Aynen bende cok merak ediyorum ama genelde ikili test zamaninda cinsiyet gorulmeye basliyo.tabi erken tahmin oldugu icin yanilma payi da var.insallah bebislerimiz kendilerini gosterirTamam canim ben cinsiyetini filan cok merak ediyorum da gunler gecmiyo
Ben tam 14 yaşından beri 35 günde bir adet olurum canım yani sizlere göre 1 hafta geç o nedenle beklenen adet tarihimde 5 haftalık gibi değil 4 haftalık kabul ediliyormuşum yumurtam geç büyüdüğü için.senin adına çoookk sevindim çok şükür Allah tamamına erdirsin bana da duymayı nasip etsin inşallah...[/QUOTE]Canim narr eksisini dene oda iyi geliyormussenin son adet tarihin kacti ben bugun duydum pitpitlari cok sukur benimde hafif vulantim var dunden beri ben cok bulansin istiyorum bulanmasi iyidir hic uzulme gecmis olsun
Ben tam 14 yaşından beri 35 günde bir adet olurum canım yani sizlere göre 1 hafta geç o nedenle beklenen adet tarihimde 5 haftalık gibi değil 4 haftalık kabul ediliyormuşum yumurtam geç büyüdüğü için.senin adına çoookk sevindim çok şükür Allah tamamına erdirsin bana da duymayı nasip etsin inşallah...[/QUOTE]Canim narr eksisini dene oda iyi geliyormussenin son adet tarihin kacti ben bugun duydum pitpitlari cok sukur benimde hafif vulantim var dunden beri ben cok bulansin istiyorum bulanmasi iyidir hic uzulme gecmis olsun
Kızlar güzel haberlerinizi takip ediyorum :) Ben bu sabah dr a gidebildim. Devlet hastanesine içeri girmemle çıkmam arası 5 dakika yok. Ultrasonla baktı karnıma 5 haftalık dedi. Bişey kullanıyor musun dedi. Folik asit dedim. Tamam dedi. Birde kan ve idrar tahlili istedi. Pzt alıcam. Sizde de ilk kontrol böyle baştan savma mıydı. Özelden doktor araştırmaya başlamalı mıyım Ne dersiniz?
Doktoruna gore degisiyor canim.ben diger gebeligimde sadece uclu yaptirmistim ikiliyi istemedi doktor.simdiki doktorumda ikiliyi istiyor.3 luyu istermi sonradan bilmiyorumgunaydın kızlar ben ikili test yaptırmak istemiyorum zorunluluk var mı öyle merak ediyorum
Beni diyosun galiba tatlım baktı baktı doktorum ama evde hayvan olduğundan dolayı bağışıklık kazanmışim ben ve bebisim kapmicakmis iinş bölebi hastalık ama doktorum bunların hepsini geç ot ve çiğet konusunda defalarca uyardi kkızlaraklinizda bulunsun ben cçiğsucuk salam yyemeğe bayilirdim artik yyapmıyorum[QUOTE ballibocek, post: 36687940, member: 607806"]Benden de tsh, tam kan tahlili ve idrar istedi onun dışında anti-rubella ve toksoplazma, hepatitler ve hıv baktı. Toksoplazma önemli bence. Burada bir arkadaşın köpeği ve kedisi vardı sanırım özellikle o baktırmalı mesela...
yani sadece down sendromu için yapılıyorsa istemicemi soylicem kafamı bulandırmk istemiyorum...ben zaten zihin engelliler öğretmeniyim birçok velim testte herşeyin normal olduğunu söylemişti tabi bunun terside oluyor çokDoktoruna gore degisiyor canim.ben diger gebeligimde sadece uclu yaptirmistim ikiliyi istemedi doktor.simdiki doktorumda ikiliyi istiyor.3 luyu istermi sonradan bilmiyorum
Sadece down sendromu icin degil trizomi 18 adi verilen kromozomal anomali icin de yapiliyoyani sadece down sendromu için yapılıyorsa istemicemi soylicem kafamı bulandırmk istemiyorum...ben zaten zihin engelliler öğretmeniyim birçok belimde testte herşeyin normal olduğunu söylemişti tabi bunun terside oluyor çok
canım çocuğa zararı yoktur ikili test kandan yapılıyor eğer gerek duyulursa diğeri yapılıyor diye biliyorum ama ben sonuç olumsuz çıkarsa napacağımız konusunda anlamlanduramıyorumkizlar bu ikili uclu testlerde karnimdan bebegin suyundanmj bise.alacaklar bende yaptirmka istemiyorum boyle birseyse cocumun zarinimi .delip igne ile bi miktar alacak
o bebişler yaşamıyor die hatırlıyorum zaten maalesef Allah vermesin kimseyrSadece down sendromu icin degil trizomi 18 adi verilen kromozomal anomali icin de yapiliyo
Insallah canim yaa matarani sen niye istemiyosun. Hem bebegin gelisimi belli olacak[/QUOTEcanım
oyle olduktan sonra down sendromu var die kurtaj olmam buyuk konuşmayayımda...ee anomaliyi değiştirmeninde imkanı yok zaten uzulmekle kalırız..brnim birsuu fownlı oğrencim oldu aklıma hep geliyor zaten...engellilerle içiçe olfuğumuzdan pimpirikliyiz biraz
Gunaydin tatli anneler mutlu haftasonlari olsun insss[Ddm_grhn, post: 36691797, member: 466237"]günaydınnnn canlarrrrr :)
cnm bnm doktorum 22 eylüle gün verdi ikili tarama için o zaman 11+4 oluyorum ben zaten 11/12. haftada oluyomuş :) aslında ben pek yaptırma taraftarı değilim ama bilmiyorum bakalımGunaydin taze anneler.. bu ikili test ne zaman oluyo biliyo musunuz benim doktorum hic oyle biseyden bahsetmedi. 9+3 gunlukuz ne zaaman gitcez ki.
ya niye bu kadar karamsarsınız bence iyi düşünün, pozitif olmalıyız bu kötü snerji bebeğimizi de etkiliycek. canım sana cevap olarak yazdım ama az önceki arkadaş da yaptırmak istemiyodu da. inşallah allah ın izniyle sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırızcnm bnm doktorum 22 eylüle gün verdi ikili tarama için o zaman 11+4 oluyorum ben zaten 11/12. haftada oluyomuş :) aslında ben pek yaptırma taraftarı değilim ama bilmiyorum bakalım
Zorunluluk yok tabi ama bence yaptırmaları, sadece down sendromu değil, diğer anomali tespiti için gerekli, yine de yaptırmak istemezseniz doktorunun seni zorlamak gibi bir hakkı yokgunaydın kızlar ben ikili test yaptırmak istemiyorum zorunluluk var mı öyle merak ediyorum
Hayır canım, ikili üçlü dörtlü testlerin hiçbirinde dediğin şey yapılmıyor, ultrason ölçümleri ve kan tahlili sonuçları birlikte değerlendirilip raporlaştırılıyor, eğer riskli bir durum varsa senin bahsettiğin amniosentez yapılıyorkizlar bu ikili uclu testlerde karnimdan bebegin suyundanmj bise.alacaklar bende yaptirmka istemiyorum boyle birseyse cocumun zarinimi .delip igne ile bi miktar alacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?