- 12 Ocak 2015
- 638
- 746
- 103
- 44
Seni cok iyi anliyorum..ama daha cok kucukler, ben olsam birakmazdim her ne kadar egitimli olsa da..esinle gideceksen esin 1-1.5 saat ilgilense? Ayni anda spor yapamazsiniz ama icin rahat olur.Kizlar spora baslamak istiyorum (esim zaten devamli gidiyor), gittigimiz salonda bebek bakim odasi da var ve cocuklarla ilgilenen bir gorevli de var (egitimini almis), bugun ilk defa odaya baktim, gayet temiz ve duzenli ama odada dogal olarak baska cocuklarda var (farkli yas gruplarindan), simdi kizimi oraya birakirsam obur cocuklar sevmek icin filan bir zarar verir mi? Ya da kizin bir anlik bosluguna gelir de yavrum bir zarar gorur mu? Sonucta daha 6.5 aylik, kendini savunamaz ki..
Bir an once eski hayatima donmek istiyorum; hem kilo vermek hem de esimle sosyallesmek istiyorum ama yavrumu o odaya biraksam mi bilemedim. Hepi topu 1-1,5 saat duracak ama gel de bana anlat.
Siz olsaniz ne yapardiniz?
Canım bende güvenemezdim heralde. Diğer çocuklar muhtemelen büyük olur sevmek için falan zarar verebilirlerKizlar spora baslamak istiyorum (esim zaten devamli gidiyor), gittigimiz salonda bebek bakim odasi da var ve cocuklarla ilgilenen bir gorevli de var (egitimini almis), bugun ilk defa odaya baktim, gayet temiz ve duzenli ama odada dogal olarak baska cocuklarda var (farkli yas gruplarindan), simdi kizimi oraya birakirsam obur cocuklar sevmek icin filan bir zarar verir mi? Ya da kizin bir anlik bosluguna gelir de yavrum bir zarar gorur mu? Sonucta daha 6.5 aylik, kendini savunamaz ki..
Bir an once eski hayatima donmek istiyorum; hem kilo vermek hem de esimle sosyallesmek istiyorum ama yavrumu o odaya biraksam mi bilemedim. Hepi topu 1-1,5 saat duracak ama gel de bana anlat.
Bizim tarhanayı da annem vermişti aynıdır herhalde içindekiler.mercimek yediyse ne güzel bişey olmaz merak etme.bende mercimek deniycem malum tarhana sevmediCanim daha hic et et suyu vermedim ben ama tarifi yazdım aklıma çok teşekkür ederim.
Canim bende tarhana verdim cok güzel yedi ama yanakları kırmızı oldu hep alerji diye düşündüm kestim vermeyi.tarhana nin içinde de yumurta un yoğurt kirmizi biber var başka bişey yok sanırım annem yapmıştı. Sizinkinde ne var?
Bu arada bizimde mama sandalyesi ayni:)
Bende bugün annemin gazina geldim soğan havuç patates ve kırmızı mercimek karıştırdım çorba verdim.baya yedi.mercimek ilk defa yedi ins bişey olmaz
Sağol canım bi de öyle deneyimölçüsü 1 çay bardağı kadar. ben çalışıyorum canım sabah 8 gibi emiyo ssonra kahvaltı yapıyo öğlen 1 de yanıma geliyo emmeye ıkı memeyı emıyo. eve gıdınce annem oglen yemegını yedırıyo. aksam ıste 5 te cıkıyorum 8 e kadar uyuyana kadar yanı 2 kere daha emıyo. gecede zaten durmadan uyanıp emmek ıstıyo. püre sevmıyordur belkı sabah yumurtasna kat. bı gun patateslı bı gun kabaklı yumurta yap. yada krep in içine kat. yada köfte yap içine kat.
Canım çok haklısın bende sosyalleşmeyi özledim ama bebişler daha çok küçük.dertlerini anlatamayacak durumdalar.o yüzden bilmediğin bi ortamda bilmediğin kişilerin arasına bırakma bence.ne olur ne olmazKizlar spora baslamak istiyorum (esim zaten devamli gidiyor), gittigimiz salonda bebek bakim odasi da var ve cocuklarla ilgilenen bir gorevli de var (egitimini almis), bugun ilk defa odaya baktim, gayet temiz ve duzenli ama odada dogal olarak baska cocuklarda var (farkli yas gruplarindan), simdi kizimi oraya birakirsam obur cocuklar sevmek icin filan bir zarar verir mi? Ya da kizin bir anlik bosluguna gelir de yavrum bir zarar gorur mu? Sonucta daha 6.5 aylik, kendini savunamaz ki..
Ben kesinlikle birakmam canim neolur neolmaz kime guvencen bu devirde cok kucukler daha zarar gorebilirKizlar spora baslamak istiyorum (esim zaten devamli gidiyor), gittigimiz salonda bebek bakim odasi da var ve cocuklarla ilgilenen bir gorevli de var (egitimini almis), bugun ilk defa odaya baktim, gayet temiz ve duzenli ama odada dogal olarak baska cocuklarda var (farkli yas gruplarindan), simdi kizimi oraya birakirsam obur cocuklar sevmek icin filan bir zarar verir mi? Ya da kizin bir anlik bosluguna gelir de yavrum bir zarar gorur mu? Sonucta daha 6.5 aylik, kendini savunamaz ki..
Canim bende kullanmak hic istemiyorum ama bugun 8. Gun ve hala gecmedi iki gundur antipiyotik veriyorum birazdaha iyi zaten yarin iyi olursa vermiycem dr bir hafta dedi ama duzelme olurss kesicem bende 5 gun vermedim ama ilerledi cok mecbur kaldim yanigripte ilaç kullanılmaz ki?! bebeğiniz ya bronşit olmuş yada bronşiolit olmuş ki antibiyotik verilmiş? çok üzülüyorum ya küçücük bebeklere hemen antibiyotik yaziyorlar sadece burun akıntısı ve öksürük varsa lütfen bu kadar ilac kullanmayın bebeğinize, olaclar daha xa kötü edebilir durumu
Masallah bebise canimKızlar bebeğimm 20 nisan doğumlu ilk kelimesini söyledi gel gel diyor çok mutlu oldum. Sizinkiler ne durumda
Arkadasim MasaAllah subhanAllah. Bunlarin hepsini yiyo ha. Afiyet olsun sanslisin. Ispanak kavurması ni nasıl yedi pure mi yaptin. Bide omlet ywrler mi artik benim ki 1 hafta sonra 7 biticek. Oyle puturlu şeyleri iştahla yemiyo. Omleti nasil yedirirz ki.kızlar tatlı patates aldım carrefourdan haslayıp pure yaptım tadı cok guzel sızde deneyın. patates ama tatlı bebekler bayılacak. ozellılle yurtdısındakıler cok kolay bulur. kızımın hafta sonu menusunu yazayım
ctesi semızotlu, tatlı yeşil biberliomlet,labne,2 zeytın,yarım kase tahıllı muhallebı cevız rendeledım ıhlamurla yaptım. pekmez,greyfurt-portakal suyu karısımı,
öğlen kıyma kabak havuç, ara muz mandalina, akşam misafirlikte izmir köfte yedi biraz.
pazar günü sade omlet,cevizli hipp şekersiz bebe bisküvili avokado püresi,labne,zeytin, mandalina greyfurt suyu karısık
öğlen kıymalı soğanlı ıspanak kavurması+yoğurt ara muz
bugünde sabah kahvaltısını ben yaptırdım.
sade omlet,mandalina suyu,ıhlamurla ıslatıp ezdiğim 3 hipp bebe bisküvisi ceviz ve pekmez ekledim, labne zeytin
öğlen içinde tatlı patates püresi hazırladım annem yedirecek.
ay ne zormus bu ek gıda sabhalrı sırf yarım saat bunla ugrasıyorum.
hipp bebe bisküvisi aldım eline veririm yer dedim ama cok sert hiç yumuşamıyo organık sekersiz. bende sıcak ıhlamurla ıslatıp eziyorum yada corba ve purelere eklenebılır.
Canım ben olsam bırakmazdım diğer çocuklardan hastalık da bulaşır. Grip falan olan olur ne biliyim öyle bi ortam için küçüklerKizlar spora baslamak istiyorum (esim zaten devamli gidiyor), gittigimiz salonda bebek bakim odasi da var ve cocuklarla ilgilenen bir gorevli de var (egitimini almis), bugun ilk defa odaya baktim, gayet temiz ve duzenli ama odada dogal olarak baska cocuklarda var (farkli yas gruplarindan), simdi kizimi oraya birakirsam obur cocuklar sevmek icin filan bir zarar verir mi? Ya da kizin bir anlik bosluguna gelir de yavrum bir zarar gorur mu? Sonucta daha 6.5 aylik, kendini savunamaz ki..
Evet haklisin canim, ne kadar temiz bir yer olsa da kendi evimiz gibi olamaz sonucta.Canım ben olsam bırakmazdım diğer çocuklardan hastalık da bulaşır. Grip falan olan olur ne biliyim öyle bi ortam için küçükler
Benim kizima 2 su bardagi degil 2 yudumu bile zor iciriyorumKızlar dün kızımı dr a götürdüm 6,5 aylık olduk dr ek gıda konusunda bayağı bisey söyledi;
sabah kahvaltı da yarim dilim tam buğday haftada 3 gün yumurta sarısı, peynir, pekmez ama karıştırmadan, öğlen etli sebze çorbası arada yoğurt meyve püresi, aksam yine çorba dedi, bizim kansizligimiz vardı biraz yükselmiş ama yine de haftada 4 gün kırmızı et 3 gün tavuk dedi, baklagiller de demir var ona da başla dedi, bir de ne kadar su vermeliyim diye sordum 2 su bardağı dedi! ıhlamur, kuşburnu, nar mandalina, portakal muz , mevsim sebzesi verebilirsin dedi.
Ben az az veriyordum miktarı ve çeşidi artıracağım %30 u geçmemek koşuluyla
Bi de arkadaşlar benim kızım bazen kendi yemek istiyor mesela ben mandalina veriyorum ağzını kapatıyor, istemiyor ama eline verince nasıl suyunu emiyor, bebekleri yemeyen arkadaşlar bi de böyle deneyebilirsiniz
Ya kilo mevzu bendede sorun kıyafetlerim olmuyor bi de göbeğim var aynaya bakarken canım sıkılıyor, yaz olsa bebişleri arabaya atar yürüyüşe giderdik ama kış geldi, bir an önce eskiye döneriz inşallah.Kizlar spora baslamak istiyorum (esim zaten devamli gidiyor), gittigimiz salonda bebek bakim odasi da var ve cocuklarla ilgilenen bir gorevli de var (egitimini almis), bugun ilk defa odaya baktim, gayet temiz ve duzenli ama odada dogal olarak baska cocuklarda var (farkli yas gruplarindan), simdi kizimi oraya birakirsam obur cocuklar sevmek icin filan bir zarar verir mi? Ya da kizin bir anlik bosluguna gelir de yavrum bir zarar gorur mu? Sonucta daha 6.5 aylik, kendini savunamaz ki..
Canım çorbalarını, pürelerini biraz sulu yapsan içebilir, ihtiyacını da öyle karşılayabilirsinBenim kizima 2 su bardagi degil 2 yudumu bile zor iciriyorum
Arkadasim benim kizim 4. Ayinda gunduz etmeyi reddetmeye başladı Sagip uykusunda veriyodum baska türlü icmiyordu. Günde uc kere sagabiliyodum. Simdiyse ikiye düştü goguslerim yumusacik oldu. Bazen bir kere bile aagdigim oluyo 120 cc iki memeden zor cikiyo uc aydır Dayanmaya calisiyorum. Simdi 7 ayi biticek son kont. 7 kiloydu kilosu da az. Ben sabah biraz yumurta sonra sagabilirsem uyutup süt vermeye calisiyorum az iciyo 50- 60. Sonra sebze çorbası sonra yine sagma uyutup verme sonrada meyvwli yogurt veya kasik mamasi yine sagmagece yatmadan icirmeye çalışıyorum. Benimkinin uyimasi 11 buluyo. Uyumuyo. Erken uyasada 1 de kalkip oyun istiyo sonra. Zar zor yediriyorum. Com istiyodum iki yasina kadar emzirmekbenim oglumun gunluk ogun duzenini yazayim ;
sabah: 8 de emiyor iyi bazen cok az.
az emince sagip kasik mamasi aldim kahvalti olanindan onun icine katiyorum onu yiyor.sonra uyuyor 12 gibi ya yogurt yada meyve puresi yiyor
oglen 1 gibi ya emiyor emmek istemezse corba iciyor tarhana yada ne varsa.sonra saat 4 gibi emiyor 6 gibi bizimle sofraya oturuyor ona gore bisey varsa vermeye calisiyorum sonra 9 gibi emzirmeye calisiyorum 10.30 gibi yatiyor gece bazen hic emmiyor bazen sabah 5_6 gibi emiyor gece beslenmesi hic yok.pek beslenemiyor gibi geliyor bana cok isteksiz emiyor ve isirmaya basladi cok canimj yakiyor
Aynen hala su sıkıntımız var tek tesellim emiyor ondan karşılıyordur inşallah kaşıkla versem bile yüzüne ekşitİyor sanki limon verdim..Benim kizima 2 su bardagi degil 2 yudumu bile zor iciriyorum
Canim sen yaninda icsen hmmmm hmmm filan desen seni taklit eder belki.ben su icmeye gittigimde oglumu hep kucagima aldim simdi bardagi gorunce benden once kendi agzini aciyorbelimden alip iciyor.sen her su ictiginde kucaginda plsun once kendin ic sonra bebegine ver.bu arada ben suyu kaynatiyorum surahiye koyuyorum.Aynen hala su sıkıntımız var tek tesellim emiyor ondan karşılıyordur inşallah kaşıkla versem bile yüzüne ekşitİyor sanki limon verdim..
Aynen canim, emdigi icin karsiliyor diye dusunuyorum, susasalar icerler herhalde.Aynen hala su sıkıntımız var tek tesellim emiyor ondan karşılıyordur inşallah kaşıkla versem bile yüzüne ekşitİyor sanki limon verdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?