- 12 Ocak 2015
- 638
- 746
- 103
- 44
Ellerine saglik canim, eminim cok lezzetli olmustur. Peki pistikten sonra sebzeleri blenderdan geciriyor musun?Kızlar bebeğim 5.5 aylık ve ben mama,verdiğim icin ek gıdaya gectm. Cok guzel bi corva yaptim bugün severek de yedi masallah. Minik bi paatates havuc kabak hepsini cok küçük dogradim. Tavuk suyunda pirinclehasladm. Sonra bi taraftan yoğurt ve unu karıştırıp ilittm çorbanın suyuka. Ekledim iki taşım kaynadı. Afiyetle yedi kizim. Sonfadan içine tuz attm bizde afiyetle yedik. Kabagin tadı gelmiyordu ana vitamini almış oldu. Insan,ne yedircegini şaşırıyor. Alternatif olsun diye yazdm
Sagol canm. Yok canm blender yapmiyorm artk. Cok minik dogruyorum yada verireken eziyorum catalla elle oyle veriyorum. Bu kez hep putursuze alisck yoksaEllerine saglik canim, eminim cok lezzetli olmustur. Peki pistikten sonra sebzeleri blenderdan geciriyor musun?
bende dun yaptim pirinc havuc patates kabak ve kiyma cok az zeytin yagi ve tuz besleyici ve guzel bir tarif ben artik neyapsam diye dusunuyorum bugun ne yedirsem kahvalti yogurt ve meyva tamamda sebze olarak ne yediricem kararsiz kaliyorum ama et ve tavuk haftada bi kac kez veriyorumKızlar bebeğim 5.5 aylık ve ben mama,verdiğim icin ek gıdaya gectm. Cok guzel bi corva yaptim bugün severek de yedi masallah. Minik bi paatates havuc kabak hepsini cok küçük dogradim. Tavuk suyunda pirinclehasladm. Sonra bi taraftan yoğurt ve unu karıştırıp ilittm çorbanın suyuka. Ekledim iki taşım kaynadı. Afiyetle yedi kizim. Sonfadan içine tuz attm bizde afiyetle yedik. Kabagin tadı gelmiyordu ana vitamini almış oldu. Insan,ne yedircegini şaşırıyor. Alternatif olsun diye yazdm
Canim isine karismak gibi olmasin ama tuz icin biraz erken degil mi? Bizim ebe kesinlikle tuz vermeyin, bobrekleri icin cok zararli dedi. Biraz bile olsa tuz verilmemeli diye biliyorum ben de. Yanlis anlamazsin umarim ama soylemek istedim. Sen de arastir istersen.bende dun yaptim pirinc havuc patates kabak ve kiyma cok az zeytin yagi ve tuz besleyici ve guzel bir tarif ben artik neyapsam diye dusunuyorum bugun ne yedirsem kahvalti yogurt ve meyva tamamda sebze olarak ne yediricem kararsiz kaliyorum ama et ve tavuk haftada bi kac kez veriyorum
Tuzun 1 yaşına kadar verilmemesi gerektiğini ben de okumuştum...Canim isine karismak gibi olmasin ama tuz icin biraz erken degil mi? Bizim ebe kesinlikle tuz vermeyin, bobrekleri icin cok zararli dedi. Biraz bile olsa tuz verilmemeli diye biliyorum ben de. Yanlis anlamazsin umarim ama soylemek istedim. Sen de arastir istersen.
Canım ben en başından bu yana sütün oranını çok kafaya takmadim, kızım emmeyip bazen öğün atladığında ağrı hissetmeyip rahatsız olmadıysam sütümü sağmadım, su içmeye dikkat ettim çok şükür sütüm azalmadı,Kizlar sizlerden fikir almak istiyorum kizim bu ayin 21inde 6. Ayini doldurcak ve cok sukur bu zamana kadar emzirdim halada emziriyorum ben 4 aydan sonra doyumluk degil tadimlik gunde 1 defa yada 2 defa meyve sulari pure falan verdim corbalardan bi kac kasik verdim bu aralar corba veriyorum yine 6 7 kasik falan sutle doyunca bunlardanda tadimlik verdim hem tada alissin diye hem yutma refleksi gelissin diye bazen pure yediginde cikarcakmis gibi yaptigi oldu biraz kati buldugundan sanirim bu yuzden biraz sulandiriyoru beslenmeyi bole yapmam dogrumu sizce bi ogunu tamamen ek gida versem onla doyursam bu sefer sutumu azaltirim diye dusunuyorum ama bolede yutma refleksi gelisirmi sizce ne yapmaliyim
Canim dogru diyosun ama tuzsuz yemiyor bende az iyotlu sofra tuzu atiyorum bir sitedede verin diyo hastaneye giden bebeklerde iyot orani dusuk cikiyormus bende ne az ne cok katiyorum oyle tuz dediysem cok degil tirnak ucu anca ama gun icinde bolda su veriyorum emiyodaCanim isine karismak gibi olmasin ama tuz icin biraz erken degil mi? Bizim ebe kesinlikle tuz vermeyin, bobrekleri icin cok zararli dedi. Biraz bile olsa tuz verilmemeli diye biliyorum ben de. Yanlis anlamazsin umarim ama soylemek istedim. Sen de arastir istersen.
Benim tavsiyem ek gidaya baslaman hem yutma cigneme refleksi gelisir hayati boyunca surdurecegi hemde yeme aliskanligi yoksa yediremezsin bebek icin olan herseyden tattir artik buyuduler ve cok hareketliler daha cok kaloriye ve enerjiye ihtiyaclari var 6. Aydan sonra anne sutu sadece suttur okadar sen sadece sut icerek nasil beslenemessek oda oyle canim oyuzden alissin ver ogun ve saat belirle ilk baslangic icin zaten gunde bir kati gida zaten tutar onu geri kalan zamanda emzir ve ogun miktarini artir bir kati gidadan 2 yap 3 ve 4 osekilde ilerle biyanda sutunu kesmemis hemde bebege cok yuklenmemis olursun ben 5. Ayinda sadece kati gida yogurtla basladim gunde 6 7 kasik bide elma armut seftali suyu 3 gun testine uyarak basladim ve arttirdim simdi 4 kati gida veriyorum kahvalti sebzesi meyvesi ve yogurdu geri kalandada emzirme ve sabaha kadar 2 3 saate bir emzirmeKizlar sizlerden fikir almak istiyorum kizim bu ayin 21inde 6. Ayini doldurcak ve cok sukur bu zamana kadar emzirdim halada emziriyorum ben 4 aydan sonra doyumluk degil tadimlik gunde 1 defa yada 2 defa meyve sulari pure falan verdim corbalardan bi kac kasik verdim bu aralar corba veriyorum yine 6 7 kasik falan sutle doyunca bunlardanda tadimlik verdim hem tada alissin diye hem yutma refleksi gelissin diye bazen pure yediginde cikarcakmis gibi yaptigi oldu biraz kati buldugundan sanirim bu yuzden biraz sulandiriyoru beslenmeyi bole yapmam dogrumu sizce bi ogunu tamamen ek gida versem onla doyursam bu sefer sutumu azaltirim diye dusunuyorum ama bolede yutma refleksi gelisirmi sizce ne yapmaliyim
Canim % 30 ek gida olmalı buda 2 öğüne tekabül ediyor ve her bir öğün bir çay bardağıni geçmemeliymis. Benim kendi doktorum un söylediği ve hastanenin emzirme odasinda gördüğüm bu sekilde:) zaten 2 öğün ek gida veriyoruz geri kalan full emziriyoruzKizlar sizlerden fikir almak istiyorum kizim bu ayin 21inde 6. Ayini doldurcak ve cok sukur bu zamana kadar emzirdim halada emziriyorum ben 4 aydan sonra doyumluk degil tadimlik gunde 1 defa yada 2 defa meyve sulari pure falan verdim corbalardan bi kac kasik verdim bu aralar corba veriyorum yine 6 7 kasik falan sutle doyunca bunlardanda tadimlik verdim hem tada alissin diye hem yutma refleksi gelissin diye bazen pure yediginde cikarcakmis gibi yaptigi oldu biraz kati buldugundan sanirim bu yuzden biraz sulandiriyoru beslenmeyi bole yapmam dogrumu sizce bi ogunu tamamen ek gida versem onla doyursam bu sefer sutumu azaltirim diye dusunuyorum ama bolede yutma refleksi gelisirmi sizce ne yapmaliyim
ben evdeyken hergün veriyordum mutlaka. işe başladım 2 ahftadır annem vermıyor hergun. arada verıyorKizlar yogurdu hergun veriyormusunuz
Ben hergun veriyoru.Kizlar yogurdu hergun veriyormusunuz
off bazı gunler o kadar yenılıyorumkı duygularıma işi bırakıp eve gidesim geliyo. bu günde o günlerden biri
Benimki surunuyor sadece ileri geri sag sol.. Ulasamadigi yer yok nerdeyse! Emeklemicek mi hic diye dusunmeye basladim.Kizlar benim bebek geri geri emekliyo ileri gidemiyo sizinkiler ne durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?