2015 Nisan Anneleri

Kizlar tr'de hep duyuyorum sizlerden kan damlasini ama burada kan damlasi filan vermiyorlar. Hatta ben sordum 'verecek misiniz' diye, 'neden verelim ki zaten anne sutunden, mamadan ya da besinlerden gerekeni alir bebek' dedi.

Ya buradakiler cok rahat, ya tr'de cok abarti hersey; hangisi dogru bilemiyorum valla

Burada sadece d vitamini kullaniyoruz.

Aynı durum bizdedr var özellikle boynu kıpkırmızı cuma gittik Doktora 10 gün sonra cikicak alerji sonuçu bende yoğurttan supheleniyorum maalesef birde kansizligimiz çıktı damlayi vermedim hata bende
Biz test yaptırmadık ama egzema olduğu hafta yoğurt yumurta ve peynir vermiştim Dr hepsini yasakladı lanolin isimli şampuan ve lanolin isimli losyon verdi birde advantan krem bunları kullandık sut ürünlerini ve yumurtayı kestik egzeması gecti .canım kan damlasının ver her gün bir de sabahları 3-4 cay kaşığı sulandırılmış pekmez ver kansızlığı geçer canım

Canim bizim doktorumuz salcali yemekleri 1 yasindan sonra ver dedi cevizi birkere bende verdim bitane degil ama yarisi balkabagina kattim ogutup ben pirinc unu veriyordum aptamilin ama pirincin cok besleyici olmadigi icin gece yatmadan once aptamil 7 tahilli veriyorum sekersiz istersen onu dene yada ben arada yulaf unundan pekmezli muhallebi yapiyorum onuda verebilirsin pirinc unundan daha besleyici bizim dr pirinc ununu oneemiyo eskiden annelerimizin zamaninda bukadar bilinmedigo icin onlar bize yedirmisler ama artik secenek ve imkan cok en besleyci olani yedirmeliyiz bence

Kızlar bez olarak ben prima kullanıyorum krem renkli paketten ama böyle plastik gibi kokuyo bezler hoş olmayan bir koku yani o yüzden huggies i denemek istiyorum kullanan varmi memnun musunuz
Bende yeni dogdugunda ilk 3 ay pirima prenun care aldim kremden ama yazin fileesi cocugun poposunda yspisip iz yapiyor diye prima aktif bebek kullaniyorum yesil olandan daha iyi huggies de ilk dogduguna bir defalik kullanmostim ama yeni doganini satici kiz onlar ozel uretiliyo demisti diyer buyugunu kullanmadim ama ben yenidigandan memnunn kalmistim kokuya gelince bence hepsinde ayni koku var bide bez degisikligi bazi bebeklerde pisik yapabiliyo ama ben prima aktif bebekten cok memnunum ece erken bile onu kullaniyo onlar sonucta en iyi doktorlara goturuyorlar onlarin dediklerini yapiyolar

Kizlar cok mutluyum sonunda yogurt yapabildim. Burada cogunuz yapiyorsunuz ama ben bir turlu tutramiyordum. Sanirim yarim yagli sutten yapmaya calistigim ve tam kaynatmadigim icin yapamamisim. Neyse bir de yogurt makinesi aldim 6 kucuk cam kavanozu var. Calistigim icin haftada bir kere yapsam gerisini taze taze yer artik Bu arada ben 2 kere regl oldum ve gecen bir arkadas yazmis benim de biraz fazla geldi ve uzun surdu. Ayrica ben de prima aktif bebek bezini kullaniyorum cok memnunum. Herkese ailesiyle birlikte mutlu pazarlar, sevgiler

Öğle için şehriye çorbası yaptım salcasız et suyuyla bir kase yedi sağol canım onerın için
Kizlar merhaba bi suredir yazamamistim emmeyen ve ek gida almak istemeyen kizimla ugrasiyorum deniyorum farkli şeyler. Sütümu sagiyordum veriyordum eskisi gibi cikartamiyorum goguslerim yumusadi cok üzülüyorum iki kere anca geliyo saginca mama veriyorum bir öğün. Dilini oynatmaya basladi hecelemeyr yutma refleksi basladi bira biraz yoyo elma armut puresini seviyo tarhanayi biraz zorluyorum yemesi icin. Bir kere yumurta labne karisimi verdim ilk defa 1 cay lasigi sarisindan labneyi sevdiği icin yedi. Bunlar olumlu seyler şükür. Yalniz sebze puresi yediremedim labneyle karistirsam olur mu su iciremiyorum emziremiyorum uyutunca biberonla mama takviyesi o da en fazla 60 iciyo. Sabah kalkinca yatana kadar uc bez degisiyoruz. Uc kere biberonla sut veya mama iki kere de meyve veya meyveli yogurt ve corba gibi az verebiliyorum. Az diiimi kızlar dunden beri buyuk tuvaletini yapmadi bide. Gece uykusunda emzirmeye calisiyorum. Sütüm tenelli gitcek diye korkuyorum cok az cikiyo. Üzgünüm . Sebzeyi nasil yedirebilirim baska tarhanaya mi katsam. Sehriye corbasi puturlu yiyebilir mi sadece su ve şehriye mi yapcaz. Cok Özür diliyorum kafanizi sisirdiysem acemi anneyim. Bebekleriniz emiyosa cok sanslisiniz kizlar tekrar söylüyorum ama cok zir bu sekilde ugrasmak.

Öğle için şehriye çorbası yaptım salcasız et suyuyla bir kase yedi sağol canım onerın için
Kizlar merhaba bi suredir yazamamistim emmeyen ve ek gida almak istemeyen kizimla ugrasiyorum deniyorum farkli şeyler. Sütümu sagiyordum veriyordum eskisi gibi cikartamiyorum goguslerim yumusadi cok üzülüyorum iki kere anca geliyo saginca mama veriyorum bir öğün. Dilini oynatmaya basladi hecelemeyr yutma refleksi basladi bira biraz yoyo elma armut puresini seviyo tarhanayi biraz zorluyorum yemesi icin. Bir kere yumurta labne karisimi verdim ilk defa 1 cay lasigi sarisindan labneyi sevdiği icin yedi. Bunlar olumlu seyler şükür. Yalniz sebze puresi yediremedim labneyle karistirsam olur mu su iciremiyorum emziremiyorum uyutunca biberonla mama takviyesi o da en fazla 60 iciyo. Sabah kalkinca yatana kadar uc bez degisiyoruz. Uc kere biberonla sut veya mama iki kere de meyve veya meyveli yogurt ve corba gibi az verebiliyorum. Az diiimi kızlar dunden beri buyuk tuvaletini yapmadi bide. Gece uykusunda emzirmeye calisiyorum. Sütüm tenelli gitcek diye korkuyorum cok az cikiyo. Üzgünüm . Sebzeyi nasil yedirebilirim baska tarhanaya mi katsam. Sehriye corbasi puturlu yiyebilir mi sadece su ve şehriye mi yapcaz. Cok Özür diliyorum kafanizi sisirdiysem acemi anneyim. Bebekleriniz emiyosa cok sanslisiniz kizlar tekrar söylüyorum ama cok zir bu sekilde ugrasmak.

benimde sutum çok azaldı doymuyor hatta sut gelmeyince emmeyi de bırakıyor canım ben corbayıda püreyide rondodan geciriyorum öyle içiyor bizikinin sut ürünlerine yumurtaya alerjisi cıktı sut peynir yoğurt vermiyorum sabah kahvaltısında içinde devam sütü olan pirinç unları var onla eti cici bebeyi karıştırıyorum suyla kasede yiyor biberonla su bile içmiyor suyu bile çay kaşığıyla veriyorum

Canım benimki de sebze yemiyordu.sebze pürelerini biraz daha sulu yapmaya başladım ve yoğurtla karıştırıyorum,artık yiyor çok şükür.sende birşeylerle karıştırıp verebilirsin.bir de bez olayı kafama takıldı.benimki zaten normalde günde 3 bez falan değiştiriyorum.az mı acaba

Kızlar bez olarak ben prima kullanıyorum krem renkli paketten ama böyle plastik gibi kokuyo bezler hoş olmayan bir koku yani o yüzden huggies i denemek istiyorum kullanan varmi memnun musunuz
O sorunu bende yaşadım genel merkezini aradım üzerindeki seri numarasından baktılar yeni üretim olan bezler de oluyormuş Bezin emicilik özelliği yüksek olduğu için oluyormuş Bezin posetinden kaynaklanıyor koku sağlık açısından sorun yokmuş. Bezi paketten çıkart havalandır geçiyor canım..

Bende deniyim yogurdu arkadasim. Uc bez ama benimki tam dolu oyle popo tarafina dolmuyo. Belki sen dolu bez aliyosan normaldir. Belkide ikimizinkide normal benim ki emmesigi için ben oyle düşünmüştüm. Bide yogurdu sade yemiyo 1 cay kasigi katiyorum yanlis mi yapiyorum faydasi gidermi ikisi birlikte.

Hepimize Allah kolaylik versin hepimize arkadasim peki sonra emziriyosun gün icinde bidaha baska neler veriyorsun. Bu arada senin kizinda adi zeynep herhalde. Benimki de zeynep 6 ayimiz biteli bir hafta oldu küçüğüz biz. 7 kilo 67 cm 480 gr almisiz.gecen ayda ayni kiloyu almisti.

Kizlar cisli bezmi kakali bezmi bahsettiginiz kakali bezse benim bebegimde 2 yada 3 ama artik bu cok normal zaten 1 kere bile yapmasi normal hatta 2 3 gunde bile normal dedi malum ek besin aliyorlar ve artik buyudulee yakinda kakali bez 1 e dusecek doymamakla alakasi yok bence onemli olan tarti alimi kilosu canim

Gun içinde 3 veya 4 kez pirinç unlu mama 1kez meyve püresi herobaby yada milıpanın kavanoz pürelerinden veriyorum ara sıra taze meyve pğresi yapıyorum corba yaptıysam bir oğün corba bu kadar.benim kızın adı da zeynep nazlı 7 aya girdi bugun 27 mart dogumlu 3 hafta erken geldi ama kilosu yerindeydi su an da 9 kilo olduama yemesi azalsı 250 300 gram alıyor ayda dr normal dedi fazla zayıf olmadıgı için herhangi bir sey önermedi, senin bebiş in de kilosu iyi eltimin bebegi 6 kilo civarlarında oda 7 aya girdi zayif ama cevik dik oturabiliyor orumcegini sürüyormuş bizimkinin kilosu var ama oturmayı hiç sevmiyor surekli yatmak istiyor bende zorlamıyorum zamanı gelince oturur belki kemikleri hazır olmayabilir her cocuhun gelişimi farklı oluyor genlerden dolayı o yuzden karsilaştırmak pek dogru degil

Kızlar benim kız gun boyunca fazla su içmese bile 12 yada 15 bez bitiyor gunde surekli çiş yapıyor gunde 2 veya 3 kez kaka yapıyor ilk zamanlar prima kullandım baktık bez yetiştiremiyoruz simdi daha uygun bir markaya gectik ben altını ıslatınca hemen degiştiriyorum zaten bizimki bir damla işese aglıyor hemen degiştir diye asla kirli bezde durmaz

Slm canım sana tavsiye ettiğim dr mı gidiyosun yoksa başka mı buldun?

Slm canım sana tavsiye ettiğim dr mı gidiyosun yoksa başka mı buldun?
Canım özel muayenehanesi olduğu için biz gidemeyiz senin söylediğin Dr a. İstanbul hastanesinde nur hanım var ona gittik tavsiye üzerine memnun kaldık muayene ucretide uygundu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…