2015 Nisan Anneleri

Kizlar moralim cok bozuldu. Henuz dogurmayanlar var biraz konu degisiyor gibi olacak ama kusura bakmayin. Benim kv inatla her gordugunde sutumu soruyor.bugun emzirirken geldi yanima cocugun agzi boyle dolu dolu olmuyor dolu dolu yutkunmuyor sutun cok degil senin dedi.bebegim gunde 4 kez kaka yapiyor.aglayip ortaligi yikmaz hic.bir kere zor bir gun gecirdik o gun de kabiz olmustu.doymuyorsa anlar miydim? Kilo alimina iyi dedi ebemiz.bir haftada 300 gram almisti.haftaya yine kontrolumuz var.3 kilo 150 gram dogmustu bebegim simdi 4 kilonun ustunde.25 gunluguz.gunduz 2 saatte bir gece ise 3 saatte bir emziriyorum.doydugunu nerden anlayabilirim? Memelerin kucuk sutun az doymuyor bu cocuk diyor kv beni cok uzdu.aksi gibi eve geldik ilk defa sutum yok.emiyor emiyor bos.mama verdim dayanamadim. Sanirim moralim bozuldu ve sut gitti.

Sen kv'ni hic kafana takma. Eger negatif dusunursen beynin de negatif dusunup sut uretimini kesebiliyormus.

Ne yersen ye ama su icmeyi asla birakma, gunde 3-4 litre su icmeye calis mutlaka.

Benim de ilk gunler sutum gelmedi, mecburen mama verdik, simdi hem meme hem mama seklinde gidiyoruz. Henuz daha 1 haftalik kizim. Her mama verisimde uzuluyorum ve doyup doymadigini nasil anlarim diye cok arastiriyorum. Aklima gelen bi kac sey var;

Eger kakasini sari yapiyorsa,
Gun icinde duzenli olarak cisini 6-7 kere yapiyorsa
Her meme cekisinde yutkunuyorsa (sessiz ortamda anlasiliyor)
Kilo artisi duzenli ve yeterliyse

Umarim isine yarar canim, internette cok daha fazlasini da bulabilirsin.

Zypzyp iyiki_ruyalar_var ballibocek

Arkadaslar ben 41+1'de dogurdum, umudunuzu kaybetmeyin, onunde sonunda gelecek kuzular.

Daha once anlatmistim; dogmasa 1 hafta daha bekleyecektim mudahale icin. Sizi cok iyi anliyorum; insan hem sinirli, hem endiseli, hem mutsuz hissediyor. Ben panik olup ebeye gitmistim bebek kipirdamiyor diye, oysa ki oyle bir sey yoktu.

Tr'deki dr'umu aramistim, bana ayaklarimi sicak suya sokmami soylemisti, doguma gitmeden onceki 2-3 gun bunu denedim. İse yaradi mi bilemiyorum ama sonucta dogurdum.

canııııım almışsın yavrunu kucağına Allah bağışlasın senin doğum yaptığın tarih sanırım 2 nisan dimi? ben o gün aşılama oldum cnm perşembe gün. şimdi gebeyim Allahıma şükürler olsun

Canım benim dikişlerin üstünde yağ filan yok.niye oyleki seninki?benim gobegim 3 aylık hamileligimde oldugum gibi kaldı.masaj yap çok iyi geliyor korse ne kadar ski olursa o kadar iyi bence su dikislerim tam bi iylessin o zaman kullanıcam bende.simdilik sariyorum göbeğini yukarı doğru kaldirip

Bilmiyorum ki benim neden öyle fazla kilo aldım ben ondan heralde

Kaldik 3 kisi ozaman :)
Sende his,veya sanci var mi? VeBen gayet rahatim. Sadece dahada zor hareket ediyorum. Sebebi asagida olmasimi acaba. 41+0 oldum ben bugun. Bizim kiz abisine cekmis.

Benim nst de cok siddetli sancilarim cikiyor ama ben hissetmiyorum. Sadece bazen baskı hissi oluyor ama o da rahatsiz etmiyor ve hemen geciyor :/ artık umudumu kaybetmeye basliyorum :)
senin zor hareket etmen kesinlikle asagida olmasindandir. Cok kısıtlanıyor insan. Masallah sen 41i de bitiriyorsUn demek, ne zamana kadar bekliceksin ? Artik tehlikelidir sanirim. Abisi kacta gelmisti ? :)

41+3 sezeryan ile geldi :)
Yine ayni olacak gibi

Bol bol aci yedim bugun. Bir denemedigim o kalmisti.bakalim faydasi olacak mi

Mrb nisan anneleri, sanirsam hemen hemen herkes bebisini kucagina almis. Benim kizim bugün tam 3 haftalik oldu ve bizde gaz sorunu basladi. Ne yapsak ne etsek gazimizi cikartamiyoruz. Uyuya kaliyo minigim. Bende yatiriyorum yarim saat sonra hemen ictigini geri cikartiyor. Gaz problemi olan annelerimiz sizler nasil cikartiyorsunuz bebislerinizin gazini.

Kesinlikle doyuyordur bebeğin doymayan bebek ortalığı yıkıyor zaten anlarsın aç olduğunu sürekli emme reflexi ile aranır ayrıca çok güzel kilo almış bebeğin hiç sorun etme sana söylenenleri eğer aklına takarsan bu defa gerçekten sorun yaşayabilirsin. Kontrol sırasında ebede söylecektir sana zaten kilo artışına göre doğru yolda olup olmadığını.

Ben de sabaha karsi dogurdum. Kizim mayis bebegi oldu inatla :)

hayırlı olsun kızlar saglicakla büyütün insaAllah

Canım benimkinin göbeği 6 günlükken düştü.hastaneden çıktığım gün yikadim göbeğini sardim hic islatmadim düştü hemen.seninki niye hala dusmediki islattinmi?
yok ıslatmadık ama düşmek nedir bilmedi,süz temizliğini baticonlami yaptınız yoksa alkollemi, baticonla daha cabuk düşüyormuş

günaydın kızlar. bir türlü yazamadım.ama 19 nisanda dogdu kızım:)
normal istiyorum ama suyum geldı acılma sıfır, kasılma sıfırdı.catı muayenesınde ebe kanalımın arkaya egımlı oldugundan vs soz ettı. sunı sancı denerız ıstersen ama 12 saat sancı cekıp yıne de sezeryana alınabılırsın dendı. bızde sezeryana karar verdık. cok sukur saglıkla dogdu bebegımız:)

Kızlar ya bebeğimin göbeği kanamış düşeli 8 gün oldu daha yeni kanamış. Ağrı yapar mı bu acaba?çok huzursuz dünden beri uyumuyor

aynı sekılde benımde annem gelip gidip emzirirken gögsüme dokunup. yok sutun az senın deyıp duruyordu.bende bırsey demıyordum.baktım ıyıce moralım bozulmaya basladı.''sagol anne de bunu soyleye soyleye benım ıyıce strese gırmeme neden oluyorsun. soyleme boyle lutfen. elımden gelenı yapmaya calısıyorum. beslenmeme dıkkat edıyorum. bol su ıcıyorum.rezene cayı ıcıyorum bol bol komposto ıcıyorum.lutfen strese sokma benı'' dedım. bıraz bozuldu ama napayım.benım moralimin bozulup sutumun kesılmesındense istemesem bıle annemın moralını bozdum.
sonradan hak verdı ama.

Kızlar ya bebeğimin göbeği kanamış düşeli 8 gün oldu daha yeni kanamış. Ağrı yapar mı bu acaba?çok huzursuz dünden beri uyumuyor
bilemiyorum canım ama ben olsam dr a sorardım veya saglık ocagındakı hemsıreme.ama bı sorun oldugunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…