2015 Nisan Anneleri

Yakında 7.ayımız bitecek.
Kahvaltı:
-yumurta sarısının yarısı
-1 çay kaşığı tepeleme tereyağı
-kibrit kutusunun yarısından az tuzu çıkarılmış peynir
-keçi boynuzu,ceviz,badem,keten tohumu çekilmiş halde 1 çay kaşığı tepeleme
-birazcık armut püresi ıslatmak için bide kabız olmasın diye
-ıslatmak için yulaf ezmesini azıcık suda pişirip katıyorum.

Öğlen yoğurt yada meyve püresi
Akşam:kabak,havuç,taze fasulye buharda pişirip sonra tereyağı ekleyip verdim.
Kırmıcı mercimek çorbası yaptım
Balığı buharda pişirip verdim.
Aklıma gelenler bunlar.tecrübeli anneler yaptığım yanlış birşey varsa uyarın lütfen.dr a fln danışmadım hiç.

Kizlar çok korkuyordum grip olmaktan bebegime geçer diye veee oldum kemiklerim bile agriyo napicam bilmiyorum tek basimayim InsaAllah bebise gecmez bi kere 40 gunlukken nezle olmustum gecmisti onada.
Canim cok gecmis olsun insallah gecmez tavuk corbasi falan yap ic bol c vitamini al bebegini opme emzirirkende yuzune nefes verme eczanelerde maskeler satiliyo fiyatida cok uygun onlardan al tak tabi once bi deneme yap cee e falan diye bebegin korkmasin alisana kadar arada yuzunu goster insallah tez zamanda atlatirsin tekrar gecmis olsun

Ben seninkininin cogunu veriyorum sadece keciboynuzu ceviz badem keten tohumu vermedim bide taze fasulye balik ve mercimek vermedim geri hepsinden veriyorum digerlerini 8. Aydan sonra dedi dr bize basla ama gaz problemi falan yasamadiysan ara ara ver heralde bisey olmaz canim

Sagol arkadaşım maske aldim takiyorum InsaAllah cabucak toparlarim. Bu araa dün 6. Ayimiz doldu. Ama kizima bisey yediremiyorum ya agzinda tutuyo yada cikariyo yaaa neden yemez ki az da olsa biliyosunuz benide emmiyo sagip veriyorum gunde uc kere ancak aliyo uyuyunca biberonu. Devam sütünün ikincisine gecmem lazim mi. Bu bebek neden yemiyo arkadaslar az kilo alan bi bebek zaten hani istahsiz olur da su da icmiyo.. bealenemicek boyle giderse emseydi bu kadar üzülmicektim. Burda memeyi 4. Ayda birakan benim kizim galiba herkea emziriyo bi yerde yanlis yaptim ama nerde de bu kiz beno emmeyi istemiyo.

Canim yemek konusu benimkide bir ara ayni sekilde yapiyordu agzinda bekletiyo acik tutuuo yutmuyodu bide numaradan oksuruk yapiyo ama ben zorladim simdi iyi yiyo arada bir yapsada sen yine vermeye calis canim 6 kasik ile 10 kasikla 6 aylik bir bebek doyuyomus canim bide o yerken sakiz falan cigne yada onun yemefinden bir kasik al onu sapirdatarak ye oda sana bakarak yiycektir bende burda bir arkadasin tavsiyesine uydum ozellikle ogun zamanini kendi myemegine denk getir sofraya oturt mama sandelyesi yada kucagina size bakarak agiz hareketleri yapcak osurada onun icin hazirladigindan sokustur agzina siz yerken ilgisini cekcek ben deniyorum tek basina yedigi zamanlardan daha istahli bizimle beraber yemesi aman o uyusunda ben yiyim deme oturt izlesin sizi canim ben 2 devam sutu kullanuyorum oek kullaniyorum demezde iste muhallebi ve sebze corbasina katiyorum 1 2 olcek okadar ama dr 1 al dedi bende 2 almis bulundum tamam ozaman ver dedi sende bir dr danis istersen sagmaya devam et canim tutmadiysa 3 saate bir sag pes etme ver en onemlisi o gerekirse ugras kasikla ver anne sutu cok onemli

Canim benim bebegimde 4. ayda birakti. Hep sagdim ama artik sut gelmiyor. Tabii ki cok uzuldum agladim her memeyi almadiginda. Ama yanlis yaptigim birsey oldugunu sanmiyorum. Lutfen sen de yanlisi kendinde arama, seni cok iyi anliyorum keske emseydi kuzular. Benden alacagi rizik bu kadarmis diyorum cunku elimden gelen birsey yok..

Kizim bu ara memeyi reddetmeye basladi, o emmedikce sutum azalacak diye cok korkuyorum. Memeyi almazsa benim icin durum cok zor cunku biberon da almiyor ve devam sutu veremem!

Oglen 12 de meyva puresi, aksam 6 da da sebze puresi veriyorum; hepsi bu. Gida ogunlerinden 1.5 saat sonra da emziriyorum, hep 1.5 saat arayla oluyor beslenmesi.

Siz kac saatte bir besliyorsunuz?
Ben acaba tam acikmadan mi veriyorum memeyi, o yuzden mi almiyor?
Neredeyse 6 disi var sisik ama hic biri patlamadi henuz, disler yuzunden emmiyor olabilir mi?

Dediklerini denicem arkadasim. Kaşık derken yemek kasigi mi tatli kasigi mi. Bide istemezse zorlamayin diyolar inat eder yemez diye. O agzindan çıkarsada vereyim mi kendini gwei ittiriyo sinirleniyo iki cay kasigindan sonrasi. Deniyim bi bakalim sonuc ne olacak sagol canim.

Senin de 4. Ayda birakmis benim gibi cok üzücü evet baska bisey veremiyosak da daha yipratici oluyo. Devam sütü mu veriyosun peki ek gida yiyor mu.

Canim yemek kasigi degil ya minik mama kasigi ya da cay kasigi.

Bu arada simdi solicegim sey pek harika bir cozum degil ama madem yemesi icin cok ugrasiyorsun, o zaman laptoptan ya da tlfdan filan cocuk sarkilari ac videolu, google'da bir dolu sarki var klipli. Aslinda bir sey izleterek yedirmek iyi degil ama en azindan karni doyana kadar mesgul etmis olursun.

Mama kasigi canim cok aglarsa birak bi baska besin biraz zaman ver oyle dene oyalamaya calis cingirakla falan valla ben zorlamazsam yemezdi canim bebekler biraz zorlama istiyo bence kendi hallerine biraksan hic bisey yemezler onlar herseyi reddeder biz anneler biraz sabirli olmali ve biraz xorlamaliyiz cok demiyorum agladi oguruyo falan birak ozaman ama ara ara farkli gida dene canim zaten su donem 2 cay bardagi kadar yedirsen bile yetr ona zamanla alisinca istiycek o senden benimki simdi acikiyo besinini hazirlarken dudak sapirtadiyo ama 3 5 kasikran sonra yemek istemiyo ben biraz issarci bir durus segiliyorum ne guluyorum nede kiziyorum sakin bir sekilde arkadasin dedigi gibi tv de acabilirsin alisana kadar en azindan cunku madem emmiyoda senin mutlaja yedirmen lazim canim

Senin de 4. Ayda birakmis benim gibi cok üzücü evet baska bisey veremiyosak da daha yipratici oluyo. Devam sütü mu veriyosun peki ek gida yiyor mu.
Hem devam sutu hem ek gida veriyorum. Ek gidayi verirken ilk kasigi verince yuzunu eksitiyor biraz bekliyorum sonra tekrar deniyorum. Israrciyim,zaten anne sutunu erken birakti. Sana onerim tarhana corbasi, anne sutunu en iyi tamamlayan ya da anne sutunden sonraki en iyi ek gida corba olarak tarhanaymis. Bir mama kasigi ver muhtemelen geri cikaracaktir, biraz bekle tekrar ver. Arkadaslarin dedigi gibi onu oyalayacak biseyler acabilirsin tv den ya da pc den.. Bu donemde Allah tum annelere ozellikle ek gidayi reddeden bebekleri olan annelere kolaylik versin..

Kizlar Merhaba kızım 6 ay 10 günlük ama hala yüzüstü dönmüyor ve hic cabalamiyor. Oturmayi çok seviyor ve cok hareketsiz. Sizde durumlar nasıl

Kizlar Merhaba kızım 6 ay 10 günlük ama hala yüzüstü dönmüyor ve hic cabalamiyor. Oturmayi çok seviyor ve cok hareketsiz. Sizde durumlar nasıl
Bizde 6.5 ayligiz canim benimkide donemiyor 4 aylikken dondu 1 2 defa bidaha donmedi benimkide cok hareketsiz anca koydugum sekilde duruyor hic donmuyor yuz ustu dondurdum 1 2 kere popoyu kaydirdi geri geri emekler gibi simdi onuda tapmiyo nasil birakiyosam oyle duruyo durum ayni anliycan

Diş buğdayımızı ve 6 ay kinamızı bir arada yaptık. Yorucu ve güzel bir günün ardından dinlenmedeyiz.

Eklentiler

• 20151017_141529.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 110
  • 20151017_133934.webp
    36,6 KB · Görüntüleme: 112
  • 20151017_134840.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 102
  • 20151017_153116.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 236
  • 20151017_141704.webp
    36 KB · Görüntüleme: 224
  • FB_IMG_1445169260898.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 214
  • 20151017_153740.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 95
  • 20151017_153413.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 103
  • 20151017_153116.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 98
  • 20151017_134226.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 230
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…