- 12 Ocak 2015
- 638
- 746
- 103
- 44
Oglum da bu gunlerde kendini cok sıkıyor. Resmen kasiyor kendini acaba gazi olup karni mi agriyor, nedenini anlayamiyorum.. Uykuya zor daliyor. Uykusu geldiginde cildiriyor aglamaktan. Umarim gecicidir hepimizinki..Kızlar geçen hafta çarşamba oğlum sünnet oldu çok şukur bunuda arlattık biraz zor oldu ama düzeldi sayılır. Sizce hoppalasına ne zaman koymalıyım. Birde biz diş çıkarmadık daha ama belirtileri var kulaklarını kasıyo cok huzursuz şimdide kafasına vuruyo kulaklarındanmı yoksa başımı ağrıyo acaba bilemedim bebeği boyle olan varmı cok moralim bozuldu neyapmalıyım sizce
Canım saol ama 1 yasına kadar süt kullanılmıyo demişti doltorumuz devam sütüyle fln nasıl yapılıo acaba
Birde hangi pirinç unu kullanıyorsun normal bu dr outker flnmı yoksa bebek için olan ülkerin arı markanın flnmı
Ben arı markanınkini kullandim. Ablam yigenime kullanmis onda vardi denemek icin aldim sevdi kızım. Yoğurdu meyve puresine agzini açmıyor sebze puresi ile mihallebiyi az da olsa yiyorCanım saol ama 1 yasına kadar süt kullanılmıyo demişti doltorumuz devam sütüyle fln nasıl yapılıo acaba
Birde hangi pirinç unu kullanıyorsun normal bu dr outker flnmı yoksa bebek için olan ülkerin arı markanın flnmı
Canim cok gecmis olsun.eminim cok korkmussundur allahim bizi yavrularimizla sinamasin.gozumuzden sakiniyoruz ama olan oluyor yinede buna sukur.Kızlar dün oğlumu bizim yatağa yatırmıştık.yatağın ortasındaydı ve uyuyordu.bir anda bi çığlık ve ağlama sesi duyduk.gittiğimde yerde yatıyordu.yere düşmüş yavrum.acayip korktuk.bi kaç saat uyanık tuttuk kontrol ettik bişeyi yoktu ama gece sabaha kadar sürekli uykudan uyanıp ağladı . O da çok korktu herhalde.düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyo.resmen kendi boyundan yüksek yataktan düştü.Allah korudu yavrumu.Allah hepimizin yavrusunu korusun.cidden çok korktum(
Canim digum gunun kutlu olsun nice senelere sevdiklerinle.Bugun kizimla beraber ilk dogum gunumu kutladim. Darisi herkesin basina insallah. Hic bir yasim bu kadar guzel, zor ve dolu dolu gecmemisti.. Ustelik hic anne olacagimi dusunmemistim, guzel bir surprizle, zar zor gecen bir hamilelikle ve butun isteklerimle geldi kizim. 35 yasima anne olarak girdim. Mutluyum...
Sagol canım. Sizede hayırlı olsun Allah damatlıklarınıda gosterir insallah. Evet bu donemde yapılması iyiymis en azından olduda bitti :) dedigin gibi ne zaman yaptırıcaz diye dusunmuyoruz.Gecmis olsun..biz de iki aylikken yaptirdik. Bence bu donem sunnet icin cok iyi. Diger turlu hem onun icin zor olacakti hem de bizim aklimizin bi yerinde "ne zaman sunnet yaptirsak" sorusu olacakti.
Ay inşallah geçicidir. Bizmkide uykusu gelince çıldırıyo ayagımda sallıyorum aglıyarak uykuya dalıyo insan çaresiz kalıyo yavrular dertlerini anlatamıyolarda çevremdekiler dişle alakalıdır diyo ama insan yinede telaslanıyoOglum da bu gunlerde kendini cok sıkıyor. Resmen kasiyor kendini acaba gazi olup karni mi agriyor, nedenini anlayamiyorum.. Uykuya zor daliyor. Uykusu geldiginde cildiriyor aglamaktan. Umarim gecicidir hepimizinki..
Daha nice yaslara canim, dogum gunun kutlu olsun.
Dogum gunun kutlu olsun canim ailenle ve kixinla omur boyu mutlu yasa
B broken sword cnm doğum günün kutlu olsun benişinle ailenle nice yıllara
B broken sword dogum gunun kutlu olsun canim..
Canim digum gunun kutlu olsun nice senelere sevdiklerinle.
Bizimkindede tık yok yüzüstü durmayi hiç sevmiyor kendisi yüzüstü dönmüyor bile ancak sağa sola dönüyor ve yer değiştiriyor. Her bebek emeklemezmis heralde benim kızda onlardanKizlar bebekleriniz emekliyormu benimki 7. Ayimiz bitti hala tik yok yuz ustu biraktigim yerde duruyo geri geri cani isterse arada ittiriyor okadar hic caba gosyermiyor
allah korusun canım bnm kızımda ne yapacagı bellı olmuyor 3 kere yataktan dustu 2 kere salıncaktan dustu 1 sanıyede oldu bunlar hep. aklımı alıyo ya aklım cıkıyo onu yere gorunceKızlar dün oğlumu bizim yatağa yatırmıştık.yatağın ortasındaydı ve uyuyordu.bir anda bi çığlık ve ağlama sesi duyduk.gittiğimde yerde yatıyordu.yere düşmüş yavrum.acayip korktuk.bi kaç saat uyanık tuttuk kontrol ettik bişeyi yoktu ama gece sabaha kadar sürekli uykudan uyanıp ağladı . O da çok korktu herhalde.düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyo.resmen kendi boyundan yüksek yataktan düştü.Allah korudu yavrumu.Allah hepimizin yavrusunu korusun.cidden çok korktum(
canım daha az emmek ıstemelerı normal gunde 4-5 kere duzgun bı sekılde emerlerse sutumuz azalmaz. tabı gecelerıde.Kizlar benim kizim 6 aylik oldu, hala emziriyorum cok sukur ama son zamanlarda memeye pek duskun degil gibi geliyor bana, zaten ek gida sebebiyle 2 ogun eksildi anne sutunden, bir de kizim simdi emmek istemeyince sutum azalacak diye beni bir korku sardi.
Daha once de yazmistim, kizim biberon almiyor devam sutu veremem yani.
Bebeklere ne zamana kadar mutlaka anne sutu ya da devam sutu verilmeli, biliyor musunuz?
hıc kıcını kırmastımıyo. oturuyo oylece.ama duz yattıgı yerden dogrulmaya basladı. her cocuk emeklemek zorunda degıl. kımı dırek kalkar yurur bakalım bızımkıler neyapıcakKizlar bebekleriniz emekliyormu benimki 7. Ayimiz bitti hala tik yok yuz ustu biraktigim yerde duruyo geri geri cani isterse arada ittiriyor okadar hic caba gosyermiyor
haftaıcı calıstıgım ıcın sabah sabah ogle ve aksam eve gıdıcne emzırıyorum . mecbur ben yokken ek gıda yıyorçKizlar Nasılsıniz geçmişi cok takip edemedim. 10 dak. Oturmuyorum. Sut sagmaya calis uyut Bişeyler yedirmeye calis Derken aksam oluyo. Emse bu kadar yorucu olmicak ama napalim buna şükür. Sorum olacakti ben sutumu iceremiyorum eskisi gibi. Zaten uykusu azaldi. Uyanikken biberon almiyo. Sabah 9 gibi uyanmadan emzirebilirsem yoksa kaliyo. Sonra 10 gibi yumurta sarisi biraz hele onu yediyse sagdigimida cok az iciyo. Ek gida verdiginiz gibimi emziriyorsunuz. Birde her gun olmasada günlük menuleri paylassak ya fikir olur birbirimize.
Cok gecmis olsun canim sadaka verin mutlaka Allah korusun tum yavrularimiziKızlar dün oğlumu bizim yatağa yatırmıştık.yatağın ortasındaydı ve uyuyordu.bir anda bi çığlık ve ağlama sesi duyduk.gittiğimde yerde yatıyordu.yere düşmüş yavrum.acayip korktuk.bi kaç saat uyanık tuttuk kontrol ettik bişeyi yoktu ama gece sabaha kadar sürekli uykudan uyanıp ağladı . O da çok korktu herhalde.düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyo.resmen kendi boyundan yüksek yataktan düştü.Allah korudu yavrumu.Allah hepimizin yavrusunu korusun.cidden çok korktum(
Nice nice guzel mutlu yillara canim kizinla esinle ve ailenle beraber:)Bugun kizimla beraber ilk dogum gunumu kutladim. Darisi herkesin basina insallah. Hic bir yasim bu kadar guzel, zor ve dolu dolu gecmemisti.. Ustelik hic anne olacagimi dusunmemistim, guzel bir surprizle, zar zor gecen bir hamilelikle ve butun isteklerimle geldi kizim. 35 yasima anne olarak girdim. Mutluyum...
Ben dunu yaziyim bugun daha erken sabah 6 da emzirdim sonra 9 da emzitdim bir adet yumurta sarisi pekmezle karisik ve minik paket pinar labne yedi pesinede 3_5 yudum devam sutu 11 de memenin tekini emdi 2. Yi istemedi saat 13 de yarim muz ezmesi ve diger memeyi sagip sutumle karistirdim 14.30 da gene tek memeti emdi uyumak icinde kullandi tabi 15. 30 da havuclu patatesli kirmizi mercimek kati kivamda yaninda firinda pismis iki adet payates bir parca tavuk 17 de emdi 2 meme uyudu 18.30 da pekmezli cicibebeli yogurt yedi 20.30 da aptamil 7 tahilli muhallebi yedi geri sabaha kadar anne sutu bugunde dunku gibi kahvalti yapti az oncede emdi saat 13. 30 gibi elma armut piresi vericem bizim boyle canim bencede yazalim fikir alisverisi oluyorKizlar Nasılsıniz geçmişi cok takip edemedim. 10 dak. Oturmuyorum. Sut sagmaya calis uyut Bişeyler yedirmeye calis Derken aksam oluyo. Emse bu kadar yorucu olmicak ama napalim buna şükür. Sorum olacakti ben sutumu iceremiyorum eskisi gibi. Zaten uykusu azaldi. Uyanikken biberon almiyo. Sabah 9 gibi uyanmadan emzirebilirsem yoksa kaliyo. Sonra 10 gibi yumurta sarisi biraz hele onu yediyse sagdigimida cok az iciyo. Ek gida verdiginiz gibimi emziriyorsunuz. Birde her gun olmasada günlük menuleri paylassak ya fikir olur birbirimize.
MasaAllah kuzucuklara irmikli meyveli muhallebiyi naail yapiyoraun canım irmigi suyla pisirip mi ekliyorsun.Bizimde dünkü menümüz
Sabah kavaltı da az yumurta sarısı labne peyniri ve hipp bebe bisküvisi az tereyağı 30 cc fln devam sütünde karıştırdım sonrada bir küçük kaşık pekmez
Ara öğün irmikli armutlu muzlu yoğurt
Öğlen balkabağı havuç soğan yulaf ezmesi Az sulu püre kıvamında
Ara 1 tam elma 3-4 kaşık yoğurt suyu 1-2 kasık su blendırdan geçirdim koyu kıvamlı elma suyu alıştırma bardağına koydum içti
Akşam arının muzlu pirinç unundan muhallebi biraz ceviz ekledim
Bunların üstüne ve tüm aralarda da emiyo ve bol su içiyor benim kuzucugun örnek menüsü :)
Hergün farklı şeyler yapmaya çalısıcam ki sıkılmasın depişiklik olsun kuzuma
Artik mercimek yiywbilir mi ki 6,5 ayligiz ama. 8.ayda diye aklimda kalmis. Sindirebilir mi diye endise etmistim bwnim kiBen dunu yaziyim bugun daha erken sabah 6 da emzirdim sonra 9 da emzitdim bir adet yumurta sarisi pekmezle karisik ve minik paket pinar labne yedi pesinede 3_5 yudum devam sutu 11 de memenin tekini emdi 2. Yi istemedi saat 13 de yarim muz ezmesi ve diger memeyi sagip sutumle karistirdim 14.30 da gene tek memeti emdi uyumak icinde kullandi tabi 15. 30 da havuclu patatesli kirmizi mercimek kati kivamda yaninda firinda pismis iki adet payates bir parca tavuk 17 de emdi 2 meme uyudu 18.30 da pekmezli cicibebeli yogurt yedi 20.30 da aptamil 7 tahilli muhallebi yedi geri sabaha kadar anne sutu bugunde dunku gibi kahvalti yapti az oncede emdi saat 13. 30 gibi elma armut piresi vericem bizim boyle canim bencede yazalim fikir alisverisi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?