2015 Nisan Anneleri

Kizlar herkese slm.bizde ek gidaya tam anlamiyla basladik.sutumde cik ama veriyorum.sabahlari tazr yumurta sarisi beyaz tuzsuz peynir Veriyorum ve ardindan emziriyorum.oglen yogurt yada meyve puresi.aksamda yesil mercimek corbasi yaptim bayiliyir onu veriyorum.kirmizi mercimek corbasinada bayiliyor.tabi salcasiz yapiyorum bunlari.et suyuyla yapiyorum.yesil mercimegin icinede ev kesimi makarna koydum havuc koydum et suyu sogan cok guzel oldu.tavsiye ederim.mama vermiyorum ben.aradada bebek biskuvusu veriyorum.suyunudq unutmuyorum tabi.bide hergun mutlaka agzina cok az tereyagi veriyorum kabiz olmamasi icin.
Mercimek gaz yapar mı acaba güzel tarif !!

Kızlar yoğurdu Nasıl mayalıyorsunuz ? Ölçü verirmisniz ?? Bardak yoğurt miktarı ısısı? Süt Nasıl süt kutu mu günlük mü yoksa açık süt mü ?
İki gündür yapmaya çalışıyorum bi bakıyorum hala süt !! İlk denememde olmuştu ne kadar mutlu olmuştum ..
Yardımmmmmmm...

kizlar zeynebim ilk dişini cikariyor.dişi patlamis dokundugumda elime geliyor.bu durum ona çok huzursuzluk veriyor sürekli sinirli bunaliyor.bugün bir arkadasin önerisiyle dentinox JEL aldim agri kesici etki yapiyormus bebek diş etine sürülüyor.bugün ilk kez surduk inşallah ise yarar.bu arada biz örümcek aldik henüz kargoda.bende uzun uzun düşündüm ve almaya karar verdim kizin çok fazla enerjik gün içindessürekli yatmaktan sikiliyor donuyor karni üstünde duruyor yerinde hic durmuyor belki enerjisini bu şekilde kullanır dedim.hem de ben de dahil bizim ailede bütün bebekler örümceğe bindi hic bir sorunumuz yok.belki bebek hazir olmadiginda henüz kendini bile ceviremezken kullanmak zararli olabilir ama ayaklar kollar hazirsa sorun olmaz bence
Hadi disiniz hayirli olsun canim benimkide el devamli agzinda salya cok akitiyo ams elime gelen henuz bisey yok ve cok huysuz gece cok kalkiyo yakindir heralde

Kızlar yoğurdu Nasıl mayalıyorsunuz ? Ölçü verirmisniz ?? Bardak yoğurt miktarı ısısı? Süt Nasıl süt kutu mu günlük mü yoksa açık süt mü ?
İki gündür yapmaya çalışıyorum bi bakıyorum hala süt !! İlk denememde olmuştu ne kadar mutlu olmuştum ..
Yardımmmmmmm...
Ben bardak cok ugrastim tutmadi hem gunluk sutle hem devam mamasiyla ikiside sulu birakiyo oyuzden bende gunluk 1 kiloluk sutle yapiyorum eve ayriyyetten yogurt almiyorum bizde yiyoruz hem 2 gunde bitiyo zaten tekrar mayaliyorum ama gunlukte olsa sutu mutlaka 5 dk kaynatiyorum daha kati kivamli oluyo yoksa cabuk soguyo sulu oluyo

Ben bardak cok ugrastim tutmadi hem gunluk sutle hem devam mamasiyla ikiside sulu birakiyo oyuzden bende gunluk 1 kiloluk sutle yapiyorum eve ayriyyetten yogurt almiyorum bizde yiyoruz hem 2 gunde bitiyo zaten tekrar mayaliyorum ama gunlukte olsa sutu mutlaka 5 dk kaynatiyorum daha kati kivamli oluyo yoksa cabuk soguyo sulu oluyo
Nasıl kapta yapıyorsun ? Isısını Nasıl ayarlıyorsun ? Ne kadar yoğurt koyuyorsun 1 lt ye?

Yardımmmmmmm...
kesınlıkle kutu sut olmaz dıyor dr lar ya cam şişe günlük süt yada guvenılır sutcuden aldıgın sut. ben sutcuden aldım hıc guzel olmadı. sek şişe gunluk sut alıyorum 1 litre. bardakta yapmıyorum 1 lt yapıyrm bızde yıyoruz 2-3 gunde bıtıyor. 1 litre gunluk sıse sutu kucuk tencerede kaynatıyorum 5 dakıka(daha katı olmsı her ıhtımale karsı yenıden hıjyenik olsun diye). borcamda yaptım olmadı agzı sıkıca kapanan bıseyde olmalı. kaynattıgım tencerede yapıyorum dıbı tutarsa baska tencereye aktarıyorum. sonra sute kucuk parmagımı batırıyorum. 5 e kadar sayıyorum 6. sanıyede elım yanıyosa mayalanmaya hazır demektır. 1 lt sute 1 dolu yemek kasıgı yogurdu guzelce bı kasede cırpıp karıstıryorum kapagını kapat. altına bı ortu serıp yanını ustunu heryerını bı guzel sarıyorum 3 saat oylece kalıyor sonra dolaba alıp 1 gece bekletıyorum. tas gıbı oluyor. zaten onemlı olan sutun sıcaklıgı ne soguk olmalı ne cok sıcak. parmagını batırdıgın 2. 3. sanıyede yanıyosa parmagın hazır degıldr. parmagını sok 1-2-3-4-5 de 6. parmagın yanmaya basladıysa mayala hemen. eger baktın cok sogudu parmagını soktun ılımış sut hıc yanmıyor bıraz ısıtıp aynı ıslemlerı tekrar edebılırsın.
bebeklere lor da yapmak ıstersenı sıse sutu kaynatın kaynarken ıcıne yarım lımon sıkın yada 1 corba kasıgı sırke koyup karısıtırj 2-3 dakıka. kesıldıgını goreceksınız. suzgece alın bıraz dursun bebısler kahvaltıda yesınn.. ben kılıtlı posste ekoyup ınceltıp buzluktan hergun yıyecegı kadar cıkarıyorum. 3. gun bozulmaya baslıyor altta.

Nasıl kapta yapıyorsun ? Isısını Nasıl ayarlıyorsun ? Ne kadar yoğurt koyuyorsun 1 lt ye?
Ben borcamda yapyim sulu oldu agzi sikica kapanmasi lazim bende cam kavanozlar varya hani melemenlik kavanozun biraz buyuk ve genisi onda yapiyorum kati ve gizel oluyo kaymagi bile oluyo hemde 1 litre sutu kaynatiyorum hafif elimi isiracak sekildeyeken 1 tepeleme yogurdu yenek kasigini kasede sutle karistirip dokuyorum canim agzini iyce kapat ve polar battaniye varya ona sar sicak olsun 5 saat kadar disarda tut dolaba kaldir miss esimde bende cok sevdik tadi cok guzel buarada kutu sut alma sakin gunluk sut al pastorize olsun mutlaka

kesınlıkle kutu sut olmaz dıyor dr lar ya cam şişe günlük süt yada guvenılır sutcuden aldıgın sut. ben sutcuden aldım hıc guzel olmadı. sek şişe gunluk sut alıyorum 1 litre. bardakta yapmıyorum 1 lt yapıyrm bızde yıyoruz 2-3 gunde bıtıyor. 1 litre gunluk sıse sutu kucuk tencerede kaynatıyorum 5 dakıka(daha katı olmsı her ıhtımale karsı yenıden hıjyenik olsun diye). borcamda yaptım olmadı agzı sıkıca kapanan bıseyde olmalı. kaynattıgım tencerede yapıyorum dıbı tutarsa baska tencereye aktarıyorum. sonra sute kucuk parmagımı batırıyorum. 5 e kadar sayıyorum 6. sanıyede elım yanıyosa mayalanmaya hazır demektır. 1 lt sute 1 dolu yemek kasıgı yogurdu guzelce bı kasede cırpıp karıstıryorum kapagını kapat. altına bı ortu serıp yanını ustunu heryerını bı guzel sarıyorum 3 saat oylece kalıyor sonra dolaba alıp 1 gece bekletıyorum. tas gıbı oluyor. zaten onemlı olan sutun sıcaklıgı ne soguk olmalı ne cok sıcak. parmagını batırdıgın 2. 3. sanıyede yanıyosa parmagın hazır degıldr. parmagını sok 1-2-3-4-5 de 6. parmagın yanmaya basladıysa mayala hemen. eger baktın cok sogudu parmagını soktun ılımış sut hıc yanmıyor bıraz ısıtıp aynı ıslemlerı tekrar edebılırsın.
bebeklere lor da yapmak ıstersenı sıse sutu kaynatın kaynarken ıcıne yarım lımon sıkın yada 1 corba kasıgı sırke koyup karısıtırj 2-3 dakıka. kesıldıgını goreceksınız. suzgece alın bıraz dursun bebısler kahvaltıda yesınn.. ben kılıtlı posste ekoyup ınceltıp buzluktan hergun yıyecegı kadar cıkarıyorum. 3. gun bozulmaya baslıyor altta.
Sağol canım ne güzel tek tek anlatmışsın :) çok faydalı oldu benim annem yakın o mayaliyordu 1 hafta yiyorduk eşimle ama kızıma taze olsun istiyordum deneyim bakalım yapabilecek miyim ;)

• Beğen
Reactions: nix
Canım yeşil mercimek çorbasını blenderdan mı geçiriyosun bi de tuzsuz peyniri hazır veriyorsan hangi marka acaba
Evet canim blendardan cekiyorum kucuk bi kase dolusu yiyor.oglen veriyorum peyniride burada bi kadin yapiyor ondan aliyorum.ama ilk baslarda verirken hazir aliyordum aknazin beyaz peynirini aliyordum.suda bekletiyordum tuzu cikiyordu.sevirek yiyordu.beyniride kibrit kutusu kadar yediriyorum.yogurtta veriyorum.bi kase yediriyorum.

Yardımmmmmmm...
canım süt olarak kaldıysa ılık mayalıyorsundur, o zaman fırını ısıtıp kapat yogurdu icine koy, tutar o şekilde...

Oncelike desteginiz icin sagolun kizlar. Tabiki bebeklerimizin sagligindan daha onemli ne olabilir ki. Ben de bu kilo konusunda biraz hasastim gitgide kabul etmeye basladim. Allah hic kimseye dermansiz dert vermesin. Hele yavrularimiza hic dert vermesin. Sevgiler.
Arkadasim seni iyi anlayanlardan biride benim. Benim kizim 4.ayda memeyi istememeye basladi gündüz hic veremiyodum bi aksamlari emiyodu çok çok emen bi Bebek degildi zaten. Biberon da almiyo du gercekten cok zor bi durum 350 gr aldi o ay sok olmustuk. Dr wk fidaya baslatti ama agzina ne girse yüzünü eksitti almadi. Sonra bi arkadas uykusunda bibwron ver dedi. Denedim aldi sonra gece gunduz deli gibi Sütümu sagip uyutup vermeye çalıştim 5.ay da boyle devam ettim. Ama o kadar yorucu yipratici oldu ki. Bu sekilde 500 gr. zor aldi. 6.ayimizin bitmesine 1hafta var ek gida hala yemiyo arkadaslar nasil basariyosunuz corbalar mamalar yogurtlar bende cok uzuluyorum. Ve sagmaktan artik zor çıkarıyorum sütü. Su da iciremiyorum. Burdaki en zorlanan annelwrden biriyim :KK43:. Gunde iki bez anca degisiyoruz. Memeyi verdigimde agliyo. Ben ne yapayim. Eğer sen yedirebiliyosan az da olsa emzirebiliyosan ki ben bunlari yapabilsem mutluluktan dört Köşe olurum. İlla ki yedikleri yariyodur varsin az kilo alsin. Iste böyle arkadasim. Yemek ywdiren arkadaslar mama sandalyesinde mi yiyo küçük kuzular kasigi gorunce agzini mi açıyor. Nasil basariyosunuz ne mutlu size

Canım evet kullanıyoruz bende 130 ml hazırlıyorum çok azı kalıyordu ama dün akşam hepsini bitirdi oğlum çok severek yiyor doktor 3.günden sonra alabildiği kadar yedirirsin demişti bende veriyorum canım baya uzun sürüyor küçücük kaşıkla :) sen Nasıl hazırlıyorsun ben suyu baya kaynatıyorum çok çok karıştırıyorum kıvam alıyor o Zaman ilk günler tam tutturamamıştım biraz sulu gibiydi kıvamlı daha iyi oluyor
Himm ben de dun ilk defa yaptim biraz sulu oldu, ben de cok karistirayim o zaman kivamli olmasi icin. Doktor dediyse super ben de hepsini vereyim. Tesekkurler canim..

Arkadasim seni iyi anlayanlardan biride benim. Benim kizim 4.ayda memeyi istememeye basladi gündüz hic veremiyodum bi aksamlari emiyodu çok çok emen bi Bebek degildi zaten. Biberon da almiyo du gercekten cok zor bi durum 350 gr aldi o ay sok olmustuk. Dr wk fidaya baslatti ama agzina ne girse yüzünü eksitti almadi. Sonra bi arkadas uykusunda bibwron ver dedi. Denedim aldi sonra gece gunduz deli gibi Sütümu sagip uyutup vermeye çalıştim 5.ay da boyle devam ettim. Ama o kadar yorucu yipratici oldu ki. Bu sekilde 500 gr. zor aldi. 6.ayimizin bitmesine 1hafta var ek gida hala yemiyo arkadaslar nasil basariyosunuz corbalar mamalar yogurtlar bende cok uzuluyorum. Ve sagmaktan artik zor çıkarıyorum sütü. Su da iciremiyorum. Burdaki en zorlanan annelwrden biriyim :KK43:. Gunde iki bez anca degisiyoruz. Memeyi verdigimde agliyo. Ben ne yapayim. Eğer sen yedirebiliyosan az da olsa emzirebiliyosan ki ben bunlari yapabilsem mutluluktan dört Köşe olurum. İlla ki yedikleri yariyodur varsin az kilo alsin. Iste böyle arkadasim. Yemek ywdiren arkadaslar mama sandalyesinde mi yiyo küçük kuzular kasigi gorunce agzini mi açıyor. Nasil basariyosunuz ne mutlu size
Canim, oncelikle anlayisin icin sagol. Ben kizima yedigim herseyden tattirdim ve hep, uyanik oldugunda tabi, bizimle beraber yemeye oturdu boyle boyle biraz ondan biraz bundan hosuna gitmeye basladi simdi de az da olsa kati gida yiyor. Benim yontem boyle canim diger arkadaslari bilemicem insallah seninkinde de ise yarar. Allah herseyi icimize sindirsin insallah canim. Insallah senin yavrun da istedigin gibi yer icer. Iyi haberlerini bekliyorum canim.

Canim sana daha once de yazmistim kizim ek gida almiyor, kusuyor diye..

Ben son 10 gundur sebze ile minik mama kasiginda 2-3 kasik seklinde basladim. İlk baslarda yulaf lapasi vermistim mama seklinde, yogurt vermistim, meyva puresi vermistim; hep kusmustu. Simdi ilk patates verdim, 3 gun sonra havuc verdim, 3 gun sonra brokoli verdim, 3 gun sonra kabak verdim ama hep minik minik miktarlarda.

Hazirlama asamasina gelince yikiyorum, suda hasliyorum ve icine 1-2 damla zeytinyagi ve birazcik kendi sutumden koyup blenderdan gecirip hemen yediriyorum. İcine sutumu koymami ebemiz soyledi, bebek sutun tadini alirmis ve boylece yeni gidayi yabancilamazmis.

Benim kizim da hala ahim sahim yemiyor, mesela bugun elma verdim ama istemedi, oysa elma yemeyen cocuk mu olur yahu!

Sen de bu sekilde bir dene istersen canim, belki boyle deniyorsundur sen de bilemiyorum ama yine de yazmak istedim bir faydasi olur diye. İns istahi acilir yavrularimizin.

Şuanda dediğini yapıyorum .. Fırını ısıtıp koyacam .. Yine olmadı galiba ya :KK43:( inşallah tutar
ben bir senedir mayaliyorum evde, iyi kötü tutuyordu mutlaka ama şu an evler serin olduğu için ılık mayalayinca tutmuyor, benim mutfağım da serin, ben de bundan sonra fırını ısıtmadan içinde mayalamayı düşünüyorum, fırını ısıtıp koymayi da annemden öğrendim yoksa benim aklıma gelmezdi tabi...

iyi akşamlar kızlar, biz bugün itibariyle altı aylık olduk, boyumuz kilomuz normal sınırlar içinde çok şükür, henüz desteksiz oturamıyor kızım, ne bulursa ağzına götürüyor, uyanık olduğu zamanlarda oyalamak zor gibi, hiç durmuyor kendi halinde, sizinkiler nasıl, kendi kendine oyalanabiliyor mu? Alttan ilk xişimizi de patlattık bu arada

Back
X