- 17 Aralık 2012
- 361
- 384
- 108
Annem ve kayınvalidemde sabunu söylediler ablamda doktorlar artık sabunu onaylamıyo dedi kafam karıstı canım ya ama zeytin yagı icirdim poposunada zeytinyagıyla masajda yaptım fayda etmedi insallah duzene girer ya. cevabın için Sağol CanımCanim annemin dedigine gore biz cocukken bebekler kabiz oldugunda poposuna bir parca sabun konurmus fitil yerine , bazen de zeytinyagi yapilirmis. Belki isine yarar. Bir de bacaklarini topuklarinin altindan karnina dogru itirince de faydasi oluyor. Ayrica sen bilirsin ama iyi dr bulmak cok zor. Zaten baska dr a gitsen farkli bir sey yapabilir mi bilmiyorum. Eger genel olarak dr dan memnunsan degistirme bence.
Ne güzel yazmışsın arkadaşım bende bu kampla mamayı çıkardım dediğin gibi gece bol emzirmek çok işe yarıyor birde kafada bitecek doydumu acaba göğsüm çok sönük süt yok galiba gibi düşünceler bile azaltıyor sütü bence..Merhaba arkadaslar;
Cok degil, daha gecen hafta buraya caresizlik icinde mamadan kurtulamadigimi, sutumun yetmedigini yazmistim. Bu yuzden kendimi cok yetersiz hissediyordum.
Simdi cok sukur mamayi cikardik hayatimizdan, artik sadece anne sutu aliyoruz. Bugun kontrolumuz vardi, gelisimimiz de gayet iyi.
Benim gibi ayni sorunu yasayan arkadaslar varsa eger ben 'emzirme kampi' diye bir sey uygulamaya calistim; temel mantigi bebeginizi gak dese emzirmek, guk dese emzirmek ve geceleri de sut salimi daha cok oldugu icin 2 saatte bir emzirmek (uyusa bile). Bu arada biberona alistigimiz icin ilk bir kac gun aglama krizlerimiz oldu ama icim parcalanarak dayandim. Sizlere nacizane tavsiyem; sutunuzu sadece sut yapan besinler yiyerek degil ayrica bebeginizi sık sık emzirerek cogaltmaya calismaniz. Eger emzirmezseniz ne yerseniz yiyin, beyin sut uretmesi gerektigini anlamiyor.
Ben bu meme olayi yuzunden cok uzuluyordum. Umarim kimse benimle ayni sorunu yasamaz.
Hepimize bol sutlu emmeler ve karni tok bebisli gunler dilerim :)
kızlar d vitamini damla ne kullanıyorsunuz?
Devit kullanıyorum canımkızlar d vitamini damla ne kullanıyorsunuz?
çay kaşığının ucu kadar.az veriyorum.sbhları sütle karıştırıp veriyrm.vermediğim zmnlar oğlum çok zorlandı ağızdan gaz çıkarmayaCanım miktar verebilir misin?
Canim ben ACD3 diye bir vitamin kullaniyorum gunde 10 damla. Sen ne kullaniyorsun?kızlar d vitamini damla ne kullanıyorsunuz?
Annem ve kayınvalidemde sabunu söylediler ablamda doktorlar artık sabunu onaylamıyo dedi kafam karıstı canım ya ama zeytin yagı icirdim poposunada zeytinyagıyla masajda yaptım fayda etmedi insallah duzene girer ya. cevabın için Sağol Canım
Ilık zeytinyağıyla masajı yaptım.kakasını yaptı rahatlıkla.hatta bağırsaklarından ses gelmeye başlıyor.insanın içi sevinçle doluyor anlatamam:)) mutlaka ezberleyin bu hareketleri bebeginize hergun 10 dk yapin.cok rahatliyor benim oglusum
Bu videoyu izlemenizi öneririm.ben açtım videoyu karşıma koydum.bebeğide aldım önüme.
Bizi de arayip istediler. Uygunsuzluk varmis yani duzgun alamamislar, biz de tekrar verdik. Uzulme sizinkide boyledir muhtemelen..Kızlar sabah sağlık ocağımdan aradılar 3. Topuk kanı için çok moralim bozuldu gittik ama sonuç gelmedi sadece tekrar numune istediler dedi hemşire.çok korkuoyorum başına gelen varmı nasıl geçecek bu 10 gün bilmiyorum...
Bizden de istediler canım verdik ama 30 gün oldu Allaha şükür aramadilar doktorum çok rahatlatmisti bizi bu aralar çok sık istiyorlar bir problem yoktur demişti şükür çıkmadı inşallah siz de de yoktur bir problem bazen kağıt özelliğini kaybettiginden ya da kan yetersiz geldiğinden de istiyorlarmış tekrariniKızlar sabah sağlık ocağımdan aradılar 3. Topuk kanı için çok moralim bozuldu gittik ama sonuç gelmedi sadece tekrar numune istediler dedi hemşire.çok korkuoyorum başına gelen varmı nasıl geçecek bu 10 gün bilmiyorum...
Benim doktorum cerazette adında emzirirken de kullanılan hap tavsiye etti bi kaç ay sonra da spiral taktiricam diye düşünüyorumKizlar size bi sorum var bizim 40imiz cikmak uzere kanamam bitti bebegi emziriyorum ama mama da veriyorum bu surecte esle birlikte olma durumunda tekrar bir hamilelik istemiyorum emzirdigim icin ilac kullanmiyorum kullanan var mi aylik iğneler varmış ama zararli diolar lutfen yardim siz napiosunuz ozeldende cevap atabilirsiniz
Bu videoyu izlemenizi öneririm.ben açtım videoyu karşıma koydum.bebeğide aldım önüme.
Canım cok sagol yeni gördum. videoyu oglum uyuyo kalkınca denicem insallah yapar kakasını
Gidiyor az kaldi cuma gunu ankaraya gidicem onuda goturup birakicaz.dun esimle kavga ettik dusup bayilmisim yuz ustu.kaynanam yanimdaydi esimi cagirip su dustu bak demis esim niye kaldirmiyorsun demis ben nasil kaldiriyim onu diyip burun kivirmis.ayildiginda esim annesine bagiriyordu nasil insansin diye.ben olayi anlamadim bagirma annene diye esime kiziyorum nekadar salagim.aksam esim ozur diledi annesinin yaptigi hareketi soyledi.yuzune bakasim yok hep bu iyi niyetimden kaybediyorum.bugunde misafirlerim geldi suratini asti cok mahcup oldum misafirlerime allaha havale ediyorum.hirsindan ne yapacagini sasirdi.defolup gitseydi evime huzur gelicek.Ay canım valla sinir oldum kaynanan a gönder gitsin canım. Kimseyi istemiyorum ben iyiyim de gitmez mi. Ben öyle yaptım iyiyim eşim yanımda nzaten kimseye ihtiyacım yok dedim.
Bir damla yetiyor canim.bide zeytin yagiyla yada bebek yagiyla masaj yap cok iyi geliyor.Inanılmaz gaz sorunumuz var. Ne kadar verdin canım bi de günde kaç defa?
canım bende trio-acde kullanıyorum sağlık ocağı multi vitaminli olanından da alabilirsin dedi eczane bunu verdi ama iki gündür kullanmıyorum benim kız ishal oldu acaba damladan mi oldu diye düşünüyorumCanim ben ACD3 diye bir vitamin kullaniyorum gunde 10 damla. Sen ne kullaniyorsun?
Ben sadece emziriyorum canım o Yüzden suya gerek yok ama mama veriyorsan ver bence.kızlar bebişlere su veriyo musunuz? ne çok soru soruyorum ben yaaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?