2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
canım kilo boy artışına genel bakmak için ekledim. isterseniz eklerim
Canim seninkininde kilo artisi benimki gibi az ve benimkindede idrar yolu enfeksiyonu cikti antibiyotik kullaniyoruz bu enfeksiyon mu bu kadar azaltti acaba kiloyu:((( antibiyotik verirken o kadar uzuluyorum ki zinnat veriyorum artik cefakslanbaslamistik igrenc bir tadi var zehir gibi aci sen ne kullaniyorsun? Bide seninkide cok kusuyormuydu

Burdaki amaç nedir?Bebeklerin kilosunu karşılaştırmak mı?Her bebek kendine özeldir.Ayrıca kız bebek başka erkek bebek başka.
Hamileyken asagıda haftamızı gösteren ek vardı. Yazan kişinin kacıncı haftada oldugunu görüyoduk. Benden öndeyse ilerde bende aynı durumu yasarım falan diyodum. Her konuşmada da bebegin kac haftalık diye soramicamıza göre tablo bi kenarda dursun. Döner bakarız. Atak mı gecirmiş, memeyi reddetmiş. Uykusu düzelmiş mi.kilo da kendi içinde bakılacak bişey. 3. Aydan sonra kilo alımı azalırmış. Bi ay çok alır diger ay yavaslar. Hamileyken de. Haftalık kilo paylaşımı yazan baslıklar vardı. Kimisi ilk aylarda kimisi son aylarda kilo almıştı. İnsan karşılaştırmak adına değil de ben herseyi tam yaptım mı. Daha ne yapabilirim giibisinden baskalarını merak ediyo. Sütü bolsa ne yiyo acaba diye. Tabiki bünye meselesi. Ama ben de deneyim diyosun. Bebeğin kilosu fazlaymış. Bakıyosun gece de emziriyo. maksat paylaşım. Katılıp katılmamak size kalmış

Aynen canim :-) bide sabah beste kalkinca uyanir gibi oluyo hemen salliyorum korkudan :eek:ama altida uyaninca masallah hic uyku yok oyun saati sipanin gulucuklwr donenceyi izlemeler:-) erken yattiklari icin erken kalkiyorlar sanirim onu da duzene oturtmak lazim zamanla gunduz nasil uyuyo peki canim
Eger sabah uyansiginda uyitamazsam ki cok zor uykuya daliyo uykuya dalma problemi war gunduzleri uyutabilirsem uyuyo uyaniyo ama gunduzlerde daha uyuma saatimiz yok ne zaman kalkip uyucagi bekki olmuyo sizin gunduz uylu saatleriniz belli mi

Canim seninkininde kilo artisi benimki gibi az ve benimkindede idrar yolu enfeksiyonu cikti antibiyotik kullaniyoruz bu enfeksiyon mu bu kadar azaltti acaba kiloyu:KK43:(( antibiyotik verirken o kadar uzuluyorum ki zinnat veriyorum artik cefakslanbaslamistik igrenc bir tadi var zehir gibi aci sen ne kullaniyorsun? Bide seninkide cok kusuyormuydu
geçmiş olsun, evet canım enfeksyondan öyle doktor dedi. kilo alımı düşüyomuş. bizim pek emmediği için çok kusmuyo zaten emzirip kafasının altına yastık koyup yatırıyorum kusmasın diye. kucağıma alınca kusuyo. zaten zor emiyo kusunca ağlayasım geliyo. sizin kaç gr aldı? benim bebeğim memeyi istemiyo biberon da almıyo. ağzına tıka tıka bu kadar alabildi.suprax kullanıyoruz bugün 4. gün. inşallah faydası olur

Önce nokta gibiydi. Gün içinde arttı şekli bozuldu. Sulu sivilce gibi oldu demi. Sonra söndü iki gün içinde. Ben kantaron yagı sürüyorum.
DÜN BAŞLADI DAHA AYNI DURUYOLAR CANIM HİÇ Bİ DEĞİŞİKLİK YOK AMA SÜREYİM KANTRON İYİ FİKİR VALLA

Eger sabah uyansiginda uyitamazsam ki cok zor uykuya daliyo uykuya dalma problemi war gunduzleri uyutabilirsem uyuyo uyaniyo ama gunduzlerde daha uyuma saatimiz yok ne zaman kalkip uyucagi bekki olmuyo sizin gunduz uylu saatleriniz belli mi
GÜNDÜZLER BİZİMDE DÜZENE GİRMEDİ CANIM BAZEN HİÇ UYUMUYOR BAZEN AKSAMÜSTÜYE KADAR UYUYOR SONRA UYANIYOR AMA KENDİ KENDİNE UYKUYA DALAMIYOR GÜNDÜZLERİ ÇOĞUNLUKLA SALLAMAK DURUMUNDA KALIYORUM HİÇ İSTEMESEMDE:-( OLMASI GEREKEN EMDİKTEN SONRA 1 SAAT UYANIK KALMASI 2 SAAT UYUMASI 3.SAATİN SONUNDA UYANIP TEKRAR EMMESİYMİŞ ÖYLE OKUMUŞTUM AMA HİÇ BİR BEBEK BUNU YAPMIYORDUR SANIRIM :)

geçmiş olsun, evet canım enfeksyondan öyle doktor dedi. kilo alımı düşüyomuş. bizim pek emmediği için çok kusmuyo zaten emzirip kafasının altına yastık koyup yatırıyorum kusmasın diye. kucağıma alınca kusuyo. zaten zor emiyo kusunca ağlayasım geliyo. sizin kaç gr aldı? benim bebeğim memeyi istemiyo biberon da almıyo. ağzına tıka tıka bu kadar alabildi.suprax kullanıyoruz bugün 4. gün. inşallah faydası olur
Canim benimde ilk ay 700 gr 2.ay 600 gr aldi masallah 1.5-2 kg alan bebekleri duyunca uzuldum ne kadar az besleyebilmisim diye:( bizimkinin kusmasindan suphelendi doktor bildigin avuc avuc kusuyordu istahsizligida vardi tabi:((kiz bebeklerde basli basina sikinti idrar yolu enfeksiyonu kuvette yikiyorsa kullanma canim suyun sabit kalmasi ve sabunlu suyun uretra agzina temasi kolaylastiriyormus enfeksiyonu ha bide islak mendil on kismina degince yine faydali bakterileri oldurup enfeksiyonu kolaylastiriyormus

Ya arkadaşlar benim dizlerim bir aydır çok ağrıyor, oturunca kalkmak, ayaktayken de oturmak istemiyorum. Kızım gazlı bi bebek günde 2-3 saatte kucakta pışpışliyorum ondan mi acaba, ya da kalsiyum eksikliği felan mi ki? Sizde var mi :110:

Canim benimde ilk ay 700 gr 2.ay 600 gr aldi masallah 1.5-2 kg alan bebekleri duyunca uzuldum ne kadar az besleyebilmisim diye:KK43: bizimkinin kusmasindan suphelendi doktor bildigin avuc avuc kusuyordu istahsizligida vardi tabi:KK43:(kiz bebeklerde basli basina sikinti idrar yolu enfeksiyonu kuvette yikiyorsa kullanma canim suyun sabit kalmasi ve sabunlu suyun uretra agzina temasi kolaylastiriyormus enfeksiyonu ha bide islak mendil on kismina degince yine faydali bakterileri oldurup enfeksiyonu kolaylastiriyormus
canım iştahsızlık enfeksyondan kaynaklanıyo yani zincirleme gidiyo aslında herşey sonuç olarakta az kilo alıyo. ben de çok üzülüyorum, kilolu doğmuştu ama çok az kilo aldı. bütün gün emzirmekle uğraşıyorum, biryere gidesim gelmiyo çünkü dışarı çıkınca hiç emmek istemiyo. evde geziniyorum müzk açıyorum falan.. filede yıkıyorum ama sabun illaki kaçıyodur yıkarken dikkat etmem lazım artık. bir de ben ıslak mendik kullanıyorum. pamukla suya geçmem lazım. ilk başta öyle yapıyodum sonra başa çıkamadım. çok moralim bozuk kafama takıyorum. siz kaç gündür ilaç kullanıyosunuz canım? ne zaman belli oldu enfeksyon olduğu? bizim 1 aydır bir problem olduğu belliydi ama bi türlü sonuçlanmamıştı.

Ya arkadaşlar benim dizlerim bir aydır çok ağrıyor, oturunca kalkmak, ayaktayken de oturmak istemiyorum. Kızım gazlı bi bebek günde 2-3 saatte kucakta pışpışliyorum ondan mi acaba, ya da kalsiyum eksikliği felan mi ki? Sizde var mi :110:
benim var canım hamileyken zaten çöküp zor kalkıyodum şimdi de öyle. eğer geçmezse birkaç haftaya gidicem doktora. çocuğu yıkayıp havluya sarmak için kaldırıcam ayağa kalkamıyorum. iş yaparken de öyle :(

[table="width: 500, class: grid"]
[tr]
[td]İSİM[/td]
[td]DOĞUM TARİHİ[/td]
[td]CİNSİYET[/td]
[td]DOĞUM KİLOSU-BOY[/td]
[td]1.AY KİLO-BOY[/td]
[td]2.AY KİLO-BOY[/td]
[td]3.AY KİLO-BOY[/td]
[/tr]
[tr]
[td]shine-15[/td]
[td]07.05.15[/td]
[td]kız[/td]
[td]3960-52[/td]
[td]4770-55[/td]
[td]5300-57[/td]
[/tr]
[tr]
[td]denizkaan[/td]
[td]04.05.15[/td]
[td]kız[/td]
[td]2800-47[/td]
[td]3800-52[/td]
[td]4800-56[/td]
[/tr]
[/table]

27 Nisan 2015 kız,
doğum 2230-45 cm, 1. Ay 3500-50 cm, 2. Ay 4800-54 cm, 3. Ay 5500- 57cm ... son ay kilonun düşüş sebebi sanırım kusmaya başlaması ve gece 5-6 saat uyuması,daha doğrusu gündüz öğlene kadar uyuması gazlı bi bebek olduğundan sabah uykuya dalıyoruz ikimizin de hali kalmıyor uyuyoruz... bugün sağlık ocaginda ebe normal dedi tüm annelere yetmiyor obez mi yapacaksınız çocukları dedi

benim var canım hamileyken zaten çöküp zor kalkıyodum şimdi de öyle. eğer geçmezse birkaç haftaya gidicem doktora. çocuğu yıkayıp havluya sarmak için kaldırıcam ayağa kalkamıyorum. iş yaparken de öyle :KK43:
ben de hamileyken yoktu da doğumdan sonra da annemler vardı dinlebiliyordum, son bir aydır iyi ağrıyor.
Eskisi gibi hic dinlenemiyorum hep ayaktayım, bebek uyuduğunda ne yapacagimi şaşırıyorum uyuyayım mi, yemek mi yiyeyim, yapayım mi, ev işi desen girdigim odadan cikamiyorum, geçmezse ben de gideceğim
Eşime diyorum bi çocuk doğurduk pert olduk

27 Nisan 2015 kız,
doğum 2230-45 cm, 1. Ay 3500-50 cm, 2. Ay 4800-54 cm, 3. Ay 5500- 57cm ... son ay kilonun düşüş sebebi sanırım kusmaya başlaması ve gece 5-6 saat uyuması,daha doğrusu gündüz öğlene kadar uyuması gazlı bi bebek olduğundan sabah uykuya dalıyoruz ikimizin de hali kalmıyor uyuyoruz... bugün sağlık ocaginda ebe normal dedi tüm annelere yetmiyor obez mi yapacaksınız çocukları dedi
maşallah canım iyi kilosu. yarın güncellicem listesi belki başka arkadaşlarda yazar.

ben de hamileyken yoktu da doğumdan sonra da annemler vardı dinlebiliyordum, son bir aydır iyi ağrıyor.
Eskisi gibi hic dinlenemiyorum hep ayaktayım, bebek uyuduğunda ne yapacagimi şaşırıyorum uyuyayım mi, yemek mi yiyeyim, yapayım mi, ev işi desen girdigim odadan cikamiyorum, geçmezse ben de gideceğim
Eşime diyorum bi çocuk doğurduk pert olduk
aynen canım benim göbek hala duruyo bide basenlerim çatlak dolu. yaşlanmış gibi hissediyorum kendimi :)

GÜNDÜZLER BİZİMDE DÜZENE GİRMEDİ CANIM BAZEN HİÇ UYUMUYOR BAZEN AKSAMÜSTÜYE KADAR UYUYOR SONRA UYANIYOR AMA KENDİ KENDİNE UYKUYA DALAMIYOR GÜNDÜZLERİ ÇOĞUNLUKLA SALLAMAK DURUMUNDA KALIYORUM HİÇ İSTEMESEMDE:-( OLMASI GEREKEN EMDİKTEN SONRA 1 SAAT UYANIK KALMASI 2 SAAT UYUMASI 3.SAATİN SONUNDA UYANIP TEKRAR EMMESİYMİŞ ÖYLE OKUMUŞTUM AMA HİÇ BİR BEBEK BUNU YAPMIYORDUR SANIRIM :)
Emdikten sonra bi saatuyanık kalmak :)) mümkün degil.

Sutu az anneler elevit icin hamilelikte kullandjgimiz cok sut yapiyo taze borulce tam mevsimi bol bol yiyinbir cay kasigi bira mayasi bir bardak sute kahvaltida ve still tea cok faydasi var..sutum yok diye mamaya dayanmayin emzirdikce dahada artacak hic uzulmeyin sutunuzlekalin

H hukukcu_ canım benim ogluşumda aynen anlattığin gibi memeye yatırır yatırmaz ağlayıp asla emmiyordu, bir hafta kadar bu savaş devam etti inanilmaz üzüldüm o inat edip agladıkça ve emmedikçe bende ağladim. Bütün günüm evde oğlumu emzirmeye çalışmakla geçti. Yapmadığım maymunluk denemediğim yol kalmamıştı. Bizde meme+mama devam ediyorduk ama ben azaltmiştim mamayı zaten zorunlu sebeplerle vermek zorunda kalmistim. Sonuçta zafer benim oldu biberon meme savaşından ben galip geldim mama sadece gece birkez veriyorum artik. Sütümüde sık sık emzirmeye çalışarak emmediği zamanlarda sağarak çoğalttım. Buay muhtemelen (5 Ağustosta 3.ay kontrolümüz) az kilo aldı ama olsun artik anne sütü alıyor bebeğim. Emme konusuna gelince şimdilik sadece uyurken yada çok uykusu varken emiyor inş yakında herşey düzene girer. Sende pes etme memeyi birakmasın bebeğin, çok zor ve yipratıcı bir süreç ama bebeklerimizi anne sütüyle beslemek için değer. Emzirme kampini öneririm mutlaka dene eğer denemediysen canım

Back
X