2015 Nisan Anneleri

Kızlar bugün kasıklarımda ve bazen dahada asagida agrilarim oluyor.çok aşırı değil ama endişeleniyorum.bunu başka yasayan varmi
Benimde oluyo arkadasım aynı şekilde bende endişeleniorum ama bıçak gibi anlık oluo sonra gecıo umarım bi sorun yoktur

Ayy su mayayi karistirmayi bilmiyodum deneyecegim canim peki yogurdun nasil oluyo sert mi benimki sulu olmustu ondan yapmiyodim evde artik yapa yapa ogrenicem:) 2 litre ye 1.5 yemek kasigi maya eklicem olur dimii ?
Yeterli olur canım.bide süt çok sıcakken mayalarsan sulu olur.ben bazen mayaladığım tencerenin kapağı kullanmıyorum.2 tane tahta kaşığı çarpraz şekilde tencerenin ağzına koyuyorum.üstüne temiz bez kapatıp sofrabezine sarıyorum.bu şekildede sert oluyordu yoğurdum.yoğurdu yemeye başladığın zaman tahta kaşıkla kaymağını önce al.tencerenin dibine doğru kaşıklayarak almıyorum yoğurdu.üstten üstten kaşıkla alıyorum hep.sulanmıyor bu şekilde

İyi akşamlar herkese bikaçgündür doğru dürüst giremiyorum bu ara yoğun geçiyor bizim günler.ama sayfaları okuyup takip ediyorum.hastaları olanşara acil şifalar diliyorum.bebişler nasıl kızlar benim fıstık tozutmuş durumda pıtır pıtır vuruyor annesine.ayrıntılıyo bekliyoruz hayırlısıyla iyi haberlerle bi dönelim içim daha rahat edecek.bu ara simirlerim çok bozuk hemen sinirleniyor bazen patlayacak derecede sıkılıyorum sanki adet öncesi durum gibisizlerinde öylemi?

sagol canim.mayaladim yarim saat once dedigin gibi bakalim nasl olcak

Canim babanin neyi var.Rabbim sifalar versin basinizdan eksik etmesin.benimde babam rahatsizdi biraz simdi iyi sukur.Allah korusun evimizin diregi onlar.dualarim seninle...
Banada hamileyim diye bir şey söylemiorlar ama akciğerlerinde kitle varmış pazartesi yattı hastaneye bu hafta pazartesi de ameliyat demişler çok korkuyorum daha bir hafta önce babam babasını kaybetti rabbim kimseyi ailesinden ayırmasın evimizin direkleri her daim başımızda olsun ben babamın tek aşkıydım o da benim dünyam kelimelerle ifade edilmiyor be dostlar içim yangın yeri ....

MERHABALAR...uzun zamandır bakamıyordum buraya. 19. haftaya girdim. 3 lü test sonucu mutlu etti. bebiş gayet iyi. etrafımdakilerden bebişime hediyeler gelmeye başladı bile:=)) 2 kilo aldım bu zamana kadar. ama bu hafta raporlu idim bu yüzden evde habire yedim yedim yedim. tartılmaya korkuyorum. kayınvalidem lohusa pijaması alacaktı bugün. baha markasının bi modelini beğendim cok güzeldi. ama biraz daha araştırayım dedim. sizlerin fikrini sorayım. 3 lü set olarak istiyorum. aldınız mı alacaksanız her hangi bir marka var mı bildiğiniz?

Arkadaşlar kefir yapımı konuşuluyordu yanlış hatırlamıyosam nette karşıma çıktı paylaşıyorum
Evde Kefir Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı kefir tanesi,
  • 1 adet büyük cam kavanoz,
  • 1 litre süt (5 su bardağı süt- oda sıcaklığında),
  • Plastik süzgeç.

Evde Kefir Yapılışı
Cam kavanozu iyice yıkayalım. (hijyen çok önemli)

Kefir tanelerini iyice temizlediğimiz kavanozun içine koyalım.

Kavanozun içine oda sıcaklığında beklettiğimiz sütü ilave edelim.

Kavanozu 24- 48 saat oda sıcaklığında bekletelim. (soğuk ise kavanozu bir örtü ile saralım)

Kefirimiz mayalandığında pütür pütür bir görünüm alacaktır.

Sonra plastik süzgeç ile kefiri süzelim.

Kefirimiz servise hazır.

Hazırladığımız kefiri bardaklara doldurup ayran gibi tüketiyoruz.

Süzgeçte kalan kefirleri zedelemeden suda yıkayalım.

Kefirleri sonra kullanmak üzere suyun içine veya sütün içine koyup ağzı kapalı cam bir kapta buzdolabında saklayalım.

Sağlığa çok faydalı olan bu harika besinin faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

Kefir sindirime yardımcı olur.

Kabızlık ve hazımsızlık çekenlerin tüketebileceği ideal bir içecektir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sindirim sisteminde mevcut bulunan bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur.

Kemik sağlığını korumaya ve kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.

Not: Kefir, süt ile ayran arasında bir lezzete sahiptir.

Kefiri hazırlarken kesinlikle metal malzemeler kullanılmamalıdır.

Kefiri mayalarken kavanozu doğrudan güneş ışığında tutmayalım.
Kefir taneleri aktarlarda bulunuyormuş :)

Ben de Ankaradayım kızlar. Kızılay bana da daha iyi olur ama sizler belirleyin ben bana uyarsa iştirak edebilirim zira bende durumlar biraz karmaşık bu günlerde...

Tamam tatlım sen müsait oldugunda seninle de ayarlarız bir buluşma:)

Kızlar yarın babamın yanına gidiyorum ankaraya bize dua edin neolur kahroldum bir haftadır pazartesi ya da salı ameliyat olacak babam rabbim hastane köşelerinde sifa bekleyen herkese şifa versin

Canımmmmm baba ne demek özellikle kız çocukları daha iyi bilir... Allah yardımcınız olsun. İnşallah hayırlı haberlerini alırız en yakın zamanda. Rabbimden şifa diliyorum. Dualarım sizinle...

Merhaba bayanlar. İnşallah ben de nisan annesi olacağım. Ben de bir kız annesi olacağım Allah kısmet ederse. Hepinize sevgiler.

Hoşgeldin tatlımmm:) Hayırlı olsun kızçen:)

Eki Görüntüle 1316580 El emeği göz nurları bebişimizi bekler :)

Ayy ayyy ayy bu kadar minnak olacak bebişler dimi ya:) Güle güle giysin kuzun annesiiii:) Sağlıklı günlerde inşallah:)

İyi geceler kızlar iki gündür pek giremiyorun sayfalar ne kadar hizli ilerlemiş :) herkese güzel bir gece olsun minişlerle

Tatlım diş sıkıntısı çekiyordun sen. Nasıl oldun

Merhaba kızlarr
Benim de 6 aralık detaylı tarihim gün saymaya bşladım bîle
Bu arada ankaralılar sizi kıskanmaya başladım haberiniz olsunn

Bekleriz Ankara'ya her birinizi:) Kuzum ya kıyamam, sizlerle de görüşürüz bir gün inşallah. Hangi ildesin sen?

AmincE="zfyrnkp, post: 37983612, member: 309253"]bende 20+1 deyim bebeğim 250 gr civarındaydı dün detaylı usg ye girdim. az önce 22. hfatadaki arkadaşın ebebğinin kilosuyla kendimkini kıyasladım yanlışlıkla üzüldüm baya.. şimdi fark ettim ki haftalarımız çok farklıymış... allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin.[/QUOTE]
Amin canım cümlemizinkini inşaallah

amanin yeleklere bak minik minikcok ciciler güle güle giysin miniğin kuzum

Teşekkürler kızlar :)

Kızlar yarın babamın yanına gidiyorum ankaraya bize dua edin neolur kahroldum bir haftadır pazartesi ya da salı ameliyat olacak babam rabbim hastane köşelerinde sifa bekleyen herkese şifa versin
Rabbim şifalar versin arkadaşım babana ve şifa bekleyen tüm hastalara
Merhaba bayanlar. İnşallah ben de nisan annesi olacağım. Ben de bir kız annesi olacağım Allah kısmet ederse. Hepinize sevgiler.
hoşgeldin arkadaşım Allah hayırlı etsin bebişini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…