- 12 Ocak 2015
- 638
- 746
- 103
- 44
Ne kadar zor degil mi? Emmedigi icin mecbur sagiyorum sut gitmesin diye..Allah kolaylik versin tum annelere..canım benim kide sol göğsüme karşı öyle çok aşırı ağlarsa önden ağzına rezene falan verip arkasından göğsümü tutturuyorum
Canım benimki 20 gün sonra aldı biraz zor oldu ama şuan tutyor biraz sabırlı olmak gerekiyor o attı ben verdim 8 tane emzik denedim en son aventin silikon damlasını aldı ama şimdi hepsini emiyor.açken verince daha güzel alıyordu bşraz emdikten sonra çekip mememi veriyordum sonra sonra alıştı şükür kesinlikle tavsiye ederim beni emzik niyetine kullanıyordu çünkü..Cevapları merak ediyorum çünkü bende bir türlü alistiramadm
Anladim canim tesekur ederim.Ben ilk baslarda kizimi kucagima yatay pozisyonda alip emziriyordum klasik sekilde, simdi tek kolumu sirtina destek yapip dik tutuyorum (oturmuyor), benim govdeme yasliyorum ve ayaklari benim iki bacagimin arasinda duruyor.
Bu sekilde gazi gercekten midenin ustunde kaliyor ve eskiden agizdan gaz cikaramayan kizim gaz cikartabiliyor artik. Tabi emmeyi biraktigi anda gogsumu bile kapatmadan omzuma aliyorum hemen gazin bagirsaklara inmemesi icin. Bu da cok onemli bir noktaymis gaz sorununda.
Umarim anlatabilmisimdir nasil yaptigimi.
*Simdi bir foto buldum netten.
Ben desin 1 haftadir mecburen salliyorum. Onceleri asla sallamica diyip asil ben salliyomusum :)Yani emziriken bebegin basi midesinden yukarda olmali bende iki kolumla tutuyodum mide bas ayni seviyede oluyodu simdi sadece kafasindan tutuyorum. Midesi asagida kaliyo. Ve gerçekten gazini emzirme biter bitmez cikarin yoksa cok zor cikiyor. Bnde mememi bile kapatmadan hmn cikariyorum. Mide gazi cikmazsa bagirsaklara iniyo boylece hem bebek hem bn mahvoluyoruz. Cikardigim halde o kdr cok oluyoki . Neyse uc ayimiz a 19 gun kaldi allahim sabir versin. Gazli bebek anneleri Bebeginiz i sallayin gerçekten ise yariyo. Bnmki sürekli ana kucagnda sallaniyo uyuyo. SAncilarina iyi geliyo. Aksam uykusuna ana kucaginda daldirip goturup besigin e yatiriyorum. Yoksa imkani yok uyumuyor. Ilk bir ay sallamamak icin inat ettim kucagimda pispisla uyuyordu. Ama pes ettim artik uyusundz nasi uyuyosa uyusun cunku delirmemis bi anneye ihtiyaci var bebisimin. Gerçekten annelik cok farkli sallamam tv izletmem diye atip tutmamak gerekiyomus
Biz de 18 günlükken yaptırdık ağlamadı bile iyi ki yaptırmışız tavsiye ederimBende 20 günlükken yaptırdım çok rahat etmiştik BN yatrmayanlara tavsiye ederim
Canim ac tok fark etmiyor.iste dedigim gibi cocugun yanlari aciyordur.iye batmasi deniliyor buna.yuz ustu yatir bacaklarini birlestir sirtini ovala 2-3 dakika kadar sonra sag koluyla sol bacagini birlestirmeye calis eger kolay birlesiyorsa sorun yok ama birlesmeyip cocuk kendini kasiyorsa iyesi vardir.zaten agliyor demissin ondan iste.sonra sol koluyla sag bacagini birlestir.rahat birlesene kadar yap.ben hergun yapiyorum.eger yapamazsan resim cekip koyarim.cocuk cok rahatliyor.Benim kızım 50 günlük, emmedigi uyumadigi sürece ağlıyor. Altını değiştireceğim zaman biraz keyifli vakit geçiriyor 10 15 dk sonra yine aglamaya başlıyor. Kucakta gezdirince sakin duruyor. Sırt üstü uzatayim biraz kalsın diyorum, kıyamet kopuyor.
Yüzüstü yatırıp masaj yapayim dedim 1 dk sonra ağlamaya başlıyor.
Sen bu masaji açken mi yaptın, bide nasil yaptığını anlatır mısın? Kac dk sürdü mesela? Hep yapıyor musun,hergün yani ??
Midesi bulaniyo kusacak gbi oluyor yaCanım benimki 20 gün sonra aldı biraz zor oldu ama şuan tutyor biraz sabırlı olmak gerekiyor o attı ben verdim 8 tane emzik denedim en son aventin silikon damlasını aldı ama şimdi hepsini emiyor.açken verince daha güzel alıyordu bşraz emdikten sonra çekip mememi veriyordum sonra sonra alıştı şükür kesinlikle tavsiye ederim beni emzik niyetine kullanıyordu çünkü..
Benimkide ayni.kiyamiyorum o yuzden biraktim ugrasmayi.Midesi bulaniyo kusacak gbi oluyor ya
Canim benimde kanamam 5 gun oldu dogumdan sonra tam 34 gun kanamam olmaya basladi 7 gun surdu bitti adet oldum sanirim bu ayda bekliycem.normal yani merak etme.duzensizlikler tabiki olacak vucut kendini duzene sokmaya calisiyor.Doğumdan sonra kanamam 45 gün sürdü tam bitti derken 50. günde yani dün adet oldum emziriyorum da bu kadar erken olması normal midir sizce
Yokk yaa ne yaptimsa alistiramadim.parmagini emmesini istemiyorum ilk ogkum emdi parmak be cok zor oldu biraktirmasi. Okula gidiyodu emiyodu geceleri parmagini. Kizimda emecrk diye korkuyorum .Cevapları merak ediyorum çünkü bende bir türlü alistiramadm
Benim kizim emzik aliyor ama cok duskun oldugunu soyleyemem. Ellerini emmeye daha merakli, sanirim ellerini kesfetti :) Sakin elini emmesine engel olmayin, uzmanlar 3 yasina kadar el emmenin bir zarari olmadigini, aksine israrla elini cekmenin zarar verecegini soyluyorlar.
Canim yaaa nasilda tatli geliyo anne memesi gibi.Ama henuz gec degil sonuna kadar savasacagim parmak emmesi nedir bilirim cunkü. Oglum okula gidiyodu parmagini emiyodu cok zor biraktirdim.aynı durumdayiz tatlım benim kızda emziğı emmiyo ama elini çok güzel emiyo hatta bazen memeyi bırakıp elini emiyo daha tatlı geliyo galiba :)
Canim bizde acd3 kullanıyoruz ama günde 3 damla neden 10 damla ki ?Canim ben ACD3 diye bir vitamin kullaniyorum gunde 10 damla. Sen ne kullaniyorsun?
Cocuk dr u oyle soyledi canim. Seninki de dr tavsiyesi mi yoksa saglik ocagindan mi oyle dediler? Arada baya fark var cunku merak ettim.Canim bizde acd3 kullanıyoruz ama günde 3 damla neden 10 damla ki ?
Bnde kiyamiyorm ole yapınca hmn bırakıyorumBenimkide ayni.kiyamiyorum o yuzden biraktim ugrasmayi.
Çocuk dru söyledi bana da ama bizim ki prematüre doğdu ondan olabilir belkiCocuk dr u oyle soyledi canim. Seninki de dr tavsiyesi mi yoksa saglik ocagindan mi oyle dediler? Arada baya fark var cunku merak ettim.
Bilmem canim belki ondandir.Çocuk dru söyledi bana da ama bizim ki prematüre doğdu ondan olabilir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?