyum birtürlü gelmedi müdaheleyle su kesemi patlattılar. bebeğimin kafası büyüktü ve birtürlü doğum kanalına tam oturmuyordu doktorum çok uğraşmak zorunda kaldı. Yani planladığınız gibi olmuyor herşey. Duş almak, güle oynaya gitmek vs. bana nasip olmadı inş size olur. Kimileri okadar rahat normal doğum yapıyorlarki bu tamamen vucut yapınızla ilgili sanırım. İnşallah sizinki tamamen hayal ettiğiniz gibi olur:KK68:

kızlar daha once ameliyat oldunuz mu bilmiyorum, ben 5 ay once apandisitimi aldırdım, ilk gun hic kalkmadım, 2. gun annemin destegiyle ayaga kalkabildim, 3. gun kendi imkanlarınla kalktım ama cok agrım oldu, lavaboya gitmek zaten cok acılı. tam toparlanmam 10-15 gunumu aldı. Sezeryan bu yaranın 2 3 katı olacak daha cok acı cekecez gibime geliyor. ben de herhangi bir sorun yoksa normal dogum taraftarıyım ama en ufak bi suphede sezeryan yaptırırım, cunku bebegin zorla normal dogum yaptırılması da cok sakıncalıymıs hem anne hem bebek acısından. Allah ım insallah hepimiz bir avaz da kolay dogumlar yasarız.
Elbette zorla olmaz doktor çok önemli güvenilir olmalı canınızı emanet edecksiniz sonuçta bazı doktorlar var sezeryan taraftarı çünkü uğraşmak istemiyor yok kilosu fazla kafası büyük deyip anneyi hemen ikna ediyor bakıyorsun yavrucak 3200 doğmuş

Oradayım zaten bence ilk doğumu olanlarda oraya katılmalı sezeryan olan annelrin nasıl pişman olduklarını normal için nasıl çabaladıklarını görmeliler bence ayrıca doğumla ilgile öyle faydalı bilgiler var ki . Bilmediğim çok şeyi onlardan öğrendim ben

ben doğal doğumla buluşmak istiyorum kızımla..inşallah herşey yolunda gitmeye devam eder, aksini düşünmek bile istemiyorum..gittiğim doğum kursunda epidural normal doğum ve sezeryan yapan 2 anne vardı, ve ikisi de doğal doğum için o kadar çok hevesliydi ki..inşallah gönlüne göre sağlıklı bir doğum hikayen olur..

Aman dikkat et ariverciğim okadar sert mi çatptı :KK43: sen o enerjiyi temizlikte kullanma yine de dikkatli ol derim ben.

Merhaba canım özelden dr oluyor farketmez yani
Aman dikkat et ariverciğim okadar sert mi çatptı :KK43: sen o enerjiyi temizlikte kullanma yine de dikkatli ol derim ben.

Merhaba canım özelden dr oluyor farketmez yani

O kadar sert çarptı canım. Bagiramadim da.. gece de adet sancısı gibi sancım oldu korktum. Bugün de 4 5 kez kasilmam oldu takipteyim

bu arada ben de hamile oldugumu ogrendigim gunden beri elektrik supurgesi kullanmadım:21: Kocam süpürüyor ben de toz alıyorum :) hamilelikten sonra da devam eder mi ki acaba :KK22:

Kızlar nisan annelerinde gördüm yasin dağıtmışlar 41 taneye tamamlamaya çalışıyorlar. Biz de yapsak mı. Hepimizin bebişine niyet ederiz. Hem de Başkasına ettiğimiz dua daha makbul. Ne dersiniz ?

Ben varım, herkes 41 tane mi okuyacak? nasıl niyet edeceğiz?

Bende korkuyorum ilkim sezeryan bunda hiç düşünmüyorum sezeryanı normal doğum yaptıran doktor arıyorum onun için Ankaraya gidip orada doğum yapacağım Allahım izin verirse inşallah yazarım buraya normal doğum hikayemi hayırlısı ile .Bu arada kimse itiraz etmesin sezeryanden sonra normal doğum olabiliryoe yapan arkadaş çok riski de var ama sezeryande de risk var

Nasıl geçti sezeryen doğumdan sonra lohusalığınız? kaç gün sonra ayağa kalkabildiniz?

İki normal doğum geçirdim ama sezeryandan dei gibi korkuyorum . ameliyathanenin soğuğu, çıkınca beni bekleyenler , narkoz almak gibi gibi
İki normalden sonra üçüncü daha kolay olur inşallah belden uyuşturdular beni hala ağr iş yapamam ev süpürdüğüm vakit ertesi gün belim kırılacak gibi olur. Epudural de çok tehlikeli tecrübesiz kişiler yaparsa Allah koruusn çok kötü sonuçları olabilir.

istediğin şeyler eskiden sıradan ve normal şeylerken şu an dediğin gibi ekstralar gibi görünüyor...oysa bizim tel isteğimiz herşeyin eskiden olduğu gibi, doğal olması...yalnız değilsin ve senin gibi düşünen kişiler de doktorlarda bulabilirsin bence buna inan..gönlünce sağlıklı bir doğum dilerim
Çok sağol Allah razı olsun inşallah sen de gönlünce bir doğum yaparsın kolay bir doğum . Bol dua yürüyüş işini de kolaylaştırır. Hur ma da faydalıymış aklınızda bulunsun.

İlk doğumda çok tecrübesiz oluyor insan. Bende hep sancım geldiği an girer duş alır abdest alır giyinir öyle çıkarım diyordum. Nasılsa kimse sancı geldiği an doğurmuyor, en az 6 saat sancı çekicem nasılsa bu ilk doğum diyordum. Hiç öyle olmadı. 3 gün önce nst de çok sancım görünüyordu fakat ben hiçbirşey hissetmiyordum. Sabah eşimi işe uğurladıktan sonra korkunç bir sancım oldu dört büklüm kaldım nefesim kesildi okadar çok korktumki hemen eşimi aradım geri döndü ve biz hastaneye gittik daha doktorum gelmemişti. Aralıksız 5 dakikada bir nefesimi kesicek kadar kuvvetli sancılarım vardı doktorum geldiğinde de açılma başlamıştı hemen nst cihazına bağladılar ve o saatten sonra korkunç sancılarım oldu kesinlikle ayağa kalkamadım mesela ben belden aşağım tutmuyordu çünki. Ebe sürekli açıklığı kontrol ediyordu, suyum birtürlü gelmedi müdaheleyle su kesemi patlattılar. bebeğimin kafası büyüktü ve birtürlü doğum kanalına tam oturmuyordu doktorum çok uğraşmak zorunda kaldı. Yani planladığınız gibi olmuyor herşey. Duş almak, güle oynaya gitmek vs. bana nasip olmadı inş size olur. Kimileri okadar rahat normal doğum yapıyorlarki bu tamamen vucut yapınızla ilgili sanırım. İnşallah sizinki tamamen hayal ettiğiniz gibi olur:KK68:
Herkesin doğumu farklıdır elbet şartları çok da zorlamamak gerek hepimizin ağrı eşiği de farklıdır kimi hiç hissetmez kimi çok fazla hisseder .Benim de ikinci doğumum olcak inşallah ilkinde sancım vardı suni sancıda verildi sonuç sezeryane döndü sancıyı da çektim yani ama nasip olmadı.Umarım normal doğum isteyen herkes kolaylıkla doğumunu yapar rabbim yardım eder

Kızlar nisan annelerinde gördüm yasin dağıtmışlar 41 taneye tamamlamaya çalışıyorlar. Biz de yapsak mı. Hepimizin bebişine niyet ederiz. Hem de Başkasına ettiğimiz dua daha makbul. Ne dersiniz ?

merhaba toist fikrini çok begendim bende varım seve seve okurum. diger arkadaşta nasıl yapıcaz die sormus eger katılım olursa kişi arasında 41 paylaştırıp hergün birimiz için okuyabiliriz...

Nasıl geçti sezeryen doğumdan sonra lohusalığınız? kaç gün sonra ayağa kalkabildiniz?
Sezeryanım zor geçmedi aslında ilk gün yürüttüler .Kalktıkca dikiş yerlerim yanıyordu sızlıyordu öyle çok büyük bir ağrım olmadı 1 haftada toparlandım belki. Ama ben bebeğimin çıktığı zaman ağlamasını ilk ben duyayım onu ben göreyim kucağıma versinler ona sarılayım çok istedim ama olmadı.
Ama o dikiş ağrım sızım ara ara devam etti iş yaptığımda soğuklarda ogeçmez de sanırım

ben ilkimde sabah nişanımın geldiğini farkettim dr u aradım hemen gel doğum başladı dedi hastaneye 2 cm açıklık ve hissetemdiğim sancılarla gittim ama dr bası yerleştiği için doğumu başlattı suni sancı verildi açıklık 6cm iken suyumu açtı . sancım başladıktan 7saat sonra doğum gerekleşti . ben ilk oğlum için dr zorla doğurttu diyorum :)
İkinci oğlumda günlük duşumu aldım , sacımı kurutup kızkardeşimin yatağına uzandım . büyük oğlumda yanımda uzanıyorduk . babam kapıya vurup içeri girdi ben saygıdanbirden dikeldim veeeeee suyum açıldı babam sohbet etmeye gelmişti odamıza ama ben ? Sözünü bitirmesini bekledim ve baba biraz müsaade edermisin dedim . babam yüzüme bakıp kızıııım bugün olmasın dedi korkuyla dışarı cıktı :) BEN BAŞLADIM GÜLMEYE kardeşime oğlumu salona götürüp annemi çağırmasını söyledim . ama nasıl gülüyorum. üstümü değiştirdim bnyodan çıkalı zaten yarım saat falan olmuştu doğum çantam arabadaydı . hemen çıktık . hastaneye inince ilk sancı vurdu 20dk sonra ikinci öle öle derken sancılar 23de 2dk ya düşmüştü 23.35 te oğlum doğdu .gayet rahat ve komik bi doğumdu kardeşlerim hala hatırlayınca gülme krizine girerler.
2. doğumum arbbimin bana bi lütfuydu herkese öle bi doğum nasip etsin RABBİM

Back
X