2015 Nisan Anneleri

Kahvaltıda çeyrek yumurta sarısı labne peyniri biraz ekmek içi ve pekmez veriyorum.öğlenleri sebze püresi.genelde bal kabağı, havuç, patates, ıspanak, brokoli, bulgur ya da pirinç ne varsa onları haşlayıp eziyorum.yoğurt ve zeytinyağıyla karıştırıp veriyorum.akşama doğru da meyve veriyorum.elma armut ya da muz.şimdilik bizim menümüz bu kadar.diğer Zaman'larda da hep emiyo.genelde karnı açken ek gıda veriyorum.ve ek gıdadan yaklaşık 1 saat sonra tekrar emiyo.

Ben yapıyorum. Yarim çay bardağı süt ile yarım çay bardağı su koyuyorum. 2 tatlı kaşığı pirinc ununu karistiriyorum. Sonra kaynatiyorum. Inmeye yakin 1 tatli kasigi pekmez koyuyorum
İnek sütü mü CNm , ben devam sütünden yapayım dedim ama onuda kaynatmak pişirmek sakıncalı olabiliyor . İnek sütü de bildiğim kadarı ile bir yaşa kadar önerilmiyor .

Nice mutlu yıllar dilerim CNm , rabbim sevdiklerinle hep daim kılsın

E eylulnisan15
Geçmiş olsun milli oldunuz demek , Zaman'la oluyor malasef rabbim hepsini korusun . 1 metreden yüksek yerler daha zor tehlike arzediyor benim oğlan mama sandelyesinden atlamıştı . Ah o korku varya çok kötü rabbime emanet kuzular .

Ya şimdi kızlar bazı yiyecekler bazı bebeklere dokunuyor malum bir kısmı hassas olabiliyor ben bazen burda ne veriyorsunuz diye sormaya çekiniyorum çünkü olurda gaza gelip kızıma yüklenirim diye . Ben doktorların önerdikleri doğrultusunda vermeye çalışıyorum . Çünkü şimdi yapacağım yanlış kızımın ömür boyu çekeceği sıkıntı olabilir .
Sizlere sormak istediklerim var bu yüzden .
1. Ekmek kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa satın aldığınızı mı veriyorsunuz .
2. Labne peyniri oğlumda iken mayıs annelerinde de çok duyuyordum veren , çok mu yararlı bebekler için .
3. Tuz ve şeker içeren yiyecekler ne ölçü olursa sorun olmuyor ki az da veriliyor .
Tşk ederim .

Kizlar bigun dr gittim bebegimin vucudunda 5 6 tane kizarikliklar vardi kabarik sekilde onun ocin egzama olddugunu soyledi 5 gunluk bir krem verdi bunun yedirdiklerimle alakasi yok dr dedim dogdugundan berri onlar olusuyo ve kayboluyo daha oncede krem kullanmistim ama kesin sonuc alanadigim icin goturdum buarada dr bana beslenme tablosu verdi kesinlikle mercimek 8 bittikten sonra verilecek listede et ve tavukta yok ben bunlari yediriyorum simdi napiyim benim vebegimi ben bu yoyeceklere alistirdim bebegim 8. Ayinda buayin bitmesini beklemelimiyim sizce yoksa zaten alismis bir bebek yediriyimmi kafam karisti mercimegi vermiyecegim kesinde bir ay dsha ekmekte vermiycem buayin sonuna kadar

MasaAllah kuzucuklara irmikli meyveli muhallebiyi naail yapiyoraun canım irmigi suyla pisirip mi ekliyorsun.

Artik mercimek yiywbilir mi ki 6,5 ayligiz ama. 8.ayda diye aklimda kalmis. Sindirebilir mi diye endise etmistim bwnim ki
Canim ben birkere yesil bikere kirmizi mercimek verdim bir rahatsizligi olmadi bizimkinin ama doktorum 8 bitince ver dedi bizim daha 7 bitii bir ay sonra vercem oyuzden

Canım bende doktoru dinleyerek genelde ek gıdaları veriyorum bu hafta doktora gittik 7 aylık oldu Uraz doktor rahat olun dedi tuz şeker ve bal hariç herşeyi deneyin dedi ekmek için ben daha vermedim ama buğday ekmeği siyah ekmekler daha iyi dedi ya da halk ekmeğin ekmeği daha tuzsuz bunları önerdi
Peynirde mümkün olduğunca tuzsuz olcak her peynirde mutlaka tuz var akşamdan suya koyun ya da labne verebilirsiniz dedi labnede de tuz var ama daha az olduğundan öneriyor doktor
Tuz ve şekeri ben hiçirlerse eklemiyorum

Benim bir günlük Menüm de buna benzer
Sadece daha kahvaltıya başlamadım
Günde 2 öğün ek gida veriyorum meyve puresi sebze puresi yada yoğurt. Mama muhallebi falan hiç vermedim.
Kızlar bişey sorcam pekmez zararlı değilmi? Yanmış şeker sonuçta kanserojen etkisi bile var diye biliyorum.
Bu arada bende grip oldum kuzuya bulastirmadan nasıl yapacağım bilmiyorum

İnek sütü mü CNm , ben devam sütünden yapayım dedim ama onuda kaynatmak pişirmek sakıncalı olabiliyor . İnek sütü de bildiğim kadarı ile bir yaşa kadar önerilmiyor .
Ben inek sutu ve su ile yapiyorum. Yarim çay bardağı süt kullaniyorum. Bu listeyi doktordan almistim asagiya fotograf olarak atiyorum.

Eklentiler

• 20151101_054441.webp
    44,9 KB · Görüntüleme: 60
  • 20151101_052957.webp
    60,5 KB · Görüntüleme: 61
  • 20151101_052942.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 73
ekmek henüz hiç vermedim. verirsemde hazır alırız heralde halk ekmek yada tam tahıllı
ben kendi yaptıgım loru yediriyorum labnede hazır paket sonuçta belki bi kaç ay sonra labne verebilirim
bebek yemeklerını ayrı yapıyorum asla tuz koymuyorum. arada bzm kendı yemeklerımızden tadımlık verırsem oyle yemıs oluyor tuzu. şekerde hiçbişeyine koymuyorum. sadece pekmez

kızlar bebişler için sticker yaptıgımız sienin adını hatırlayan varmı

Ben ekmeği hazır veriyorum zaten çok az miktarda verdiğim için (1-2 çay kaşığı büyüklüğünü geçmez) sorun olmaz herhalde. Labne çok yararlı olduğundan değil canım tuzsuz peynir olduğu için doktorlar öneriyor. Bi de kıvamı yumuşak olduğundan hem kolay yeniyor hem de yumurtayla falan kolayca karıştırılabiliyor.benim oğlumda seviyo şimdilik.ben daha hiç tuz ve şeker vermedim.

Can'ım benim verdiğim kahvaltı da daha tadımlık doyumluk değil.1-2 çay kaşığı anca yiyor.ben pekmezi bi siteden organik aldım.zararlı değil aksine faydalı bişey pekmez kansızlığa iyi geliyor ama bizim doktor da pekmezden öyle çok bir fayda beklemeyin demişti.ben sadece kahvaltıda alternatif tatlı bişeyler olsun diye veriyorum.sonuçta bal reçel veremiyoruz, ben de daha hiç mama muhallebi vermedim.muhallebi verenler tok tutması için mi veriyorsunuz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…