- 21 Ağustos 2014
- 531
- 879
- 408
Canim ben mama vermiyorum birkac kere denedim sevmedi mamayi. Bayramdan sonra dr umuzu aricam sorucam mama veriyim mi diye. Napalim kilo artisi iyi olmazsa vericem artik. Sonucta 3 ay anne sutu aldi az degil yani. Bende bebekken o kadar icmisim 3 aydan sonra kati gidaya gecmisim gayette saglikliyim masallah. Bu konuyu cok dusundum ama onemli olan saglikli olmasi o yuzden endiselenecek birsey yok bence. O yuzden uzulme canim.Doğum kilomuz 2,800 dü.. 4 ay 5,800 .. Bakalım mamayı sevecek mi ? İnşallh beni bırakmaz . Kiloyu bu kadar dert edeceğimi hiç düşünmemiştim .. Ama böyle az alınca kendimi eksik hissettimsık da emziriyorum aslında gece bile yanıma alıyorum emzireyim dlye ! Ya sütüm yetmiyr ya da kalitesi düştü .. Yetmese ağlar öyle bağır çağır ağlayan bi bebekte değil ki aç kalmış olsa .. Ayy napacağımı şaşırdım ...
Si mana veriyormusunuz? Kaç ml ne kadar sıklıkta !
Sağol canım elbette sağlıklı olmaları önemli olan işte akranlarını yakalasın istiyorum küçük kalmasın doğumu küçük zatenCanim ben mama vermiyorum birkac kere denedim sevmedi mamayi. Bayramdan sonra dr umuzu aricam sorucam mama veriyim mi diye. Napalim kilo artisi iyi olmazsa vericem artik. Sonucta 3 ay anne sutu aldi az degil yani. Bende bebekken o kadar icmisim 3 aydan sonra kati gidaya gecmisim gayette saglikliyim masallah. Bu konuyu cok dusundum ama onemli olan saglikli olmasi o yuzden endiselenecek birsey yok bence. O yuzden uzulme canim.
Oyle tabi canim da gecen dr soylemisti kac haftalik dogurursan sutunde o haftalarda anne karninda ne gerekliyse o vitaminler mineraller oluyormus. Yani neye ihtiyaci varsa anne karninda olmasa da sutunden aliyormus. Anne sutu boyle bir mucize iste. Cok sukur bebeklerimiz saglikliSağol canım elbette sağlıklı olmaları önemli olan işte akranlarını yakalasın istiyorum küçük kalmasın doğumu küçük zatenöyle de gidiyor .. Allah ikinciyi nasip ederse 39 /40 haftaya kadar beklicem nasıl olsa sezeryan olacak .. O ili hafta bile anne karnında doğumundaki 1 aya eşit oluyor kilo alımı ..
Bebeğin ne kadar doğdu şuanda kaç kg erkek mi kız mı ..Oyle tabi canim da gecen dr soylemisti kac haftalik dogurursan sutunde o haftalarda anne karninda ne gerekliyse o vitaminler mineraller oluyormus. Yani neye ihtiyaci varsa anne karninda olmasa da sutunden aliyormus. Anne sutu boyle bir mucize iste. Cok sukur bebeklerimiz sagliklimasallah uc ay da emzirmisiz , napalim bizimkiler biraz minyon olur ama zamanla akranlarini yakalarlar merak etme. Hem hic sutu olmayanlar ne yapsin mecburen mamayla sisiyor cocuklar. Kafana takma canim allah ne yazdiysa o olur.
Dr'un daha iyi bilir tabi ama benim okuduklarima gore bebeklerde 3 aydan sonra kilo alimi yavaslarmis; bunun sebebi bebeklerin gittikce hareketlenmesiymis. İlk aylardaki gibi kilo almamasi normalmis yani canim, bunu arastirsan sen de bulabilirsin, icin rahatlar belki biraz.Moralim bozuk kızlar4. Ay kontrol kilo 5,800 boy 58 kafa 39 ... Sadece anne sütü idi bu ay 320 gr almış iki öğün mamaya başlıyoruz evolvıa mamasını önerdi Dr .
Şimdi hangi öğünlerde kaç ml verecem .. ?? Kan îlacı da sabah aç 5 damla ..
Benim kizim 3 kg dogdu. 3 aylikken 4.950 gr di. Suan bilemiyorum, bir de son 2 gundur cok az emmiyor. Insallah bu ayin sonunda 1 kg falan almis olur.Senin ki kiz mi erkek mi?Bebeğin ne kadar doğdu şuanda kaç kg erkek mi kız mı ..
Mrb benimde kizim 6 gun sonra 3 aylik olacak sutum yetmiyo demissin cok sikmi emziriyosun merak ettim cunku benimde sutum cok degil ama anca yetiyo baska bisi vermiyorum ben senin emzirme sikligin ne merak ettimYetmiyo benim sutum malesef. Son 1 aydir gunde 2 kere mama veriyorum. Oglum 1 hafta sonra 3 aylik olucak insallah.
Merhaba kiymetli anneler bizimde bugün kont vardı saglik ocagina gittik insan heyecanlaniyo InşaAllah kilo almismi almamis mi diye. 3 kilo 160 gr. Dogmustu ilk ay bir kilo aldi cok iyiydi ikinci ay 700gr. Ve uc ay doldu bugün 600 gr almis. Boyu 60 cm. Ben bir kiloya yakin almistir diye dusunuyodum geceleri hep kalkip emzirdim kendi uyanmiyodu gittikce kilosu düşüyor. Sutle alakali olabilir mi ilk basta süt gelirken sulu seffaf renkte oluyo sonlara dogru koyulasiyo beyaz rengi oluyo ama o zamana da benimki doymus oluyo 5 dak falan emiyo zaten. Asıl sütü emmemis mi oluyo vermeden once bu ilk sütü sagsam mi acaba bilgisi olan var mi. Ikinciside hemsireye bu aralar emmek istemiyo gunduz emme pozisyonuna alinca agliyo memeyi istemiyo dedim bana pat diye memeyi birakabilir desi zaten moralim bozuk. Cok ilginc aksam 9 dan sonra emiyo gece uykuda gozleri kapali emiyo gundu agliyo ev serin. Bugün o agladi ben agladim artik Beslenemicek diye. Iste böyle Allahim hepimizin yardımcısı olsun onlarfa bi sorun olunca dertli oluyoruz.
Kız canım :) ahh bu kızlar yok mu cimcimeler.. Benlm kız 3. Ayda 5,480 geldi 4. Ay 5,800 gelince bu ay 320 gr almış yarım kg bile değilBenim kizim 3 kg dogdu. 3 aylikken 4.950 gr di. Suan bilemiyorum, bir de son 2 gundur cok az emmiyor. Insallah bu ayin sonunda 1 kg falan almis olur.Senin ki kiz mi erkek mi?
Çok sağol arkadasim yorumlarin için biraz olsun rahatladim. InsaAllah emmesi düzene girer de memeyi reddetmez.Bebegin masallah guzel kilo aliyor canim; sonucta makina degil ki her ay ayni kiloyu alamaz.
Bence hic kafana takma; icin rahat edecekse ilk sulu sutunu biraz sagip oyle ver gogsunu ama esasinda bir bebegin ne kadar emdigini biz asla hesaplayamayiz; benim kizim da sadece 5-6 dk emer birakir mesela. Eger cok fazla sulu sut yani on sut aliyorsa bebeginin kakasi yesil renkte olur; eger kaka sariysa sorun yok, sondaki yagli sutu de aliyor demektir. Bebeginin doymadigini dusunuyorsan gunluk cikardigi bez miktarini da kontrol edebilirsin; 5-6 adet cis dolu bez cikarmasi lazim.
Bir de 3 ayin bitimine dogru bebeklerin artik dis dunyaya ilgileri daha cok arttigi icin gunduzleri emmeye konsantre olmalari biraz zor olabilir, o yuzden geceleri daha iyi emdigini dusunuyorsun bence. Benim kizim da gunduzleri bazen meme agzinda etrafi seyrediyor; kac defa sahit oldum. Mumkun oldukca sessiz, sakin yerde basbasa emzirmeye calis.
Bence kafana takip moralini bozma. Bebegin ne guzel kilosunu aliyor, benim kizimin da hic bir kontrolde ayni kiloyu aldigi olmadi ama her seferinde gayet saglikli oldugu soylendi. Sen de sıkma canini:)
çok teşekkür ederim tatlımArkadasim resmini cektim basligin ben aventin 260 ml lik naturel serisinden bunu aldim boylw deyince zaten gösteriyorlar az akisli anne göğsüne benziyo. Kutusunu atmisim yoksa foto eklerdim InşaAllah yardimci olur fotograf.
Canim ilk 3 ay kilo alimi iyiydi. 4 ay olmasina bi hafta var ben bastan beri iki kez mama veriyorum 60 cc. Her sabah banyo sonrasi mama 3 saat uyku garantili. Her aksam yatmadan once bi guzel emzirip mamayida icirip uyutuyorum 5-6 saat uyanmiyor. Bakalim bzmki bu ay ne kdr almisDoğum kilomuz 2,800 dü.. 4 ay 5,800 .. Bakalım mamayı sevecek mi ? İnşallh beni bırakmaz . Kiloyu bu kadar dert edeceğimi hiç düşünmemiştim .. Ama böyle az alınca kendimi eksik hissettimsık da emziriyorum aslında gece bile yanıma alıyorum emzireyim dlye ! Ya sütüm yetmiyr ya da kalitesi düştü .. Yetmese ağlar öyle bağır çağır ağlayan bi bebekte değil ki aç kalmış olsa .. Ayy napacağımı şaşırdım ...
Si mana veriyormusunuz? Kaç ml ne kadar sıklıkta !
Nefes alamazmis yada kalp atislari daha henuz guclu olmadigi icin.....yazmasi bile zor benim icin. Allah korusun tum bebislerimizi...Neden ke
neden kesinlikle yatirma dedi dr?ben hep yuzustu yatiriyorum.sirt ustu yatinca cbk uyaniyor.
IYuzu koyun uyuma pozisyonunda ani bebek ölumu sendromu tehlikesi varmis (Allah korusun), o yuzden yatirmasan daha iyi olur ozellikle geceleri sen de uyurken kontrol edemedigin icin. Kollarini cok oynattigi icin yuzustu yatiriyorsan yarim kundak yapip sirtustu yatirmayi deneyebilirsin.
Benim kizim da asla yuzu koyun uyumaz, benimkinin de tek pozisyonu sola kafayi cevirip yatmasi, bu da boyun kaslarini ve kafa seklini etkileyebilir diye bugun ozel bir yastik aldik. İns ise yarar o yastik; google'a 'bebek yan yatis yastigi' yazarsan bulabilirsin. Belki senin kuzuya da degisik gelir de yatar oyle.
Önerin icin tesekkur ederim.Yuzu koyun uyuma pozisyonunda ani bebek ölumu sendromu tehlikesi varmis (Allah korusun), o yuzden yatirmasan daha iyi olur ozellikle geceleri sen de uyurken kontrol edemedigin icin. Kollarini cok oynattigi icin yuzustu yatiriyorsan yarim kundak yapip sirtustu yatirmayi deneyebilirsin.
Benim kizim da asla yuzu koyun uyumaz, benimkinin de tek pozisyonu sola kafayi cevirip yatmasi, bu da boyun kaslarini ve kafa seklini etkileyebilir diye bugun ozel bir yastik aldik. İns ise yarar o yastik; google'a 'bebek yan yatis yastigi' yazarsan bulabilirsin. Belki senin kuzuya da degisik gelir de yatar oyle.
Canim bilmiyorum benim aşisida oldu kilosu boyuda oldu. Yalniz ben almanyada oldugum icin konturoller farkli olabilir.Canim 90 gunlukken yani 3. Ayda asi yok ki bzmki sadece boy kilo dedi bisey yapmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?