2015 Nisan Anneleri

Tam mamayi hayatimizdan cikardik, anne sutuyle besleniyoruz, hersey yoluna girdi diye dusunurken simdi de kolik sorunu cikti basimiza.

Gun icinde anlamsiz aglama krizleri geciriyor kizim. Karni ac degil, alti temiz, gaz deseniz hallediyoruz ama yavrumu susturamiyoruz. Elektrik supurgesi, Buzuki Orhan'in kolik cd'si, banyo, rezene ve kimyon cayi, gaz damlalari.. Herseyi deniyoruz anlayacaginiz. Bir gun ise yarayan obur gun yaramiyor ve elimizden baska bir sey gelmiyor. Kuzum cilginlar gibi agliyor ve sakinlesmiyor.

Dr. kontrolunde hersey yolunda gozukuyor, gelisimi cok guzel masallah ama aglama nobetlerinden bahsedince Dr'da kolik olabilecegini soyledi.

Allah bu kolik belasini kimseye vermesin arkadaslar!

Aynı sorun Bizdede var. sorunu battaniye arasında sallamakla çözüyorum.. Dr umuz söyledi bu yöntemi ve iyi gelio

Kizlar ben de bodrumda bu mevsimde grip oldum. Kizimi emzirye devam ediyorum ama bir yandan ya kizima gecirirsem diye korku icindeyim. Artik maske takiyorum emzirirken dun de acile gittim ilac yazdirdim. Antibiyotik ve agri kesici verdi dr. Umarim iyilesirim biran once. Yoksa boyle yavruma grip gecti gececek korkusuyla yasamak istemiyorum.

gunaydın kızlar dün 1 ayımız doldu kontrolumuz vardı.doktor cok fazla gazı oldugunu söyledi ve karnı çok şiş gazdan dolayı karnındakı butun damarlar gorunuyo şişkinlikten doktor hemen test istedi kan idrar kaka idrarın sonucu cıkmadı dha ama diğerleri temiz çıktı ama sarılıgı daha gecmemiş o biraz yüksek çıktı.gaz için yapabilcek bişey yk dedi sırayla butun ilaçları damlaları alın deneyin hangisinin ıyı geleceğini bilmiyoruz dedi bizde şimdilik zinco aldık pek fayda etmedi ama...
bir ayda 1 kilo almışız iyi dedi kilosuna aşımızıda olduk çok şükür.

İshale bi cozum var mi?
ben bir çözüm bulamadım 20 gündür geçmeyen ishalimiz var geçen hafta doktor tahlil yaptırdı balgam çıktı biogaia damla verdi gecmezse gel dedi yarın tekrar gidicem

Canim.acil bezini degistir primanin filesi pisik yapio huggies Yenidoğan bicak gibi kesti bizim minigin pisihini bide hametan krem kullan.

Bana da doktor bir hafta önce kilosu 12 gunde 200 gr artmış diye 4 kere mamayla destekleyelim dedi. Sütüm yetmiyormus. Oyle fiskirmiyo zaten. Gogus pedi falan hic gerekmiyo. Benim annem de sürekli Bu aç. Deyip duruyo. Bebegim ağzını aciyo surekli. Daha simdi mama yedirdik gene ağzını aciyo. Meme verecegim simdi. Ne yapacagimi şaşırdım. Cok uzuyo bu konu beni

Ben de ayni sorunu yasamistim dogumdan sonra, ilk 3 gun hic sutum gelmedi sonrasinda da senin dedigin gibi fiskirma filan yoktu gogsumde, mecbur mama veriyordum ve kendimi cok kotu hissediyordum.

İnternette emzirme kampi diye bir yontem buldum, buna gore bebegi cok sık araliklarla emzirmen gerekiyor ve bu surede mamayi komple kesmen lazim. Benim kizim bir de biberona alismisti, zor oldu ama oldu ve mama olayi bitti.

Nacizane tavsiyem bol su icmen ve gerekirse 15 dk arayla bile olsa emzirmen, ozellikle geceleri uyuyorsa bile 2 saatte 1 emzirmen lazim cunku gece sut salimi daha fazla oluyormus. İlk gunler sut istedigin gibi gelmeyebilir ama bebek emdikce beyin sut uretmesi gerektigi msjini alacak ve istedigin gibi sut fiskiracak.

Umarim biraz olsun yardim edebilmisimdir, ins istedigin sonucu alirsin canim.

Cok tesekkur ederim canım yaa. Bu emzirme kampini ben de gordum. Bir gun denemeye karar verdim. Ama bebek emiyo emiyo yarim saat mesela,sonra biraktirinca agliyo. Bur süre sonra asiri acikiyo galiba ve deli gibi ağlamaya basliyo. Meme uclarim da catladi cok emilmeyi kaldiramiyorum. Dayanamıyorum diye de kendimi sucluyorum. Doktorun dedigini yapmamayi da gözüm yemiyo bir de. Ustelik kararli da olamiyorum. Sanki ise yaramaz gibi geliyo bu emzirme Kampı. Herkeste ise yarıyor mu sen biliyor musun?

Ben emzirme kampini buldugum sitedeki butun yorumlari okudum neredeyse, pek cogu olumluydu.

Ben de senin gibi dayanamiyordum onceleri, bebek aglar pesinden ben aglar... Annem saolsun cok yardimci oldu ve gercekten kizim emdikce emdikce sut artti. Su anda da sut sorunumuz yok sukurler olsun.

Cok degil, dr'dan sadece 3 gun isteyeceksin ve sen de 3 gun dayanacaksin. Gerekirse kuzucugun 24 saat memede kalicak ama sonra goreceksin sut gelecek hem de ped kullanmani gerektirecek kadar :)

Ben ilk 15 gun mama verdim diyebilirim; baktim benim kiz gittikce alisiyor biberona ve memeyi reddediyor; o zaman dedim buna bir dur demem lazim ( bu arada ben de emzirme kampini 3. denememde basarabildim ancak).

Mesajini aglaya aglaya okudum.. cok canımı sıkıyor bu durum. Peki bebegim bir saat bile emebiliyor aralıksız. Sen hic çekmiyor muydun belli bir süre sonra falan? hatta bir sure sonra emiyor mu emmiyor mu tam anlayamiyorum da. Uyuyor emerken cunku. Memeyi ceksem mi cekmesem mi bilemiyorum ne yapayim sence.

ben bir çözüm bulamadım 20 gündür geçmeyen ishalimiz var geçen hafta doktor tahlil yaptırdı balgam çıktı biogaia damla verdi gecmezse gel dedi yarın tekrar gidicem
Cok gecmis olsun. Oglum ishal mi tam emin olamiyorum ben de.
Canim, benim oglum cok sık emiyo, ac olmadigini bildigim zamanlarda bile agzini aciyo. Ben de cozumu emzikte buldum. Uyurken mutlaka veriyorum rahatca uyuyo.

Uyudugunda ben yavasca memeyi cekiyordum agzindan ama uyumuyorsa biraktim istedigi kadar emsin, hic mudahale etmedim.

Ozellikle geceleri 2 saatte 1 uyandirdim, geceleri sanirim hormonlarla alakali bir sey oldugu icin beyin daha fazla sut uretiyormus; dedigim gibi bebegin bol bol emmesi lazim ki beyin msji alsin.

Ben yaptiysam inaniyorum ki sen de yaparsin canim. Benim kiz biberon krizlerine giriyordu bir de dusun; bana kalsa o aglamalarina dayanamayip verirdim biberonu (zaten ilk 2 sefer o yuzden basarisiz oldum) ama annem engelledi ve sadece 3 gun sıktık disimizi.

Bu arada kilo aliminda da bir sorun yok cok sukur, bol su ic ve bol bol bol emzir! Tek puf noktasi bu.

Uzun uzun yaziyorum cunku kimsenin benim hissettigim gibi kotu hissetmesini istemiyorum; bir ara lohusa bunalimina giricem diye bile yazmistim buralara

Cok gecmis olsun. Oglum ishal mi tam emin olamiyorum ben de.

Canim, benim oglum cok sık emiyo, ac olmadigini bildigim zamanlarda bile agzini aciyo. Ben de cozumu emzikte buldum. Uyurken mutlaka veriyorum rahatca uyuyo.
Emzigi de denedim yoksa ac olmadığı halde mi aciyor diye ama almadı atti. Midesi bulaniyor emzikten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…