maşallah canım o kadar diyette olmana rağmen boyu kilosu çok iyiBizde kontrolden geldik , kızım Kızmış artık kesin olarak öğrendik . Bir oh çektim sormayın .. Çok şükür herşey yolunda şimdilik , inş böyle sona kadar gideriz . 2400 gr ve 44 cm olmuş Meryem'im .. Anasının kuzusu beni zorluyor ama olsun beya değer bu bıcırıklara
Eşim şehir dışından geleceği için cuma dedik haftasonu Kalsın diye...kısmet....merhaba kızlar,
c.tesi dr kontrolüm var. muhtemelen 5-10 nisan arası olur demişti geçen seferde. bu hafta netleşecek sanırım. Ablam diyo ki cuma günü olsan daha iyi olur, rahatça geliriz ertesi gün de ilgilenirim dedi. yalnız olmıcam gerçi annem ve kayınvalidem yanımda olurlar. diğer yakınlarım acısından da c.tesi günü ziyarete gelmeleri kolay olur ama bilemedim şimdi. siz tarih belirlerken neyi dikkate aldınız???
Hangi tarihe verdi doktor cnm günlerimiz ayni da merak ettimben de sizdenim benim bi de vajinismus geçmişim var o yüzden travma yaşamak istemiyorum çatı muayenesi olabileceğimi düşünmüyorum ki dr um hiç çatı muayenesi yapmıyor ama normal doğumda ne kadar açılma olduğuna ikide bir gelip bakıyolar sancıdan ağrıdan çok o korkutuyor beni ben de sezeryan istiyorum dedim gün de aldık ama yine de Allah bilir o güne kadar acil bişey olup normal doğurmak zorunda kalmazsam sezeryan olacak hakkımızda hangisi sağlıklı olacaksa o olsun
atarlı doktorsa hiç söyleme boşver canım..maaşallah bebişinehaftasıyla uyumlu ama ilerde değil sanırım dün 35+o dık 2600 gr çıktı ama benim dr ona bakmıyor birisi dr a 38. haftada alın demiş dr da işime karışmayın benim demiş ben de beni tersler diye bişey diyemedm
senin için 3 nisan çok uygun. tam 1 hafta öncesi. hayırlısı olsun inşallah..senin eşin senin yanında olamıyo galiba,neden böyle oldunuz ki.Eşim şehir dışından geleceği için cuma dedik haftasonu Kalsın diye...kısmet....
canım bir hemsire abla vardı ondada perde varmıs cok sonra ögrendi doktoru bu perdeyle nasıl gebeliğin devam etmiş demiş.bir dogum yaptı.düsedebilir erken dogum riskide var ama bu bir risk olacak diye bişey yok...bana bütün doktorların dediği buydu.kendi doktorum seninki büyük cogunlukla perde degil rahmin kalp seklinde dedi.Ama ben perde varsa bu kadr buyuyemez duser saniyordum. Sonucta bi perde var ve bebek orda buyudukce perde zorlayacak diyendusunuyordum
bende de var o geçmişten malesef. hatta geçen sene vajinal muayene olamadım bu yüzden dr da zorlamadı. ben de sonda dan çekiniyorum, ilkinde zor olmuştu, acaba söylesem spinal iğnesinden sonra taksalar sondayı diyorum. bir yanım da aman ne olacak 1-2 sn lik bişey diyor.selam kızlar bu şekilde düşünen bir benim herhalde diyordum
yalnız değilmişim
benimde vajinismus geçmişim ve zorlu bir rahim filmi hikayem var
dr o takılan aparatların en küçüğünü bile zor takmıştı
ben şimdi nasıl normal doğum yaparım diye korkuyorum
ama o dr um normal doğum olur diyordu şimdi dr değişti ve ne der bilmiyorum
gerçekten çok korkuyorum
normal olursa ağrısız epidural yaptırcam zaten
sezeryan biliyorum çok zor ama normal doğum beni kat ve kat korkutuyor
Allahım yardımcımız olsun
geceleri uyanıp uyanıp dua ediyorum
gün geçtikçe daha da korkularım artıyor artık doğsun istiyorum çünkü daha da beter olucak düşündükçe
inş. kolaylıkla doğum yaparız
bugün sağlıkocağıma gittim son kontrol için
bebek doğduğunda hast. de aşı olucakmış hepatit için
72 saat içinde de topuk kanı alıncakmış
göğüs ucum soyuluyrdu onun içinde krem yazdırdım
fito kremi kullandınız mı kızlar
Cnm sirt ustu yattim o biraz zorluyor ama cok degil birde ben surekli yaptirdigim icin ve hamile kalmadan once lazerde yaptiriyordum o yuzden tuylerim cok ince canimi acitip kasacak bisiy olmadigi icin rahat oldu. Popo kisminida yine ayni pozisyonda aliyor .Canım tamamen yattın mı sırt üstü yoksa belinde destek var mıydı ? Bide kalçanı aldırdıusan orayı nasıl alıyoben hep kendim alıyordum ama doktorumun asistanı yapma artık ağda dedi.. Şimdi jiletle alıp 37. Haftada ağda düşünüyorum
Tamam canımCnm sirt ustu yattim o biraz zorluyor ama cok degil birde ben surekli yaptirdigim icin ve hamile kalmadan once lazerde yaptiriyordum o yuzden tuylerim cok ince canimi acitip kasacak bisiy olmadigi icin rahat oldu. Popo kisminida yine ayni pozisyonda aliyor .
ben de sondadan korkuyorum nasıl bişey bilmiyorum bakmak da istemiyorum geçen sene sezeryan olan arkadaşım sondayı uyuşturduktan sonra taktılar demişti hissetmemiş çıkartırken biraz acı olmuşbende de var o geçmişten malesef. hatta geçen sene vajinal muayene olamadım bu yüzden dr da zorlamadı. ben de sonda dan çekiniyorum, ilkinde zor olmuştu, acaba söylesem spinal iğnesinden sonra taksalar sondayı diyorum. bir yanım da aman ne olacak 1-2 sn lik bişey diyor.
normal doğumu etkileyeceğini düşünmemiştim açıkçası
bana 6-7 nisan gibi dedi kongreye gidecekmiş gitmeden alırız dedi normalde 1 hafta öncesinde alıyormuş 8-9 gün önce almış olacakHangi tarihe verdi doktor cnm günlerimiz ayni da merak ettim
ben 3hafta önce yaptırdım sırtüstü değil de yarı oturur pozisyonda aldı popoyu da yan dönüp aldı ve hiç acımadı gebelikten önce daha çok acıyorduCnm sirt ustu yattim o biraz zorluyor ama cok degil birde ben surekli yaptirdigim icin ve hamile kalmadan once lazerde yaptiriyordum o yuzden tuylerim cok ince canimi acitip kasacak bisiy olmadigi icin rahat oldu. Popo kisminida yine ayni pozisyonda aliyor .
valla takıldıktan sonra çıkarılması hiç mesele değil, pıt diye çekiyorlar da takılırken kasarsan acıyor haliyle. ama vajinal muayeneden daha kolay bunu söyleyebilirimben de sondadan korkuyorum nasıl bişey bilmiyorum bakmak da istemiyorum geçen sene sezeryan olan arkadaşım sondayı uyuşturduktan sonra taktılar demişti hissetmemiş çıkartırken biraz acı olmuş
ayy bilmiyorum nasıl bi alet tam olarak nereye ne şekil yerleştiriliyor öğrenmek de istemiyorum şimdiden strese girmeyeyim diye çıkartırken acıyor mu pekiArkadaslar bana sonda ameliyattan nerdeyse 1 saat ince takilmisti ama inaninkorkulacak bisey yok sadece takarken bi garip oluyor bir de ilk takildiginda surekli tuvaletiniz varmis gibi oluyor.hatta ben yurutmeye yakin gelip sondayi cikarmislardi ya dedim cikarmayin biz cok iyi anlastik kendisiyle guldu hemsireler.
bana da ameliyata gitmeden hemen önce odada takmışlardı, ama vajinismus geçirmemiş olanlar bile acıdığını söylüyor, hatta sondayı hastalarına takan bir ebe arkadaşım ikinci doğumunda iğneden sonra taktırmıştı.Arkadaslar bana sonda ameliyattan nerdeyse 1 saat ince takilmisti ama inaninkorkulacak bisey yok sadece takarken bi garip oluyor bir de ilk takildiginda surekli tuvaletiniz varmis gibi oluyor.hatta ben yurutmeye yakin gelip sondayi cikarmislardi ya dedim cikarmayin biz cok iyi anlastik kendisiyle guldu hemsireler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?