2015 Nisan Anneleri

Bir yerde okumustum, idrarda kan olmasi dehidrasyon belirtisiymis yani vucudu yeterli su almiyormus. Mama icmiyorsa en azindan su vermeye calis bu sicaklarda. İns duzelir en kisa surede.

Bebisleriniz kahkaha atıyor mu ? Benim ki bazen çığlık atıyor. Daha çok sessz gülüyor. Birde hep sağına yan dönüyor, sırt üstünden yüz ustune dönemiyor. Zaten yuz üstü duramıyor: )
Gidiklayinca kahkaha atiyor, normalde sessiz guluyor. Ses cikarirken de ya aguluyor ya da ciglik atiyor. Seslerini sevsinler onlarin :)

Cok gecmis olsun peki gastrolojiye gittiniz mi canm o ne dedi. Ben henuz ek gidaya baslamadim sadece sut iciyor ama ise baslamadan bi hafta once ara ara vermeyi dusunuyorum en azindan alismis olsun biraz biraz. Sen ne zaman dusunuyorsun canm

Benim kizimda da idrari azaldi gibi ama terliyorlar canm ben bile o kadar su icmeme ragmen eskisi kadar tuvalete gitmiyorum. Zaten emerken ter icinde kaliyor kizim. Mama almamasini doktora sordun mu peki belki baska bi derdi olabilir yol gosterir sana

anladım canım .canım ben rapor normal izin ücretsiz izin alcagım 1 yasına dek idare edecegim insallah.sonrada bakıcı yada gündüz bakım evine verecegimsen baslıycakmısın.

Supermis canm ne mutlu sana yaninda olacaksin minnakinin. Ben eylulde basliyorum ama simdiden derdi dustu icime hic birakmak istemiyorum. Kizimda da cisli bez sayisi azaldi zaten kaka yaptigi icin tam dolmadan degistiriyirum ama terliyorlar bence normal gibi canm azalmasi. Hic yapmiyor degiller sonucta. Ben ise baslayacagim icin son hafta yavastan ek gidaya baslamayi dusnuyorum alismasi acisindan

Kızlar kızım4,5 aylık 10 gün sonra 5 Aylık olacak bu ay mama başladık kilosu 5,800 dü ( 320 gr Alınca ) iki öğün 90 cc içiyor gündüz ve gece beni emiyor ..
1/ kilo alması için yeterli olur mu ? Pirinç unu ARI mama vs vereyim mi ?
2/ yoğurt meyve püresi vermeme gerek var mı ?
3/günde 2 kere filan kaka oluyor ve Sıvı şeklinde arada pütürlüde var .. Bu doyuyor ya da doymuyor anlamı çıkartılır mı ?
4/ su veriyorum ama ne kadar vereceğim ? 3/4 Çay kaşığı az mı ? Yoksa istediği kadar mı verilmeli ..
Üşenmeden okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkür. .

Kizlar merhaba benim berilim 3.5 aylik ama resmen oturmak istiyor.. sizce destekle falan oturtmali miyim... bir de 4 ay dlnca yogurt falan dusunuyorum siz veriyor musunuz... facebook grubunn adi nedir???
Mrb ayni konuyu ben de doktora sordum eger onedogru egiliyorsa 4. Ayda oturtmaya baslayabilirsin dedi

Havalr cok sicak ve bebklerde bizim kadar olmasada terliyor hemsiremiz kendisi istemeyene dek su ver dedi bwn veriyorum bence sizde verin doyma olayi kakadan cok haftalik kilo alimina bakmakla anlarsin yada cisli bez sayisi 4 5 ve ustuyse doyuyordur

Canim doydugunu anlamak icin kakaya bakmamalisin, cisli bez sayisi daha onemli cunku yediklerini hazmedebilir ve 2-3 gunde 1 kaka yapabilir ama gunde en az 5-6 cisli bez cikarmasi lazim.

Suyu bevegin ictigi kdr ver bence bn biberon la veriyorum iatedigi kdr iciyor.zaten bebegin bes aylik olacakmis pirinç unlu mama ve meyve puresi verebilirsin bn veriyorum 4 ay 12 günlük. Yogurtda verebilirsin. Ek gida icin en erken 4 en gec 6. Ayda baslanmis olmasi gerekmis

ise baslayali baya oldu zaten, ama sutumu sagip birakiyorum. onceleri annem vardi, o memlekete donunce esimle donusumlu bakiyoruz. Allah'tan mesai zorunlulugumuz yok, haftanin bazi gunleri esim calisiyor, bazi gunleri ben.

nix tatil burnundan geliyo diyebilirim normalde huysuz bir bebek ama fethiyeye geldiğinden beri kendini aştı dur durak bilmiyor bağırıyo pazartesi dönecez sonrasında iş başı yapıcam annem bakıcak Allahım anneme sabır versin diyorum :)

Vitae gastrolojiye gitmedim gidip gitmemekte kararsızım bulunduğumuz ilçede yok merkeze gitmem lazım ablam hemşire gerek yok bebeğin hiç bişeyi yok diyo. ek gıdaya başlamadım sadece anne sütü içiyo neyle başlıycam nasıl başlıyacam bilmiyorum her kafadan bir ses geliyo biri ver diyo biri erken diyo biri geç bile kaldın diyo off ne zor işler :) ayın 15 de işe başlıycam bu arada kan damlasına başladınız mi?

Canim kizina masallah. Benim kizimda seninki kadar ben gunde iki kere aptamil devam sutu veriyorum dr artik kasik mamaya baslayabilirsin dedi. Artik gunduz verdigum mama yerine aptamil princ tahilli kaik mamasindan veriyorum ama kasikla yemeyi simdilik bizim cadi sevmedi o yuzden biberonla veriyorum. Ayrica her mamadan sonra 1.2 kasik su veriyorum( dr istemiyor ama ben veriyorum) Gecen gun dr a sordum sebze corbasi yyada meyve puresi verim mi diye o da bagiskiligi tam olusmadi gida alerjisi olursa antibiyotik almasi gerekir o yuzden 6. Aydan once riske girmeye gerek yok dedi. Seninkinin kaka olayi normal canim. Tabi bunlar benim yaptiklarim sen artik icine nasil sinerse oyle yap. Isine karismak gibi olmasin. Hep beraber gule gule buyutelim bebeklerimizi insallah.

Oyy masallahh:) huzursuzlugu oldu mu? Tam olarak kac aylik?
CNm Sağol ilk dişinide pazartesi çıkardı 4 aylık 30 Mart doğumlu çok huzursuzluğu olmadı şükür arada bir hafif Ateş'i oluyor elini yüzünü yıkıyorum halsizliği var biraz sanki daha sakin normale göre maşallah uslandı :)

Sağol canım yorumların için .. Âmin inşallah ..
Kızın doğum tarihi nedir şuanda kaç kg? Boyu .

Masallah kuzuya..desene dis cikarma hayirlara vesile oldu uslandi :)

Kizlar ek gidalara basladiniz mi? Sutum az oldugu icin 4.ayi biter bitmez baslayacagiz yani 10 gun sonra..neyle basladiniz meyve, sebze? Ve miktarlari ne oldu, paylasirsaniz sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…