2015 Nisan Anneleri

Ellerine saglik canim, eminim cok lezzetli olmustur. Peki pistikten sonra sebzeleri blenderdan geciriyor musun?

bende dun yaptim pirinc havuc patates kabak ve kiyma cok az zeytin yagi ve tuz besleyici ve guzel bir tarif ben artik neyapsam diye dusunuyorum bugun ne yedirsem kahvalti yogurt ve meyva tamamda sebze olarak ne yediricem kararsiz kaliyorum ama et ve tavuk haftada bi kac kez veriyorum

Canim isine karismak gibi olmasin ama tuz icin biraz erken degil mi? Bizim ebe kesinlikle tuz vermeyin, bobrekleri icin cok zararli dedi. Biraz bile olsa tuz verilmemeli diye biliyorum ben de. Yanlis anlamazsin umarim ama soylemek istedim. Sen de arastir istersen.

Son düzenleme:
Buraya yazmamin ustunden 2 saat gecti gecmedi kizim yine oluk oluk kustu. Butun yediklerini cikardi uykusunda. Tahil mamasini, yogurdu filan anladim da sebzeyi de kustu bu sefer. Gercekten moralim cok bozuldu! Ya ben miktari bir turlu ayarlayamiyorum ya da benim kizin midesi sahiden cok hassas!

Bi de yatirmadan once yikamistim. Yikanmis cocugu bir daha yikadim mecburen, nevresimlerini ve pijamasini degistirdim tekrardan. Artik yorgunluktan bayilmak uzereyim kizlar. Allah vere de bu gece guzel uyusa yoksa ben bittim!

Tuzun 1 yaşına kadar verilmemesi gerektiğini ben de okumuştum...
arkadaslar çorbalara ve pürelere biraz zeytinyağı karıştırmayı unutmayın hem hazmı kolay olur bağırsaklarıni rahatlatır, hem tat verir

Kizlar sizlerden fikir almak istiyorum kizim bu ayin 21inde 6. Ayini doldurcak ve cok sukur bu zamana kadar emzirdim halada emziriyorum ben 4 aydan sonra doyumluk degil tadimlik gunde 1 defa yada 2 defa meyve sulari pure falan verdim corbalardan bi kac kasik verdim bu aralar corba veriyorum yine 6 7 kasik falan sutle doyunca bunlardanda tadimlik verdim hem tada alissin diye hem yutma refleksi gelissin diye bazen pure yediginde cikarcakmis gibi yaptigi oldu biraz kati buldugundan sanirim bu yuzden biraz sulandiriyoru beslenmeyi bole yapmam dogrumu sizce bi ogunu tamamen ek gida versem onla doyursam bu sefer sutumu azaltirim diye dusunuyorum ama bolede yutma refleksi gelisirmi sizce ne yapmaliyim

5. Ayına girince ben de meyve tattiriyordum ama gaz yapmıştı, hazır değil sanırım diye ara verip tarhanayla yeniden başladım sevdi ve gaz yapmadı, yumurta sarısıni sevdi, kabak püresine biraz sütümden kattım kıvamı için çok şükür onu da sevdi ve yerken eliyle kaşığı tutmaya çalışıyor ve ağzını kuş gibi açıyor artık kızım :) her gün yeni davranışları ortaya çıkıyor...
Ya arkadaşlar bi de şunu keşfettim kızımın keyfi limoniyse su bile içmiyor kafayı sağa sola çeviriyor, en mutlu anlarını gözetip yeni şeyleri denemek daha iyi oluyor

Canım ben en başından bu yana sütün oranını çok kafaya takmadim, kızım emmeyip bazen öğün atladığında ağrı hissetmeyip rahatsız olmadıysam sütümü sağmadım, su içmeye dikkat ettim çok şükür sütüm azalmadı,
6 aydan sonra artik ek gıdaya geçeceğimiz için sütümüz az da olsa azalacak çünkü beslenmesi %70 anne sütü, %30 ek gıda olacak 8. Aya kadar,
2 yaşına kadar da bu oran yavaş yavaş azalacak ve anne sütü hayatından çıkıp normal beslenecek sütüm azalır diye endişe etme
Öğün olarak mi verilmeli o konuda ben de kararsizim 6. Ayda dr kontrolüne gidince soracağım,
püre mevzuunu çevremden gördüğüme göre örneğin önce sebze suyu, sonra sebzenin püresi sonra taneler biraz büyüyecek ve en sonunda çatalla kendi ısırıp yiyebilecek inş:)

Canim dogru diyosun ama tuzsuz yemiyor bende az iyotlu sofra tuzu atiyorum bir sitedede verin diyo hastaneye giden bebeklerde iyot orani dusuk cikiyormus bende ne az ne cok katiyorum oyle tuz dediysem cok degil tirnak ucu anca ama gun icinde bolda su veriyorum emiyoda

Benim tavsiyem ek gidaya baslaman hem yutma cigneme refleksi gelisir hayati boyunca surdurecegi hemde yeme aliskanligi yoksa yediremezsin bebek icin olan herseyden tattir artik buyuduler ve cok hareketliler daha cok kaloriye ve enerjiye ihtiyaclari var 6. Aydan sonra anne sutu sadece suttur okadar sen sadece sut icerek nasil beslenemessek oda oyle canim oyuzden alissin ver ogun ve saat belirle ilk baslangic icin zaten gunde bir kati gida zaten tutar onu geri kalan zamanda emzir ve ogun miktarini artir bir kati gidadan 2 yap 3 ve 4 osekilde ilerle biyanda sutunu kesmemis hemde bebege cok yuklenmemis olursun ben 5. Ayinda sadece kati gida yogurtla basladim gunde 6 7 kasik bide elma armut seftali suyu 3 gun testine uyarak basladim ve arttirdim simdi 4 kati gida veriyorum kahvalti sebzesi meyvesi ve yogurdu geri kalandada emzirme ve sabaha kadar 2 3 saate bir emzirme

Canim % 30 ek gida olmalı buda 2 öğüne tekabül ediyor ve her bir öğün bir çay bardağıni geçmemeliymis. Benim kendi doktorum un söylediği ve hastanenin emzirme odasinda gördüğüm bu sekilde:) zaten 2 öğün ek gida veriyoruz geri kalan full emziriyoruz

off bazı gunler o kadar yenılıyorumkı duygularıma işi bırakıp eve gidesim geliyo. bu günde o günlerden biri

Kizlar çok korkuyordum grip olmaktan bebegime geçer diye veee oldum kemiklerim bile agriyo napicam bilmiyorum tek basimayim InsaAllah bebise gecmez bi kere 40 gunlukken nezle olmustum gecmisti onada.

off bazı gunler o kadar yenılıyorumkı duygularıma işi bırakıp eve gidesim geliyo. bu günde o günlerden biri

Canim ben calismiyorum, belki seni cok iyi anlayamam ama kuzunu cok iyi anlarim cunku benim annem de calisiyordu.

Hayal meyal annemi cok ozledigimi hatirliyorum su anda hala ve annem ben 5 yasindayken emekli olmasina ragmen 7-8 yasina kadar da annemle yattim cogunlukla cunku annem yanimdan kalkar ise giderdi (gun icinde gormeyince gece annemle yatmak istermisim hep ve o aliskanlik surdu yillarca).

Simdi dusunuyorum da annem iyi ki calismis diyorum cunku ihtiyacimiz varmis ve annem sayesinde ailem, abimin de benim de mumkun oldugunca isteklerimizi karsiladilar, tek babam calissa bu kadar rahat edemezdik mutlaka. Bir de soyle bir durum var; genelleme yapmak kesinlikle istemiyorum ama calisan annenin cocuklari ister istemez daha fazla sorumluluk aliyor ve ozguveni ona oranla erken gelisiyor. Ayrica ister istemez tertipli duzenli olmayi ogreniyor. Mesela ben calismiyorum su anda ve ilerde de calismazsam biliyorum ki surekli kizimin arkasini toplarim; bunu engelleyemem.

Yani maddi olarak ihtiyacin varsa calis canim cunku ilerde istekler gittikce artacak, cocugun istemese bile yuvaydi, okuldu, servisti, giyimdi, boyaydi, kitapti, laptoptu.. Bu boyle uzar gider. Ne yapiyorsan yavrun icin yapiyorsun, Allah kolaylik versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…