2015 Nisan Anneleri

Himm ben de dun ilk defa yaptim biraz sulu oldu, ben de cok karistirayim o zaman kivamli olmasi icin. Doktor dediyse super ben de hepsini vereyim. Tesekkurler canim..
Canım çok karıştır topak topak kalmasın ve suyu baya kaynat çünkü su hemen soğuyunca kıvam almıyo ben böyle yapıyorum 3 gündür iyi tuttu kıvam afiyet olsun kuzuya

Oylemi iyiki soyledin gerci kutunun ustunde yaziyor ama aramam en azindan saol nerden anladin yumurta alerjisini canim cildinde dokuntumu oldu
İlk zamanlar döküntü oldu şimdi ise karın ağrısı ve kaka hem sümüksü hem de içinde siyah siyah ipler varmış gibi oluyo. Dr da sindiremediği için böyle oluyo dedi

Kızlar yoğurdu Nasıl mayalıyorsunuz ? Ölçü verirmisniz ?? Bardak yoğurt miktarı ısısı? Süt Nasıl süt kutu mu günlük mü yoksa açık süt mü ?
İki gündür yapmaya çalışıyorum bi bakıyorum hala süt !! İlk denememde olmuştu ne kadar mutlu olmuştum ..
Yardımmmmmmm...
Canım ben açık süt kullanıyorum bir Çay bardağına bir çay kaşığı yoğurt iyice çırparak koyuyorum ve süt küçük parmağını içinde 10 sn kadar bekletince çok yakmayacak kadar sıcak olacak. Birkaç örtüyle iyice sarıyorum 4 saat öyle kaldıktan sonra kapağını açıp sabaha kadar o şekilde dolapta bekletiyorum sonra afiyet olsun

Ya arkadaşlar ferro demir şurubunu nasıl veriyorsunuz, sabah aksam 5 cc dedi dr ama kızım tadını hic beğenmedi dun aksam yarısını içti, bugün sabah biraz zorladım içti ama sonra öyle bi kustu ki oluk oluk :( hiç boyle çıkarmamıştı, dun kan alindi hemoglobinimiz düşük cikti içmesi gerekiyor.
Bi yandan da Zorlamak istemiyorum verirken yüzünü çeviriyor, böyle böyle ters teper ek gıdaya geçisimizi de etkiler diye

Bende sabah 4 aksam 4 veriyorum canimmbenimkide begenmiyo tukurukle geri cikariyo ama onlarin sagligi icin bide kani dusukse azardan kiymaya basla canim

İlk zamanlar döküntü oldu şimdi ise karın ağrısı ve kaka hem sümüksü hem de içinde siyah siyah ipler varmış gibi oluyo. Dr da sindiremediği için böyle oluyo dedi
Anladim gecer insallah canim bende sana sormamdaki bebegimin yuzunde kirmizi kucuk kucuk noktalar cikti dedim acaba alerjimi faln diye dun dr baktida yumurta faln yapmis olabilir dedi onemsiz gordu yani gerci 1 2 gun oldu gecti cok sukur

Ya arkadaşlar ferro demir şurubunu nasıl veriyorsunuz, sabah aksam 5 cc dedi dr ama kızım tadını hic beğenmedi dun aksam yarısını içti, bugün sabah biraz zorladım içti ama sonra öyle bi kustu ki oluk oluk :KK43: hiç boyle çıkarmamıştı, dun kan alindi hemoglobinimiz düşük cikti içmesi gerekiyor.
Bi yandan da Zorlamak istemiyorum verirken yüzünü çeviriyor, böyle böyle ters teper ek gıdaya geçisimizi de etkiler diye
Değer kaç çıktı ?

Değer kaç çıktı ?
Normalde 10-14 arası olması gerekiyormus bizi 8,5 çıktı...
Bende sabah 4 aksam 4 veriyorum canimmbenimkide begenmiyo tukurukle geri cikariyo ama onlarin sagligi icin bide kani dusukse azardan kiymaya basla canim
5,5 aylık olduk ben de bir aydır birşeyler taddiriyorum içmezse biseyler yapmam lazım :/

iyi akşamlar kızlar, biz bugün itibariyle altı aylık olduk, boyumuz kilomuz normal sınırlar içinde çok şükür, henüz desteksiz oturamıyor kızım, ne bulursa ağzına götürüyor, uyanık olduğu zamanlarda oyalamak zor gibi, hiç durmuyor kendi halinde, sizinkiler nasıl, kendi kendine oyalanabiliyor mu? Alttan ilk xişimizi de patlattık bu arada
Benimki de yarın tam 6 aylık olacak ama aynı seninki gibi canım. Desteksiz oturamıyor daha, herşeyi Ağzına götürüyor ve sürekli yanında biri olsun istiyo. En fazla 10-15 dk kendi kendine oyalanabiliyo sonra mızmızlanmaya Başlıyor. Bende sürekli onun yanında durmaktan pek bi iş yapamıyorum maalesef:((

Ya arkadaşlar ferro demir şurubunu nasıl veriyorsunuz, sabah aksam 5 cc dedi dr ama kızım tadını hic beğenmedi dun aksam yarısını içti, bugün sabah biraz zorladım içti ama sonra öyle bi kustu ki oluk oluk :KK43: hiç boyle çıkarmamıştı, dun kan alindi hemoglobinimiz düşük cikti içmesi gerekiyor.
Benimki de hiç beğenmiyordu hep geri çıkarıyordu canım ama yeni bi Yöntem buldum bu sayede hepsi ağzının içine kadar gidiyor bi daha çıkaramıyor.öncelikle mama kaşığıyla veriyorum demir ilacını. Önce D vitaminini aynı kaşıkla verince kaşığın üzeri kayganlaşıyo.sonra demir ilacını koyuyorum kaşığa. bebişin ağzı açıkken hemen kaşığı sokuyorum Ağzına.kaşığın yüzeyi kaygan olduğundan kan ilacı hemen kayıveriyor Ağzına.hemen ardından da bikaç Kaşık su veriyorum.bu sayede geri çıkaramıyor.

Arkadasim seni iyi anlayanlardan biride benim. Benim kizim 4.ayda memeyi istememeye basladi gündüz hic veremiyodum bi aksamlari emiyodu çok çok emen bi Bebek degildi zaten. Biberon da almiyo du gercekten cok zor bi durum 350 gr aldi o ay sok olmustuk. Dr wk fidaya baslatti ama agzina ne girse yüzünü eksitti almadi. Sonra bi arkadas uykusunda bibwron ver dedi. Denedim aldi sonra gece gunduz deli gibi Sütümu sagip uyutup vermeye çalıştim 5.ay da boyle devam ettim. Ama o kadar yorucu yipratici oldu ki. Bu sekilde 500 gr. zor aldi. 6.ayimizin bitmesine 1hafta var ek gida hala yemiyo arkadaslar nasil basariyosunuz corbalar mamalar yogurtlar bende cok uzuluyorum. Ve sagmaktan artik zor çıkarıyorum sütü. Su da iciremiyorum. Burdaki en zorlanan annelwrden biriyim :KK43:. Gunde iki bez anca degisiyoruz. Memeyi verdigimde agliyo. Ben ne yapayim. Eğer sen yedirebiliyosan az da olsa emzirebiliyosan ki ben bunlari yapabilsem mutluluktan dört Köşe olurum. İlla ki yedikleri yariyodur varsin az kilo alsin. Iste böyle arkadasim. Yemek ywdiren arkadaslar mama sandalyesinde mi yiyo küçük kuzular kasigi gorunce agzini mi açıyor. Nasil basariyosunuz ne mutlu size
Uyurken veya uykudan yeni uyandiginda almiyor mu memeyi? Ben oyle yapiyorum. Bir de La leche league turkiye sayfasini ziyaret et istersen.orada ucretsiz destek veren emzirme danismanlari var.mail yoluyla iletisime gecebilirsin.ek gidayi da anne sutuyle karistirip vermeyi denesen belki yavas yavas alisir.

Kızlar artık yavaş yavaş ek gıdaya başlıycam.bu gune kadar sadece anne sütü Aldı.yoğurt ve meyve püresi tattırmıştım ama başka şeylerin tadını bilmiyo henüz.nasıl ve ne kadar başlayacağım Konusunda çok kararsızım.internete baktım iyice kafam karıştı.tavsiyeleriniz var mı. Kahvaltı ve sebzeye nasıl başlayayım bi de Muhallebi tavsiye ediyormusunuz

Arkadasim seni iyi anlayanlardan biride benim. Benim kizim 4.ayda memeyi istememeye basladi gündüz hic veremiyodum bi aksamlari emiyodu çok çok emen bi Bebek degildi zaten. Biberon da almiyo du gercekten cok zor bi durum 350 gr aldi o ay sok olmustuk. Dr wk fidaya baslatti ama agzina ne girse yüzünü eksitti almadi. Sonra bi arkadas uykusunda bibwron ver dedi. Denedim aldi sonra gece gunduz deli gibi Sütümu sagip uyutup vermeye çalıştim 5.ay da boyle devam ettim. Ama o kadar yorucu yipratici oldu ki. Bu sekilde 500 gr. zor aldi. 6.ayimizin bitmesine 1hafta var ek gida hala yemiyo arkadaslar nasil basariyosunuz corbalar mamalar yogurtlar bende cok uzuluyorum. Ve sagmaktan artik zor çıkarıyorum sütü. Su da iciremiyorum. Burdaki en zorlanan annelwrden biriyim :KK43:. Gunde iki bez anca degisiyoruz. Memeyi verdigimde agliyo. Ben ne yapayim. Eğer sen yedirebiliyosan az da olsa emzirebiliyosan ki ben bunlari yapabilsem mutluluktan dört Köşe olurum. İlla ki yedikleri yariyodur varsin az kilo alsin. Iste böyle arkadasim. Yemek ywdiren arkadaslar mama sandalyesinde mi yiyo küçük kuzular kasigi gorunce agzini mi açıyor. Nasil basariyosunuz ne mutlu size
mama sandalyesinde yediriyorum. dik pozisyonda. cocuktan cocuga degısıyo kımı cocuk dogustan ıstahlı kımısı ıstahsız. bebegını mama sandalyesıne oturt her ogunde sız yemek yerken yanınıza al zorlama sadece ızlesın sızı. bakalım ısteyecekmı. sız yedıkce o da ozenır belkı o sırada mama sandalyesınde oyuncak yada dıkkatını cekecek baska bısey olmasın. sızde onla ılgılenmedne sadece yemegınızı yıyın. boyle bı sure yapın sız yedıkce aglar ıster elını uzatır belkı hmn yıyebılecegı bıseyı sok agzına. suratını eksıttıgıne bakma her yenı seyı yedıgınde ılk bnmkıde eksıtıyor ama sonra sevıyor.esımde bende yemek yemeyı cok severız ballandıra ballandıra yeriz.kızımda bız yemek yerken masaya elımıze saldırıyo. lezzetli bişeyler yapmaya çalış. meyveli yoğurt yap. annem bzmkıne kucuklugunden 3 aylıktan berı herseyı tattırıyor belkide ondandır bılmıyorum. bazı seylerı elıne ver ne bılım salatalık havuc ama gozunu ustunden ayırma buyuk parca koparmasın.meyve ver elıne elma armut. alısır belki.annem derkı sen dunyaları yedırsende kendı yedıgıyle daha cok doyarmış. allah yardımcın olsun. uzulme arkadasım

calısan annelerrrr derdim var.
işe başlayalı bugun 5. gunum. eve gıdınce kızım suratıma bakmıyor goz goze gelmıyor benle. babasına ananesıne guluyor bana gulmuyor. cok uzuluyorum dun agladım. sabah kalkınca normal ama aksam eve gıdınce hıc takmıyo benı . yapmadıgım maymunluk kalmıyo. siz dede boyle seyler oldumu ne zaman duzelır alısırmı? kahroluyorum

Normalde 10-14 arası olması gerekiyormus bizi 8,5 çıktı...

5,5 aylık olduk ben de bir aydır birşeyler taddiriyorum içmezse biseyler yapmam lazım :/
Kan ilacı bizde kullanamıyoruz kısuyor hep .. 1,5 ay öncesinde ateşi çıkmıştı kan tahlili yapıldı 11,9 çıkmıştı değer orta olunca bende zorlamıyorum.

Benimki de hiç beğenmiyordu hep geri çıkarıyordu canım ama yeni bi Yöntem buldum bu sayede hepsi ağzının içine kadar gidiyor bi daha çıkaramıyor.öncelikle mama kaşığıyla veriyorum demir ilacını. Önce D vitaminini aynı kaşıkla verince kaşığın üzeri kayganlaşıyo.sonra demir ilacını koyuyorum kaşığa. bebişin ağzı açıkken hemen kaşığı sokuyorum Ağzına.kaşığın yüzeyi kaygan olduğundan kan ilacı hemen kayıveriyor Ağzına.hemen ardından da bikaç Kaşık su veriyorum.bu sayede geri çıkaramıyor.
Bu kontrolde ebe bize ikisini birlikte vermememizi söyledi, bildiğim kadarıyla, ikisi birbirinin etkisini yok ediyor yanlış hatırlamıyorsam tabi...

Kizlar bebegim hicbisey yemiyo cok guzel yiyen bebek agzina bir kasik almiyo nelerdeniyorum olmuyo benide cok az emiyo biberon zaten tutmuyo sabahtan berri sinirimden agliycam cok zor bir durum azina koudugumu yutmuyo bekletiyo sonra disa atiyo yutturamiyorum

Arkadaslar merhaba, buraya yazmadan once cok dusundum ama kelimeler bogazimda dugum dugum yazmaya karar verdim. Bu yazdiklarimi kimse yanlis anlamasin ama eger cok sert tepkiler alirsam bir daha yazmam yani herseyi goze aldim. Benim kizim malesef minyon tipli ne yaparsam yapiyim kilo almiyor ve cok hareketli oldugundan o kadar yemesine ragmen et tutmuyor. Buralarda bebeklerin kilolarini okuyunca gercekten cok imreniyor ve cok uzuluyorum. Benim kizim acaba bu kilolara gelebilecek mi diye dusunuyorum. Gecen aydan beri sutumu devam sutuyle destekliyordum biraz da meyve puresi vermeye basladim tabi sutum cok azaldi artik sadece sabah ve aksam emziriyorum. Zaten calistigim icin anca boyle oluyor. Herkesin bebeginin saglikli ve tombik olmasina cok seviniyorum ama kendi kizimin minyon olmasi beni cok etkiliyor. Sonucta biz bu forumda bebeklerimizi hamilelekten beri karnimizda beraber buyuttuk cok sukur. Insallah saglikli ve mutlu bir sekilde buyur bebeklerimizin hepsi. Ben sadece beni uzen bir konuyu paylasmak istedim. Artik doktora giderken yasadigim stresten ve her tartildiginda uzulmekten yoruldum. Cok sukur yavrum saglikli ama kilosu malesef icime sinmiyor. Paylasmak istedim, saglicakla kalin.
her bebek iri olacak diye bir kural yok, nasıl her insan aynı değil ise bebekler için de aynı durum geçerli. Mesela ben minyon biriyim, boyum 1,63, eşim ise çooook uzun :)) önemli olan sağlıklı olması, tıbbi bir sorun yok ise hiç dert etmeyin bence, süt meselesine gelince, çalışan annelerde - ki ben de bu gruptayım- üst üste sağınca süt azalıyor. 3 saatte bir sağıyorum dışarda. Ama gece yanımda yatırıp bebeği sık sık emziriyorum, nerede ise 2 saate bir emiyor, sütüm normale döndü böylece, siz de deneyin bence..

6. Ayla birlikte demir damlasina bizde yeni kullanmaya başladık. Canım ben doktorunuzun tavsiyesiyle gunasiri bir defa sekiz damla veriyorum, mama kasigina 8 damla koyuyorum veriyorum ve hemen arkasından bir iki kaşık şu

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlarim sagolun. Hepsini denicem InşaAllah faydası olur.
Canim, oncelikle anlayisin icin sagol. Ben kizima yedigim herseyden tattirdim ve hep, uyanik oldugunda tabi, bizimle beraber yemeye oturdu boyle boyle biraz ondan biraz bundan hosuna gitmeye basladi simdi de az da olsa kati gida yiyor. Benim yontem boyle canim diger arkadaslari bilemicem insallah seninkinde de ise yarar. Allah herseyi icimize sindirsin insallah canim. Insallah senin yavrun da istedigin gibi yer icer. Iyi haberlerini bekliyorum canim.

Canim sana daha once de yazmistim kizim ek gida almiyor, kusuyor diye..

Ben son 10 gundur sebze ile minik mama kasiginda 2-3 kasik seklinde basladim. İlk baslarda yulaf lapasi vermistim mama seklinde, yogurt vermistim, meyva puresi vermistim; hep kusmustu. Simdi ilk patates verdim, 3 gun sonra havuc verdim, 3 gun sonra brokoli verdim, 3 gun sonra kabak verdim ama hep minik minik miktarlarda.

Hazirlama asamasina gelince yikiyorum, suda hasliyorum ve icine 1-2 damla zeytinyagi ve birazcik kendi sutumden koyup blenderdan gecirip hemen yediriyorum. İcine sutumu koymami ebemiz soyledi, bebek sutun tadini alirmis ve boylece yeni gidayi yabancilamazmis.

Benim kizim da hala ahim sahim yemiyor, mesela bugun elma verdim ama istemedi, oysa elma yemeyen cocuk mu olur yahu!

Sen de bu sekilde bir dene istersen canim, belki boyle deniyorsundur sen de bilemiyorum ama yine de yazmak istedim bir faydasi olur diye. İns istahi acilir yavrularimizin.

Uyurken veya uykudan yeni uyandiginda almiyor mu memeyi? Ben oyle yapiyorum. Bir de La leche league turkiye sayfasini ziyaret et istersen.orada ucretsiz destek veren emzirme danismanlari var.mail yoluyla iletisime gecebilirsin.ek gidayi da anne sutuyle karistirip vermeyi denesen belki yavas yavas alisir.

mama sandalyesinde yediriyorum. dik pozisyonda. cocuktan cocuga degısıyo kımı cocuk dogustan ıstahlı kımısı ıstahsız. bebegını mama sandalyesıne oturt her ogunde sız yemek yerken yanınıza al zorlama sadece ızlesın sızı. bakalım ısteyecekmı. sız yedıkce o da ozenır belkı o sırada mama sandalyesınde oyuncak yada dıkkatını cekecek baska bısey olmasın. sızde onla ılgılenmedne sadece yemegınızı yıyın. boyle bı sure yapın sız yedıkce aglar ıster elını uzatır belkı hmn yıyebılecegı bıseyı sok agzına. suratını eksıttıgıne bakma her yenı seyı yedıgınde ılk bnmkıde eksıtıyor ama sonra sevıyor.esımde bende yemek yemeyı cok severız ballandıra ballandıra yeriz.kızımda bız yemek yerken masaya elımıze saldırıyo. lezzetli bişeyler yapmaya çalış. meyveli yoğurt yap. annem bzmkıne kucuklugunden 3 aylıktan berı herseyı tattırıyor belkide ondandır bılmıyorum. bazı seylerı elıne ver ne bılım salatalık havuc ama gozunu ustunden ayırma buyuk parca koparmasın.meyve ver elıne elma armut. alısır belki.annem derkı sen dunyaları yedırsende kendı yedıgıyle daha cok doyarmış. allah yardımcın olsun. uzulme arkadasım

Back
X