MasaAllah kuzucuklara irmikli meyveli muhallebiyi naail yapiyoraun canım irmigi suyla pisirip mi ekliyorsun.
Evet canım küçük bir cezvede 1 kasık irmişi az suda pişirip ekledim çoj sewdi oğlum kasıgın ucuyla pekmezde ekleyebilirsin karacanura sordugunu bende cevaplım bende daha vermedim nercimek ama doktorumuz verebilirsin dene herseyi korkma dedi mercimek daha sonra verilir derler ama verebilirsin dedi
Kahvaltıda çeyrek yumurta sarısı labne peyniri biraz ekmek içi ve pekmez veriyorum.öğlenleri sebze püresi.genelde bal kabağı, havuç, patates, ıspanak, brokoli, bulgur ya da pirinç ne varsa onları haşlayıp eziyorum.yoğurt ve zeytinyağıyla karıştırıp veriyorum.akşama doğru da meyve veriyorum.elma armut ya da muz.şimdilik bizim menümüz bu kadar.diğer Zaman'larda da hep emiyo.genelde karnı açken ek gıda veriyorum.ve ek gıdadan yaklaşık 1 saat sonra tekrar emiyo.Kizlar Nasılsıniz geçmişi cok takip edemedim. 10 dak. Oturmuyorum. Sut sagmaya calis uyut Bişeyler yedirmeye calis Derken aksam oluyo. Emse bu kadar yorucu olmicak ama napalim buna şükür. Sorum olacakti ben sutumu iceremiyorum eskisi gibi. Zaten uykusu azaldi. Uyanikken biberon almiyo. Sabah 9 gibi uyanmadan emzirebilirsem yoksa kaliyo. Sonra 10 gibi yumurta sarisi biraz hele onu yediyse sagdigimida cok az iciyo. Ek gida verdiginiz gibimi emziriyorsunuz. Birde her gun olmasada günlük menuleri paylassak ya fikir olur birbirimize.
Mesela iplik şekilde siyah renginde şeyler varsa sindiremiyordur ve vucüt zorlanıyordur CNm .NASIL YANİ İDRARDA NASIL ANLIYOSUN
İnek sütü mü CNm , ben devam sütünden yapayım dedim ama onuda kaynatmak pişirmek sakıncalı olabiliyor . İnek sütü de bildiğim kadarı ile bir yaşa kadar önerilmiyor .Ben yapıyorum. Yarim çay bardağı süt ile yarım çay bardağı su koyuyorum. 2 tatlı kaşığı pirinc ununu karistiriyorum. Sonra kaynatiyorum. Inmeye yakin 1 tatli kasigi pekmez koyuyorum
Nice mutlu yıllar dilerim CNm , rabbim sevdiklerinle hep daim kılsınBugun kizimla beraber ilk dogum gunumu kutladim. Darisi herkesin basina insallah. Hic bir yasim bu kadar guzel, zor ve dolu dolu gecmemisti.. Ustelik hic anne olacagimi dusunmemistim, guzel bir surprizle, zar zor gecen bir hamilelikle ve butun isteklerimle geldi kizim. 35 yasima anne olarak girdim. Mutluyum...
Yok emeklemiyor dönerek her yere gidiyor zilli ona yetiyor bu galiba şimdilikKizlar bebekleriniz emekliyormu benimki 7. Ayimiz bitti hala tik yok yuz ustu biraktigim yerde duruyo geri geri cani isterse arada ittiriyor okadar hic caba gosyermiyor
Canım çok teşekkür ederim
Canim ben birkere yesil bikere kirmizi mercimek verdim bir rahatsizligi olmadi bizimkinin ama doktorum 8 bitince ver dedi bizim daha 7 bitii bir ay sonra vercem oyuzdenMasaAllah kuzucuklara irmikli meyveli muhallebiyi naail yapiyoraun canım irmigi suyla pisirip mi ekliyorsun.
Artik mercimek yiywbilir mi ki 6,5 ayligiz ama. 8.ayda diye aklimda kalmis. Sindirebilir mi diye endise etmistim bwnim ki
Canım bende doktoru dinleyerek genelde ek gıdaları veriyorum bu hafta doktora gittik 7 aylık oldu Uraz doktor rahat olun dedi tuz şeker ve bal hariç herşeyi deneyin dedi ekmek için ben daha vermedim ama buğday ekmeği siyah ekmekler daha iyi dedi ya da halk ekmeğin ekmeği daha tuzsuz bunları önerdiYa şimdi kızlar bazı yiyecekler bazı bebeklere dokunuyor malum bir kısmı hassas olabiliyor ben bazen burda ne veriyorsunuz diye sormaya çekiniyorum çünkü olurda gaza gelip kızıma yüklenirim diye . Ben doktorların önerdikleri doğrultusunda vermeye çalışıyorum . Çünkü şimdi yapacağım yanlış kızımın ömür boyu çekeceği sıkıntı olabilir .
Sizlere sormak istediklerim var bu yüzden .
1. Ekmek kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa satın aldığınızı mı veriyorsunuz .
2. Labne peyniri oğlumda iken mayıs annelerinde de çok duyuyordum veren , çok mu yararlı bebekler için .
3. Tuz ve şeker içeren yiyecekler ne ölçü olursa sorun olmuyor ki az da veriliyor .
Tşk ederim .
Benim bir günlük Menüm de buna benzerKahvaltıda çeyrek yumurta sarısı labne peyniri biraz ekmek içi ve pekmez veriyorum.öğlenleri sebze püresi.genelde bal kabağı, havuç, patates, ıspanak, brokoli, bulgur ya da pirinç ne varsa onları haşlayıp eziyorum.yoğurt ve zeytinyağıyla karıştırıp veriyorum.akşama doğru da meyve veriyorum.elma armut ya da muz.şimdilik bizim menümüz bu kadar.diğer Zaman'larda da hep emiyo.genelde karnı açken ek gıda veriyorum.ve ek gıdadan yaklaşık 1 saat sonra tekrar emiyo.
Ben inek sutu ve su ile yapiyorum. Yarim çay bardağı süt kullaniyorum. Bu listeyi doktordan almistim asagiya fotograf olarak atiyorum.İnek sütü mü CNm , ben devam sütünden yapayım dedim ama onuda kaynatmak pişirmek sakıncalı olabiliyor . İnek sütü de bildiğim kadarı ile bir yaşa kadar önerilmiyor .
ekmek henüz hiç vermedim. verirsemde hazır alırız heralde halk ekmek yada tam tahıllıYa şimdi kızlar bazı yiyecekler bazı bebeklere dokunuyor malum bir kısmı hassas olabiliyor ben bazen burda ne veriyorsunuz diye sormaya çekiniyorum çünkü olurda gaza gelip kızıma yüklenirim diye . Ben doktorların önerdikleri doğrultusunda vermeye çalışıyorum . Çünkü şimdi yapacağım yanlış kızımın ömür boyu çekeceği sıkıntı olabilir .
2. Labne peyniri oğlumda iken mayıs annelerinde de çok duyuyordum veren , çok mu yararlı bebekler için .
3. Tuz ve şeker içeren yiyecekler ne ölçü olursa sorun olmuyor ki az da veriliyor .
Tşk ederim .
Ben ekmeği hazır veriyorum zaten çok az miktarda verdiğim için (1-2 çay kaşığı büyüklüğünü geçmez) sorun olmaz herhalde. Labne çok yararlı olduğundan değil canım tuzsuz peynir olduğu için doktorlar öneriyor. Bi de kıvamı yumuşak olduğundan hem kolay yeniyor hem de yumurtayla falan kolayca karıştırılabiliyor.benim oğlumda seviyo şimdilik.ben daha hiç tuz ve şeker vermedim.Ya şimdi kızlar bazı yiyecekler bazı bebeklere dokunuyor malum bir kısmı hassas olabiliyor ben bazen burda ne veriyorsunuz diye sormaya çekiniyorum çünkü olurda gaza gelip kızıma yüklenirim diye . Ben doktorların önerdikleri doğrultusunda vermeye çalışıyorum . Çünkü şimdi yapacağım yanlış kızımın ömür boyu çekeceği sıkıntı olabilir .
Tşk ederim .
Can'ım benim verdiğim kahvaltı da daha tadımlık doyumluk değil.1-2 çay kaşığı anca yiyor.ben pekmezi bi siteden organik aldım.zararlı değil aksine faydalı bişey pekmez kansızlığa iyi geliyor ama bizim doktor da pekmezden öyle çok bir fayda beklemeyin demişti.ben sadece kahvaltıda alternatif tatlı bişeyler olsun diye veriyorum.sonuçta bal reçel veremiyoruz, ben de daha hiç mama muhallebi vermedim.muhallebi verenler tok tutması için mi veriyorsunuz acabaBenim bir günlük Menüm de buna benzer
Sadece daha kahvaltıya başlamadım
Günde 2 öğün ek gida veriyorum meyve puresi sebze puresi yada yoğurt. Mama muhallebi falan hiç vermedim.
Kızlar bişey sorcam pekmez zararlı değilmi? Yanmış şeker sonuçta kanserojen etkisi bile var diye biliyorum.
Bu arada bende grip oldum kuzuya bulastirmadan nasıl yapacağım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?