ben geçen yıl spinal anestezi ile ilk doğumumu gerçekleştirdim. benim de bildiğim spianalde baş ağrısı daha az olurmuş, ama bu kişiye göre değişiyor sanırım, hiç baş-bel ağrım olmadı, normalde sezeryan sonrası kahve iç diyor doktorlar onu bile içmeme gerek kalmadı çok şükür, inşallah yine öyle olur. sırttan bir iğne yapılıyor, hareketsiz durmak gerekiyor öne eğiliyorsunuz, iğneden sonra hızlıca ameliyata başlanıyor, anestezi doktoru koluma iğnenin ucuyla dokundu hissediyor musun diye evet dedim, yavaş yavaş aşağıya indi, hissediliyor gibi oluyor ama acı hissi olmuyor, ama kola iğne batırılında mesela acıyı hissediyorsunuz,zaten alttan sondayı takmış doktorum, bak bunu hissetmedin güzel uyuşmuşsun dedi bana. o zaman bir ohh çekmiştim:) epiduralda uyuşukluk için beklemen gerekiyormuş, ve denildiği gibi ara ara ilaç verilebiliyormuş. genel anestezi olmadım ama bence ona göre en iyi yanı emzirme v.s. anında hala uyuşuk olduğunuzdan ilk saatler kolay geçiyor,acı yok çünkü. benim altıma hasta bezi bağlamışlardı, o nedenle üste sadece pijama üstü giydirdiler, sonrasında sonda çıkarıldı, kalsa iyiydi falan demiştim:) ilk kalkış zor evet ama bir kere kalktı mı da gerisi geliyor, bir kaç gün hep sırt üstü yatılıyor, ben 3. gün gayet iyiydim, diliyorum yine öyle olurum, hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah.