- 7 Kasım 2014
- 1.959
- 2.434
- 158
Canim sen hatayi zaten uzulerek yapiyorsun.sutunun kesilmesineviyice canak tutuyorsun.rezene ic bide hergun helva ye.sutun gelsin gelmesin bebegin emmesini sagla zorlada olsa ver.saikin olKızlar bebeğim 1 aylık ve emmeyi bıraktı :'( sütüm bebek doğduğundan beri okadar azdıki her şeyi denedik yinede artmadı doktorumuz ek olarak mamayada başlatmıştı sütüm iyice gitti ve artık bebeğim emmek istemiyor azıcık emmeye çalışıyo ağızına gelmeyince ucunu çekip ağlıyo çok kötüyüm ağlaya ağlaya içim çıktı artıkbenim gibi olanlar varmı moralim okadar bozukki :'(
Ben gittim canım sadece ultrason la baktıArkadaslar merhaba. Umarim siz de bebisleriniz de iyidir. Bizim pazartesi kirkimiz cikiyor. Sezeryanla dogum yapan arkadaslar 40.gunden sonra doktora kontrole gittiniz mi? Muayene nasil oluyor ustten ultrasonla mi yoksa alttan vajinal muayene mi?
Benim kızımda tutmuyordu canım tam bir ay sürekli denedim iki aylık olduktan sonra tutmaya başladı vazgeçme oda alışır birde NUK kauçuk emziği var onu dene benim kızım sadece onu ediyor daha yumuşakNasi alisti emzige ta bzmki tovbe tutmuyo bastan beri verdik yok tutmuyo iki aylik olcak. Tutsa hem biz hem o rahat edecek hep emmek istiyo midede dolu olunca kusuyo sürekli. Emzik gaz sancisinada iyi geliyo.hergun sabirla veriyorum yok tutmuyo sadece ucunda tatli bisey olursa tutyo tadi gidince atiyo emzigi. Ama sekerde zararli batir ver nereye kdr. dort farkli emzik aldim hicbirini tutmuyi. Senn bebegn ne kdrlik
Çok erken vermişsin canım bir buçuk aydan önce çocuk tam memeye alismadigi için bırakabiliyorCanin birde tamamen scken denesene benimkide emzik almiyor ama acken verdigimde aliyo ama ben vermek istemiyorum emzik emerse beni birakicak diye korkuyorum .cunku kizimda dogdugu ilk gun emzik verdik cokta guzel aldi sonra beni emmeyi birakti
Hiç korkma canım bende çok tedirgindim ama çok rahat atları kızım sadece bir defa hafif ateşlendi yarım saate geçti oda. Gitmeden önce banyosunu yaptır yarım ölçek ateş düşürücü ver hic birsey olmaz inşallah bana bunları hemşire söylemişti ise yaradıbizmde 23. de doluyo ikinci ayımız aynı doğumlarımız galiba bizde haftaya 28. de gidicez aşıya bende stres oluyorum ateşlenirse diye
Cok ağladı gece. En gec saatte bir uyandi ağladı. 10 dakikada 5 dakikada da kalktı. Sanki yatmak istemedi. Geceleri genelde uyurdu halbyki. Perisanim bugun. Yorgunluktan pes etmekten korkuyorum.Ben de o kadar cok sey yedim ki... Hatta bildigimiz toz mayayi sutlacin ustune dokup yedigimi bilirim, aklimca maya yiyip sutu artiricam :) Tabi hic ise yaramadi!
3 gun sonunda kizimin aglamalari duzelince (bu arada benim kizim su an kolik ve artik bambaska bir seyle bogusuyoruz) ve o bahsettigim emerken cok cok cok sesi gelmeye baslayinca anladim ki sut geldi. Bir de gece cok terliyordum emzirme kampinda; sanirim vucudum sut uretmeye calisiyordu ama illa sen de terleyeceksin diye bir kural yok. Zaten sonra da bahsettigimiz gogus pedlerine ihtiyacim oldugunu farkettim. Kizimi kontrole goturdugumde de kilo aliminin yeterli oldugunu soylediklerinde tamam dedim oldu bu is.
Emzirme kampi diyince duymamis olabilir hemsire; ben de internette ilk okudugumda nasil yapsam da bunu anneme anlatsam diye dusunuyordum ama sonra farkettim ki eskiler zaten biliyormus ve uyguluyormus bunu. Tomris ne yazdiysa annem hepsini biliyordu ben hic anlatmadan.
Bu gece 2 saatte 1 oglunu kaldir ve emzir; uykunun cok tatli oldugunu biliyorum ama biraz dayanmaya calis. Gece sut uretimi daha fazla oluyormus cunku hem hormonlar bol salgilaniyor hem de sen uyuyorsun.
Goguslerini sık sık bosaltman lazim ki yerine yenisi ve cok daha fazlasi gelsin; bu olayin tek mantigi buymus, yeme icme filan bahane yani.
Bu gece icin bol sans; iyi haberlerini bekliyorum.
Cok ağladı gece. En gec saatte bir uyandi ağladı. 10 dakikada 5 dakikada da kalktı. Sanki yatmak istemedi. Geceleri genelde uyurdu halbyki. Perisanim bugun. Yorgunluktan pes etmekten korkuyorum.
Bir sey sorucam. Saatlerce emiyor gene de agzini acmaya devam ediyor birakinca. Aglamadigi surece hemen vermesem memeyi olmaz mi? Ben de bi tarim saat 15 dakika dinlensem aralarda? O emerken uyuyup dinleniyor ben feci durumdayim.
Benim esim de en basindan beri baska odada uyuyo. Hem ben bebekle yattigim icin hem de annem evde oldugu icin.Sinir olmuş durumdayim . Bebek dogdugundan beri kocam olck adam başka odada Uyuyo. Birde ikinc çocuk falan diyo. Sanki cokdestek oluyofa. Sinir olmamak elde mi.cocugum ağlayan çocuk da değil cok fazla
Canim benim oglum daha 26 gunluk. Alistirmak icin ekstra bisey yapmadim.Nasi alisti emzige ta bzmki tovbe tutmuyo bastan beri verdik yok tutmuyo iki aylik olcak. Tutsa hem biz hem o rahat edecek hep emmek istiyo midede dolu olunca kusuyo sürekli. Emzik gaz sancisinada iyi geliyo.hergun sabirla veriyorum yok tutmuyo sadece ucunda tatli bisey olursa tutyo tadi gidince atiyo emzigi. Ama sekerde zararli batir ver nereye kdr. dort farkli emzik aldim hicbirini tutmuyi. Senn bebegn ne kdrlik
Allah uardincin olsn insallah. Benim.lohusalkk bitmedi ama bende onu düşünüyorum şimdiden. Bence soguma psikolojim olarak rahat olmak gerek.sanirim. bende normal dogm yaptm.afedersin dikisimr bakmaya bi.gun cesaret ettm ve rahimim değişmiş gibi geldi banaKızlar bişey soracam biraz ayıp olabilir ama eşinizle ilişkiniz nasıl biz 40 günü geçirdik deneyelim dedik ama kanamam oldu zaten zor cesaret etmiştim şimdi iyice soğudum napicagimida bilmiyoruuum
Ne okur biri banaa yardim etsin..26 günlük kixum var. Surekli emme isteği var. Bazen uyursa gun icinde bir iki saat iyi diyorum.farkında olmadan beni emzirme kampına almış:) yapışık ikiz gibiyiz hamdolsun sağlıklı tabi ama biraz nefes almak icin parka bahçeye çıkamıyoruz surekli emme modunda çünkü. Emzigide istemiyor. Ne oneririrsiniz bana.
Birde cok fena hemoroitim.napicm ben.bi çaresini bulan bilen söylesin.psikolojim bozuluyor.dogum açısı bi kez.bu surekli
Birde.d vitamini vermeyin diyenler var ne yapsan
Bnm doktorum ultrasondan baktı alttan muayne etmedi bu psikolojiyle napicaz hiç bilmiyorum inşallah sende bunlar yaşanmaz ic den dikislerim coktu ona bağlıyorum ben insallah zamanla iyileşir de eski hallerimize donerizAllah uardincin olsn insallah. Benim.lohusalkk bitmedi ama bende onu düşünüyorum şimdiden. Bence soguma psikolojim olarak rahat olmak gerek.sanirim. bende normal dogm yaptm.afedersin dikisimr bakmaya bi.gun cesaret ettm ve rahimim değişmiş gibi geldi banapsikolojimbozuldu.sanki genişlemis gibi.bazen oturup kalkarken tuhaf ses bile geliyor.esim farkedecek diye korkuyorum. Bu arada 40 muayenesi alttan mi oluyor.açıkçası ondan da korkuyorum..
Anne olmak her açıdan zormus
Ne guzel darisi bize. Canim sizin gaz sanciniz var miydi? Hala var mi? Benim oglum 26 gunluk ve her gecen gun daha da artiyo aglamalari. 40 indan sonra gecer diye umut ediyorumkızlar bugün bizim 2. ayımiz doldu :)
evet oluyo ama gerçektende 40 çıktıktan sonra azaldı şimdi hafta da iki yada üç gün çok ağlıyo onun dışında sakin ama devamlı emmek istiyo pek uykuyu da sevmiyo hep kucağımda yatmak istiyo :)Ne guzel darisi bize. Canim sizin gaz sanciniz var miydi? Hala var mi? Benim oglum 26 gunluk ve her gecen gun daha da artiyo aglamalari. 40 indan sonra gecer diye umut ediyorum
Baslarda ben de hep kucagimda uyutuyodum artik emzirip altini degistirip hemen yataga yatiriyorum. Surekli emme istegini de emzikle gideriyoruz. Benim de tavizim hala yanimda yatiriyorum, kokusunu istiyorum :)evet oluyo ama gerçektende 40 çıktıktan sonra azaldı şimdi hafta da iki yada üç gün çok ağlıyo onun dışında sakin ama devamlı emmek istiyo pek uykuyu da sevmiyo hep kucağımda yatmak istiyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?