2015 Nisan Anneleri

Ben girdim zaten lohusa bunalımına coktan. Ağlayıp duruyorum. Annem,esim yoruldu teselli etmeye çalışmaktan. Ben de bıktım kendimden. Bebegin sorumlulugu falan cok agir geliyor. Daha neler var da yazsam bitmez.
Yarin doktora bi gitmeye çalışayım da cumartesi emzirme kampına bir baslayayim diye dusundum senin yazdiklarindan sonra. Tomrisin emzirme kampi yazisini ve yorumları da tekrar okudum.bebegim de uyandi. Deneme olsun diye 80 dakika emzirdim 2 saat içinde. Göğüslerim ne kadar aciyacak diye bakicam.
Ben de bu sorunu cozersem yaşayanlara yardimci olanilmeyi cok isterim. Insan yasamadan bilemiyor ne kadar zor oldugunu. Sana da cok cok tesekkur ederim. Allah senin islerini kolaylaştırsin.

Merhaba guzel anneler. Kizim cok gazli ozellikle aksamlari ne yaparsak susmuyor ilac da vermek istemiyorum surekli. Arabayla dolastirinca uyuyor sicak su torbasi da ise yariyo bazen. Onun haricinde iyiyiz sukur. Haftaya kirkimiz doluyor. Allahim guzel gunlerini gostersin hepimize. Anne dedikleri gunleri de gorelim insallah:)

Kızlar bebeğim 1 aylık ve emmeyi bıraktı :'( sütüm bebek doğduğundan beri okadar azdıki her şeyi denedik yinede artmadı doktorumuz ek olarak mamayada başlatmıştı sütüm iyice gitti ve artık bebeğim emmek istemiyor azıcık emmeye çalışıyo ağızına gelmeyince ucunu çekip ağlıyo çok kötüyüm ağlaya ağlaya içim çıktı artık benim gibi olanlar varmı moralim okadar bozukki :'(

Rica ederim. İns sende de ise yarayacak emzirme kampi, ben inaniyorum.

Bu arada gogus ucu yaralari icin onerebilecegim sey gogus ucunu islakken kapatmaman; havayla bol bol temas etsin ki iyilessin. Bir de bebisin zamanla emme teknigini iyice kavrayinca gogsunde yara filan kalmayacak goreceksin.

Aklina takilan bir sey olursa elimden geldigince, kendimden yola cikarak yardim etmeye calisirim. Bol sans sana.

Bir arkadasla bugun bu konu ustune yazistik. Yukardaki mesajlara bakmani tavsiye ederim. Belki sen de kendine gore bir seyler bulursun. Simdiden kolay gelsin.

Sinir olmuş durumdayim . Bebek dogdugundan beri kocam olck adam başka odada Uyuyo. Birde ikinc çocuk falan diyo. Sanki cokdestek oluyofa. Sinir olmamak elde mi.cocugum ağlayan çocuk da değil cok fazla

Cok gecmis olsun. Oglum ishal mi tam emin olamiyorum ben de.

Canim, benim oglum cok sık emiyo, ac olmadigini bildigim zamanlarda bile agzini aciyo. Ben de cozumu emzikte buldum. Uyurken mutlaka veriyorum rahatca uyuyo.
Nasi alisti emzige ta bzmki tovbe tutmuyo bastan beri verdik yok tutmuyo iki aylik olcak. Tutsa hem biz hem o rahat edecek hep emmek istiyo midede dolu olunca kusuyo sürekli. Emzik gaz sancisinada iyi geliyo.hergun sabirla veriyorum yok tutmuyo sadece ucunda tatli bisey olursa tutyo tadi gidince atiyo emzigi. Ama sekerde zararli batir ver nereye kdr. dort farkli emzik aldim hicbirini tutmuyi. Senn bebegn ne kdrlik

Canin birde tamamen scken denesene benimkide emzik almiyor ama acken verdigimde aliyo ama ben vermek istemiyorum emzik emerse beni birakicak diye korkuyorum .cunku kizimda dogdugu ilk gun emzik verdik cokta guzel aldi sonra beni emmeyi birakti

Arkadaslar merhaba. Umarim siz de bebisleriniz de iyidir. Bizim pazartesi kirkimiz cikiyor. Sezeryanla dogum yapan arkadaslar 40.gunden sonra doktora kontrole gittiniz mi? Muayene nasil oluyor ustten ultrasonla mi yoksa alttan vajinal muayene mi?

kızlar bugün minikle doktora gittik yarın iki ayımiz doluyo ve minik 4900 g olmuş bana az gibi geldi ama doktor çok iyi dedi :) ishal için normal dedi bişey yaptırmadı damlaya devam dedi

Arkadaslar merhaba. Umarim siz de bebisleriniz de iyidir. Bizim pazartesi kirkimiz cikiyor. Sezeryanla dogum yapan arkadaslar 40.gunden sonra doktora kontrole gittiniz mi? Muayene nasil oluyor ustten ultrasonla mi yoksa alttan vajinal muayene mi?
Selam CNm muayene ultrasonla oluyo üstten CNmCNm

ben doğumdan bir hafta sonra gittiğimde üstten muayene etmişti, hamileyken yaptığı gibi yani. kırkım çıktıktan bir hafta sonra gittiğimde alttan muayene etti.

Oglum acliktan ağlayıp duruyor. Emzitiyorum surekli ama sut yok galiba pek. Saatlerdir emiyo uyudu diye yatagina goturuyorum cigligi basiyo. Yeniden meme veriyorum ve yine ayni dongu. Ne yapacagimi sadirdim. Nolur birsey söyle ne yapayım?

Oglum acliktan ağlayıp duruyor. Emzitiyorum surekli ama sut yok galiba pek. Saatlerdir emiyo uyudu diye yatagina goturuyorum cigligi basiyo. Yeniden meme veriyorum ve yine ayni dongu. Ne yapacagimi sadirdim. Nolur birsey söyle ne yapayım?

Canim ayni benim yasadiklarimi yasiyorsun. Kendimden yola cikarak soyluyorum biraz daha dayanmaya calis. Ozellikle aksam bu saatlerde cocuklar cok huysuzlasirmis; bu biraz da acliktan degil gunun yorgunlugundanmis.

Oglunun emmesi o kadar guzel bir sey ki... Meme emmeyi komple reddeden bebekler bile okudum ben Tomris'e yazilan yorumlarda. Onlar bile bu isi hallediyorsa oglusun ve sen mutlaka basaracaksiniz.

Gerekirse kucaginda uyusun, biliyorum cok yorucu hersey, seni cok iyi anliyorum.

Sutun de artacak bak goreceksin. Sen de hic is yapma sadece bebegini emzir evde, bol su ic ve lutfen olumlu dusun.

Bir bebek ne kadar sık emerse beyin o kadar sut uretmeye odaklaniyor, demistim. Butun gun emdi diyorsun; demek ki oglusun kendi payina duseni yapiyor. Su an muhtemelen beyninde 'sut yetmiyor uretmem lazim' msji dolasiyordur.

Ayrica sutum yok diyorsun; sanirim gogus ucunu sıkıp cikan miktara gore bunu diyorsun. Biz bilemeyiz gogsundeki miktari canim; pompa yapmakla da ortaya cikmazmis bu. Bir bebegin ne kadar emdigini sadece o cok cok yutkunma sesinden anlayabilirsin.

Kolay olmadigini biliyorum ama ucunda cok guzel ve degerli bir sey var; anne sutu. Lutfen dayan.

Aksamlari böyle yaptiginda mama veriyordum hemen sakinlesiyordu. Ac oldugu kanaatine oradan vardim bilemiyorum. Bir de bugun sadece iki kere kaka yapti. ac diye cok canim sıkılıyor. Onceki gunler 5
6-7 kere yapiyordu. Aç olsa da datan mi diyorsun.

Canim zaten kaka aclik olcmek icin gecerli bir kistas degilmis (Tomris'de oyle diyor, ayrica internette de okudum); onemli olan cis yapmasiymis. Sen cisli bezleri kontrol et bence.

Ben de emzirme kampi yaparken ozellikle bu saatlerde cok zorlaniyordum. Kac defa elim biberona gidiyordu, vereyim de hem ben hem o rahat etsin diyordum ama annem engelledi her seferinde.

Gogusten goguse degistire degistire emzir emmek istedigi surece; ac olsa hic uykuya dalmaz, ortaligi yikar ama gogsunde emerken uyudugunu sen soyledin.

Biraz aglamasi da illa ac olmasi demek degil ki; emmeye useniyor olabilir. Sonucta biberondan hic efor sarfetmeden karnini doyuruyordu ama meme emmek daha zor. Biberon restorana gitmekse meme emmek yemegini pisirmek gibi bir sey canim.

Gogus uclarin nasil oldu, cok canin yaniyor mu?

Bu arada ben boyle uzman gibi konusuyorum ama butun okuduklarimi (1 hafta okudum surekli o yorumlari, Tomris'in cevaplarini ve internette pek cok makaleyi) ve kendi yasadiklarimi anlatiyorum. Aklina yatmayan bir sey varsa sen de bak canim, gerekirse bir uzmana sor, evin yakininda saglik ocagi vardir mutlaka, gidip oradaki hemsirelerden de yardim isteyebilirsin.

Vallahi söylediklerin rahatlatıyor. Yaşayanlar daha iyi biliyor. Bugun saglik ocaginda emzirme kampi yapacağımi söyledim hemşireye hic duymamis. Sut arttırmak icin ne yiyebilecegimi söyledi iste. Sogan dereotu humana cay falan dedi. Yeme icme pek bir sey degistirmiyo ki bende. Incir hosaf pekmez humana vs. Birsuru sey denedim. Neyse ben cok memnunum senin verdgin bilgilerden yani.
Bu arada az önce biraz gaz cikarip kaka da yapti. Biraz rahatladi. Aglamasi biraz da ondanmis. Meme vermeyince gene agliyo da altini degistirirken kiyamet koparmadi en azindan. Bir onceki alt değiştirmede ortaligi yikmisti. Meme ariyo sürekli veriyorum bakalim. Insallah gece de cok kötü olmaz.
Dedigin gibi memelerin ikisinj de veriyorum. Doktor bir merhem vermişti surekli ondan sürüyorum her emzirmeden sonra. Onu ihmal edince feci sizliyordu birkac gun once surmeyi azaltmistim da... cok kotu degil yani gogusler cok sukur. Idare ediyorum.
cis konusuna gelince, yapiyor ama dune göre az aslında. Bezleri daha ağır oluyordu eskiden. Neyse hic yapmiyor degil en azindan.
senin sutun ucuncu gunun sonunda mi artmisti? Nasil anladin artisi bu arada? Camasirlarin islanmasindan mi?

Ben de o kadar cok sey yedim ki... Hatta bildigimiz toz mayayi sutlacin ustune dokup yedigimi bilirim, aklimca maya yiyip sutu artiricam :) Tabi hic ise yaramadi!

3 gun sonunda kizimin aglamalari duzelince (bu arada benim kizim su an kolik ve artik bambaska bir seyle bogusuyoruz) ve o bahsettigim emerken cok cok cok sesi gelmeye baslayinca anladim ki sut geldi. Bir de gece cok terliyordum emzirme kampinda; sanirim vucudum sut uretmeye calisiyordu ama illa sen de terleyeceksin diye bir kural yok. Zaten sonra da bahsettigimiz gogus pedlerine ihtiyacim oldugunu farkettim. Kizimi kontrole goturdugumde de kilo aliminin yeterli oldugunu soylediklerinde tamam dedim oldu bu is.

Emzirme kampi diyince duymamis olabilir hemsire; ben de internette ilk okudugumda nasil yapsam da bunu anneme anlatsam diye dusunuyordum ama sonra farkettim ki eskiler zaten biliyormus ve uyguluyormus bunu. Tomris ne yazdiysa annem hepsini biliyordu ben hic anlatmadan.

Bu gece 2 saatte 1 oglunu kaldir ve emzir; uykunun cok tatli oldugunu biliyorum ama biraz dayanmaya calis. Gece sut uretimi daha fazla oluyormus cunku hem hormonlar bol salgilaniyor hem de sen uyuyorsun.

Goguslerini sık sık bosaltman lazim ki yerine yenisi ve cok daha fazlasi gelsin; bu olayin tek mantigi buymus, yeme icme filan bahane yani.

Bu gece icin bol sans; iyi haberlerini bekliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…