2015 Nisan Anneleri

benim kizmin adi da zeynep nazli 27 mart doğumlu 37 haftaliken doğdu bebegim ama çok şükür herşey yolunda

24 mart ayse beliz
6 ay asilari ates yapti. Gece nobetteydim. 1 de bi uyandi yaniyo 38 derece ilac iskak bez derken dustu 6 da yine cikti Yine ilac . Su an iyi. Hic bi asi ates yapmamisti. Yazik bu cocuklara ya dort asi ayni gun olurmu cok agir geliyo sizde dikkat edin kizlar
geçmiş olsun tatlım bizde salı günü olduk aşılarımızı şükür ateş falan yapmadı ama iki tane olan bacağında beklik oluşmuş sert akşam farkettim sizinkilerde de varmı? :KK57::KK57:

kizlar yurutec aldiniz mi hangi markayi onerirsiniz çok pahali bir şey düşünmüyorum sonuçta bir kaç ay kullanacak
TATLIM BEN KALİTELİ OLSUN DİYE İYİSİNDEN ALDIM BU KENDİ YAYLI OLANLARDAN HAREKET ETTİKÇE YAYLANIYO AMA KIZIM SÜREMEDİ BÜYÜK GELDİ MALESEF. ONU GERİ VERDİK 45 TL LİK NORMAL BİŞEY ALDIK ONU YAVAŞ YAVAŞ SÜRÜYOR

Sana birşey diyim kendini çok yıpratıp üzme daha .. Benim oğlum aynı senin dediğin gibiydi . Yapmadığım şey yoktu fakat şunu anladım çoçuk iştahsız olunca ne yaparsan yap olmuyor . Peki değişti mi hayır aynı devam ediyor bende kendi haline bıraktım . Çok aç olunca yiyor bu durunda az öz yemesine dikkat ediyoruz . Diğer taraftan kızım var ve oğlum gibi değil. Aynı anne babanın çoçukları ve farklı olabiliyorlar . Biraz genlerden gelen bir durum. Kendini üzme sana birşey olursa o kuzuya kim bakar CNm bu yüzden güçlü olmalısın .
Kaşık almaması başta sorun olabiliyor benim kızda halan alışamadı . Zaman'la öğreniyorlar . Her gün düzenli sevebileceği tatlar dene , azar azar yavaşça.. Benim kızım bir kaşığı üç seferde ancak ağzına alıp yutabiliyor .
Dogru soyluyorsun arkadasim. Bende besleyemezsem simdi nasil gelisicek buyuyemicem diye korkuyorum.gunde uc bez değiştiriyoruz anca dolu degil o kadar da. Ne bileyim endiselenmeden yapamiyorum. InsaAllah yemeyi ogrenir. Ben mi beceremiyorum diyorum yedirmeyi iki aydir sagiyorum ama azaldi gibi. Aptamil sma almadi. IKI gun once bebelac denedim uykusinda aldi. Cok üzülüyorum mama verdigim için ama napiim. Ek gida alsa onuda vermem. Su da iciremiyorum buberonla almiyo kasikla da agzinin yanlarindan akitiyo.Çocuk büyütmek Çoook zormuş helede yalnız olunca.

Bende 1 aydir basladim canim yogurt mayaliyorum evde meyva suyu veriyorum 3 gundurde kahvalti basladim azar azar yumurtanin sarisi kup seker kadar tuzu cikmis peynir cici bebe aptamil sut veriyom kavaltida buarada asi oldumu bebegin bugun bende goturdum sabah asi yokmus pazartesiye dedi bide bebisin kac kilo canim
Oh afiyet olsun Paşa'ya baya bişeylere başlamış benimde kafamda sorular var artık cumartesi doktorla konuşur başlarız .7700 kg civarı oğlum seninki kaç kg 3300 doğdu benim oğlum ama ağır sarılık geçirip 2700 e kadar düşmüştü çokşükür topladık.aşılarımızıda dün olduk Ateş fln olmadı şükür 9.aya kadar aşı yokmuş daha
Umarın Kolay atlatırsınız CNm, bizde aşılar 4. Ayda bitti . Bir dahaki aşı bir yaşında . Bütün aşı olucak bebeklere çok geçmiş olsun.
Canım saol kolay atlattıkşükür Ateş fln olmadı kuzucum ağladı biraz :( burda da şimdi 9.ayakadar yokmuş 9.aydakide isteğe bağlıymış

Oh afiyet olsun Paşa'ya baya bişeylere başlamış benimde kafamda sorular var artık cumartesi doktorla konuşur başlarız .7700 kg civarı oğlum seninki kaç kg 3300 doğdu benim oğlum ama ağır sarılık geçirip 2700 e kadar düşmüştü çokşükür topladık.aşılarımızıda dün olduk Ateş fln olmadı şükür 9.aya kadar aşı yokmuş daha

Canım saol kolay atlattıkşükür Ateş fln olmadı kuzucum ağladı biraz :KK43: burda da şimdi 9.ayakadar yokmuş 9.aydakide isteğe bağlıymış
Aynen canim doktoruna danis basla benim bebegimde dun tam 8000 kilo cikti 3180 dogdu benimkide sarilik gecirdi 16 17 kadar cikti cok korkmustum mavi isik alacak diye ama dustu 1 ay kadar sap sariydi cocugum uzamis sarilikti bizimkide Allah baska sikintini gostermesin cok sukur atlattik

kizlar yurutec aldiniz mi hangi markayi onerirsiniz çok pahali bir şey düşünmüyorum sonuçta bir kaç ay kullanacak
Tatlim bende ebebekten hani su arabali model varya ondan aldim ama cok buyuk geldi daha sonra degistirip 50 tl olandan aldim onu cok guzel evde ileri geri geliyordu ama doktorumuz dun dedim yurutece koyuyorum diye hayir dedi git geri ver dedi 20 sene sonra bel agrisi ceker dedi bide parmak uclarina bastiklari icin gec yururmus aliskanlik yapiyormus oyle yurumek en sagliklisi surunsun emeklesin siralasin ve yurusun dedi kaslari anca biyle guclenir dedi bende dun geri verdim

Benim oglum 16 nisan dogumlu ismi Ahmet Özer. Özer esimin adi. Bi anlasma yapmistik kiz olursa benim ismimi, erkek olursa esimin ismini koyacaktik :)
Ek gidaya henuz duzenli olarak baslamadik. Ama hergun meyve puresi ya da yogurt ve sebze puresi veriyorum. Biz kahvalti yaparken de biseyler tattiriyorum. 6 aylik olunca anneannemizin yaptigi tarhanadan da verecegim sık sık. Ayrica doktorumuz 6 ay kontrolunde menu verecek ona uymaya calisacagim.
Bu arada oglum geceleri uzerini surekli aciyor. Asla uzerinde bisey tutmuyor. Sabahlari uyaninca da hapsuruyor haliyle. Uyku tulumu almak durumundayim. Daha onceki cocuklarinda kullanan anne var mi? Icinde daralir terler diye de endiseleniyorum. Ne cok yazdim yahu :)

28 inde 6. Ayımızı bitirdik.ek gıdayada baya başladık.öncesinde tattırmştm herşeyi.şimdi sbh kahvaltısında; tereyağı,tuzsuz lor,çekilmiş karışım(ketentohumu,keçiboynuzu,badem,ceviz),anne sütü,yumurta sarısının yarısı hepsini karıştırıp veriyorum.öğlen meyve püresi,akşam yoğurt.sürekli emzirmeye çlşyrm sütüm azalmasın diye.şimdilik bir sıkıntımız yok çok şükür.ama oğlumun kulağı iltihaplanmış çok ağrı yapıyor,dokunduğumda ağlıyor ağrıdan.antibiyotik kullanıyoruz inş bi an önce iyileşir.
Cok gecmis olsun, Allah tez zamanda sifa versin kuzuya..

Dogru soyluyorsun arkadasim. Bende besleyemezsem simdi nasil gelisicek buyuyemicem diye korkuyorum.gunde uc bez değiştiriyoruz anca dolu degil o kadar da. Ne bileyim endiselenmeden yapamiyorum. InsaAllah yemeyi ogrenir. Ben mi beceremiyorum diyorum yedirmeyi iki aydir sagiyorum ama azaldi gibi. Aptamil sma almadi. IKI gun once bebelac denedim uykusinda aldi. Cok üzülüyorum mama verdigim için ama napiim. Ek gida alsa onuda vermem. Su da iciremiyorum buberonla almiyo kasikla da agzinin yanlarindan akitiyo.Çocuk büyütmek Çoook zormuş helede yalnız olunca.
Canim benimki de biberon almiyor, o yuzden su ya da mama veremiyorum. Kasikla versem de agzindan akitiyor suyu.

Ek gidaya gecireyim dedim, onda da oluk oluk kustu, kesinlikle midesi kabul etmedi. 3 gundur 1-2 kasik patates puresi veriyorum ben de sadece, cok yavas basladik mecburen. Su an icin sutum yetiyor cok sukur ama o ek gidaya alisana kadar sutum onun ihtiyaclarini karsilayacak mi bilemiyorum, gun gectikce hareket kabiliyeti artiyor cunku.

Gece de 2 saatte 1 uyanmaktan artik cildirmak uzereyim! Ustelik emmek icin uyaninca eskisi gibi yeniden uyumuyor da, yatagin icinde bizimle oyun oynamak istiyor! Uykusuzluktan sinir kupune dondum!

Yani canim hepimiz kismen ayni sorunlari yasiyoruz. Burada okuyorum arkadaslari masallah; peynirler, yogurtlar ne guzel.. Darisi bizlerin basina, kendini suclayip canini sıkma lutfen.

Aynen canim doktoruna danis basla benim bebegimde dun tam 8000 kilo cikti 3180 dogdu benimkide sarilik gecirdi 16 17 kadar cikti cok korkmustum mavi isik alacak diye ama dustu 1 ay kadar sap sariydi cocugum uzamis sarilikti bizimkide Allah baska sikintini gostermesin cok sukur atlattik
Masallah canım âmin Allah göstermesin sıkıntılarını oğlum o Zaman 1 gece yattı hastanede mavi ışık aldı 21 di değeri ağlamaktan mahvolmuştum bütün gece Allahım evlat acısını göstermesin hiçkimseye.

Masallah canım âmin Allah göstermesin sıkıntılarını oğlum o Zaman 1 gece yattı hastanede mavi ışık aldı 21 di değeri ağlamaktan mahvolmuştum bütün gece Allahım evlat acısını göstermesin hiçkimseye.
Amin canim butun acilari biz cekeriz yeterki yavrularimiz iyi olsun insan anne olduktan sonra cok degisiyor hayata daha farkli bakiyor heleki konu dunyanin neresinde olursa olsun bebekse cocuksa kotu bir habere icim sizlar daha fazla koruma ic gudusu var rabbim dunyadaki butun bebekleri korusun hic birinin tek bir tuyu incinmesin insallah hasta olanlarinada acil sifalar versin annelerine bagislasin amin

Kizlar bebegim sebze puresi sevmedi meyava puresi yogurt muhallebi yiyo ama sebze puresini ikigundur oguruyo anca iki bebek kasigi zorla yiyo sizinkiler ne durumda

Back
X